Skrivaren Skannar Inte: Varför Fungerar Inte Skannern Och Vad Ska Jag Göra? Varför Vill Han Inte Skanna Hela Dokumentet?

Innehållsförteckning:

Video: Skrivaren Skannar Inte: Varför Fungerar Inte Skannern Och Vad Ska Jag Göra? Varför Vill Han Inte Skanna Hela Dokumentet?

Video: Skrivaren Skannar Inte: Varför Fungerar Inte Skannern Och Vad Ska Jag Göra? Varför Vill Han Inte Skanna Hela Dokumentet?
Video: Scanner not work ? || Scanner cannot communicate ? || How to fix scanner Scanning problems ? 2024, Maj
Skrivaren Skannar Inte: Varför Fungerar Inte Skannern Och Vad Ska Jag Göra? Varför Vill Han Inte Skanna Hela Dokumentet?
Skrivaren Skannar Inte: Varför Fungerar Inte Skannern Och Vad Ska Jag Göra? Varför Vill Han Inte Skanna Hela Dokumentet?
Anonim

Ett mycket vanligt problem som MFP: er har fel på skannern när enhetens andra funktioner är fullt fungerande . Denna situation kan uppstå inte bara under den första användningen av enheten, utan också efter ett långt arbete i normalt läge. Den här artikeln visar dig de vanligaste orsakerna till att skanningsenheten inte fungerar och ger rekommendationer för att korrigera situationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga orsaker

Skrivaren kan börja vara "stygg" av många skäl. De kan delas upp i två grupper.

programvara

Alla moderna skrivare har inte bara drivrutiner utan också ett förinstallerat verktyg som förenklar arbetet med enheten. Ibland händer det så programvaran av misstag avinstalleras eller installeras felaktigt , och som ett resultat börjar skrivaren att arbeta "krokigt".

Vanligtvis vittnar ett systemmeddelande som ständigt dyker upp efter att det skickats till utskrift till förmån för denna uppdelning.

Förekomsten av virus på din dator kan också orsaka fel på skannern. Det minst vanliga problemet är förarkonflikt. Oftast uppstår denna situation om flera MFP -enheter är anslutna till en dator. Ett sådant problem är möjligt med enheter som är anslutna tillsammans via ett lokalt nätverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hårdvara

Sådana problem är förknippade med "intern fyllning" av enheten . Om MFP: n stängs av eller visar ett hastighetsfel på skärmen (ett meddelande om att den här enheten kan fungera snabbare) orsakas störningen oftast av ett fel på USB -utgången, kabeln eller drivrutinen.

Vissa elektriska apparater kan också stör skannern, till exempel mikrovågsugnar . En defekt strömförsörjning kan också orsaka fel på vissa funktioner … Ibland är enheten trist låg papper eller patron används för tryckning.

Moderna skrivare med skannerfunktioner kan ha många systemmeddelanden. I vissa fall kan skannerfel orsakas av normal överhettning av enheten, liksom byte av patroner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man göra?

Om du hittar ett problem med skannern kan du försöka åtgärda problemet själv genom att följa tipsen nedan

  1. Byt ut kabeln . Mest modern teknik, inklusive MFP: er, fungerar med långa USB -sladdar. Detta är mycket bekvämt, men inte alla kringutrustning kan fungera korrekt. Lösningen är att byta den långa kabeln till en kort (högst 1,5 m lång). Mycket ofta, efter dessa åtgärder, börjar enheten fungera utan misslyckanden.
  2. Använd ytterligare program … Till exempel kan du ladda ner ett program som heter "Skanner" från den officiella Microsoft -butiken. Denna programvara är gratis och kontrollerna är intuitiva. VueScan -programmet är också populärt. Det är idealiskt kompatibelt med MFP från de flesta tillverkare (HP, Canon, Epson).
  3. Uppdaterar drivrutiner . För en skrivare / skanner från vilken tillverkare som helst kan du ladda ner de senaste drivrutinerna på den officiella webbplatsen. Faktum är att de initialt installerade drivrutinerna kan bli föråldrade och att enheten därför inte fungerar korrekt. Vanligtvis installeras denna programvara automatiskt.
  4. Korrekt installation och anslutning . En mycket vanlig MFP är inte tilldelad som standardenhet. Detta fel kan korrigeras via kontrollpanelen.
  5. Patronen är felstickad . I moderna enheter finns det många sensorer som skyddar enheten, så om bläcket byts fel kan MFP börja "frysa" på allvar. Om skannern inte fungerar efter byte av patron måste den bytas ut.
  6. Rensa utskriftskön … Kombinerade enheter (MFP: er) kan inte utföra olika operationer samtidigt. Det vill säga att du inte kan skicka en serie dokument för att skriva ut och skanna samtidigt. Men ibland fungerar inte utskrift och skannern vill inte fungera. I det här fallet måste du gå till "Print Queue" och radera dokumenten på väntelistan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De listade felen och deras lösningar avser endast problem som kan åtgärdas av dig själv. Om ingen av metoderna hjälpte kan felet vara allvarligare. I det här fallet är det bättre att kontakta en specialiserad verkstad som reparerar kontorsutrustning.

Rekommendationer

Ibland är problemet där skannern vägrar att arbeta inte själva enheten eller programvaran, utan fel maskinvara . Detta kan enkelt verifieras genom att gå in i "Enhetshanteraren" på din dator. Det ska inte finnas något gult utropstecken framför kontrollen. Om det är så finns det en hårdvaruinkompatibilitet. Du kan försöka installera om eller uppdatera drivrutinerna. Om det inte fungerar är den enda utvägen att ansluta skanningsenheten till en annan dator.

Ingen färgad strömindikator indikerar en skadad nätsladd eller nätadapter … I det här fallet är det nödvändigt att ersätta det misslyckade elementet. Lysande röd indikator signalerar ett fel på enheten.

När du skannar dokument långsamt måste du kontrollera hamn som skannern är ansluten till. Om den är ansluten till USB 1.1 är lösningen på problemet att byta porten till USB 2.0.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! Det är mycket viktigt att följa säkerhetsåtgärder vid felsökning av skannerproblem. Rör inte vid strömförande delar av enheten och dess batteri.

Problem med skanningsutrustning Är en ganska vanlig förekomst. Men de flesta av dem kan helt korrigeras av dig själv, enligt rekommendationerna i artikeln.

Rekommenderad: