Smyckeluppor: Upplyst Klockförstorare För Reparation Av Klockor Och Förstoringsglas För Smyckestillverkare, Panna Och 40x Förstoringsglas, Monokulära Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Smyckeluppor: Upplyst Klockförstorare För Reparation Av Klockor Och Förstoringsglas För Smyckestillverkare, Panna Och 40x Förstoringsglas, Monokulära Och Andra

Video: Smyckeluppor: Upplyst Klockförstorare För Reparation Av Klockor Och Förstoringsglas För Smyckestillverkare, Panna Och 40x Förstoringsglas, Monokulära Och Andra
Video: 9892GJ Watch Repair Magnifier with 10X 15X 20X 25X 2 LED Lights 2024, April
Smyckeluppor: Upplyst Klockförstorare För Reparation Av Klockor Och Förstoringsglas För Smyckestillverkare, Panna Och 40x Förstoringsglas, Monokulära Och Andra
Smyckeluppor: Upplyst Klockförstorare För Reparation Av Klockor Och Förstoringsglas För Smyckestillverkare, Panna Och 40x Förstoringsglas, Monokulära Och Andra
Anonim

När man arbetar med antikviteter och olika värden är det bekvämt att använda ett förstoringsglas. Det låter dig studera ämnet i detalj och se till att det är äkta. Det är värt att välja ett förstoringsglas med särskild uppmärksamhet för att uppnå högsta kvalitet. En enhet av dålig kvalitet ger för mycket snedvridning och tillåter juveleraren inte att göra sitt jobb bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Smyckeslupp gör att du kan förstora bilden med 15-20 gånger. En 40-faldig modell är också möjlig, men den används endast när man arbetar med mycket små delar. Annars är snedvridningen för stor. Lupor kan delas in i följande typer.

Bärbar . Modellerna passar enkelt in i en ficka och kan följas med ägaren vart de än går. Detta är vanligtvis bara en lins i ett lättviktsfodral.

Bild
Bild

På ett stativ . Stationära alternativ kan bäras inom samma rum, men det är knappast bekvämt att flytta runt i staden med dem. Monteras på golvet nära bordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Okulär . De kallas också pannor, de liknar glasögon. De kan tillverkas som en monokulär med ett objektiv. Särskilt bekvämt att använda.

Bild
Bild

Bordsskiva . Monteras direkt på arbetsytan. Ganska kompakt jämfört med stativmodeller. Vanligtvis är det linser med en förstoringsgrad på mellannivå.

Bild
Bild

Med konstruktioner är allt så enkelt som möjligt. Det finns andra klassificeringar också. Varianter beroende på typ av optiskt system.

  1. Enkelt objektiv . Designen har bara ett förstoringsglas. Sådana modeller ger en liten ökning, så de används sällan i smycken.
  2. Dubbel lins . Sådana enheter kan redan korrigera färg och arbeta med små föremål. Förstoringsglaset består av två enkla linser som inte är fästa vid varandra.
  3. Dubbel achromat . Designen inkluderar diffusions- och uppsamlingslinser. Modeller med imponerande förstoring anses vara optimala för att arbeta med små smycken.
  4. Triplet . För noggrant arbete tillhandahålls 3 linser samtidigt. Förvrängning minimeras. Designad för arbete där högsta precision krävs.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi bör också lyfta fram närvaron eller frånvaron av bakgrundsbelysning . Ytterligare ljus kan vara LED eller fluorescerande. Den första kräver lite energi, kan fungera upp till 50 000 timmar på samma lampor och blinkar inte. Fluorescerande ljus har bättre underhåll, men det fungerar upp till 20000 timmar.

Det är värt att notera att bakgrundsbelysningen minskar ögonspänningen vid användning av linsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Ett förstoringsglas är ett ganska enkelt instrument av design. Samtidigt uppfyller primitiva modeller perfekt sina ganska komplicerade funktioner. Det är på grund av denna ovanliga kombination av mekanismens enkelhet och uppgiftens komplexitet som tillverkaren bör övervägas noggrant. Företag som redan förtjänat förtroende erbjuder produkter av hög kvalitet.

Deli, Prym, Satechi använder kvalitetsmaterial vid tillverkning av optisk utrustning . Strukturerna är pålitliga och tål långa driftstider. Tillverkare Armed, Lindner, Rexant, ReadMate erbjuder ett brett sortiment med olika tekniska egenskaper.

Att arbeta med smycken med förstoringsglas från dessa märken är bekvämt och trevligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer ett förstoringsglas bör du först och främst utgå från vilken typ av arbete som kommer att utföras med dess hjälp. För juvelerare och urmakare behövs lite olika modeller, eftersom storleken på delarna som ska hanteras är olika. Viktiga kriterier att hålla utkik efter.

Mångfald av approximation . Ju högre denna indikator, desto närmare bilden och desto mindre betraktningsvinkel. För urmakarens behov är en approximation av storleken 5-7x tillräckligt, men för att arbeta med små smycken-10-15x.

Bild
Bild

Design egenskaper . Objektivet spelar en nyckelroll, men själva fodralet med själva hållaren ska vara bekvämt. För klockreparation är det optimalt att använda bord och golvalternativ. För små produkter är det bättre att välja en modell i form av glasögon, för att inte bli distraherad av ett förstoringsglas alls. Det är sant att med en sådan design är det bekvämt att studera egenskaperna hos ett objekt, men att redigera det kanske inte är särskilt bekvämt.

Bild
Bild

Förekomsten av bakgrundsbelysning . Med detta tillägg kan du fortsätta arbeta även i svagt ljus inomhus. Kompakta modeller med lysdioder är särskilt populära. Vid smyckestillverkning kan förstoringsglas med ovanliga UV- eller IR -belysning vara användbara.

Bild
Bild

Linsmaterial . Det finns tre huvudalternativ: glas, plast, polymer. Både kostnad och kvalitet, driftstiden beror på detta kriterium. Ett förstoringsglas av plast är det mest prisvärda, men det repas snabbt. Glas är det dyraste, men det tål inte fall, allvarlig mekanisk påfrestning. Det bästa alternativet är en polymerlins, som är den mest populära.

Bild
Bild

tips och tricks

En timme eller smyckeslupp bör inte bara vara av hög kvalitet, utan också bekvämt. Ytterligare tillbehör kan användas för att öka komfortnivån på jobbet. Med olika klädnypor och vridbara stativ kan du ställa förstoringsglaset i det mest bekväma läget. Den optiska enheten placeras på den valda ytan och fixeras i önskat läge.

Var särskilt uppmärksam på det upplysta förstoringsglaset . Det är viktigt att modellen skyddas mot repor och lätt mekanisk skada. Ett sådant förstoringsglas måste installeras säkert på arbetsytan eller fästas i handen.

Det är särskilt bekvämt om bakgrundsbelysningen drivs av laddningsbara batterier. Detta gör att du kan arbeta även där det inte finns något sätt att ansluta till elnätet.

Bild
Bild

Användningen av ett upplyst förstoringsglas förenklar arbetet med små detaljer mycket . Denna modell gör att du kan anstränga dina ögon mindre. Med rätt val innebär designen inga problem alls. Linsvård är så enkelt som möjligt, bara rengör det med en mjuk trasa för att bli av med damm. Det är viktigt att skydda förstoringsglaset mot fall, stötar och andra mekaniska stötar.

Bild
Bild

Levenhuk Gem Jewelry Loupes presenteras nedan.

Rekommenderad: