Storlek På 1,5-sängar (27 Bilder): Standarder För En Och En Halv Sängsatser

Innehållsförteckning:

Video: Storlek På 1,5-sängar (27 Bilder): Standarder För En Och En Halv Sängsatser

Video: Storlek På 1,5-sängar (27 Bilder): Standarder För En Och En Halv Sängsatser
Video: The Double Bed Gap Hack 2024, Mars
Storlek På 1,5-sängar (27 Bilder): Standarder För En Och En Halv Sängsatser
Storlek På 1,5-sängar (27 Bilder): Standarder För En Och En Halv Sängsatser
Anonim

Att sova i sängen var mysigt och bekvämt, det är värt att välja rätt storlek på sängkläderna. Små storlekar kan ju leda till att kudden blir hård, filten förvandlas till en klump och madrassen blir bar och smutsig. Därför kommer du definitivt inte att kunna sova på en sådan säng, och energiladdningen för hela dagen beror på det. Det är värt att överväga mer detaljerat storlekarna på ett och ett halvt sängkläder enligt olika länders standarder, samt tips för att välja dem.

Bild
Bild

Särdrag

Halv-dubbelsängen kan användas av en eller två personer, vilket bör beaktas vid val av sängkläder. Moderna tillverkare erbjuder ett brett utbud av storlekar, även om det finns en viss standard för ett sådant kit. Många tillverkare tar det som grund, samtidigt som de gör sina egna justeringar för att ge köparen valfrihet. Detta tillvägagångssätt gäller inte bara dimensioner utan även material, färg och färg. Bland de presenterade sortimenten kan varje kund välja sin favoritfärg, föredra naturliga eller syntetiska material, och vissa produkter är gjorda av en blandning av naturliga och syntetiska trådar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Halvsänglinne har vissa standarder, som huvudsakligen är beroende av tillverkningsföretagen, eftersom vissa av dem följer personliga kriterier när de väljer en viss storlek.

Om vi överväger denna fråga i allmänhet är det värt att notera att minimimåtten för ett standardark är 150x200 cm, naturligtvis kan dess längd och bredd vara något större. Om vi pratar om storleken på påslakan når deras längd 220 cm och bredden varierar vanligtvis från 145 till 160 cm. Setet innehåller vanligtvis också två örngott, som kan vara i form av en rektangel eller kvadrat. Samtidigt har rektangulära modeller mått på 50x70 cm och fyrkantiga - 70x70 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ryska standarder

Ryska tillverkare följer följande standarder:

  • ark - 155x220 cm;
  • påslakan - 140x205 cm;
  • örngott - 70x70 cm.

Vissa tillverkare från Ryssland kan hitta 1, 5-sängkläder av följande dimensioner:

  • ark - 150x210 eller 150x215 cm;
  • påslakan - 150x210 eller 150x215 cm;
  • örngott - 70x70 eller 60x60 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Europeiska varianter

I Europa, liksom i Amerika, ett och ett halvt sängkläder har följande dimensioner:

  • ark - 200x220 cm;
  • påslakan - 210x150 cm;
  • örngott - 50x70 cm.
  • Enligt den europeiska standarden sys ett sängkläder för en halv dubbelsäng enligt följande dimensioner:
  • ark - 183x274 cm;
  • påslakan - 145x200 cm;
  • örngott - 51x76 eller 65x65cm.

Amerikanska tillverkare följer lite olika parametrar vid tillverkningen av en 1,5-bäddsset, nämligen:

  • ark - 168x244 cm;
  • påslakan - 170x220 cm;
  • örngott - 51x76 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att uppmärksamma informationen som tillhandahålls på kitet från tillverkaren.

Om det står på etiketten från en utländsk tillverkare 1-bädd eller singel, betyder det att uppsättningen endast innehåller ett örngott. Detta alternativ är endast lämpligt för att sova en person. Uppsättningar från österrikiska och tyska tillverkare innehåller aldrig ark. Men italienska tillverkare tillhandahåller påslakan, vars bredd aldrig överstiger 140 cm.

Kinesiska kit

Idag finns det många kinesiska produkter på hemmamarknaden. Dessa kit sammanfaller ganska ofta i storlek med de ryska, eftersom de kinesiska företagen försöker anpassa dem så mycket som möjligt till den ryska köparens behov.

De flesta uppsättningar med 1, 5 sovrum har följande parametrar:

  • ark - 220x155, 210x160, 215x150, 210x160 cm;
  • påslakan - 205x140, 210x150, 214x146, 220x150 cm;
  • örngott - 70x70 (oftare), 50x70 och 60x60 cm (mindre ofta).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men även med de angivna måtten, kanske satsen inte motsvarar deklarerade värdena. Deras dimensioner är något "gående", det vill säga de kan vara flera centimeter mer eller mindre, vilket bör beaktas när du väljer ett kit från en kinesisk tillverkare.

Urvalstips

För att välja rätt storlek för 1, 5-bäddarsängar, finns det flera kriterier att tänka på.

  • Kvalitet . Denna parameter är mycket viktig, eftersom endast sängkläder av hög kvalitet kan ge dig en god natts sömn. Frisk sömn beror på kitets kvalitet. Det är värt att ge naturmaterial företräde. Produkter från tyska och polska tillverkare är mycket efterfrågade, även om det är värt att överväga produkter från andra företag. Många köpare berömmer produkter från ryska märken. Det viktigaste är att välja en bra tillverkare som erbjuder produkter tillverkade av naturliga tyger.
  • Antalet personer som kommer att sova i sängen . Om bara en person kommer att sova i sängen, kan satsen väljas i liten storlek, men för två personer är det värt att välja alternativ med största möjliga dimensioner.
  • Sängens mått . Detta kriterium spelar en avgörande roll för valet av arkets storlek. Om sängen är utformad för en person, bör därför storleken på arket vara liten. Det är värt att uppmärksamma måtten på filten, kuddarna och madrassen. Vissa människor föredrar trots allt att sova på stora kuddar och täckta med stora filtar, så storleken på påslakan och örngott ska vara lämplig. Det beror på personlig preferens.
  • Design och färger . Kitens utseende spelar också en viktig roll när du väljer en och en halv uppsättning. Experter rekommenderar att man föredrar monokromatiska alternativ, samtidigt som man uppmärksammar lätta versioner. Vanligtvis är ljusa sängkläder gjorda av tyger av högre kvalitet.
  • Pris . Många köpare förlitar sig på priset på en uppsättning sängkläder. Naturligtvis måste du betala för utmärkt kvalitet. Det är inte värt att köpa mycket billiga sängkläder, eftersom det kan vara av dålig kvalitet eller falskt. Du ska inte snåla med komfort.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt storlek?

Så det är värt att överväga mer detaljerat hur man bestämmer önskad storlek på en och en halv uppsättning, beroende på en specifik säng.

  • Ark . Den kan vara regelbunden eller sträckt, gjord med ett elastiskt band. För att bestämma måtten på ett vanligt lakan bör du mäta sängens bredd och madrasshöjd, samtidigt som du lägger till 5 centimeter till dessa mått. Om arket är mer än dessa indikatorer, vilket också kan vara, eftersom ju större det är, desto mjukare kommer det att ligga på sängen. När du väljer ett ark med ett elastiskt band är det värt att utgå från informationen på etiketten. Till exempel innehåller uppsättningen parametrar 140x200 cm, vilket innebär att madrassens mått måste vara identiska. Naturligtvis är sängkläder med ett sådant lakan dyrare, men det här alternativet kännetecknas av enkel påtagning, enkel fixering.
  • Duntäcke . Detta element i satsen ska passa perfekt på filten, då blir användningen bekväm och bekväm. Eftersom linne- och bomullsmodellerna krymper något efter den första tvätten är det värt att lägga till ytterligare 5 eller 7 centimeter till filtens mått. Om påslakanet är tillverkat av syntet, så räcker det med tre centimeter.
  • Örngott . Detta element av sängkläder från ryska och kinesiska tillverkare har dimensioner på 70x70 cm, men europeiska märken producerar modeller med en storlek på 50x70 cm. För att fixera örngott på kudden måste ventilen vara djup - dess längd måste vara minst 20 cm. En utmärkt lösning skulle vara en produkt med dragkedja eller knappar. Men klaffens längd går inte att hitta utan att skriva ut satsen, eftersom etiketten endast ger information om närvaron av en flik eller fästelement.

Rekommenderad: