Elektroniska Förstoringsglas: Hur Väljer Man Ett Digitalt Förstoringsglas För Synskadade? Större Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Elektroniska Förstoringsglas: Hur Väljer Man Ett Digitalt Förstoringsglas För Synskadade? Större Och Andra Modeller

Video: Elektroniska Förstoringsglas: Hur Väljer Man Ett Digitalt Förstoringsglas För Synskadade? Större Och Andra Modeller
Video: 5 Best Magnifying Glasses with Light - Best Magnifying Glasses in 2021 2024, Maj
Elektroniska Förstoringsglas: Hur Väljer Man Ett Digitalt Förstoringsglas För Synskadade? Större Och Andra Modeller
Elektroniska Förstoringsglas: Hur Väljer Man Ett Digitalt Förstoringsglas För Synskadade? Större Och Andra Modeller
Anonim

Elektroniska videoförstorare används vanligtvis av synskadade. Enheten är så enkel som möjligt och kräver inte lång inlärning. Med ett elektroniskt förstoringsglas kan du läsa, skriva, göra korsord och andra aktiviteter. Det är anmärkningsvärt att enheten kan anslutas till en stor bildskärm för enkel användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Ett digitalt förstoringsglas gör att du kan se finstilta eller små detaljer. Förstoringen når 25-75x utan förvrängning. Ett elektroniskt förstoringsglas fångar en bild genom linsen och visar den på skärmen. För enkelhets skull kan du också ansluta enheten till en bildskärm eller TV. Huvudsakliga fördelar:

  • bilden förvrängs inte över hela planet;
  • ökningen är ganska betydande;
  • det är möjligt att fånga den resulterande stora bilden;
  • bildkorrigeringslägen är viktiga för människor som har problem med uppfattningen av färger;
  • du kan visa bilden på en stor bildskärm eller TV;
  • smidig förändring av bilden på skärmen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer

Elektroniska förstoringsglas varierar beroende på designfunktioner

Bärbart förstoringsglas . Lätt upp till 150 gram och bekväma dimensioner gör att du kan lägga enheten i fickan och bära den med dig vart du än går. Detta är särskilt användbart för personer med nedsatt syn.

Bild
Bild

Digital videoförstorare . Sådana modeller är tvärtom ganska massiva och kan nå 2 kg. Det är sant att ökningen är maximal här. Bilden skickas omedelbart till en PC -bildskärm eller TV.

Vanligtvis kan ett sådant förstoringsglas användas för att justera många färgåtergivningsparametrar. Detta gör att personer med allvarliga synskador kan läsa.

Bild
Bild

Stationärt förstoringsglas . Modellen är utrustad med ett stativ. Den kan installeras både på golvet och på bordet. Vissa modeller kan tas bort från ett stativ och användas som bärbara. Funktionen för denna typ av förstoringsglas är maximal. Du kan läsa och skriva med den.

Bild
Bild

Modeller

Den mest populära tillverkaren av elektroniska förstoringsglas är Bigger. Det är detta företag som erbjuder det största antalet modeller med lämpliga egenskaper. Tänk på de populära modellerna av elektroniska förstorare.

Större B2.5-43TV

En av de mest populära modellerna av det kinesiska märket. Det är möjligt att ändra förstoringen från 4x till 48x . Genom att justera skärmens ljusstyrka kan du använda enheten även i svagt ljus. När du visar en bild på en bildskärm kan du stänga av den inbyggda skärmen helt så att den inte distraherar. Det finns 26 färgkontrastlägen som gör att personer med olika synskador kan läsa bekvämt.

Förstoringsglaset fungerar autonomt i upp till 4 timmar . När enheten inte används stängs den av automatiskt för att spara batteri. Skärmen är bekväm och stor - 5 tum. Alla bildinställningar sparas automatiskt. Enheten piper när du trycker på de höjda knapparna, vilket gör den lätt att använda. Det finns ett extra ficklampalternativ.

Bild
Bild

Större B2-35TV

Tillverkarens mest budgetmodell. Den bärbara och lätta enheten har en liten skärm (3,5 tum) och förstorar bilden upp till 24 gånger. Zoomen förbättras när du ansluter enheten till en bildskärm. Ett stativ finns som du kan skriva, inte bara läsa.

Modellen har 15 bildkorrigeringslägen . Det är intressant att det finns en möjlighet att ta en bild, ta ett foto. Förstoringsglaset kan fungera autonomt i upp till 6 timmar och stängs automatiskt av när det är inaktivt för att spara på batteriet.

Bild
Bild

Större B3-50TV

Ett förstoringsglas förstorar texten upp till 48 gånger. Denna modell är den mest moderna och dyraste. Enheten har 2 kameror på 3 megapixlar, vilket ger maximal bildklarhet. Användaren har 26 färgåtergivningsinställningar till sitt förfogande. Det är möjligt att visa bilden på monitorn.

5-tumsskärmen gör den lättläst . Inkluderar ett skrivställ. Det finns en guidelinje på skärmen som gör det enkelt att fokusera på en textrad. Förstoringsglaset fungerar autonomt i upp till 4 timmar.

Bild
Bild

Val

Elektroniska luppar för synskadade bör väljas utifrån användarens behov. Enheten ska vara så bekväm att använda som möjligt. De viktigaste urvalskriterierna är följande.

  • Förstoringsområde . Allt är extremt enkelt här. Om en person har allvarliga synproblem är det värt att föredra avancerade modeller med en indikator på upp till 75x. I de flesta fall är en förstoring på upp till 32x tillräcklig.
  • Skärm diagonal . Om synen försämras kan små skärmar användas. Det är också bekvämt att ta dem om förstoringsglaset bara kommer att användas tillsammans med en bildskärm eller TV. I det här fallet är det helt enkelt ingen idé att betala för mycket för den inbyggda displayen.
  • Vikt . Det är särskilt viktigt för pensionärer och personer med vissa sjukdomar.

Det är särskilt svårt att hålla en tung enhet med svaghet eller darrande händer. I sådana fall bör de lättaste modellerna väljas.

Rekommenderad: