Gör-det-själv Skjul (82 Foton): Hur Man Bygger En Ramversion Billigt Och Snabbt, Projekterar Och Bygger Steg För Steg

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Skjul (82 Foton): Hur Man Bygger En Ramversion Billigt Och Snabbt, Projekterar Och Bygger Steg För Steg

Video: Gör-det-själv Skjul (82 Foton): Hur Man Bygger En Ramversion Billigt Och Snabbt, Projekterar Och Bygger Steg För Steg
Video: Storage Shed for Cheap! | Start to Finish Build 2024, April
Gör-det-själv Skjul (82 Foton): Hur Man Bygger En Ramversion Billigt Och Snabbt, Projekterar Och Bygger Steg För Steg
Gör-det-själv Skjul (82 Foton): Hur Man Bygger En Ramversion Billigt Och Snabbt, Projekterar Och Bygger Steg För Steg
Anonim

Ett hus i en stad eller ett förortsområde är mycket bra. Men ingen bostad kan anses vara komplett förrän hjälpstrukturerna är förberedda. Och de kan vara väldigt olika, vilket är viktigt att ta hänsyn till när man arrangerar territoriet.

Bild
Bild

Byggnadens funktioner och syfte

Det finns en utbredd uppfattning att utformningen av skjul är enklare än bad och ännu mer hus. Faktum är att situationen kan vara något annorlunda, underlåtenhet att ta hänsyn till de grundläggande kraven leder till en allvarlig fara. Medel som investeras tanklöst kan devalveras, särskilt eftersom hjälpstrukturer flexibelt måste anpassas till en specifik funktion. Det är ganska ofta en situation när en ladugård på platsen är avsedd för kalkoner. Dessa stora och stolta fåglar ställer stora krav, deras underhåll är mycket svårt att organisera ordentligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även om kalkonen inte är sjuk kan den växa långsamt och gå upp i vikt med svårighet.

Varje kalkonhus bör vara:

  • torr;
  • väl ventilerad;
  • grundligt uppvärmning;
  • stabilt upplyst rum.
Bild
Bild
Bild
Bild

En fågel måste ha minst 1 kvm. m inuti; för små kalkonskal är denna siffra fem gånger mindre. Både överhettning och drag eller hypotermi, liksom stagnation av luft inuti, är kategoriskt oacceptabelt. Vanligtvis använder de en låda med en spärr i taket. Även på vintern är temperaturfallet under 0 grader oacceptabelt. För utländska raser av fjäderfä är denna siffra ytterligare 10 grader högre, vilket betyder att för att allt ska bli bra är det absolut nödvändigt att montera en spis och ta hand om värmeisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare punkter som inte kan ignoreras är det enkla underhållet av golvmaterialet och väggarnas permeabilitet för luft . Ju högre den är, desto mindre måste du ventilera och riskerar att frysa fågeln. Kalkonfjäderfäet byggs oftast på en förhöjd plats eller där djupet i grundvattnet är djupt. Det rekommenderas att inte föra det närmare andra uthus, till och med garaget. När det gäller material är sten och tegel de bästa alternativen; i relativt milda klimat är det tillåtet att använda trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland hushållsboden som kan byggas i landet är det värt att uppmärksamma byggnaderna för ved. Faktum är att även om de är mindre krävande när det gäller hållförhållanden än fjäderfä, måste de fortfarande byggas korrekt.

De viktigaste kraven kommer att vara:

  • minimal synlighet;
  • närheten till hemmet eller badhuset;
  • möjligheten till fri passage för lastbilen;
  • torrhet på den valda platsen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast är träskjul byggda av trä, eftersom detta material är det billigaste och mer praktiska än andra alternativ. Det är också värt att komma ihåg att den här typen av bifogad skjul är mycket bättre än att stå ensam. En sådan lösning minskar omfattningen av det erforderliga arbetet och tillåter inte att leta efter en design, utan att använda en färdig lösning. Vanligtvis placeras en vedförvaring norr om huset eller bruksblocket för att minimera kontakt med solens strålar och samtidigt täcka byggnaden från kalla vindar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom trä används skiffer, profilgolv och polykarbonat för väggbeklädnad . Viktigt: alla dessa material är monterade med luckor för att säkerställa naturlig ventilation. Applicering av färg (emalj) eller polyuretanbaserad lack hjälper till att förbättra utseendet på sådana oattraktiva strukturer. I genomsnitt för att värma upp ett hus med en yta på 100 kvm. m i mittfältet, för höst och vinter tar det 2 kubikmeter.m torrt furuskog eller 1, 7 kubikmeter. m av björkträ. Dessa siffror låter dig beräkna byggvolymen för dem, men det är fortfarande lämpligt att skapa lite lager.

Bild
Bild

Om du använder nyskördad ved som inte har genomgått sommartorkning blir förbrukningen ungefär dubbelt så hög. Rimliga ägare låg alltid i en reserv i minst två säsonger, så att de inte får problem vid avbrott eller materiella begränsningar. Glöm inte förbrukningen av ved vid uppvärmning av ett bad och när du använder grillen.

Bild
Bild

Om vi pratar om en boskapslada är allt något mer allvarligt. En ko och en gris, en get och en tjur, även pärlhöns och får - allt kräver oumbärlig renlighet. Men även de renaste djuren i naturen ströar snabbt ut livsmiljön, korall eller stall.

Därför kan du inte använda material som:

  • bli smutsig lätt;
  • svårt att tvätta;
  • plocka upp lukt;
  • tillåt inte våt rengöring.
Bild
Bild
Bild
Bild

Av sanitära skäl bör bodar avsedda för djur placeras på det mest torra och inte blåses av de rådande vindarna. Även vid översvämningar eller kraftiga regn bör den valda platsen vara så skyddad mot fukt som möjligt. Kränkning av de etablerade avstånden till en brunn, ett hus, en brunn (till och med en artesisk), en ytvattenförekomst eller ett område med en förbättrad sanitär regim är oacceptabelt. De bästa materialen för byggandet av en ladugård för pastoralister är de som sparar värme och håller så länge som möjligt. Och området väljs ut på ett sådant sätt att djuren kan göra sina vanliga rörelser utan minsta svårighet.

Bild
Bild

En ko är tilldelad cirka 6 kvadratmeter. m, och byggandet av en ladugård för ett djur med en kalv innebär tilldelning av minst 10 kvm. m. När man placerar nötkreatur tillhandahålls enskilda zoner, avgränsade av skiljeväggar. Att hålla golvet rent görs enklare genom att placera golvet i en vinkel på 2% mot avloppet. Inte för stora individer är nöjda med bås upp till 1,7 m i längd. Att placera bås i två rader kräver bildandet av en passage med en bredd av 1, 2-1, 5 m; de styrs av det faktum att det var möjligt om det var nödvändigt att snabbt introducera eller starta ett djur.

Bild
Bild

Även de som inte ska lagra ved eller uppföda boskap kommer sannolikt inte att klara sig utan utrymme för inventering . Det är inte alltid klokt att samla det och verktyg i huset, och hushållsblock har sällan en tillräckligt stor yta. Försök att ordna verktyg och olika användbara saker i det fria kommer snabbt att leda till att de försämras av sediment, dagg, nyfikna djur eller att försvinna i händerna på människor som inte är alltför noggranna med andras egendom. Det är inte värt att bygga ett skjul mer än vad som krävs i praktiken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett överskott på 5-10% i jämförelse med de planerade behoven är gränsen, varefter det redan finns bara oproduktiva utgifter. Ibland visar det sig vara mer bekvämt och mer lönsamt att bygga inte en enkel förvaringsanläggning för arbetsfastigheter, utan ett multifunktionellt rum.

De rymmer dessutom:

  • fritidsrum;
  • kök för sommaren;
  • duschkabin och några andra lokaler.
Bild
Bild

Lagringen av själva verktyget kräver för det mesta 2x1, 5 eller 2x2 m. Naturligtvis hänvisar dessa siffror endast till den inre volymen och de externa parametrarna kan ökas med väggarnas bredd. På verkstäder, där det tillsammans med förvaring av verktyget kommer att användas för olika arbeten, är minsta storlek 3x3 m. Uppmärksamhet bör ägnas åt strukturens utseende. Trots sin rent utilitaristiska uppgift bör den harmoniskt vara en del av ensemblen som bildas av huset, andra byggnader, dekorativa element och vegetation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och material

När du väljer byggmaterial kan du inte bara fokusera på deras kostnad eller lätthet i arbetet. De alternativ som verkar vara de mest praktiska och enkla har vanligtvis många fallgropar vid implementering och efterföljande användning. Många väljer en rambod eftersom den håller tillräckligt länge och är byggd av vanligt virke (med andra ord från brädor) och från en orienterad platta. För att förbättra utseendet används sidor och foder aktivt. Valet mellan dessa två beläggningar är till stor del en personlig smakfråga.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta ramskjul är täckta med ett sluttande tak . Endast ibland, om behovet uppstår, monteras ett gaveltak. I princip används europeiska skiffer- och metallprofiler, men ibland väljs ett material som är identiskt med det som är installerat på huset. Viktigt: innan du börjar bygga, bör du helt bestämma placeringen av dörren och taklutningen. Ouppmärksamhet vid dessa ögonblick förvandlas till översvämning av rummet med nederbörd eller smältvatten.

Bild
Bild

Skydd av träramen från vattendämpning tillhandahålls av en remsunderlag, särskilt vid användning av en betongbas med en höjd av 0,3-0,4 m. Men en sådan lösning är oacceptabel på sedimentära och torvjordar. Alternativet är bildandet av de första raderna i byggnaden från klinker. Ett lager av vattentätning placeras omedelbart i en dike upp till 0,4 m djup, där 0,15 m sand har hällts. Typiska dimensioner av virket är 10x10 cm; för balkstockar väljs en bräda på 5x10 cm.

Bild
Bild

För att koppla ihop elementen används självgängande skruvar eller spikar . Det rekommenderas att använda vertikala timmerställ med en sektion på 10x10 cm, som fixeras med metallfästen i form av bokstaven G. I avsaknad av sådana fästelement måste du använda en sned yta av enkla naglar. Dörrstolparnas placering bestäms av själva dörrens typ och dimensioner. Ett lutande tak på ena sidan är upphöjt med stänger och uppnår en lutning på minst 25 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vänd mot ramskjulet med profilmetall eller brädor utförs både vertikalt och horisontellt. Fodret är betydligt dyrare. Ett alternativ till rambyggnader är skumblock.

Fördelen med detta val är:

  • en ökning av värmeskyddande egenskaper (i jämförelse med en tegelsten av klassisk eller silikat typ);
  • anständigt frostbeständighet av själva materialet;
  • optimalt luftutbyte med miljön;
  • noll risk för bränning och flamspridning;
  • lätta belastningen på basen och minska kostnaderna (i jämförelse med en identisk tegelstruktur).
Bild
Bild
Bild
Bild

Skumbetong har goda miljöegenskaper, och den kan också skäras utan större svårigheter. Dess styrka är begränsad, så under transport kan all vårdslöshet skada materialet. Blockens inte alltför presentabla utseende gör en extrabeklädnad nödvändig. Detta ökar inte bara konstruktionskostnaderna, absorberar i hög grad materialfördelar, utan förlänger också arbetet, gör det svårare och mer tidskrävande att utföra. Under påverkan av svår frost kan skumblock som upptäcks från utsidan deformeras.

Bild
Bild

För isolering av skumbetong används kork, mineralull, penofol, polystyrenskum, polyuretanskum . Expanderad lera hälls ibland på golvet under ansiktsskiktet. Det är oönskat att hälla det i väggen, det är för benäget att klumpa ihop sig och tungt material. En ladugård är relativt lätt och kan byggas även utan grund. För din information: en sådan lösning är endast acceptabel på stabila jordar, om de är svaga måste du fortfarande ta hand om grunden.

Bild
Bild
Bild
Bild

När ett sådant behov uppstår väljs huvudsakligen en bas i form av pelare. Om det finns tillräckligt med tegel av hög kvalitet kan du bygga av det. För installationen av själva väggarna används en balk med en sektion på 10x10 cm, som måste torkas väl. Ruttna områden eller till och med små sprickor är oacceptabla. Allt material är förimpregnerat med antiseptika och brandskyddsmedel.

Bild
Bild

Hörnstolpar fästs oftast med hjälp av tillfälliga fock, som är gjorda av lameller och brädor . Inriktningen utförs med lodlinjer eller nivåer. Vanligt avstånd från en stolpe till en annan är 1,5 m. Du bör inte spara på tillfälliga jibs, de kommer ändå att tas bort senare. När det är planerat att använda skjulet på vintern, är det isolerat med skumplast eller väggarna är mantlade inifrån med spånskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett träskjul kan byggas av sliprar. Stödpiedestaler för huvudstrukturen är gjorda med en hastighet av tre piedestaler per sovande, den tredje visar sig vara längre för att säkerställa dockning med den andra. Istället för en sådan lösning kan du använda en remsefundament. Det måste täckas med ett lager av vattentätning. Att stänga luckorna mellan slipers görs pålitligast med användning av polyuretanskum. På jakt efter billigare än traditionella alternativ stannar människor inte vid sliprar.

Bild
Bild

Ibland praktiseras det att bygga skjul av plastflaskor med lera som omsluter dem . Detta gör att du verkligen kan göra utan outhärdliga materialinvesteringar och dramatiskt påskynda processen. Högkvalitativ plast håller länge och är ganska flexibel, har ett anständigt motståndskraft mot stress. Det hjälper till att skapa ett optimalt mikroklimat inuti, oavsett vädret. Själva materialet köps i satser på specialiserade företag, i partihandel eller i form av avfall på kaféer, restauranger eller kantiner.

Bild
Bild

Att hämta flaskor själv kommer att bli långt, svårt och ineffektivt. Endast en liten del av behållaren som kastas i papperskorgen är lämplig för användning. För att förhindra att de insamlade flaskorna krossas under användning fylls de tätt med jord eller torr sand. Det är det andra alternativet som anses vara det mest attraktiva när det gäller extern data. Lerlösningen tillverkas med torr sand och lera (1 respektive 3 delningar).

Bild
Bild

Halm tillsätts torrt till blandningen, vilket visar sig vara ett attraktivt konsistensförbättrande fyllmedel. När denna konsistens uppnås tillsätts vatten till blandningen. Viktigt: om leran är mycket fet bör mängden sand ökas. Du kan kontrollera lösningens beredskap genom att rulla en lerkula och kasta den på golvet. När bollen faller sönder eller spricker måste sandkoncentrationen minskas.

Bild
Bild

Det rekommenderas att arbeta i torrt väder, det finns inget särskilt behov av en grund. Diken grävs med ett minsta djup av 0,3 cm. Detta kommer att fördjupa väggarna och säkerställa deras styrka. Plastflaskbodar är gjorda både runda och traditionella rektangulära. Kolumnerna som bär huvudlasten är gjorda minst fyra; i mitten av varje kolumn används en stålstång.

För att ytterligare förstärka väggarna används ett nät, vars celler täcker flaskornas hals . Ett alternativ är att använda ett rep som sveper runt halsen på enskilda flaskor på tvärs. Som ett resultat dyker ett sken av små romber upp. Taket på ett skjul av flaskor är gjort så lätt som möjligt, annars visar det sig inte vara tillräckligt stabilt i praktiken.

Bild
Bild

Som en sista finish, använd gips, kitt och efter det - måla. Med all önskan att spara pengar väljer de flesta fortfarande fler kapitalvarianter, till exempel cinder block eller tegelbodar. Det rekommenderas att använda en kombination av trasiga tegelstenar eller krossad sten med cementmurbruk som bas under dem. Den preliminära fyllningen av diket utförs i 3-6 månader, och ju längre desto bättre. Lägg märke till att det hällda materialet sjunker och tillsätt färsk cement till marknivån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Takläggning av skiffer görs när du installerar trä stockar på de övre delarna av väggarna . Isolerande material som skum och bomull bör läggas över reglarna och täckas med brädor. Det är inte nödvändigt att gipsa block. Istället används vanligtvis vanlig lera för efterbehandling. Golv hälls oftast tillsammans med grunden; det enklaste alternativet är att lägga ut pallar täckta med halm eller linoleum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Valet av material och utformningen av uthuset är sammanhängande saker. De flesta av de färdiga blocken, liksom träkonstruktioner, har dimensioner på 100x100 eller 50x100 mm. Baserat på detta kan du enkelt uppskatta den slutliga efterfrågan på material. Men glöm inte att lämna dörr- och fönsteröppningar, om strukturella luckor. De exakta måtten anpassas till behoven.

Bild
Bild

Enkel inventering för en trädgård eller sommarstuga lagras vanligtvis i strukturer med en storlek på 150x150 cm. Men när det krävs att skapa speciella hyllor för förvaring ökar byggnadens längd till 200-250 cm. Men trädgårdsutrustning och resten av bulkverktyget kräver att den ökas till 300 cm. enkla verktyg inkluderar krattor och hakar, spadar, hakar. Även i en sådan lätt byggnad kan du montera krokar eller stativ för hängande låssmed och snickeriverktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Projektutveckling

Efter att ha utvärderat alla egenskaper hos de erforderliga materialen och konstruktionens dimensioner är det nödvändigt att förbereda ritningar. Som praktiken visar är det de som gör att du kan bygga en ram billigt och snabbt; samma sak gäller skjul utan ramar. Tvärtom, om du överger design, uppstår svårigheter och problem nästan oundvikligen. När du bara behöver förvara vanliga trädgårdsredskap behöver du ingen grund, ett fast tak eller till och med fönster. Om listan över lagrade saker växer och byggnaden måste utföra ett antal andra funktioner kan strukturen utrustas med flera dörrar och fönster.

Bild
Bild

Det rekommenderas att i projekt och ritningar inkludera ett något större område än nödvändigt. Behovet av lagringsutrymme ökar stadigt med tiden, och det är bättre att omedelbart lägga lager så att du inte behöver bygga klart senare.

Vid design, utöver området, tar de hänsyn till:

  • föredragna byggmaterial;
  • ockuperad plats;
  • utrustat badrum (om sådant finns).
Bild
Bild
Bild
Bild

Ekonomiklassar är byggda på ungefär en vecka och är mycket billiga. Typiska mått är 2x3 m och 2,4 m i höjd. Kapitalstenprojekt används om du behöver bygga en isolerad hållbar byggnad. Viktigt: om du planerar att utrusta ladan med en dusch, bör designlösningar ge skydd för väggar och andra huvuddelar från kontakt med fukt. Arrangemanget av hyllor, skåp och ställningar väljs uteslutande efter personlig smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa sorter av lador är gjorda med en källare . Det finns två huvudscheman: det här är platsen för ingångsdelen på en måttlig sluttning och en grop med ett kraftigt fall. Innan konstruktionen påbörjas, och helst även innan konstruktionen, är det nödvändigt att ta reda på markvattnets höjd. När man höjer dem till en höjd av 2 m är det oacceptabelt att bygga en källare. I sådana fall kan inga tekniska lösningar garantera normal drift.

Bild
Bild

Gropens väggar får inte föras närmare skjulets yttre omkrets med mer än 50 cm. Om du inte uppfyller detta krav kan du möta konstruktionens kollaps eller krökningen i dess geometri. I grund och botten är golvet och väggarna täckta med tegel eller hälls med betong; utrusta källaren med ventilation. Nästan alltid kan de inte göra utan att ordna hyllor, vars storlek väljs individuellt. Utformningen av övervåningen kan göras både separat och med hänsyn till det redan utrustade golvet i själva skjulet.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta av källarna är gjorda i gropar med ett djup av 2-2,5 m, deras längd och bredd beräknas i enlighet med lokaldesignens dimensioner. Du kan inte ignorera det utrymme som är tilldelat för passager som är minst 1 m breda. Utan dem blir det onödigt svårt att använda källaren. Nästan allt byggnadsarbete på att ordna en grönsaksaffär görs tillsammans, det är mycket bekvämare än enstaka insatser.

Lerborgen är 0,4 m. Tegelstenarna läggs ut 4 gånger, fet lera ska hällas var 3: e rad. Var noga med att mäta noggrannheten hos tegellinjer med hjälp av en hydraulisk nivå. Botten är fylld med sand till en höjd av 300 mm. Betongdämpning anses vara mer praktiskt än att använda tegelrester.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är oönskat att bygga källare med trä . Även de bästa och mest resistenta sorterna bryts ner mycket snabbt vid kontakt med fukt. När källarens tak också sticker ut med ladugolvet måste det förstärkas. Kanalstänger används främst som förstärkningsstöd, även om tegelstöd ibland används. Självgjorda golv är gjorda med ramar anslutna med elektrisk svetsning, som är gjorda av valsad metall, främst en kanal.

Bild
Bild

Vi får inte glömma takets passage genom att dra luftledningar. En uppsättning brädor placeras ovanpå ramen; I stället för trä används ibland brädor av träflis. Det bör finnas två rör - en levererar flödet från gatan och den andra tar bort den igensatta massan. Massiva stegar kan utrustas med tegel, förstärkta med en svetsad metallkontur. Skarpa övergångar till källaren, till skillnad från de mjuka, är främst utrustade med stegar.

Bild
Bild

Den mest tillförlitliga versionen av hyllorna anses vara en stålkonstruktion. Istället för tätt fixade hyllor väljer många människor gångjärnsstrukturer som hålls på krokar som hålls av ankare i väggarna. Tegel kan användas för att bilda små väggar. Belysning i skjulets grönsaksaffär förbereds med nätspänning. Kabeln dras i ett rör, vilket inte tillåter fukt eller gnagare att nå de ledande kärnorna.

Bild
Bild

För din information: den bästa platsen för belysningsskärmen är högst upp i entrén. Att placera detta element i taket medför ofta en hög risk för skador. Om du planerar att odla boskap är en mycket bra lösning att utrusta en ladugård med en slåss. Vanligtvis är kapaciteten för en sennik 8-10 kubikmeter. m; det är svårt att föreställa sig ett privat hushåll där mer foder skulle krävas. För den högsta torrheten av hö placeras det vanligtvis på det övre planet, och höloftsgolvet fungerar också som ett tak i ladugården.

De tänker noga över stöden som inte bör böja sig även under betydande belastning . Arbetsöppningen i golvet är ungefär 15% av hela basytan. Denna storlek gör att du kan utföra alla arbeten så effektivt och exakt som möjligt. För att underlätta upp- och nedstigning placeras en stege. Även nybörjare hemhantverkare kan bygga en bra höloft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bygger?

All ovanstående information är utan tvekan mycket värdefull. Men för effektivt arbete krävs instruktioner om hur man slutför konstruktionen steg för steg med egna händer. Det allra första steget bör vara ett noggrant urval av platsen där uthuset ska placeras. I de flesta fall väljer de utrymmet bakom huset för att inte överskugga den observerade bilden på platsen. Dessutom finns det oftast en skugga, det vill säga att det inte kommer att fungera att odla åtminstone några växter.

Bild
Bild

Uppmärksamhet bör ägnas åt funktionen: till exempel är skjul för trädgårdsredskap belägna närmare trädgårdar, grönsaksodlingar och blomsterodlingar. Du måste tänka på hur du harmoniskt passar uthuset i den övergripande kompositionen. Dessutom bör du tänka på den optimala geometrin och utseendet på den planerade strukturen. Experiment med form, storlek på fönster och dörrar är ganska acceptabla, förutsatt att de är förberedda. Det enklaste och mest prisvärda materialet är kantad bräda; vid användning reduceras arbetets varaktighet till flera dagar.

Bild
Bild

När ladan byggs förbättras dess utseende med:

  • nedbrytning av rabatter;
  • plantera attraktiva träd och klättra grödor;
  • väggdekorationer i olika färger.
Bild
Bild
Bild
Bild

I det allra första byggskedet, när platsen bara har valts, bryts platsen upp med insatser. Det är nödvändigt att ta bort det övre jordlagret för att utesluta överväxt av området med ogräs. Under ramstrukturen bildas huvudsakligen kolumnfundament, och så att de är mer stabila mot högt stående grundvatten, förbereder de fördjupningar upp till 0,8 m, gapet mellan dem görs dubbelt så stort. De exponerade pelarna kontrolleras för jämnhet med hjälp av en byggnadsnivå, om allt är i ordning täcks de med en blandning av grus och sand och hälls med betong.

Bild
Bild

Exponering av betong är normalt från 72 timmar, vilket gör att den kan stelna. Förlängningen av polernas livslängd uppnås på grund av mastiken, vilket gör vattentätningen ännu mer perfekt än standard. Virket impregneras huvudsakligen med kompositioner inklusive färg. Dessa blandningar har inte sämre egenskaper än konventionella impregneringar. Det grova golvet läggs ut från brädor med en tjocklek av 0, 3-0, 4 cm. Om du omedelbart mäter och sågar av de områden som ligger bredvid ställningarna, är installationsprocessen mycket förenklad.

Planbehandling är ett obligatoriskt förfarande . Det är därför som man fixar brädorna på stockarna på ett "hemligt" sätt. För att eliminera missar när du placerar stängerna används stickbackar. Spikarna som håller dessa pinnar behöver inte köras in helt, då blir demonteringen märkbart lättare. Ibland väljer de att installera en tegelbas i flera rader.

Bild
Bild

Nästa steg i arrangemanget är placeringen av spärrsystemet och installationen av takkonstruktioner. Anslutningarna fästs med självgängande skruvar och stålhörn. Plankor med en tjocklek på cirka 40 mm tilldelas spärrsystemet, som är 50 cm längre än den nedre ramen i längd. Vid väggbeklädnad används en bräda med en storlek på 25x150 mm. Trätak är säkert utrustade med vattentätning, oftast är det tillverkat av takmaterial.

Bild
Bild

Det mest attraktiva dekorativa materialet ovanpå takmaterialet är bitumenbaserade bältros . När utseendet är mindre relevant är taket vanligtvis täckt med enkla grå skifferblock. Väggarna är mantlade med brädor från mitten till kanterna, det är lämpligt att hålla så få luckor som möjligt. Den slutliga ytbehandlingen med ett elektriskt plan, tillsammans med den estetiska effekten, minskar absorptionen av regnvatten. Ett viktigt steg är vanligtvis användning av lacker eller färger, valda med hänsyn till husets utseende, annan dominerande byggnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intern organisation

Oavsett hur stark och vacker ladugården är på utsidan är dess uppläggning inuti inte mindre betydande. Och här finns inga bagateller, varken hyllan eller golvet eller andra element kan betraktas som något sekundärt och inte värt uppmärksamhet. En slät och hållbar bas kan vara gjord av betong, men det måste finnas ett lager av vattentätning under underlaget. Ett sådant lager är lätt att skapa av cellofan eller polyeten. Om golvets planhet inte är lika kritisk som det är enkelt att skapa, kan användning av asfalt rekommenderas.

Bild
Bild

Hyllor är huvudsakligen gjorda av trä eller metalldelar . Vid användning av trä skapas övervägande strukturer i ett stycke som monteras med spikar och självgängande skruvar. Men möjligheten att demontera metalllagringssystem beror på metoden för att ansluta deras delar (elektrisk svetsning eller bultning). Det andra alternativet låter dig göra racket mobilt, snabbt flytta det efter behov. Men styvheten i sådana lagringssystem tillfredsställer inte alltid konsumenterna.

Bild
Bild

Ibland kan du hitta ett ställ gjord av ett perforerat hörn av stål. Krokar och spår används för att ansluta delar av strukturen. Om det behövs kan du till och med flytta hyllorna till önskad höjd. Dock kommer inte alla att gilla kostnaden för en sådan trevlig bonus. Ställen har maximal styrka, på akter av vilka ett par stålband är monterade. De kan fästas genom att svetsa eller skruva in bultar.

Bild
Bild

Spännlängden beräknas på ett sådant sätt att även om den förväntade belastningen överskrids något, böjer hyllorna inte nedåt. De tyngsta sakerna kan placeras på spann som inte är längre än 150 cm. Men även för den lättaste egenskapen är det opraktiskt att utrusta hyllor längre än 2 m, om det inte är absolut nödvändigt. De lägsta förvaringsutrymmena, antingen på eller utanför hyllan, bör höjas från golvet med minst 0,7-0,8 m.

Bild
Bild

Minsta nivåhöjd i lagringssystem bör vara sådan att en plastbehållare med en kapacitet på 1,5 liter enkelt kan placeras där. Det vill säga 40 cm räcker med en marginal, även för en ganska knubbig hand. Trädelar är huvudsakligen anslutna i en kvart eller i en halv tass. För att förenkla arbetet kan du slå ihop dem från ände till ände, förstärka med metallhörn. Racken är vanligtvis gjorda av 5x5 cm stänger, och tvärbalkarna är gjorda av samma delar eller med en 5x3 cm sektion.

Bild
Bild

tips och tricks

I vissa fall är det lämpligt att dra nytta av möjligheterna i modern teknik. Tredimensionell visualisering kommer att avsevärt förenkla sökandet efter svagheter och felaktigheter, kommer att bidra till att mer exakt föreställa sig typen av framtida struktur och effekterna av vissa beslut på den. I förberedelsestadiet måste du se till att diagonalerna är lika med varandra och att rätvinklar verkligen mäts exakt. Om tegelstenar används rekommenderas att impregnera dem med tätskikt innan de återfylls med sand. Några timmars arbete och en liten kostnad förlänger livslängden på din ladugård i flera år.

Bild
Bild

Getter hjälper till att göra det lättare att skära träplankor eller stockar . Stegen vid ingången är ibland gjorda av europeiska pallar, bland annat som ett tillfälligt alternativ. Det rekommenderas att ägna maximal uppmärksamhet åt vattentätning. Att vägra göra det eller göra misstag när man arbetar är extremt dyrt. Vid återfyllning av groparna i pelarfundamentet kan endast vattenbegränsande material användas.

Rekommenderad: