Hydrauliska Domkraftsfel: Vad Ska Jag Göra Om Rullande Domkraft Inte Håller Eller Lyfter Under Last? Varför Rockar Inte Flaskjack?

Innehållsförteckning:

Video: Hydrauliska Domkraftsfel: Vad Ska Jag Göra Om Rullande Domkraft Inte Håller Eller Lyfter Under Last? Varför Rockar Inte Flaskjack?

Video: Hydrauliska Domkraftsfel: Vad Ska Jag Göra Om Rullande Domkraft Inte Håller Eller Lyfter Under Last? Varför Rockar Inte Flaskjack?
Video: Lil Yamzo, Treeze - Ransom (Remix) | Cyphers 2024, Maj
Hydrauliska Domkraftsfel: Vad Ska Jag Göra Om Rullande Domkraft Inte Håller Eller Lyfter Under Last? Varför Rockar Inte Flaskjack?
Hydrauliska Domkraftsfel: Vad Ska Jag Göra Om Rullande Domkraft Inte Håller Eller Lyfter Under Last? Varför Rockar Inte Flaskjack?
Anonim

Hydrauliska uttag används vid utförande av aktiviteter där man lyfter alla slags föremål till en viss höjd. Enheter kan variera i bärförmåga, typ, syfte, men deras struktur och funktionsprincip är identiska, därför är lyftmekanismernas funktionsfel liknande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

Av alla anledningar till att en domkraft (diamantformad, rullande eller flaskjack) kanske inte fungerar bör tre viktiga situationer särskiljas: fel på spindeln, systemstoppning eller ventilfel. Låt oss analysera varje ögonblick mer i detalj.

Bild
Bild
Bild
Bild

Systemblockering

Det kan utlösas genom att smuts, damm eller luft tränger in i oljan. När luft kommer in kan domkraftstången sluta stiga, börja fjädra intensivt eller sätta sig helt under lasten.

De ackumulerade smutsklumparna kan begränsa ventilernas rörelse, vilket slutar att täta kanalerna ordentligt, så att olja kan passera i båda riktningarna.

I denna situation kommer tyngden inte att hållas i en position, gradvis sjunka till utgångspunkten

Bild
Bild

Fel på kulventiler

Förutom blockering kan mekaniska defekter uppstå .… Kulventilen vid fjäderns spets, som anligger mot det avsmalnande spåret, kan lossna eller fastna på resten av systemkomponenterna. Då kommer inte stången ut alls, eftersom oljecirkulationen störs i systemet och pumpning inte sker. Detta fel är mer komplicerat och kräver demontering av domkraften . Om det finns spår av slitage på kulventilerna måste de bytas.

Bild
Bild

Krökningen hos skaftet kan vara en följd av underlåtenhet att följa lagrings- eller underhållsförhållanden och kan bero på arbete med tunga laster och till följd av bristande efterlevnad av användningsreglerna. I det första avsnittet kan kolven bli täckt med rost, vilket kommer att försvaga dess täthet mot cylinderytan, vilket resulterar i att olja läcker ut. Om du lyfter laster högre än tillåten standard kan stången böjas. Möjligheterna till ett sådant fel ökar med den extrema avlägsnandet av skruven och domkraften krokigt installerad på marken. Stångkrökning är ett mycket allvarligt fel som sällan lämpar sig för korrigering, även i specialiserade tjänster.

Bild
Bild

Vad ska man göra?

Håller inte under belastning

Sänkningen av stammen när den vilar på att lasten lyfts och ibland utan mycket tryck sker av 2 skäl: brist på olja eller fel på ventiler . Låt oss överväga var och en av alternativen separat.

Brist på olja är förknippat med normalt läckage med dålig tätning, domkraften kringgår olja. Som regel är detta resultatet av långvarig lagring av domkraften med låsventilen avstängd eller utvecklingen av packningar. Problemet är löst genom att tillsätta olja och pumpa enheten. Det är lämpligt att öva specialiserade oljor för hydrauliska system, i värsta fall kommer den vanliga tekniska att göra . Om oljan läcker ut efter påfyllning även när kranen är ordentligt stängd måste du köpa ett reparationssats och byta alla tätningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ventiler fungerar inte på grund av kontaminering av systemet eller en mekanisk defekt. Det är inte nödvändigt att ta isär lyftanordningen direkt.

Det vore klokare att först tvätta kanaler och inre ytor som är smutsiga. För detta ändamål tappas all olja ur enheten och en spolvätska hälls (bensin eller fotogen är lämplig). Det pumpas flera gånger, den förbrukade vätskan dräneras, en ren hälls och så vidare 2 gånger till.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om spolning inte fungerar måste du demontera domkraften och inspektera ventilerna. De kan vara lösa på grund av försvagade fjädrar, eller ha deformerade eller slitna kulor. Den första anledningen är troligtvis och korrigeras genom att vrida fjädern eller lägga till en liten bricka under den för att öka trycket genom att minska avståndet till ventilen. En sliten eller deformerad boll måste bytas ut.

Bild
Bild

Dåligt lyft

Ett av de vanligaste problemen är en minskning av kolvens körhastighet till ett minimum eller mycket tomgång. Detta fel är ofta förknippat med en minskning av lyfthöjden och en lägre gränsbelastning. Huvudorsaken till ett sådant problem ligger i luftningen av systemet, vilket skedde till följd av en minskning av oljenivån . Det är ganska lätt att återställa den hydrauliska domkraften för att fungera i en sådan situation. Detta kommer att kräva 150-300 milligram olja och spolvätska (om enheten är äldre än 2 år).

Bild
Bild

Först lossas avstängningsventilen ett varv från det åtdragna läget. Sedan sänks pumpstången, stopp till slutet.

Pluggen på påfyllningshålet skruvas loss eller tas bort (om den är gjord av gummi), den använda oljan dräneras. När enheten är många år gammal är det möjligt att dess kanaler och ytan inuti är igensatta av smuts, vilket är en lika viktig anledning till att domkraften inte lyfter bra. Det är nödvändigt att skölja det, det skulle inte göra ont flera gånger.

För detta ändamål kan bensin eller fotogen användas . Vätskan hälls genom dräneringshålet, kranen stängs, kolven stiger genom att pumpa pumpen, kranen öppnas, kolven sänks, processen upprepas ett par gånger. Efter att den tunga vätskan har tappats hälls en ny portion i och ovanstående procedurer upprepas minst en gång till (du måste fokusera på renheten hos den dränerade vätskan). Efter rengöring av systemet kan du fylla på det med olja.

Bild
Bild

Innan du fyller på olja måste kolven med ett stopp sänkas till lägre läge och dra åt ventilen. Flaskanordningen måste placeras vertikalt under hällningen (den hälls i vagnarna i horisontellt läge). Det är mer bekvämt att tanka domkraften med en spruta, tills olja fyller hela behållaren och rinner ut ur hålet.

Bild
Bild

Går inte ner

Sällan påträffas, men fortfarande viktigt för många, är situationen förknippad med att stammen fastnar i det upphöjda läget. När anordningens skaft har kommit ut och inte sitter på plats måste två skäl övervägas: igensättning av avstängningsventilen eller krökning av skaftet. Det senare orsakas som regel av en mekanisk defekt - från att lyfta laster som överstiger tillåten vikt. I en sådan situation endast byte av elementet är möjligt.

Förutom förvrängning kan rost bildas på skaftet och ytorna inuti cylindern från långvarig lagring under olämpliga förhållanden (fukt, med ventilen avstängd, med spindeln upphöjd). Delar kan återställas genom fullständig demontering och rengöring från korrosion.

Bild
Bild
Bild
Bild

När domkraften inte sänks snurrar dock stången obehindrat i en cirkel, så det finns en hak i avstängningskranen.

Det ser ut som om ett litet främmande föremål har träffat hydraulkraften med oljan som hälls. Vid pumpning befann den sig i cylindern, och när stammen nedsänktes, under påverkan av kraft, täppte den till ventilkanalen. Det enklaste, men inte särskilt korrekta valet är att stänga av kranen helt och expandera kanalen till det maximala . Om du har tur rinner en del av oljan ut och skaftet sjunker. Om inte, måste domkraften demonteras för att nå cylinderns botten och ta bort blockeringen.

Bild
Bild

Rekommendationer

För att öka domkraftens livslängd är det lämpligt att följa följande regler

  1. Det är nödvändigt att byta lyftanordningens olja 2 gånger om året . Om den hydrauliska domkraften används varje dag måste bytet utföras minst en gång i månaden och måste spolas.
  2. Det är tillåtet att använda vilken olja som helst som ersättning … Men för vintersäsongen är det lämpligt att endast fylla i syntetiska oljesorter.
  3. Så att smörjmedlet inte tjocknar på vintern, domkraften måste förvaras i ett torrt och varmt rum .
  4. När lyftarbete utförs på vintern måste man komma ihåg det att med långvarig användning av enheten i svår frost kan den bli oanvändbar. I detta avseende rekommenderas att arbeta med honom i det mest extrema fallet och under en kort tid.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den perfekta "reparationen" av lyftanordningen - detta är förebyggande arbete för att förhindra uppkomsten av haverier, med andra ord, kontinuerligt underhåll och snabb utbyte av arbetsvätskan med pumpning . Eftersom elimineringen av eventuella funktionsfel kommer att kräva att spendera personlig tid, och ibland en viss summa pengar. Därför måste alla instruktioner för användning av hydrauliska lyftanordningar följas, i så fall kommer de att fungera ganska länge.

Rekommenderad: