Ljudet På TV: N Saknas Eller Fungerar Inte Korrekt: Vad Ska Jag Göra? Varför Fungerar Inte Ljudet Och är Inte Reglerat På En Eller Alla Kanaler? Ljudet Ligger Efter Videon: Hur Fix

Innehållsförteckning:

Video: Ljudet På TV: N Saknas Eller Fungerar Inte Korrekt: Vad Ska Jag Göra? Varför Fungerar Inte Ljudet Och är Inte Reglerat På En Eller Alla Kanaler? Ljudet Ligger Efter Videon: Hur Fix

Video: Ljudet På TV: N Saknas Eller Fungerar Inte Korrekt: Vad Ska Jag Göra? Varför Fungerar Inte Ljudet Och är Inte Reglerat På En Eller Alla Kanaler? Ljudet Ligger Efter Videon: Hur Fix
Video: I Sverige ska svenska regler gälla | Reson & sans med Sörman 2024, April
Ljudet På TV: N Saknas Eller Fungerar Inte Korrekt: Vad Ska Jag Göra? Varför Fungerar Inte Ljudet Och är Inte Reglerat På En Eller Alla Kanaler? Ljudet Ligger Efter Videon: Hur Fix
Ljudet På TV: N Saknas Eller Fungerar Inte Korrekt: Vad Ska Jag Göra? Varför Fungerar Inte Ljudet Och är Inte Reglerat På En Eller Alla Kanaler? Ljudet Ligger Efter Videon: Hur Fix
Anonim

Och även om det nu är på modet att säga: "Jag tittar inte på tv", är detta i många fall inget annat än lurighet. Även om det används främst som en bildskärm, är mediet för att titta på filmer och videor på Internet fortfarande samma TV. Det är obehagligt när det går sönder. Detta förlamar planerna för den vanliga fritiden. En av de vanligaste störningarna är problem med ljudet på TV: n. Låt oss titta närmare på orsakerna och sätten att lösa dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga orsaker till inget ljud

Det är nödvändigt att reagera snabbt på avbrott i ljudförsörjningen, annars kan enhetens akustiska system "flyga". Det är inte så svårt att identifiera orsaken till att ljudöverföringen går sönder; även de som förstår lite om TV: ns enhet kan hantera detta. Följande situationer är mer sannolikt associerade med ljudproblem:

  • efter att ha slagit på tekniken hörs inget ljud direkt;
  • vid byte av kanal noteras en abruptitet i ljudraden - lång eller kort;
  • volymen kan inte justeras vare sig på fjärrkontrollen eller på själva enheten;
  • ljudet blev tystare vid de vanliga volymnivåerna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Anledningarna till att detta händer är också typiska. Ljud kan gå förlorat på grund av följande:

  • den banala oavsiktliga aktiveringen av "tyst" -knappen på fjärrkontrollen, ett stort antal människor märker inte detta och antar inte att det finns en sådan knapp, de kallar guiden för en smärtsam situation;
  • störning av fjärrkontrollen - batterierna tog slut, kontakterna brann ut, fjärrkontrollen misslyckades helt enkelt på grund av slutet av dess livslängd;
  • nedbrytning av själva högtalarsystemet, vilket redan är allvarligare;
  • förstärkare defekt på grund av kabelskada (till exempel utbrända kontakter);
  • deformation av processorn;
  • trasiga högtalare eller akustiskt headset;
  • utbränd kontrollpanel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om enheten är påslagen och ljudet inte kommer från högtalarna kan du agera på egen hand - risken att göra något ännu värre är låg . Du kan till exempel bara lugnt starta om enheten, så fungerar det normalt. Om det inte fungerade är det vettigt att demontera fjärrkontrollen. Att kontrollera om batterierna fungerar borde vara nästan det första.

Om så inte är fallet kan du titta på mikrokretsarna och kontakterna i själva TV: n.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanliga störningar

Det finns ingen anledning att synda på akustiken direkt, eftersom andra element också kan bryta. Om ljudet plötsligt försvann, direkt under visning, är det troligt att det var en kortslutning i mikrokretsen . Kontakter kan brinna ut på grund av en svag anslutning eller, vilket händer oftare, på grund av spänningssteg. Men när en mikrokrets misslyckas eller brinner ut kontakter uppstår vanligtvis en karakteristisk brinnande lukt. Ibland är det till och med rök. Om detta händer måste sladden dras ur nätverket och befälhavaren måste bjudas hem. Reparationen behövs redan professionellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förvrängning

Om det under klickningen visas klick istället för det vanliga ljudet, om TV: n väser och "stammar", om ljudsekvensen verkar "flyta", måste denna situation också lösas snabbare. Om ljudet plötsligt blir svagt, skramlar eller gnisslar något i bakgrunden, kolla först, eller så är det definitivt på TV: n. Kanske en bärbar dator eller annan utrustning är ansluten till enheten, du måste kontrollera deras inställningar. Om TV: n surrar sig medan du tittar på kanaler hoppas detta steg över.

Möjliga orsaker till intermittent ljudnedbrytning eller ihållande dåligt TV -ljud:

  • problem med radiokanalen - i det här fallet måste du bjuda in en specialist för reparation;
  • problem med den centrala processorn - du måste också kontakta servicecentret;
  • fel på minneskortet - och detta problem kan inte lösas utan professionell hjälp.

Det är inte värt att hoppas att allt kommer att gå över av sig självt. Naturligtvis, om du slår på / stänger av TV: n och problemet försvinner behöver du inte leta efter det igen.

Men om det förvrängda ljudet då och då påminner om sig själv är det dags att ringa befälhavaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sen ankomst

Ljudet kan ligga efter videon eller inte sammanfalla med det, visas med en allvarlig inbromsning - det här är också en ganska vanlig typ av sammanbrott. Experter säger följande:

  • om det inte hörs något ljud när enheten slås på, men det visas efter en tid, från 10 sekunder till flera minuter, kan det hända att kontakten i TV: n går sönder; du kan åtgärda detta problem på servicecentret;
  • om ljudet släpar ut, är störningar i högtalaren inte uteslutna, men bara en mästare kan säkert diagnostisera detta;
  • slutligen kan fallet vara i lösa kontakter, och detta elimineras också i servicecentret.

Det är en farlig historia att själv försöka åtgärda ett sammanbrott om du inte är säker på din egen erfarenhet inom detta område. Ljudet slutade fungera, alla säkra metoder för självdiagnos och reparationer hjälpte inte, det är nödvändigt att lösa problemet genom servicecentret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Försvinner medan du tittar

Om ljudet plötsligt försvann under visningen och rummet luktade rök kunde signalförstärkaren brinna ut och mikrokretsen som ansvarade för ljudet kunde också brinna ut. TV: n måste stängas av omedelbart, sladden måste tas ut ur uttaget.

Om ljudet försvinner under visning då och då, men sedan återhämtar sig av sig själv, är det troligt att problemet är överhettning av vissa elektroniska komponenter. Det överhettas, svalnar och slås sedan på igen. Men det finns inget att vara glad över: förr eller senare kommer denna komponent att brinna ut, och en fullfjädrad reparation väntar fortfarande.

Om ljudet och videon på TV: n försvinner samtidigt, se till att det inte finns i enheten som är ansluten till TV: n . Det vill säga byta till den normala kanalen. Om allt är bra på kanalen är problemet troligen i kabeln. Sådana kablar kan helt misslyckas: då försvinner både bilden och ljudet. Men ofta går de sönder delvis, sedan försvinner ljudet med en ljus arbetsskärm. I det här fallet kommer det inte att finnas några problem med uppspelning av ljud i TV -sändningar.

Viktig! Ljudet hoppar över på en eller flera kanaler. Om bara en, troligtvis, är orsaken inte i TV: n, utan i brott mot sändningen av en viss kanal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inget ljud när den slås på

Innan du tar TV: n till tjänsten måste du se till att volymknappen inte är noll. Konstigt nog, men folk glömmer att först kontrollera de banala orsakerna till den påstådda uppdelningen . Återigen, glöm inte bort ljudknappen på fjärrkontrollen. Det kan vara obekräftat hela tiden du använder fjärrkontrollen, men en dag klickar någon av misstag på den (till exempel ett barn), och sedan undrar alla hur TV: n gick sönder på en gång.

Om punkten definitivt inte finns i fjärrkontrollen, och det faktiskt kan misslyckas, måste du stänga av TV: n . Ta bort sladden ur uttaget, vänta ett par minuter. Starta enheten igen genom att starta den från fjärrkontrollen. Om ljudet inte visas är det mer troligt att högtalarna är "krympta" eller att kontakterna bryts.

Du kan kontrollera den möjliga orsaken till störningen genom att ansluta hörlurar till TV: n . Om ljudet kommer in i hörlurarna är det högtalarna i TV: n som är trasiga. Hörlurarna kan stängas av, eftersom du måste ta telefonen och ringa befälhavaren. Eller bara ladda utrustningen i bilen och ta den till servicecentret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Otillräcklig volym

Om TV: n har blivit märkbart tystare med samma indikatorer på fjärrkontrollen är det möjligt att någon på fjärrkontrollen tyst har aktiverat "Night" -funktionen. Eller slog på den och glömde bort den. Fjärrkontrollen i sig kanske inte fungerar, men detta är ett sällsynt fall i den här situationen.

Om problemet inte försvinner av sig själv och det inte hjälper att slå på / av, måste du också kontakta guiden. Han kommer att diagnostisera högtalarsystemet, kontrollera högtalarna, mikrokretsar, förstärkare.

Bild
Bild

Brist på reglering

Om ljudet inte växlar automatiskt, det vill säga det inte ökar eller minskar, måste du börja med att kontrollera fjärrkontrollen. Om ljudet kan styras utan fjärrkontroll är det dags att byta fjärrkontrollen. Om manuell justering inte heller är möjlig på TV: n kan du dock behöva göra en fabriksåterställning. Kanske uppdateringen av TV: n, som händer hela tiden, inte gick igenom i det här fallet, därav problemen med ljudet . Till exempel har uppdateringen startat, och ägaren till TV: n stängde av den direkt under processen, då har huvudkravet för att installera en ny firmware inte uppfyllts. Därav problemen med ljudet.

Det finns ingen annan "terapi" som en återgång till den tidigare firmwareversionen . Om TV: n inte startar sig själv efter uppdateringen måste du starta om den själv manuellt. Och ägaren bör se ett meddelande på skärmen om att uppdateringen har installerats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Det finns en uppfattning att för att organisera ett bekvämt tv -ljud bör själva enheten vara ansluten till ett externt högtalarsystem. Idag används fyra typer av sådana system aktivt: enkla akustiska stereoanläggningar, flerkanaliga kompakta surroundljudsystem, fullskaliga hemmabiosystem och ljudfält. Enkla högtalarsystem kommer att vara användbara i följande fall:

  • vill inte betala för mycket för onödigt surroundljud;
  • bakgrundsmusiken är inte lika viktig som dialogerna i filmen;
  • rummet där TV: n är placerad är inte tillräckligt stor för att ge den ett riktigt coolt, elegant ljud;
  • rummet är stort, men du vill inte störa det med högtalare.

Detta kompakta flerkanaliga ljudsystem är perfekt för dem som vill förbättra ljudets prestanda på sin TV utan större investeringar. Men fullskaliga system är lämpliga för dem som tänker arrangera en riktig hemmabio i ett stort rum. I detta fall kommer ljudleveransen att vara av mycket hög kvalitet.

Kännare av att titta på filmer med det perfekta ljudspåret kommer att bli mycket nöjda med detta köp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och ett par viktigare experttips om hur du hanterar din TV på rätt sätt

  • Det är fantastiskt om TV: n ligger utanför fönstren. Och lägg inte den bredvid värmaren. Mellan fönstren finns ett annat olämpligt område för en TV. Allt detta kommer att leda till de snabbaste störningarna, inklusive de som rör ljud.
  • På grund av det elektrostatiska fältet samlas mycket damm runt TV: n. Och det kommer att vara en vanlig orsak till haverier om det inte tas bort i tid. Dammsug dammet minst ett par gånger om året. Naturligtvis måste TV: n kopplas från strömförsörjningen.
  • Om vi talar om en LCD -TV ska du inte låta den fungera 6 timmar eller mer i rad. Det är nödvändigt att skydda utrustningen från slag, byt bakgrundsbelysningens glödlampa i tid. När du flyttar enheten till ett annat rum bör du göra det så noggrant som möjligt.
  • Plasma-TV kyler sig själv, den har en inbyggd specialfläkt. Och om det finns några ändringar i fläktdriften (ljud), är det vettigt att ringa guiden för diagnostik.
  • LCD -skärmar och plasma -TV -apparater bör rengöras med speciella servetter som säljs i elaffärer.
  • Du kan inte betona TV: n som att du ofta slår på / av.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du följer dessa enkla tips minskar riskerna för att ljudet eller bilden "flyger" på TV: n dramatiskt. Utrustningen kommer att hålla länge och kommer att glädja dig med oklanderligt arbete varje dag.

Rekommenderad: