Barn (75 Bilder): Vad Det är Och Från Vad Man Ska Bygga En Ny På En Personlig Tomt, Reparera En Gammal Gårdsbyggnad, Hur Man Gör En Gårdsbyggnad

Innehållsförteckning:

Video: Barn (75 Bilder): Vad Det är Och Från Vad Man Ska Bygga En Ny På En Personlig Tomt, Reparera En Gammal Gårdsbyggnad, Hur Man Gör En Gårdsbyggnad

Video: Barn (75 Bilder): Vad Det är Och Från Vad Man Ska Bygga En Ny På En Personlig Tomt, Reparera En Gammal Gårdsbyggnad, Hur Man Gör En Gårdsbyggnad
Video: Dagen Vi Inredde & Fixade Hela Setupen - FLYTTVLOGG #06 2024, April
Barn (75 Bilder): Vad Det är Och Från Vad Man Ska Bygga En Ny På En Personlig Tomt, Reparera En Gammal Gårdsbyggnad, Hur Man Gör En Gårdsbyggnad
Barn (75 Bilder): Vad Det är Och Från Vad Man Ska Bygga En Ny På En Personlig Tomt, Reparera En Gammal Gårdsbyggnad, Hur Man Gör En Gårdsbyggnad
Anonim

En tomt utanför staden anses vara ett bra förvärv, eftersom det efter dess förbättring finns ett utmärkt tillfälle att njuta av friluftsliv. För att dacha ska bli den mest bekväma platsen att bo på, behöver du inte bara bygga ett bostadshus, utan också oroa dig för närvaron av en sådan obligatorisk byggnad som en ladugård. Det kommer att vara möjligt att lagra alla hushållstillbehör, inventarier, och om så önskas kommer bruksblocket att fungera som en verkstad, ett rymligt skafferi eller ett hönshus.

Bild
Bild

Vad det är?

En ladugård är ett nödvändigt uthus som kan ha en annan layout och syfte. Oftast är sådana strukturer byggda för förvaring av trädgårdsredskap, specialutrustning, grönsaker odlade i sängar och torkning av skivor. Fans av utomhusaktiviteter i naturen utrustar bodar i form av rymliga förråd, där stolar, hängmattor, bord och grillar är bekvämt placerade. Förutom lagringsfunktionen fungerar sådana hushållsblock som en utmärkt plats för uppfödning av fjäderfä och boskap. För att kaniner, gäss, ankor, kalkoner och får ska växa bekvämt bygger de stora strukturer och utför inredning.

Nyligen har många sommarboende försökt att göra skjulet multifunktionellt, komplettera bruksblocket med ett grovkök, toalett och utomhusdusch.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskilt populära är byggprojekt som inkluderar en täckt veranda, ett badrum, ett förråd och ett rekreationsrum . För att utrusta skjulet så mycket som möjligt, fästs också små skjul för att lagra ved och platsen för ett hemväxthus.

Skjul kan vara i form av monoblocksstrukturer gjorda på basis av svetsade ramar eller metallbehållare. Det finns också hopfällbara typer av byggnader som är enkla att installera och demontera. Skilj mellan små tillfälliga och enorma kapitalstrukturer, av vilka de senare är installerade på en solid grund och placeras på en personlig tomt så att de passar harmoniskt in i helhetssyn på landskapsdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka material är bäst att använda?

Idag representeras marknaden av ett elegant sortiment av byggmaterial som du snabbt och enkelt kan bygga en ladugård med. Innan installationen av ett uthus påbörjas är det därför viktigt att avgöra vilka funktioner det kommer att utföra och i enlighet med detta välja ett mer lämpligt alternativ för dess dekoration. Oftast används skumblock, tegel och trä för att bygga ett skjul, men om blocket är hopfällbart, monteras det av plast eller metall. För att göra rätt val av material är det värt att överväga dess fördelar och nackdelar.

Trä . De flesta sommarboende föredrar att bygga skjul av trä, eftersom installationen är enkel och inte kräver särskilda ekonomiska kostnader. Träkonstruktioner uppförs vanligtvis inom några dagar. Det är fullt möjligt att bygga sådana block oberoende, utan att ta hjälp av specialister. Nackdelen med träskjul anses vara deras bräcklighet, liksom instabilitet för förfallsprocesser och insekter. Dessutom är trä ett brandfarligt material, så det måste behandlas med särskild skyddsutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel . Tegelhozbloks är mycket hållbara och har ett gediget utseende, tack vare vilka de enkelt passar in i alla landskapets utformningar av webbplatsen. Sådana skjul ser särskilt vackra ut bredvid tegelhus. Trots det faktum att detta material är hållbart och pålitligt i drift är installationen dyr och på grund av sin tunga vikt kräver det att man lägger grunden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skumblock . Byggnader gjorda av detta material är praktiskt taget inte sämre i egenskaper än tegelbruksblock. Detta är ett modernt material som är prisvärt och kännetecknas av en lång livslängd. Det enda är att för byggandet av skumblockskur är det nödvändigt att dessutom bygga en högkvalitativ grund.

Bild
Bild

Metall . Som regel används metallkonstruktioner för prefabricerade skjul. De har en låg kostnad, låg vikt. Installationen av metallblock utförs snabbt, för deras installation är det bara nödvändigt att förbereda och jämna ut platsen väl, medan grunden inte är nödvändig att lägga. Men metallbod korroderar, så de måste täckas med ett skyddande lager. Eftersom metall inte håller värmen väl måste byggnader isoleras: värmeisolering används för golv, tak och väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast . Strukturer i denna design har dykt upp ganska nyligen, men har redan lyckats bevisa sig bra och är efterfrågade bland sommarboende. Plastbyggnader är lätta, kompakta och estetiskt tilltalande. Deras konstruktion är inte särskilt svår, dessutom är plasten resistent mot fukt och "är inte rädd" för insekter. Den enda nackdelen med plastblock är deras bräcklighet, så det rekommenderas att köpa paneler med förstärkning.

Bild
Bild

Polykarbonat . Det används vanligtvis för byggandet av växthus, men många ägare av sommarstugor väljer polykarbonat för att ordna skjul. Materialet lämpar sig väl för hushållsblock som är avsedda för uppfödning av djur eller fjäderfä, men om ladan används som förråd eller verkstad är det lämpligt att vägra transparenta väggar. Polykarbonatplåtar är vanligtvis fästa på en ram av trä eller profiler med självgängande skruvar. Väggarna som är mantlade på detta sätt kommer att fungera pålitligt i mer än ett dussin år, och om det behövs kan de enkelt demonteras. Det finns praktiskt taget inga nackdelar med polykarbonat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skiffer . Ofta, efter slutförandet av byggandet av huset, finns skiffer kvar, vilket är ganska lämpligt för montering av skjul. Eftersom materialet produceras i stora storlekar utförs installationen snabbt: skifferplåtarna fixeras på en träram och isoleras. Dessa skjul är ett budgetalternativ för en sommarstuga, men de ser inte särskilt snygga ut, så de är vanligtvis gömda på bakgården till en sommarstuga och används uteslutande som en plats att lagra ved, verktyg och annan utrustning.

Bild
Bild

Sågspånbetong . Ett sågspån i betong byggs med monolitisk teknik. Först skapas en stark ram, varefter den är mantlad med olika material, vilket skapar en formning, som regel kan det vara SIP -paneler eller en bräda. Formen hälls med en speciell blandning gjord av sågspån och betong. Resultatet är en solid struktur, vars väggar har utmärkt värmeisolering. Ett sådant skjul kan utrustas som skafferi, verkstad eller hönshus, men det kommer att kräva mycket ansträngning.

Bild
Bild

Pallar . Detta material anses vara ett bra alternativ till träbjälkar, som används vid konstruktion av ramkonstruktioner. Pallar är billiga, och för att avslöja dem är det tillräckligt att hälla grunden och fästa alla element tillsammans med bultar. Dessutom är sådana skjul mantlade med OSB -paneler. Detta är ett ekonomiskt alternativ för en gårdsbyggnad som inte kräver pengar och tid.

Bild
Bild

Gasblock . På många sätt har de likheter med skumblock, men de tillverkas med en annan teknik, tack vare vilken de är resistenta mot vatten, eld, väger lite och säljs till ett överkomligt pris. Den enda nackdelen med materialet är att det kännetecknas av hög vattenabsorption, på grund av detta är det nödvändigt att lägga tillförlitlig vattentätning under byggandet av skjulet.

Bild
Bild

Arbolit . Materialet produceras i form av block av trä och betong. Hushållsstrukturer av träbetong har höga värmeisoleringsegenskaper, är hållbara, motståndskraftiga mot fukt, mögel och gnagare. Men det är oönskat att bygga sådana byggnader i områden med hårda klimatförhållanden, eftersom materialet är rädd för låga temperaturer. Dessutom tillverkas blocken med oprecis geometri, vilket försvårar installationsarbetet.

Bild
Bild

Val av sittplats

Innan byggandet av en ladugård påbörjas är det nödvändigt att inte bara utarbeta ett utkast till diagram över det framtida ekonomiska blocket, utan också att hitta den lämpligaste platsen för den på den personliga tomten. Du måste fokusera på platsen för alla byggprojekt, och redan på denna grund, installera ett skjul på bakgården närmare trädgården eller mellan badhuset och ett bostadshus. Oftast placeras sådana strukturer på mark som är olämpliga för odling av trädgårdsodlingar.

Valet av ladugårdens läge beror till stor del på indikatorer som:

  • platsens område och dess zonindelning;
  • material från vilket verktygsblocket är byggt.

Dessutom kommer sättet att dekorera byggnaden vara en viktig punkt för att bestämma territoriet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att ladan huvudsakligen är avsedd för förvaring av saker, hindrar detta inte från att göra en originalstruktur av den, som kommer att fungera som en ovanlig dekoration för landskapsdesign. Men även om strukturen förvandlas till huvuddesignobjektet, rekommenderas det fortfarande inte att sätta det i förgrunden när du går in på gården. Placeringen av ladugården är planerad så att den inte översvämmas under snösmältningen och under regnet. Dessutom är det viktigt att ge fri tillgång till entrén till byggnaden.

Bild
Bild

En stor roll när det gäller att välja en plats för en ladugård spelas också av dess funktionella syfte . Om enheten kommer att användas som förråd, kompletterat med dusch och toalett, kan strukturen byggas av material som liknar en bostadshus och placeras bredvid. Om sommarboende ska föda upp husdjur och fjäderfä, samt lagra ved, höstackar och matvaror i bruksblocket, ska byggnaden placeras hemifrån och inte skapa obehag för grannarna.

Bild
Bild

Projektutveckling

Ett viktigt steg under installationen av verktygsblock är utvecklingen av projektet. Därför, innan du påbörjar allt arbete, bör du noga överväga layouten av ladan och avgöra var sommarkök, dusch, skafferi, verkstad och plats för förvaring av ved eller block för djur och fåglar. För att förenkla designuppgiften måste du rita ett enkelt diagram på arket som anger alla fönster, dörrar och skiljeväggar i det. Om det är planerat att utrusta flera rum i byggnaden, rekommenderas det att utrusta dem med separata dörrar för bekvämlighet. Således kommer varje rum att ha sin egen ingång, och du behöver inte resa länge för att flytta från sommarköket till duschen eller toaletten.

Idag är projekt av rambodar, där ett träskjul dessutom fästs, mycket populära.

Bild
Bild

De är som regel byggda med gaveltak, det finns också alternativ med gaveltak . Layouten är mycket mer komplicerad, men den låter dig skapa ett vindsutrymme med ytterligare lagringsutrymme. När du arbetar med ett projekt bör du ange rätt taklutning så att den ligger på andra sidan dörröppningarna. Om detta inte görs kommer regnvattnet att hälla vid ingången till ladan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att allt är klart med layouten ritas en ritning av byggnaden i form av konturer, och måtten på den framtida byggnaden anbringas. Samtidigt är det värt att ägna särskild uppmärksamhet åt det faktum att för kapitalekonomiska block krävs registrering av projektet i BTI. Tack vare korrekt upprättade diagram bestäms dimensionerna och placeringen av strukturen och den ungefärliga konstruktionstiden beräknas. Skjul byggs vanligtvis i standardstorlekar från 3 × 3 till 5 × 5 m.

Dessa indikatorer beror på vilka uppgifter enheten kommer att utföra och beräknas på ett visst sätt:

För förvaring av trädgårdsredskap som sekatörer, spadar och krattor är en bod med en storlek på 1,5 × 1,5 m idealisk. Sådana projekt väljs främst av sommarboende som endast sysslar med markarbeten på platsen. De utrustar dessutom små byggnader med hyllor och ett kroksystem

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om du, förutom trädgårdsartiklar, behöver dölja utrustning som pumpar, gräsklippare, samt placera gödningsmedel, färg, etc., behöver du förråd på minst 2 × 3 m.
  • Om sommarboende planerar att driva ladugården som ett kaninhus eller hönshus, med hänsyn till antalet djur, beräknas hushållsblockets yta. I det här fallet är det bäst att konstruera strukturer med en liten marginal.
Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig aspekt i designen kommer att vara uthusets utseende.

Som regel bestäms det av infieldens allmänna stil . Genom att skapa takets ursprungliga form kan två typer av byggnader skiljas vackert. Till exempel är ett gaveltak som lutar ner från mitten av åsen idealiskt för ett rustikt utseende. Ett bra alternativ i projekt övervägs för en ladugård och ett lutande till sluttande tak, det kännetecknas av rätt geometri och passar bra med arkitekturen i moderna bostadshus, som fungerar som en fortsättning.

Bild
Bild

Vi får inte glömma i konstruktionen och om bruksblockets inre höjd och takets placering. Det finns byggnader där taklutningen inte riktas bakåt utan framåt. Lokalens höjd måste beräknas beroende på bodens funktionella syfte. Det ska vara lätt att flytta inuti byggnaden, särskilt för strukturer som kombinerar ett lager, dusch och toalett samtidigt.

För kapitalbyggnader bör projektet också se till att grunden läggs . Om konstruktion planeras av tungt material krävs en solid grund. För lätta konstruktioner kan du bara göra med montering av ramen och manteln. Dessutom ska diagrammen ange platsen för kommunikationssystem. Skjul används vanligtvis för avlopp, vatten och elektriska ledningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter i arbetet

När planeringen av marken är klar och bostadshuset är byggt kan du fortsätta med installationen av skjulet. Samtidigt föredrar vissa sommarboende att köpa ett prefabricerat skjul eller färdiga gårdsbyggnader som är enkla att installera. Om landskapsdesignen ger närvaron av en original och vacker byggnad, är det bäst att bygga den med egna händer enligt ett individuellt projekt. Det mest lämpliga alternativet för detta skulle vara en ramkonstruktion gjord av en platta eller obruten skiva, ett sådant skjul kommer att vara billigt, kommer att fungera pålitligt i mer än 10 år, och det kan byggas på kortast möjliga tid utan att ta hjälp av hjälp av hantverkare. Byggnadsarbeten i detta fall kommer att bestå av flera steg:

Träning

Den valda platsen bredvid ett privat hus är noggrant planerad och täckt med grus. Sedan måste fyra pelare grävas i marken till ett djup av 60 cm. För att de ska tjäna länge bör deras botten vara insvept i tjärpapper och allt fixas med en snickarstart. Detta hjälper till att skydda stöden från förfall. För att säkerställa en bra taklutning bör pelarnas bakväggar placeras 20 cm under de främre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gör botten och toppband

Som byggnadsmaterial används vanligtvis balkar med ett tvärsnitt på 50 × 50 mm, de fixeras till de installerade pelarna i en nivå som inte är lägre än 10 cm från marken. Det är viktigt att kontrollera bandets jämna läge, för att undvika att det snedställs måste du använda en nivå vid installationen. Efter installation av den nedre remmen utförs liknande arbete med installationen av den övre. Vidare delas gapet mellan de nedre och övre plankorna i hälften och ytterligare fyra balkar spikas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bygga väggar

Brädorna förbereds i förväg, sedan fixeras de vertikalt på den övre, mellersta och nedre stången.

Bild
Bild
Bild
Bild

Takinstallation

För att göra detta görs först markeringar och tre staplar spikas på staplarna på samma avstånd från varandra. De bör placeras på tvären, eftersom de kommer att fungera som takbjälkar. De är mantlade med brädor, och allt takmaterial läggs ovanpå, oftast takmaterial. Ark med takmaterial bör läggas från nedre kanten, lämna en liten överlappning på 5 cm och flytta uppåt. För att säkra ytan stoppas vertikala brädor på den.

Bild
Bild

Sista etappen

Installation av dörrar görs och golv läggs. Dessutom utförs det interna arrangemanget av ladugården: hyllor och skåp är anordnade för förvaring av hushållsartiklar och trädgårdsredskap. Och bredvid bruksblocket kan du plantera små buskar och prydnadsväxter, som kommer att fungera som en utmärkt inredning för det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om ägarna till sommarstugan vill bygga inte bara en multifunktionell, men också en vacker ladugård, måste du få ut det mesta av din fantasi och ansträngning.

Först och främst är det värt att överväga byggnadens layout: form, storlek och material för efterbehandling.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan konstruktion kommer att kräva både tid och finansiella kostnader, men den kommer att löna sig, eftersom den kommer att fungera pålitligt i minst 20 år . För att utföra konstruktion kan du valfritt använda hantverkarens tjänster eller göra allt själv. Om arbetet kommer att utföras oberoende är det viktigt att observera konstruktionstekniken, som består av flera steg:

Att lägga grunden . Eftersom strukturen inte kommer att ha en tung vikt kan du göra en grund på högar eller göra en pelare. För detta förbereds en plats, den rengörs från skräp och jämnas ut. Sedan måste du gräva in asbeströr till ett djup av minst 1,5 m och fylla dem med en betonglösning med medelhög konsistens. Betong framställs av sand, krossad sten och cement, beståndsdelarna tas i förhållandet 3: 4: 2. Grunden får tid att härda, det tar i regel flera dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barnbyggnad . Träskivor, som är planerade att användas för att bygga en ladugård, är förimpregnerade med speciella antiseptika. De kommer att hjälpa till att skydda materialet från förfall och förlänga dess livslängd. Sedan monteras ramen på strukturen och den nedre trimmen läggs på fundamentet. För bandning är det bäst att använda balkar. Därefter förbereds stockar, på vilka golvet kommer att vara bekvämt, detta kan göras både omedelbart och i slutet av konstruktionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter fixeras vertikala stolpar till selen, de är fästa vid konstruktionens övre del.

Om ett hörnverktygsblock planeras, kommer antalet ställningar att ökas, de installeras dessutom i byggnadens hörn, liksom på de platser där fönster- och dörröppningar kommer att placeras. Sedan kan du gå vidare till takets konstruktion, medan om skjulet är installerat med en kapell är det tillräckligt att lägga ett sluttande tak. Men det är värt att notera att taket av gaveltaket kommer att ge ladan ett mer attraktivt utseende, därför väljs det ofta för uthus som ligger bredvid huset.

Bild
Bild

I slutet av installationen är väggbeklädnaden gjord av brädor. Därefter installeras fönstren och dörren. För att dekorera ladugården kan du också dekorera den med plåt. Inuti byggnaden är det nödvändigt att avsluta taket och utrusta det med nödvändiga hyllor.

Bild
Bild

Uthus av block är också mycket populära bland sommarboende. Jämfört med okantade brädor har sådana föremål många fördelar, de är hållbara och pålitliga att använda, samt motståndskraftiga mot fukt och extrema temperaturer. Dessutom är blocken enkla att installera, vilket förenklar byggprocessen. Konstruktionen av en sådan bod omfattar flera arbetsfaser:

  • Häller grunden . Som bas för blockstrukturer väljs vanligtvis en bandfundament, på vilken ett lager av vattentätning läggs dessutom.
  • Block murverk . Detta byggmaterial läggs med en murbruk av sand och cement. Vid fixering av blocken är det viktigt att kontrollera tjockleken på skarvarna; den bör inte överstiga 5 mm. Först läggs hörnen av den framtida byggnaden ut, sedan med en lodlinje och nivå jämnas väggarnas ytor vertikalt och horisontellt. Dessutom måste ett förstärkningsband utföras i botten och toppen av strukturen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Takinstallation . Takets konstruktion utförs enligt samma schema som vid konstruktion av ramkonstruktioner.
  • Installation av golv, fönster och dörrar .
  • Avslutande arbete . Väggar inuti objektet kan antingen putsas eller mantlas med gipsskivor. Dessutom anses det senare alternativet vara det enklaste och mest prisvärda. Gips gör att du får en vacker och hållbar finish, och det tar mycket tid och arbete att applicera gipset korrekt. Om skjulet är planerat att användas som verkstad, måste det vara utrustat med speciella hyllor och skåp inuti.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också många andra sätt att bygga en ladugård med hjälp av byggmaterial som metall, plast eller polykarbonat, men principen för deras konstruktion liknar stegen ovan. Om materialet är lätt börjar konstruktionen med montering av ram och väggbeklädnad, och i händelse av att bruksblocket är byggt av sten eller tegel läggs först en solid grund och de fungerar enligt det vanliga schemat. Det viktigaste är att ladugården i slutet av arbetet inte förstör landskapsdesignen på platsen.

Bild
Bild

Oavsett dess syfte och materialet som används vid mantel av ramen rekommenderas därför dekoration.

Till exempel kommer en vacker rabatt av prydnadsväxter och en stig kantad med natursten att bli en riktig dekoration av även den enklaste byggnaden.

Bild
Bild

Hur reparerar jag en gammal?

Ladan anses vara ett viktigt uthus på marken, som utför många funktioner. Men med tiden börjar strukturen, under påverkan av den yttre miljön, förlora sitt ursprungliga utseende och operativa egenskaper. För att förhindra detta måste verktygsblocket repareras regelbundet. Restaureringen av ladan är inte särskilt svår, så det är fullt möjligt att göra det själv, det viktigaste är att ha en lust. Innan du reparerar bruksblocket bör du vara uppmärksam på skicket på basen, balkar och takmaterial i byggnaden. Dessutom måste du kontrollera golvets, väggarnas och takets integritet.

Efter att tillståndet för det ekonomiska objektet har bestämts görs beräkningar och valet av nödvändigt material för att ersätta elementen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppskattningen av arbetet beräknas och verktygen förbereds . För restaurering av fundamentet krävs tegel- och betongblandning; för takets restaurering bör takmaterial, skruvar, spikar och häftklamrar köpas. Om skjulet är av trä måste det höljas på utsidan med nya brädor och väggarna måste isoleras inuti.

Reparation av basen utförs enligt följande: med hjälp av en domkraft höjs byggnadens hörn, med hjälp av tegel och cementmurbruk byggs en kantsten, varefter strukturen sänks ner på den. När det gäller taket, under bytet är det nödvändigt att se till att vattentätning läggs från en polyetenfilm eller takmaterial, detta kommer att skydda det från läckor i framtiden. Om vattentätningen inte läggs under konstruktionen måste taket demonteras helt. Därefter appliceras en metallplatta eller skiffer på det isolerande skiktet. För ett gaveltak är det obligatoriskt att kontrollera åsens tillstånd, vid behov ändra det till ett nytt.

Inredningen i ladan kommer också att vara ett viktigt steg i reparationen.

Bild
Bild

Först demonteras det gamla golvet och de skadade brädorna ersätts med nya . Om ytterdörren har tappat sitt attraktiva utseende kan den också bytas. Om det ursprungliga projektet inte gav möjlighet till fönster i skjulet kan de installeras under renoveringen. Detta gör att du kan arbeta inomhus utan att använda el. I moderna versioner av byggnader organiseras ofta belysning, som består av flera uttag och ljusa lampor.

Bild
Bild

Det är också värt att ägna särskild uppmärksamhet åt reparation av väggar och bärande balkar. Om de bärande elementen och golven har ruttnat, behöver du inte demontera hela strukturen, det är tillräckligt att installera nya bredvid de skadade fästelementen. För att återställa gamla väggar bör du demontera trasiga och förfallna brädor och ersätta dem med ett annat material. När du installerar nya träelement är det viktigt att förbehandla dem med ett antiseptiskt medel. Det kommer att skydda träet från insekter och fukt.

Att öka servicen på träbodar hjälper till att måla dem med fläckar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas också att placera nya ställ och hyllor inuti blocket, vilket skulle möjliggöra en mer rationell fördelning av blockutrymme. Dessutom kommer det inte att skada att göra praktiska enheter för förvaring av skidor, cyklar och annan utrustning. I verkstaden rekommenderas att du monterar verktygsfästen ovanför arbetsbänken. För att frigöra förråd i ett bostadshus kan du under reparationsarbeten under ladan bygga en kompakt källare för förvaring av grönsaker och frukt.

Bild
Bild

Användbara tips

På senare tid har de flesta markägare valt att bygga bodar med egna händer, eftersom det är ekonomiskt och låter dig individuellt skapa mer lämpliga projektalternativ.

För att uthuset ska vara korrekt konstruerat, pålitligt betjänt under lång tid, rekommenderas det att ta hänsyn till råd från specialister

  • Ramen för den framtida byggnaden är bäst tillverkad av kombinerade material. Tack vare kombinationen av tegel, stockar och brädor kommer strukturen att få styrka. Samtidigt måste ett tätskikt läggas mellan trädet och teglet.
  • Under konstruktionen bör brädorna överlappas. Detta kommer att minska installationsarbetet.
  • För konstruktion av massiva block måste du använda silikatstenar. Den har utmärkt fuktbeständighet. Dessutom måste du lägga grunden och utföra förstärkning. Detta gäller särskilt byggnader, vars storlek är ganska stor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Däck kommer att vara ett bra material för skjulet; det är bäst att köpa ark med en tjocklek på 0,45 mm. En sådan struktur kommer att hålla mer än 40 år, kräver inte reparation och installeras enkelt.
  • Det är nödvändigt att placera bruksblocket på en lämplig plats, på ett avstånd av 1 m från den närliggande platsen. Om det är planerat att hålla kycklingar och andra djur i ladugården måste avståndet ökas till 4 m.
  • För att lägga golvet är det lämpligt att använda högkvalitativa och hållbara skivor, de måste inte bara behandlas med ett antiseptiskt medel utan också täckas med flera lager lack. Du kan inte lägga golvet förrän grunden är frusen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När man klädde väggarna i ladugården är det nödvändigt att använda enkla, och inte galvaniserade spikar, som med tiden kan lämna fula fläckar på finishen.
  • Utrustningsenhetens dimensioner måste motsvara dess syfte. Den optimala storleken för en sommarstuga är en 2 × 3 m byggnad med en takhöjd på 2,5 m.
  • För att snabbt kunna hitta allt i ladugården är det viktigt att placera verktyg och saker korrekt i den. En bra lösning skulle vara att installera bekväma hyllor.
  • Under planeringen av byggnaden är det nödvändigt att se till att det finns ett skjul. Detta gör att du kan arbeta utomhus i skuggan i varmt väder.

Rekommenderad: