Svängbart Skruvstång: Ledad Stål, Vridbar I Två Plan, Svängbar Och Med En Tre-vridbar Bas

Innehållsförteckning:

Video: Svängbart Skruvstång: Ledad Stål, Vridbar I Två Plan, Svängbar Och Med En Tre-vridbar Bas

Video: Svängbart Skruvstång: Ledad Stål, Vridbar I Två Plan, Svängbar Och Med En Tre-vridbar Bas
Video: Fixed, Spring, Hinge, Character & Configurable Joint explained - Unity Tutorial 2024, Maj
Svängbart Skruvstång: Ledad Stål, Vridbar I Två Plan, Svängbar Och Med En Tre-vridbar Bas
Svängbart Skruvstång: Ledad Stål, Vridbar I Två Plan, Svängbar Och Med En Tre-vridbar Bas
Anonim

Snickeri, VVS och annat hantverk har ett antal viktiga finesser. De som ska hantera dem bör omedelbart ta reda på dessa finesser för sig själva för att eliminera olika problem och svårigheter. Det är användbart att till exempel veta allt om rotationsskruven, deras möjligheter och valda nyanser.

Särdrag

När man kännetecknar rotationsskruven är det omöjligt att bortse från deras främsta fördel gentemot icke-roterande enheter. Detta är själva möjligheten att vrida arbetsstycket på ett godtyckligt sätt. I ett icke-roterande skruvstycke måste du ta ut arbetsstycket och sedan fixa det igen för att utföra denna till synes enkla manipulation. Detta ökar omedelbart den totala tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det ska noteras att svängbara laster efterfrågas främst i borrarbete . De kan till och med komma med borrpressen.

Bild
Bild

Men exakt samma teknik säljs separat. Inklusive för hushållsbruk. Pivotskruven innehåller ofta ett städ … Det utökar inte bara utbudet av operationer utan ökar också verktygets totala styrka.

Olika sorter

Först och främst ska det sägas om svängstyp … Produkter av detta slag erbjuds av alla tillverkare som respekterar sig själv.

Ofta används ett sådant verktyg för särskilt exakt arbete hemma eller i en liten verkstad.

Designers kan tillhandahålla en speciell klämma för en borr. Klämmans diameter i avancerade utföranden justeras ganska brett, vilket utökar den övergripande funktionaliteten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rörande svängbart skruvstycke , då används de även i ganska seriös produktion. Där används sådana anordningar vanligtvis tillsammans med metallskärningsutrustning. Detta avser inte bara borrning utan även fräs- och slipsystem. Många prover av sådana laster är som standard utrustade med en svängbar bas, men den exakta konfigurationen rekommenderas att komma överens om när du beställer.

Bild
Bild

Ganska flitigt använt parallellt skruvstycke … Utgivningen av sådana anordningar regleras av bestämmelserna i 1975 -standarden. Den rörliga delen rör sig bort från det stationära blocket så jämnt som möjligt, samtidigt som den bibehåller strikt parallellitet - därav det allmänna namnet.

Storleken på arbetsstycket kan vara vilken som helst - samtidigt kommer pressningen att göras av samma del av kinderna.

Parallellt skruvstycke:

  • är fritt placerade vid vilken punkt som helst på arbetsbänken, inklusive i dess mitt;
  • kan installeras på golvet;
  • utrustad med en bas med tre hål;
  • kan ha en bas av stål- eller gjutjärnlegeringar, eftersom den mekaniska belastningen inte påverkar den.
Bild
Bild

Några modell - svängas i två plan … De är vanligtvis gjorda med en tvåaxlig positioneringsmekanism. Nästan alla sådana enheter är utrustade med en gjutjärnsbas, men ibland finns också stålkonstruktioner.

Bild
Bild

Förtjänar särskild uppmärksamhet tre-varv skruvstycke … De kan användas även för de svåraste och mest krävande jobben. Ett sådant verktyg är användbart för slipning och efterbehandling av skär i olika installationer.

Viktigt: alla svängplan är ömsesidigt vinkelräta.

En annan skruv med tre varv är användbar för systematisk förbandning av diamanthjul.

Bild
Bild

Det återstår att ta fram ytterligare en typ av verktyg, nämligen pneumatisk skruvstång … De drivs inte längre manuellt, utan av tryckluftens energi. Kraftspänning används ofta på produktionslinjer, särskilt i deras låssmedområden. I detta fall kan klämkraften nå 1500 kg.

Bild
Bild

Naturligtvis är inga mekaniska anordningar av traditionell typ kapabla till ett sådant resultat eller till och med nära.

Ett sådant verktyg minskar kostnaderna för inte bara fysisk styrka, utan också tid, men det är irrationellt att använda det hemma.

Höghastighets pneumatiska laster skapades redan på 1940-50-talet. Men mer eller mindre perfekta utvecklingar av detta slag dök upp först på 1960 -talet. Det var då de började användas i stor utsträckning i låssmed- och verktygsformaten. Problemet är att de gamla lagren av ett sådant verktyg har tagit slut, och nya kopior som köpts utomlands är otillfredsställande i ett antal egenskaper. Därför har de senaste åren restaureringen av produktionen av pneumatiska roterande laster i vårt land börjat.

Tillverkare

Njuter av efterfrågan modell FIT 59425 … Enhetens massa är 0,965 kg. Käftarnas bredd är 50 mm. Ramen är gjord av gjutjärn. Enheten är främst avsedd för låssmedarbete.

Bild
Bild

Inte ett dåligt val kan vara svängbart skruvstycke modell WILTON 65021EU … Enhetens vikt i förpackningen når 15, 45 kg. Käftarnas bredd är 0, 225 m. De öppnar upp till 0, 345 m. Ramen är gjord av gjutjärn.

Funktionerna hos en sådan produkt kan övervägas:

  • snickeri syfte;
  • snabb frigöring;
  • automatisk rörelse.
Bild
Bild

Ett annat attraktivt alternativ är vice "Glazov " … Till exempel modell 18667. Enheten är avsedd för låssmedarbeten och har en käkbredd på 0, 14 m. Ramen är tillverkad av stål av hög kvalitet. Käftarna kan öppna upp till ett avstånd av 0,18 m.

Bild
Bild

Följande märken är också brett representerade på den ryska marknaden:

  • "Kaliber";
  • Forsage;
  • Skrab;
  • "Bison";
  • Hammare;
  • Stalex.

Hur väljer man?

Stolsskruven är uppskattad för sin snabba installation även vid kanten av arbetsbordet. Du kan också ta isär dem snabbt nog. Slutligen är stolverktyget ganska bekvämt för förvaring.

Bild
Bild

Skillnaden mellan stål och gjutjärnsskruv spelar roll … Vissa gjutjärnsversioner är särskilt robusta och mekaniskt motståndskraftiga mot skador. Det har visat sig att ferritiskt gjutjärn är 10 gånger starkare än grå legering. Men stål laster är ännu mer populära. Med samma styrka, även i jämförelse med gjutjärnsenheter, visar de sig vara mycket lättare.

Bild
Bild

Om konstruktörerna använde smidd härdat stål kommer verktyget att arbeta med säkerhet i flera år.

Du måste också vara uppmärksam på enhetens egenskaper. Ju större storleken på delarna som ska bearbetas, desto större bör käftarnas divergens vara ..

Här är några fler rekommendationer:

  • ta hänsyn till delens rörelse;
  • uppmärksamma säkerhetsmarginalen;
  • kontrollera kvaliteten på fastspänning av arbetsstycken;
  • köp en skruv endast på pålitliga, beprövade platser;
  • läs recensioner på olika sajter.

Rekommenderad: