Motoblock Brait: Granskning Av BR-135 13 HP-modeller. S., BR-68 Och BR-80, Välj Redskap För En Bakomliggande Traktor Med Differential, ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock Brait: Granskning Av BR-135 13 HP-modeller. S., BR-68 Och BR-80, Välj Redskap För En Bakomliggande Traktor Med Differential, ägarrecensioner

Video: Motoblock Brait: Granskning Av BR-135 13 HP-modeller. S., BR-68 Och BR-80, Välj Redskap För En Bakomliggande Traktor Med Differential, ägarrecensioner
Video: обзор мотоблока Brait BR-135GB 2024, Maj
Motoblock Brait: Granskning Av BR-135 13 HP-modeller. S., BR-68 Och BR-80, Välj Redskap För En Bakomliggande Traktor Med Differential, ägarrecensioner
Motoblock Brait: Granskning Av BR-135 13 HP-modeller. S., BR-68 Och BR-80, Välj Redskap För En Bakomliggande Traktor Med Differential, ägarrecensioner
Anonim

Den moderna marknaden erbjuder ett stort urval av jordbruksmaskiner. Nyligen har kinesiska och ryska företag blivit ledare för tillverkare av motoblock - den viktigaste utrustningen för små privata gårdar. De enheter som tillverkas av dessa länder kännetecknas inte bara av sin tillförlitlighet och praktiska, utan också av deras hållbarhet.

Brait -produkter har visat sig vara utmärkta.

Bild
Bild

Särdrag

Denna tillverkare har tillverkat bakomgående traktorer i 6 år. Under denna tid har Brait -tekniken visat sig perfekt. Det bör noteras att företaget bedriver produktion av inte bara diesel- och bensinaggregat utan också olika tillbehör för dem.

Bild
Bild

Företaget tillverkar en stor serie bensinbilar och flera typer av tunga dieselmotorblock. Med högpresterande indikatorer kännetecknas enheterna i detta märke av ett ganska lågt pris. Därför är Brait -utrustning och tillbehör tillgängliga för alla.

Bild
Bild

Sådana walk-behind-traktorer är kända för sin pålitliga och professionella montering, liksom användningen av avancerad teknik inom jordbruk.

Så, motorerna som tillverkaren utrustar de bakomliggande traktorerna produceras av det kinesiska företaget LIFAN. Han anses vara ledande inom sitt område.

Bild
Bild

En egenskap hos denna linje är också de små måtten på de bakomliggande traktorerna. Detta gör maskinerna mer manövrerbara, vilket gör det mycket lättare att arbeta på ett fält där det inte finns några raka ytor. På grund av sin kraft kan enheterna hantera inte bara medelstora utan också stora tomter.

Genom att köpa sådan utrustning får bönderna möjlighet att nästan helt automatisera hela arbetsutbudet på gården, vilket i sin tur minskar arbetskostnader och arbetstid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högpresterande walk-behind-traktorer har nästan samma egenskaper som minitraktorer, som kan utföra alla nödvändiga manipulationer inom jordbruket. Modellutbudet av bensindrivna motoblock innehåller 16 enheter. Från en sådan sort kan du välja en teknik med alla nödvändiga egenskaper. Tänk på en beskrivning av de mest populära modellerna av motoblock från Brait.

Bild
Bild

Laguppställningen

Bensindrivna motoblock finns i en större variation. Detta beror på den ökade efterfrågan på grund av det lägre priset i jämförelse med enhetens dieseltyper.

Bland modellerna i kategorin mellanvikt kan man peka ut:

BR-58A

Bild
Bild

BR-68

Bild
Bild

BR-75

Bild
Bild

Alla dessa motorblock har en bensinmotor på 7 hästkrafter. BR-58A-enheten är det billigaste alternativet … Det är en liten enhet som bara väger 80 kg. Den bakomliggande traktorn är utrustad med en manuell startmotor och en fyrtakts encylindrig motor.

Den största nackdelen med denna modell är bristen på en kraftuttagsaxel, vilket indikerar omöjligheten att använda hela utbudet av redskap.

Bild
Bild

BR-68 är också ett ganska ekonomiskt alternativ .… Dess huvudkomponenter, såsom startmotorn, motorn och 3-växlad växellåda, är identiska med den tidigare versionen av enheten. Men den större vikten, som är 105 kg, ger den lite fler alternativ. I synnerhet installationen av en släpvagn, med vilken du kan transportera last som väger upp till ett halvt ton.

Bild
Bild

Och det sista motoblocket för detta företag i sin klass, som är populärt bland sommarboende - BR-75 . Det ger användaren möjlighet att justera kolonnen för att passa hans höjd för större användarvänlighet. Vikten av denna modifiering är den minsta - 70 kg.

Bild
Bild

Alla tre betraktade modellerna har samma arbetsbredd, som sträcker sig från 80 till 120 cm, och arbetsdjupet är 30 cm. Dessa typer av walk-behind-traktorer är konstruerade för ett litet arbete med en minsta uppsättning av de enklaste icke- drivna redskap.

Mer funktionell är nästa bensinmodell - BR -80 … Dess kapacitet är 7 liter. med., har denna enhet god manövrerbarhet, vilket möjliggörs av stora pneumatiska hjul. Denna modell tillåter plöjning inte bara vanlig jord, utan även lerjord till ett djup av 15 cm.

Du kan också justera plöjningsbredden i intervallet från 80 till 120 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du gör en översyn av dieselmotorer, sticker det ut från denna serie kraftig modifiering BR-135DEB vars kapacitet är 10 liter. med. Men det finns också kraftfullare typer av dieselmotorblock i 13 liter. med. (BR-135GC), 15 hk med. (BR-135GD) och 17 liter. med. (BR-135GE). Inte dåligt och diesel BR-135GB med 9 liter. med.

Men DEB -modifieringen är, enligt köpare, den optimala kombinationen av pris, kvalitet och funktionalitet. Med dess hjälp kan du enkelt odla en tomt på upp till 1 hektar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna bakomliggande traktor är utrustad med en 4-taktsmotor med elektrisk startmotor, vars batteri ingår i satsen. Denna enhet väger 148 kg.

Denna modell har ett kraftuttagsaxel, vilket väsentligt utökar maskinens kapacitet. Dessutom gör mer kraftfulla och högre hjul nästan ett terrängfordon av en bakomliggande traktor. Med ökad effekt ökade också bredden på det monterade arbetsgreppet, vilket är 140 cm för den här modellen.

Bild
Bild

Enhet

Den interna utrustningen för märkets motoblock kan ses på ett exempel på en BR-80 bensinenhet … Denna enhet har en luftkyld fyrtaktsmotor. Växellådan på denna bakomliggande traktor är förstärkt med gjutjärn.

Rattstången på den bakomliggande traktorn kan justeras, inte bara upp och ner, utan också åt sidorna. Denna funktion gör att enheten kan användas i trånga utrymmen i ett litet slutet utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fjädringen av en gående traktor med mellanhjulsdifferential har ökad manövrerbarhet eftersom hjulen kan rotera i olika hastigheter, vilket gör det lättare att svänga 180 grader. Höga däck underlättar också enkel terrängkörning.

Bild
Bild

Axelförlängningar kan också installeras på upphängningen, vilket gör att du kan utöka hjulbasen.

Denna enhet ger maskinen stabilitet, vilket är särskilt viktigt vid arbete med tunga redskap för plöjning. För möjligheten att installera ett mer mångsidigt redskap är konstruktionen utrustad med en kraftuttagsaxel.

För att underlätta för föraren av den bakomliggande traktorn kan en adapter också installeras, som förutom en sittplats också utför en traktors funktioner för redskap.

Bild
Bild

Bilagor

Eftersom Brait -företaget tillverkar olika jordbruksutrustning är redskap för motorblocker av detta märke representerade i stor utsträckning på marknaden. För att välja önskad typ av verktyg måste du känna till alla dess variationer.

Så, bilagor för motoblock av detta märke:

  • fräs;
  • plog;
  • gräsklippare;
  • potatisgrävare;
  • potatisplanterare;
  • släpvagn (vagn);
  • adapter;
  • snöslunga;
  • spadeblad;
  • hjul och krokar;
  • vägningsmaterial;
  • kopplingar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna utrustning kan villkorligt delas in i bilagor:

  • för att odla marken;
  • för transport;
  • för rengöring och förbättrad körprestanda.

I markarbeten är plogen den första assistenten. Det finns två huvudtyper av denna enhet - konventionell och roterande. De är påfallande olika i formen. Den konventionella plogen har en enkel triangulär form, medan svängplogen ser ut som en pil.

På grund av det särdrag i dess design kan den roterande plogen inte bara lyfta jordklumpar utan också bryta dem.

Bild
Bild

Fräsar har också en viktig funktion vid jordodling. De lossar dess övre lager och ökar därmed fertiliteten. Utrustning av denna typ kan vara av två typer: odlingsfräs och kråkfot. Den senare sorten är utformad för att lossa hårda jordar. Dessutom är detta tillbehör mycket känsligt för korrekt montering.

Om skäret inte är korrekt monterat kan det gå sönder. Det är också möjligt att koppla bort skaftet, som i detta fall kan flyga iväg i alla riktningar och är farligt för operatörens och andra hälsor.

Bild
Bild

Nästa viktiga redskap är potatisplanteraren. Med denna bilaga kan bara en person hantera plantering av en gröda som potatis ensam. men designen av denna enhet från Brait är inte utrustad med en hiller som skulle täcka furen efter plantering. Av denna nackdel med tillbehöret följer behovet av att köpa en hiller.

Bild
Bild

Potatisgrävaren är formad som en plog med potatisnålar. När jorden öppnas på planteringsplatsen matas knölarna över nätet. Sådana bilagor gör det möjligt att nästan helt mekanisera processen att plantera och skörda potatis, samt att minska tiden som spenderas på denna process.

Gräsklipparen gör det möjligt att förbereda djurfoder och göra området snyggt. När du planterar gräsmatta kan den här enheten justeras till klipphöjden och gräsmattan kommer att se fin och jämn ut. På grund av närvaron av en kraftuttagsaxel kan en roterande apparat installeras på en bakomliggande traktor från denna tillverkare.

Nästa grupp redskap hjälper till att utrusta den bakomliggande traktorn för bekväm körning och transport av gods. En viktig förutsättning för bekvämt arbete under lång tid är möjligheten att installera en adapter - ett säte för föraren, som gör att du kan åka en bakomliggande traktor inte bara när du installerar en vagn, utan också under fältarbete. Denna utrustning är utrustad med nödvändiga fästelement för jordbruksredskap.

Bild
Bild

Och naturligtvis kan ingen bonde klara sig utan släpvagn, vilket skulle göra det enkelt att transportera gods från åkern till huset.

Det finns flera alternativ för deras enhet:

  • monolit med en vikande baksida;
  • med sidor som kan öppnas från 4 sidor;
  • lastbilstyp med höga sidor;
  • långsträckta strukturer.
Bild
Bild

Det första alternativet är bra för att transportera de enklaste varor som grönsaker. Vagnar som kan öppnas från fyra sidor är bra för alla bulkmaterial … Högsidig design - för transport av skrymmande gods. Det blir lätt att bära brädor och rör på långsträckta.

Nästa typ av enhet är särskilt viktig på vintern, eftersom den är avsedd för snöröjning på gården i huset, i de intilliggande områdena och från stigarna. Snöslungan för detta företag är enkel. Den består av tillbehör som tar upp snö med en remskiva. Vidare matas den kalla massan till rotorn, som kastar den på ett avstånd av cirka 5 meter.

Bild
Bild

En enklare mekanisk anordning är ett spadeblad, som tack vare sin breda och höga yta, vinkelrätt, skjuter stora snömängder i önskad riktning. En sådan enhet är mest bekväm för att rensa vägen.

När det gäller undervagnen erbjuder tillverkarna tre alternativ här. De två första är däck med olika slitbanor för att förbättra dragkraften hos den bakomliggande traktorn med jorden. men om gummit glider på tät eller våt mark, kan klackar användas för att påskynda enhetens rörelse … De har, liksom hjul, en rund form, men på deras änddel finns rektangulära metallplattor installerade vinkelrätt mot ytan. När de rör sig kommer de djupt ner i marken och skjuter bort den bakomliggande traktorn från den.

Det finns ytterligare en enhet som kan användas för att förbättra kvaliteten på den bakomliggande traktorn. Detta är vikter som tillför nödvändig vikt till utrustningen och kan ha absolut vilken form som helst. Oftast produceras en sådan baldakin i form av pannkakor.

Bild
Bild

Förutom allt ovan har tillverkarna utvecklat en speciell universalfäste. Nu har ägarna till den bakomliggande traktorn tillgång till ett komplett utbud av redskap från märkena "Kaskad" och "Neva" av bakgående traktorer.

Rekommendationer för användning

Det är nödvändigt att börja arbeta med en bakomliggande traktor genom att studera instruktionerna. Detta hjälper till att omedelbart fastställa att enheten fungerar korrekt. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt systemet för den första idrifttagningen av enheten och driftsreglerna. Genom att försumma dem kan du bryta din teknik utan att någonsin använda den.

Så, Brait walk-behind traktorer behöver en inkörning i 8 timmar. Efter att ha monterat den bakomliggande traktorn i enlighet med instruktionerna i instruktionerna måste bilen fyllas med bensin och olja, varefter den får verka i 8 timmar, och inställningen är endast 1/3 av det högsta möjliga. Detta hjälper till att olja alla delar inuti motorn.

Mycket en viktig förutsättning för en lång och framgångsrik drift är rent högkvalitativt bränsle och rätt oljebyte i motorn … Vid lätta laster byts den efter 50 timmar och vid överbelastning - efter 25. I transmissionen byts den 2 gånger om året.

Det bör noteras att användningen av förbrukningsmaterial av hög kvalitet spelar en viktig roll för enhetens smidiga drift.

I händelse av att bilen börjar skräpa, arbeta intermittent, finns det stor sannolikhet att täppa till förgasaren. Denna enhet måste avlägsnas försiktigt, blåses ut, torkas med bensin och sättas ihop … Om andra uppenbara fel uppstår, till exempel minskad körhastighet, kontakta din återförsäljare för service. Försumma det inte i förebyggande syfte.

Bild
Bild

Det bör noteras att instruktionerna från tillverkaren för montering av både själva enheten och tillbehören, i synnerhet montering av fräsar, måste studeras noggrant i början. Detta tillvägagångssätt kommer att hjälpa till att bli av med onödiga haverier och eventuellt olyckor.

Ägarrecensioner

Konsumenterna har inga väsentliga klagomål om driften av Brait walk-behind traktorer. Människor hänvisar till de positiva aspekterna av denna enhet som låg kostnad, hög hållbarhet på reservdelar, frånvaro av starka vibrationer under drift och utmärkt längdskidförmåga. Det senare anses vara en förtjänst av avlastning av däcken.

En nackdel som kan visa sig under långvarig oavbruten drift är överhettning. Det förekommer främst i moto-block med medelhög effekt med en bensinmotor. Detta beror på ett otillräckligt stort luftkylningssystem. Därför är det värt att stoppa det i några minuter för att svalna när du arbetar med en sådan enhet.

Bild
Bild

Motoblocks Brait intar en värdig plats bland enheterna i sin klass och är efterfrågade inom jordbrukssektorn.

Rekommenderad: