Vise "Glazov": En översikt över Låssmedsmodeller Från Glazovsky -anläggningen, Vridbar 125 Mm Och 140 Mm, 100 Mm Och Andra Alternativ. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Vise "Glazov": En översikt över Låssmedsmodeller Från Glazovsky -anläggningen, Vridbar 125 Mm Och 140 Mm, 100 Mm Och Andra Alternativ. Hur Väljer Man?

Video: Vise
Video: Самая популярная видеокарта в мире и XYZ знает почему / #GlazovВидеоподбор / GTX 1050ti в 2021 2024, Maj
Vise "Glazov": En översikt över Låssmedsmodeller Från Glazovsky -anläggningen, Vridbar 125 Mm Och 140 Mm, 100 Mm Och Andra Alternativ. Hur Väljer Man?
Vise "Glazov": En översikt över Låssmedsmodeller Från Glazovsky -anläggningen, Vridbar 125 Mm Och 140 Mm, 100 Mm Och Andra Alternativ. Hur Väljer Man?
Anonim

Det är svårt att föreställa sig en hemverkstad utan skruvstäd. Därför är det absolut nödvändigt att veta allt om greppet på "Glazov". Men även produkterna från detta välrenommerade företag måste väljas så noggrant och exakt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Företaget "Glazovsky Zavod Metallist" har en lång och respektabel historia. Det räcker med att säga det den släppte sina första produkter redan 1899 . Idag är produkterna från detta märke fortfarande mycket efterfrågade. En levande bekräftelse på detta är att varje månad köps "Glazov" -stolen i mängden 3000 exemplar. Alla varor överensstämmer helt med noggrant utvecklade specifikationer.

Att döma av konsumenternas recensioner är Glazov-företagets vice tillverkare av högkvalitativt stål. Även vid bearbetning av de hårdaste arbetsstyckena är det mer troligt att något händer dem än med verktyget.

Många användare märker inte några brister alls . Och även kritik i de flesta fall handlar om att nämna det höga priset. Men det är dags att gå vidare till att överväga specifika versioner av produkter mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och modeller

Du bör börja med en låssmedstång TSS (ТСС) och ТССН … Dessa modeller är gjorda för att hålla blocken som ska bearbetas under monteringsoperationer. I TSSN-linjen sticker 63-C-variationen ut, vars käkar öppnas med 63 mm. Andra viktiga funktioner i denna version:

  • kompression 1000 kgf;
  • arbetsområde med ett djup av 40 mm;
  • glidrörelse 80 mm;
  • egen vikt 3, 7 kg;
  • bashöjd upp till 0,2 m.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver ett verktyg med en käftstorlek på 140 mm, är "TCC-140" perfekt.

Deras tryckkraft kan nå 3000 kgf. Arbetsytan är redan 95 mm. Enheten väger 14 kg. Reglaget kan flyttas 180 mm.

Bild
Bild

Förtjänar uppmärksamhet och vice "TSM-200 ". Bokstaven M i titeln betecknar modernisering. Förbättringen manifesteras i det faktum att det nu är möjligt att fixa långsträckta arbetsstycken vertikalt. Den första inställningen görs helt på fabriken. Senare utförs justeringen oberoende, med fokus på den manifesterade graden av slitage.

Andra funktioner:

  • byggmaterial-stål-35 och VCh-50;
  • möjligheten att vrida till valfri vinkel från 0 till 360 grader;
  • möjligheten att tillverka en icke-roterbar version av TSMN (endast efter specialbeställning);
  • vikt från 21 till 52 kg;
  • grundbredd från 487 till 595 mm;
  • rörelsen för de rörliga käftarna är 200 eller 240 mm.
Bild
Bild

Det är också värt att notera den speciella maskindisken 7200-32. Denna enhet är utrustad med en manuell enhet.

Den används på fräsning, borrmaskiner, under slipning och i många andra tekniska operationer. Klämhöjd i olika modifikationer - 40, 65, 80 eller 100 mm. Vikt varierar från 10, 5 till 68 kg.

Bild
Bild

Du kan också välja ett svängbart skruvstycke 125 mm (beroende på valfri bredd på käftarna). Till exempel från antalet pneumatiska låssmeder - detta är TSSP-140K . Många stora industriföretag i vårt land köper villigt en sådan enhet. Klämhöjden är 96 mm. Pneumatisk käkslag max. 8 mm, skruvstycksvikten överstiger inte 8 kg.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Utformningen av ett sådant verktyg har inte konceptuellt förändrats på många decennier. För modeller som är fast monterade på en arbetsbänk kan vikten nästan ignoreras. Mycket mer meningsfullt då fixeringsmetod . Om du ständigt måste flytta skruven måste du föredra lätta och kompakta produkter. Det är användbart att studera och egenskaper hos den vridbara mekanismen, dess exakta egenskaper.

Som med alla andra produktval rekommenderas att läsa recensioner på flera oberoende resurser. Du bör inte ägna särskild uppmärksamhet åt priset - det borde vara acceptabelt i alla fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Här är några viktigare riktlinjer:

  • personligen kontrollera instrumentet innan du köper;
  • uppmärksamma punkten eller grovpressningsläget;
  • välj släta eller korrugerade käkar i enlighet med strukturen på arbetsstyckena som bearbetas;
  • ta hänsyn till legeringars egenskaper.

En översikt över skruven på Glazov -anläggningen presenteras i följande video.

Rekommenderad: