Ferstel Förstoringsglas: Upplyst Transformator Förstoringsglas FR-09 Och Andra Modeller. Deras Fördelar Och Nackdelar

Innehållsförteckning:

Video: Ferstel Förstoringsglas: Upplyst Transformator Förstoringsglas FR-09 Och Andra Modeller. Deras Fördelar Och Nackdelar

Video: Ferstel Förstoringsglas: Upplyst Transformator Förstoringsglas FR-09 Och Andra Modeller. Deras Fördelar Och Nackdelar
Video: #2 ät CHALLANGE OCH MED ÄCKLIGT OCH GÅT 2024, Maj
Ferstel Förstoringsglas: Upplyst Transformator Förstoringsglas FR-09 Och Andra Modeller. Deras Fördelar Och Nackdelar
Ferstel Förstoringsglas: Upplyst Transformator Förstoringsglas FR-09 Och Andra Modeller. Deras Fördelar Och Nackdelar
Anonim

Andra hantverkare eller kreativa människor, som ägnar sig åt sina affärer, hanterar små detaljer (pärlor, strass), detaljerade diagram för broderi och insamling av elektroniska apparater, klockreparation och så vidare. För att fungera måste de använda alla typer av optiska enheter som kan förstora bilden flera gånger. Det vanligaste alternativet är ett förstoringsglas. Idag kommer vi att prata om sådan optik från Ferstel -företaget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Förstoringsglas från tillverkaren Ferstel har ett antal viktiga fördelar

  • Ge maximal komfort under arbetet … Dessa optiska enheter kan förstora bilden flera gånger. Dessutom finns de med stark bakgrundsbelysning, som består av små lysdioder. Bakgrundsbelysningen belyser arbetsområdet.
  • Tillgänglighet av ytterligare tillbehör . Ett förstoringsglas levereras vanligtvis med en liten låda för förvaring av små föremål för handarbete. Vissa modeller har till och med en kompass. Det är inbyggt i de alternativ som är avsedda för resenärer.
  • Varaktighet . Dessa optiska produkter är tillverkade av hållbara och pålitliga material. Kroppen på många modeller är dessutom belagd med en speciell gummibeläggning som förhindrar glidning. Och några prover produceras med inramade linser, som tjänar till att skydda optikytan från eventuella marker och repor.
  • Enkel positionsjustering . Produkterna från denna tillverkare är utrustade med praktiska klipp som gör att en person snabbt kan ställa in enheten i önskad och bekväm position under arbetet.

Bland bristerna kan man peka ut den ganska höga kostnaden för sådana slingor. Vissa sorter kommer att kosta mellan 3-5 tusen rubel. Men samtidigt noterades det att kvalitetsnivån på Ferstel optik är helt förenlig med deras pris.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

Ferstel tillverkar olika typer av förstoringsglas. Låt oss titta närmare på de mest köpta alternativen.

FR-04 . Denna modell tillhör skrivbordsvyn. Den är utrustad med bekväm LED -belysning. Detta prov har en flexibel hållare. Ett stort objektiv med en förstoringsfaktor på 2,25 har en diameter på 9 cm. Diametern på ett litet objektiv med en förstoring på 4,5 gånger är 2 cm.

Bild
Bild
  • FR-05 . Detta förstoringsglas är en klockanordning. Den levereras med en praktisk rörlig bakgrundsbelysning i en blister. Förstoringsglaset har en förstoringshastighet på x6. Bakgrundsbelysningen består av en stor LED. Provkroppen är gjord av en lätt bas i akrylplast. Enheten drivs av två batterier. Linsdiametern är bara 2,5 cm.

Bild
Bild

FR-06 … Denna enhet med inbyggd belysning är den mest praktiska modellen, eftersom den används mycket för både hantverk och hushållssysslor. Dessutom kan produkten även installeras som en bordslampa. Det finns en speciell ventil på förstoringsglasets kropp, som enkelt kan fällas tillbaka och användas som ett fast stöd. I det här fallet kommer dina händer att vara fria för bekvämt och bekvämt arbete. Enhetens bakgrundsbelysning fungerar med fyra AAA -batterier.

Linsdiametern är 9 cm, det fördubblar bilden av objekt.

Bild
Bild
  • FR-09 . Denna modell är en transformatorförstorare utrustad med ett 21-ljus LED-ringljus. Armen på denna optiska enhet kan justeras i två positioner: att arbeta på en stol eller soffa (i detta fall är den installerad på bröstnivå), och även vid ett bord eller en båge. Utrustningen är utrustad med en klämma på flexibla ben. Produkten drivs av nätverket. Linsdiametern når 13 cm. Den ger 2 gånger förstoring.

Bild
Bild

FR-10 … Denna förstoringsversion finns med en cirkulär LED -belysning. Under drift värms de inte upp och behöver inte bytas ut och kan avsevärt spara energi. I en uppsättning, tillsammans med förstoringsglaset, finns det också ett fodral för förvaring av tillbehör och ett klämma för justering av apparatens position. Enheten drivs av ett nätverk. Det kan fungera kontinuerligt i 24 timmar. Produkten är utrustad med ett objektiv med en diameter på 10 cm, vilket ger en tvåfaldig förstoring av objekt.

Bild
Bild
  • FR-11 . Förstoringsglaset är också utrustat med en bekväm belysning bestående av 18 lysdioder, en bekväm hållare för justering av förstoringsanordningens position. Den kan drivas både från elnätet och med hjälp av batterier. I det senare fallet behöver du AA -batterier. Modellen är utrustad med ett objektiv med en diameter på 9 centimeter. Det fördubblar förstoringen av bilden.

Bild
Bild

FR-17 . Detta prov är en clip-on LED-lampa i en blister. Den är ganska kompakt i storlek, så den är lätt att förvara och ta med sig. Produkten fungerar med tre AAA -batterier.

Bild
Bild

Urvalsregler

Det finns några saker att vara uppmärksam på innan du köper den mest lämpliga förstoringsmodellen. Så var noga med att ta reda på förstoringen av enhetens lins. Idag kan du i butiker oftast hitta exemplar med värden x1,75, x2, x2,25. Var uppmärksam på materialet från vilket förstoringsglaset är gjort. Vanligtvis är dessa anordningar gjorda av glas, akryl eller optiskt harts. Den högsta optiska prestandan har prover av glas och linser av en speciell optisk polymer.

Men samtidigt är det första alternativet mycket svårare än de andra. Akrylplast har en liten massa, men de tekniska egenskaperna kommer att vara sämre än alla andra alternativ.

Kom ihåg att det finns olika typer av slingor, beroende på deras syfte. I utbudet av Ferstel-produkter, förutom vanliga hantverksanordningar, kan du hitta klockförstorare, som oftast används av juvelerare och urmakare, liksom förstoringsglas för resenärer med inbyggda kompasser och andra lämpliga tillbehör.

Rekommenderad: