Knektar Med En Lyftkapacitet På 20 Ton: Egenskaper Hos Hydraulik, Flaska, Horisontella Och Andra Typer. Översikt över Modeller Med En Höjd Av 14 Cm Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Knektar Med En Lyftkapacitet På 20 Ton: Egenskaper Hos Hydraulik, Flaska, Horisontella Och Andra Typer. Översikt över Modeller Med En Höjd Av 14 Cm Och Andra Alternativ

Video: Knektar Med En Lyftkapacitet På 20 Ton: Egenskaper Hos Hydraulik, Flaska, Horisontella Och Andra Typer. Översikt över Modeller Med En Höjd Av 14 Cm Och Andra Alternativ
Video: Ljudets egenskaper 2024, April
Knektar Med En Lyftkapacitet På 20 Ton: Egenskaper Hos Hydraulik, Flaska, Horisontella Och Andra Typer. Översikt över Modeller Med En Höjd Av 14 Cm Och Andra Alternativ
Knektar Med En Lyftkapacitet På 20 Ton: Egenskaper Hos Hydraulik, Flaska, Horisontella Och Andra Typer. Översikt över Modeller Med En Höjd Av 14 Cm Och Andra Alternativ
Anonim

Knektar är en enhet inte bara för att lyfta och hålla bilar eller tunga föremål, utan kan också användas i andra områden som en oberoende enhet eller i en grupp med mer komplexa mekanismer . De skiljer sig inte bara i design, driftsprincip, men naturligtvis i bärkraft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Knektar med en lyftkapacitet på 20 ton konstruerad för att lyfta en bil eller annan fast last. Med deras hjälp kan du lyfta och flytta stora block under konstruktion av konstruktioner, trycka igenom ett rör för en vattentillförsel i marken eller använda det för andra ändamål.

Sådana enheter är gjorda av tjock och höghållfast metall, har olika storlekar, deras vikt kan nå 250 kg. Knektar med en lyftkapacitet på 20 ton är oftast stationär - på grund av deras vikt kan de inte bäras i bagageutrymmet på en bil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det finns flera typer av uttag

Hydraulisk enheterna fungerar på vätska, skiljer sig åt i design, kan vara enkla eller dubbla kolvar och kan också skilja sig åt i typ av enhet. Utformningen av sådana alternativ består av en kropp, en kolv och en arbetsvätska. Styrcylindern är ett hus med en oljereservoar. Efter att ha tryckt på drivhandtaget överförs kraften genom spaken till pumpen. Under rörelsen uppåt kommer olja in i pumphålrummet. På grund av att kolven och cylindern har olika diametrar minimeras den applicerade kraften. Olja under kolven trycker ut den och lyfter vikten under. Sådana anordningar har hög effektivitet, fungerar mycket smidigt och har hög strukturell styvhet.

De är pålitliga och hållbara, behöver inte ytterligare säkring av lasten.

Bild
Bild

Flaska enheter har samma funktionsprincip som hydrauliska, skiljer sig bara i en mer kraftfull design. De kan fungera under alla väderförhållanden, eftersom vätskan i cylindern inte utsätts för frysning. De är stabila på grund av sin vertikala konstruktion och breda stödform. De får endast användas och förvaras i upprätt läge, annars kan olja läcka ut.

Bild
Bild

De mest anpassade och efterfrågade är rullande knektar … De kan användas under alla förhållanden. Tack vare hydraulisk driftsprincip de ger en smidig körning när lasten sänks och lyfts. På grund av formens särdrag kan de lyfta lasten från nästan noll höjd, vilket är mycket bekvämt när man arbetar med bilar som har en låg hållning. De är lätta att använda, men måste, precis som flaskmotsvarigheter, vara upprätt.

Bild
Bild

Rackuttag har en särskiljande egenskap - det är skenans böjda ände vid 90 grader. Tack vare denna design är det möjligt att lyfta lasten även från den lägsta punkten. Sådana anordningar kan användas både vertikalt och horisontellt .… Denna förmåga är mycket efterfrågad, eftersom den ger ett mer bekvämt arbete. Principen för användning av sådana anordningar är växelverkan mellan ett ställ och en spärrmekanism. Kroppen har en lyftarm och ett laststöd. Under lastens lyft rör sig kroppen längs tandstativet. Enheten skyddas av ett metallhölje från damm och smuts. Om en metallkabel är ansluten till denna typ av jack, kan enheten fungera enligt en vinschprincip.

Bild
Bild

Hook- eller dubbelstegskontakter har två pickuper som är på olika höjder. Sådana mekanismer av flasktypen är tvånivåer och kombinerar två typer, lågt grepp och flaska . En karakteristisk egenskap hos sådana anordningar är upptagningsarmen, som fångar upp lasten i nedre kanten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och även uttag kan skilja sig åt i prispolicy och, naturligtvis, från tillverkaren.

Modellöversikt

Tänk på utbudet på 20 ton uttag

Modell av en hydraulisk domkraft "BelAvtoKomplekt" av flaska tillverkad av legerat stål med en speciell korrosionsskyddande beläggning. Designad för att lyfta laster upp till 20 ton. Basplattan är ganska stabil, gjuten av massivt gjutjärn. Tack vare högkvalitativa gummitätningar, som ger god tätning, är det möjligt att transportera denna modell i horisontellt läge. Höjden på inflygningen är 215 mm, propellerns rörelse är 60 mm, stödplattformens bredd är 105 mm och dess längd är 115 mm. För full användning av enheten under långvarig hållning av lasten i hängande läge måste speciella stativ användas. Modellen är ganska kompakt, väger 7,5 kg.

Bild
Bild

Rolling jack modell "Sorokin" CrocoLine Jack 3.420 kan lyfta laster upp till 20 ton. Modellen väger 215 kg. Den har en lyfthöjd på 220 mm och en lyfthöjd på 680 mm. Jackens dimensioner är 1430x560x280 mm. När du arbetar med en sådan enhet är det nödvändigt att använda ytterligare säkerhetsställ och ställskor för mer pålitlig fixering av lasten. Denna enhet kan endast användas på en plan yta.

Bild
Bild

Kuggstångsmodell modell "Prometheus " har en lyftkapacitet på upp till 20 ton. Enheten klarar stora laster, det finns ett fällbart handtag, vilket bidrar till bekvämare transport av enheten. Modellen har ett skyddssystem som förhindrar obehörig förflyttning av last. Enheten väger 90 kg. Handtagskraften är 800H.

Bild
Bild

Krokjacka "Sorokin 3.320 " konstruerad för att lyfta laster upp till 20 ton. Minsta inflygningshöjd är 25 mm och maximal lyfthöjd är 322 mm. Denna modell väger 14 kg och måtten är 300x240x200 mm. Plattformens maximala höjd är 32,2 cm och dess dimensioner är 22,8 x 27,4 cm.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja en domkraft med en lyftkapacitet på 20 ton måste du först och främst bestämma om dess typ av konstruktion med tanke på alla fördelar och nackdelar.

Floduttag har det minsta fotavtrycket, men är bra för att hantera laster som är mycket låga. Bekväm för företagsbruk med en metallkabel för vinschändamål. Med en sådan enhet kan du enkelt dra lasten från en plats till en annan. Enheterna har den lägsta kostnaden och den lättaste vikten jämfört med liknande uttag av annan design.

Bild
Bild

Flaska har en genomsnittlig kostnadsnivå, tack vare den breda stödklacken är den ganska stabil, det kräver inte mycket fysisk ansträngning att arbeta med dem. I sådana strukturer är det nödvändigt att regelbundet inspektera. De är inte lämpliga för att lyfta laster från låga höjder, med tiden bryts tätningen ner och olja läcker ut.

Rullande knektar har en enorm variation och anses vara de mest stabila, som kan lyfta en last från en minsta pickuphöjd. Utformningen av sådana enheter är ganska stel, tack vare vilken belastningen fördelas jämnt över hela ytan. Men de är de dyraste, mycket obekväma för transport, eftersom de har stora dimensioner och vikt.

Det är bara nödvändigt att arbeta med dem på en absolut plan och solid yta. Används i speciella bilverkstäder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Jack används främst för reparation av fordon för att hålla kroppen eller för att byta hjul . Och kan också användas som separata mekanismer för konstruktionsändamål, för spänning av ledningar i elnät och högspänningsledningar . Med deras hjälp kan du komprimera en fjäder, förstöra golv i gamla byggnader, flytta tunga delar eller block och använda dem för att reparera järnvägar och vagnar. Omfattningen av deras tillämpning är ganska bred, vilket hjälper till att underlätta mänskliga ansträngningar.

Rekommenderad: