Tillägg Till Lanthuset (52 Bilder): Projekt, Täckta Och Slutna Bilagor I Landet. Hur Gör Man Ett Förlängningsbadrum Med Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Tillägg Till Lanthuset (52 Bilder): Projekt, Täckta Och Slutna Bilagor I Landet. Hur Gör Man Ett Förlängningsbadrum Med Egna Händer?

Video: Tillägg Till Lanthuset (52 Bilder): Projekt, Täckta Och Slutna Bilagor I Landet. Hur Gör Man Ett Förlängningsbadrum Med Egna Händer?
Video: Escape to the Country S21E40 2024, April
Tillägg Till Lanthuset (52 Bilder): Projekt, Täckta Och Slutna Bilagor I Landet. Hur Gör Man Ett Förlängningsbadrum Med Egna Händer?
Tillägg Till Lanthuset (52 Bilder): Projekt, Täckta Och Slutna Bilagor I Landet. Hur Gör Man Ett Förlängningsbadrum Med Egna Händer?
Anonim

Det händer sällan att ett sommarboende fullt ut uppfyller alla krav från sin ägare. Och inte ens att bygga ett hus från grunden garanterar inte att det om några år kommer att finnas tillräckligt med utrymme för familjens behov. Men det finns en väg ut - en förlängning till lanthuset, och du kan göra det själv. Fördelen med en bilaga är de ytterligare kvadratmeter användbara utrymmena. Och de används på olika sätt: för en bekväm vistelse, att dricka te i frisk luft, ta emot gäster, till och med för att lagra inventarier eller onödiga saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka dokument behövs för konstruktion?

Om du bestämmer dig för att bygga en tillbyggnad till ett hus i landet, bör du ansöka om tillstånd från den lokala förvaltningsavdelningen. Enligt gällande lagstiftning krävs ett paket med dokument för registrering av en bilaga:

  • bekräftelse av ägande av huset;
  • dokument för marken där tillbyggnaden kommer att byggas;
  • samtycke från grannar, liksom alla andra ägare av byggnaden för att bygga en tillbyggnad (skriftligt);
  • undersökning av jordens skick på platsen för byggandet av förlängningen;
  • färdigt byggnadsrekonstruktionsprojekt;
  • bedömning av tillståndet i huset till vilket en förlängning kommer att göras;
  • byggnadstillståndshandlingar från organisationer som arkitektavdelningen, sanitära och epidemiologiska stationen, elföretag, brandmän och verktyg.
Bild
Bild

Statskommissionen kommer att utföra godkännandet av anläggningen, bedöma dess överensstämmelse med det ursprungliga projektet och utfärda en lämplig slutsats, med vilken de ansöker om BTI för att ändra den tekniska dokumentationen. Vidare måste strukturen registreras hos kadastern, skattemyndigheterna. Och slutligen måste du återigen ingå avtal med elleverantörer (gas, vatten, el), med hänsyn till husets nya område.

Det rekommenderas att definitivt utveckla ett projekt av den planerade strukturen . Naturligtvis kan du göra det själv om du har erfarenhet.

Det är mer praktiskt att anlita professionella arkitekter för detta arbete, eller så kan du involvera ett byggföretag som utför projekt för att skapa dokumentationen.

Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns olika typer av uthus på landet till ett hus eller en släpvagn: ett garage, en veranda, ett sommarrum, ett kök-matsal, en terrass, en vinterträdgård och andra. Tillbyggnader är indelade i lätta alternativ (de är också sommar) och kapitalbyggnader . De förra fungerar fullt ut endast i varmt väder, de senare kan användas året runt. Och även uthusen klassificeras som öppna och stängda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Öppen

Det finns inget bättre än att sitta på en öppen veranda eller under en baldakin på landet. Man behöver bara bygga en liten öppen förlängning. Det kan finnas flera alternativ.

Tak . En design som skyddar från den ljusa sommarsolen eller regn. Lätt att tillverka: innebär inte att man häller grunden. Det räcker att installera betong eller stockar. Taket kan vara av polykarbonat - i det här fallet visar det sig vara spektakulärt. Detta är en slags ljus accent på husets fasad. Men du kan också täcka den med skiffer. Naturligtvis finns inga väggar.

Detta landskonstverk är dekorerat med snidade träräcken; du kan också hänga ett ljust tyg - det kommer att skapa mysighet och skydda från muggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Veranda . En veranda är en ljus öppen förlängning, den kan vara antingen mycket blygsam eller representativ, den kan gränsa till en terrass, ett tak. Dess höjd är av stor betydelse - antalet steg beror på det. Oftast är verandan av trä, det finns en skumblockskonstruktion. Räcken kan fungera som en inredning: de är gjorda av smidesgaller, vackra balustrar. Taket kan vara antingen 2-delat eller 1-delat, mantlat med profilerade plattor, kakel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Terrass . Ett lätt uthus, som är ett rekreationsområde. Terrassen kan hänföras till både öppna och slutna byggnader. När allt kommer omkring kan det vara både glasat och utan glas - beroende på önskemålen från husets ägare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd

Stängda bilagor är indelade i varma och kalla. En bifogad uppvärmd konstruktion kan drivas under ett helt år. Därför behöver du en pålitlig grund med hydro- och värmeisolering. Det kallt täckta annexet har fönster och dörrar, men det finns ingen uppvärmning. Denna design används ofta som matsal, sommarkök, växthus.

Sommarrum . Om du behöver plats att bo i en sommarstuga, lägg till ett sommarrum. En sådan förlängning av trädgårdshuset är gjord i en lätt version, utan väggisolering, ingen värmeenhet förväntas. För konstruktionen av ett sådant rum behövs en grund.

Det är också viktigt att utrusta en mysig och ljus inredning som ger stora fönster. Väggar kan byggas av trä, betongblock, plattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Veranda . En veranda är ett slutet utrymme byggt på samma grund som ett hus. Den är inhägnad med väggar av valfritt material, ofta gjorda av lätta (träbjälkar), men betong och tegel kan användas.

Tak och inglasning krävs, medan inglasningen ska vara panoramautsikt. Oftast är verandan byggd på solens sida av huset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varmt bostadsutrymme där helårsboende förväntas . Följaktligen bör glas göras med pålitliga dubbelglasfönster, rummet är utrustat med dörrar, solid inredning och uppvärmning. Väggar kan byggas av tegel eller block, isolerade.

Ett sådant rum ska se ut som en harmonisk fortsättning av huset, vilket betonas av ett enda tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Garage . Om du ansluter ett garage till ett hus kommer det att kosta mindre än en fristående struktur. Det är nödvändigt att mantla väggarna med brandsäkra efterbehandlingsmaterial. Till taket används skiffer, metallplattor.

Huvudvillkoret för ett sådant garage är högkvalitativ ventilation - så det kommer inte att lukta bensin inne i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sommarkök . För en sådan förlängning är nyckelpunkten tillgången på all kommunikation (vatten, belysning, avlopp). Ventilation kommer också att vara användbart.

Med tanke på tillgången på vattenförsörjning och avlopp kan alla funktionella rum göras från rummet, till exempel ett badrum eller ett badrum med dusch.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Växthus . Vinterträdgården tillåter husets ägare att njuta av sina favoritväxter även i frostigt väder. Ett sådant rum är gjort exakt som en förlängning, så det är inte nödvändigt att planera det i husets designstadium. Växthuset ligger på södra sidan så att blommorna får tillräckligt med värme även på vintern. Väggarna är gjorda av glas. Så utifrån kommer du att se en sommaroas, som ser särskilt imponerande ut på vintern.

Fönstren måste vara öppna eller så får växterna inte tillräckligt med luft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvåvånings

Det finns tvåvåningshus, de tillhör mer komplexa byggnadsstrukturer.

Självklart kommer en sådan tillbyggnad att vara olämplig för ett litet 1-våningshus, det är främst tillämpligt för stora gods.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

En tillbyggnad till ett tegelhus kan göras av olika råvaror. Och valet av material för konstruktion beror på många faktorer, till exempel husägarnas kapacitet när det gäller byggnadskunskaper, budget, plats för grundvatten, platsens storlek, designidé. Men huvudsaken är vad de nybyggda lokalerna ska vara avsedda för. Så tillägg kan vara:

  • framställd med rampanelmetoden;
  • fodrad med tegel;
  • från skumbetong, luftbetong;
  • gjort av trä;
  • från sandwichpaneler.

Idag är den mest populära rambilagan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byggstadier

När du bygger en förlängning med dina egna händer är det viktigt att korrekt slutföra huvudstegen.

fundament

När du skapar en förlängning till stugan är det nödvändigt att göra en grund. Undantaget är lätta konstruktioner som markiser. De använder olika typer av fundament: pelare, skruv, tejp, monolitisk. Valet av basalternativ beror på:

  • från jordtyperna;
  • från materialet från vilket förlängningen kommer att byggas;
  • direkt belastning på fundamentet.
Bild
Bild

För självkonstruktion väljs randversionen av fundamentet oftare. Det är perfekt för olika typer av strukturer. Installationsarbete utförs i en specifik sekvens.

Först och främst görs markeringen av platsen, följt av markarbeten. Dessa inkluderar att gräva en gräv där formning - trä eller plast - kommer att installeras . Storleken på diket beror på förlängningens antal våningar: för en byggnad med 1 våning räcker det med en bredd på 30–40 cm och ett djup på 40–50 cm. Samtidigt är basen förstärkt med ett förstärkande nät.

Eftersom vi bygger en tillbyggnad är det viktigt att para ihop grunden till tillbyggnaden och huset . För detta görs flera hål med en diameter större än armeringsstorleken vid basen av trädgårdshuset. Dessutom sätts armeringsstänger in i dessa hål - de kommer att fästa förlängningens fundament. För installation av bandfundamentet rekommenderas byggare att ta cement av märket M400.

Bild
Bild

Golv

Oavsett vilket förlängningsalternativ som är tänkt, bör golven skyddas mot fukt. Det enklaste sättet är att göra detta med plåtar av takmaterial, smörja dem med bituminös mastik . I detta fall bör trädelar impregneras med ett antiseptiskt medel.

Den första raden av virke passar strikt efter nivån . Stången vid lederna är inte ansluten. Den andra raden överlappar fogen på den första. Hårnålar fixar 2 rader samtidigt. Det finns eftersläpningar ovanifrån. Isolering läggs mellan stockarna och sedan ett undergolv av kantade brädor. För det färdiga golvet används fuktresistent plywood.

Om rummet är planerat med en toalett, täcks luckorna mellan rören och toaletten med tätningsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

Tillbyggnader till lanthuset är mycket olika. Vad som inte används under konstruktionen: begagnade tegelstenar, lättbetong av skum och trärester från andra konstruktioner. Men om vi bygger en vacker ny tillbyggnad måste materialen vara av hög kvalitet för att den ska stå så länge som möjligt.

Bild
Bild

Oftast används en ram av träblock eller block av skumbetong. Dessa konstruktionsalternativ kräver inte särskild kunskap, vilket inte kan sägas om murverk. Och även dessa material har många fördelar:

  • lågt pris;
  • ekologisk renlighet;
  • lätt vikt (möjlighet att bygga upp en lättare grund);
  • med en träram, möjligheten att isolera den med något värmeisolerande material;
  • skumbetongblock håller värmen väl även i frost.
Bild
Bild

Tak

Byggare rekommenderar starkt att täcka taket på den bifogade strukturen med samma material som användes för att avsluta taket på lanthuset. Det finns många alternativ: från takmaterial och skiffer till ondulin och metallplattor. Allt beror på sommarboendens ekonomiska kapacitet och hans personliga preferenser. Installation av ett skiffertak består av tre steg:

  • arrangemang av en träram;
  • tätskikt och ångspärr;
  • installation av skifferark.
Bild
Bild
Bild
Bild

Extern och intern efterbehandling

Huvudprincipen för den yttre dekorationen av en förlängning är att den harmoniskt ska komplettera husets arkitektur och passa in i landskapet. Det kan finnas många efterbehandlingsalternativ, det kan vara tillverkat av material:

  • sidospår;
  • dekorativt gips såsom barkbagge;
  • konststen;
  • plast.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta putsas väggar med olika appliceringstekniker i en bred palett. Det är lätt att göra det själv. Inuti förlängningen är utformningen av rummet gjord av varje ägare efter hans smak i vilken stil som helst . Ett populärt alternativ för inredningen i en sommarstugautbyggnad är dess design i Provence -stil. Denna finish är mest i harmoni med den omgivande naturen.

Av efterbehandlingsmaterial är gips populär, som målas eller klistras över med tapeter . Mantel med trälister passar perfekt in i ett lanthus, använd natur- eller konststen, särskilt om en eldstad är installerad i förlängningen.

Rekommenderad: