Förstoringsglas: Upplysta Förstoringsglas För Arbete Med Små Föremål Och Läsning, Andra Modeller För äldre, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Förstoringsglas: Upplysta Förstoringsglas För Arbete Med Små Föremål Och Läsning, Andra Modeller För äldre, Recensioner

Video: Förstoringsglas: Upplysta Förstoringsglas För Arbete Med Små Föremål Och Läsning, Andra Modeller För äldre, Recensioner
Video: Lektion 14: Projektioner i relationer 2024, April
Förstoringsglas: Upplysta Förstoringsglas För Arbete Med Små Föremål Och Läsning, Andra Modeller För äldre, Recensioner
Förstoringsglas: Upplysta Förstoringsglas För Arbete Med Små Föremål Och Läsning, Andra Modeller För äldre, Recensioner
Anonim

Den snabba tekniska utvecklingen leder till att en person i de flesta yrken ständigt måste arbeta med datorutrustning, vilket skapar betydande påfrestningar på det visuella systemet. Tyvärr, i den moderna världen står inte bara de äldre inför problemet med dålig syn, allt fler medelålders och mycket unga tycker att det förvärras, och denna trend kan inte ignoreras.

Många måste ge upp sin favorithobby, och till och med från jobbet. Detta kommer inte att hända om du väljer rätt förstoringsglas, vilket avsevärt förbättrar den visuella uppfattningen av små föremål och avsevärt ökar den övergripande livskvaliteten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Det bör omedelbart noteras att förstoringsglasögon är inte ett medel för korrigering av kardinal syn, utan ett extra oftalmiskt tillbehör för hushållsbruk, liksom för användning i vissa yrken som rör undersökning av små detaljer och föremål . En modern optisk enhet är en bra väg ut ur sådana situationer.

Förstoringsglas kombinerar egenskaperna hos vanliga glasögon och ett förstoringsglas, samtidigt har de en form nästan som vanliga glasögon, vilket inte orsakar obehag när du använder dem, och linser som ett förstoringsglas ger flera (upp till 160%) förstoring, vilket är omöjligt med vanliga glasögon.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varför behöver vi det?

Enheten är inte avsedd för permanent slitage . Det bör användas i situationer där det är omöjligt att överväga något utan hans hjälp, eller omständligt arbete måste utföras. Detta kan vara att läsa oskiljbar text, vissa typer av handarbete (till exempel broderi med svarta pärlor på en mörk bakgrund), mindre klockreparationer, smyckearbeten, finsnipning, manuell montering av elektroniska apparater och mikrokretsar och något annat liknande. För en person med utmärkt syn är detta en oumbärlig assistent, men de är också lämpliga för problematisk synskärpa. Synskadade kan bära enheten över glasögonen eller kontaktlinserna.

På hushållsnivå kommer förstoringsglasögon att göra det möjligt för en äldre person med nedsatt syn att enkelt trä en synål, se ett läkares recept, läsa instruktionerna för medicinen, byta batteri i klockan och till och med dra ut en oavsiktlig splinter utan att ringa någon för hjälp. Vart i Förstoringsglasögonen håller fast i ansiktet och faller inte av när huvudet lutar eller när huvudet vrids åt sidorna, och händerna är fria att utföra olika operationer.

Med förstoringsglasögon kan du utföra ett komplext och noggrant arbete utan belastning på ögonen.

Bild
Bild

Översikt av arter

Beroende på syftet är förstoringsglas av två huvudtyper: vanliga och upplysta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Regelbunden

För hemmabruk räcker den vanliga versionen av tillbehöret. Sådana förstoringsglasögon av design liknande korrigerande glasögon . De har en bekväm ram, en silikon nosdel och tinningar. Men den optiska delen har en förstoringseffekt med flera. Fördelas bland pensionärer, filatelister, numismatister, radioamatörer, needlewomen - i ett ord bland vanliga användare.

Bild
Bild

Bakgrundsbelyst

Dessa optiska instrument är komplexa och är avsedda för proffs. Dessa är kikare förstoringsglas med lokal belysning av arbetsområdet, med en uppsättning utbytbara linser. Bakgrundsbelysningen drivs av batterier. Det finns pannband och vikbara modellalternativ.

De är utbredda inom medicin (mikrokirurgi, tandvård, kärlkirurgi), liksom bland specialister inom elektronisk utrustning, radiotekniker, urmakare och juvelerare. Kostnaden för sådana enheter är mycket högre än vanliga förstoringsglas.

Uppenbarligen är det inte tillrådligt att köpa sådana tillbehör för hemmabruk.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Den optiska industrin producerar olika typer av förstoringsglas. Vid valet beaktas flera distinkta faktorer: funktionellt syfte, designfunktioner, tillverkningsmaterial, optiska parametrar. Förstoringsglasets prestandaegenskaper kännetecknas av de värden som valet av tillbehör beror på.

  • Arbetsavstånd . Detta är storleken på utrymmet mellan objektet av intresse och linsen. Arbetsavståndets storlek måste väljas utifrån vilken typ av operationer som utförs. Om du planerar att använda verktyg behöver du en produkt med ett stort arbetsavstånd för bekvämt arbete för att fritt kunna utföra ytterligare manipulationer. Om du tänker noggrant undersöka små föremål med hjälp av förstoringsglas, kommer modeller med ett litet arbetsavstånd att göra.
  • Siktlinje . Detta är området för objektet som syns genom linsen. Synfältet minskar med ökande mångfald av enheten.
  • Förstoringsfaktor … Denna indikator är annorlunda, och dess val beror direkt på den planerade användningen av produkten. För dagligt arbete i smycken eller radioteknikverkstäder krävs maximal förstoring, och för hushållsbruk kan du välja en modell med en lägre förstoring.
  • Brännvidd . Detta är avståndet mellan linsen och det mänskliga ögat som håller full täckning av synfältet. Ju längre brännvidd, desto högre komfort när du använder förstoringsglas, desto dyrare är produkten.
  • Skärpedjup . Detta är avståndet mellan de närmaste och avlägsna punkterna för objektet i fråga, där fokus inte förloras. Skärpedjupet minskar när förstoringsglasets ökande effekt ökar.

Valet beror på vad köparen tänker göra med användningen av sådana glasögon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa egenskaper är inbördes relaterade, förändring av värdena för vissa påverkar direkt värdena för andra optiska parametrar . När han väljer väljer köparen själv vad som är viktigare för honom i enlighet med enhetens specifika syfte och hans preferenser. Om du har fattat ett bestämt beslut om att prova förstoringsglasögon, måste du definitivt välja inte det billigaste alternativet för att inte köpa en falsk. Det är naivt att tro att en budgetmodell av förstoringsglas uppfyller förväntningarna på god kvalitet vid användning.

Det slutliga beslutet att köpa denna nya vara beror också på karaktären hos en viss person. Det finns människor som alltid är redo att experimentera och villigt testa något nytt. De är optimister i livet och kommer att kunna uppskatta de verkliga fördelarna med förstoringsglasögon, och de designfel som märks kommer inte att orsaka allvarlig sorg. Sådana människor kan säkert köpa förstoringsglas, de kommer att bli nöjda. Men det är många som initialt är skeptiska och fokuserar på brister. De kritiserar allt i enheten: design, pris, material (plastlinser), lätthet (det är ovanligt för dem) och till och med mångsidighet kommer att missbrukas. Sådana människor ska inte skynda sig för att köpa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken

För att valet av förstoringsglas ska bli framgångsrikt är det nödvändigt att inte bara ta hänsyn till enhetens funktionalitet utan även tillverkaren. Låt oss tala om de mest populära tillverkarna av oftalmiska tillbehör som är tillgängliga för kunderna.

Tyska företaget Veber med ett världsomspännande rykte och ett stort utbud av produkter, inklusive optiska produkter till överkomliga priser. Förstoringsglas från Veber -företaget är lämpliga för samlare, nålkvinnor, juvelerare.

Bild
Bild

Optiska produkter från Leomax . Förstoringsglasögon från detta företag Big Vision har en maximal förstoring (160%), belastar inte ögonen och låter dig arbeta med båda fria händer. Linsernas högkvalitativa prestanda ger ingen snedvridning av visuell uppfattning, vilket ger en vid syn. Hela produkten är tillverkad av höghållfast plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zoom HD förstoringsglas Vanliga typer har pålitlig konstruktion, unika linser med reflekterande beläggning, mångsidiga mönster och storlekar. Produkterna är lätta, hållbara, enkla att använda.

Bild
Bild

Det äldsta tyska företaget Eschenbach … Det började sin verksamhet redan 1914. På marknaden i över 100 år. Producerar en mängd olika professionella och hushållsapparater. Förstoringsglasögon - en av de nya positionerna i företagets sortiment.

Det finns andra tillverkare som tillverkar förstoringsglasögon av hög kvalitet. Bland dem finns märken som Ash Technologies, Bigger, Rexant, Schweizer. Alla är värda köparnas uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Förstoringsglasögonas popularitet bland köpare ökar stadigt, och fler och fler positiva recensioner om denna unika oftalmologiska enhet publiceras på webben. Många köpare har noterat ett antal obestridliga fördelar.

  • Absolut komfort vid användning på grund av den universella storleken , eftersom de flesta modeller har justerbara tinningar.
  • Fördelaktig effekt på synen vid korrekt användning … Många fall av att sakta ner och till och med stoppa processen för att minska synskärpa har uppmärksammats. Vissa närsynta och framsynta köpare har rapporterat, dock om de är små, förbättrad syn. Många ögonläkare med många års medicinsk erfarenhet talar också om den positiva effekten av förstoringsglasögon på synen.
  • Fria händer underlättar utförandet av alla arbeten.
  • Potentiell förstoringsgrad (upp till 160% ) visade sig vara tillräckligt för att utföra arbete med de minsta elementen.
  • Modeller av den ursprungliga helformen ger maximal sikt utan förvrängning .
  • Kräver inte ett obligatoriskt besök hos läkaren (säljs över disk) passar både män och kvinnor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom positiva aspekter påpekar köpare nackdelar i recensioner

  • Förstoringsglas är svåra att hitta på apotek eller optiker … Denna nackdel kan betraktas som relativ, eftersom det finns många webbplatser på webbplatserna där du kan välja och beställa önskad modell. Men med denna köpmetod är det verkligen möjligt att inspektera enheten och testa den först efter att ha mottagit den. Och inte alla äldre äger en dator och navigerar enkelt i det virtuella utrymmet, och många har inte en dator alls.
  • Betald leverans av sådana produkter till Rysslands regioner på de flesta resurser.
  • Otillräcklig styrka hos templen-templen för vissa modeller.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots de konstaterade bristerna, de flesta köpare rekommenderar denna nya produkt till alla med synproblem, eftersom de verkliga fördelarna med att använda den väsentligt uppväger de negativa punkterna … Det är nödvändigt att använda förstoringsglasögon strikt enligt ögonläkarnas rekommendationer, annars kan enheten skada istället för att vara användbar. Man måste komma ihåg att när man arbetar med förstoringsglas krävs obligatoriska pauser i kombination med enkel gymnastik för ögonen så att det visuella systemet periodiskt får vila. Om du använder tillbehöret med rimlig omsorg, exakt efter rekommendationer från experter, blir det inga problem.

Skada är möjlig enbart genom användarens fel, när han ignorerar tillämpningsreglerna och inte följer tidsfristen för raster. Som ett resultat uppstår överbelastning av det visuella systemet med negativa konsekvenser.

Rekommenderad: