Att Köra En Walk-behind Traktor: Hur Man Kör En Ny Walk-behind Traktor Korrekt?

Innehållsförteckning:

Video: Att Köra En Walk-behind Traktor: Hur Man Kör En Ny Walk-behind Traktor Korrekt?

Video: Att Köra En Walk-behind Traktor: Hur Man Kör En Ny Walk-behind Traktor Korrekt?
Video: Прицеп для мотоблока своими руками 2024, Maj
Att Köra En Walk-behind Traktor: Hur Man Kör En Ny Walk-behind Traktor Korrekt?
Att Köra En Walk-behind Traktor: Hur Man Kör En Ny Walk-behind Traktor Korrekt?
Anonim

Motoblock är en mycket värdefull teknik i det personliga hushållet. Det måste hanteras skickligt och ansvarsfullt. Men misstag kan göras redan i början av driften. Du kommer att lära dig hur du kör en ny bakomliggande traktor korrekt i den här artikeln.

Början på arbetet

Utan att springa i den bakomliggande traktorn är det absolut omöjligt att börja använda den fullt ut. De som gör annat står nästan oundvikligen inför en mängd deformationer och haverier. Enheten kan också vara instabil om den inte körs först. Och värst av allt är ett för tidigt fel på enheten. Detta är ett säkert sätt att kostsamma reparationer eller till och med byta ut en problematisk enhet.

Bild
Bild

Det är viktigt att förstå att förberedelserna för arbetet är inte mindre viktiga än själva operationen . Om de försöker köra i en bakomliggande traktor i strid med reglerna är det analfabeter, då går det sönder i nästan 100% av fallen. Då är de nödvändiga reparationerna ännu dyrare. Det är viktigt att ta hänsyn till att om en större översyn utfördes måste maskinen och dess motor köras in igen. Utan detta finns det inget att tänka på att den bakomliggande traktorn kommer att fungera korrekt under lång tid.

Funktioner i proceduren

Det första steget är att noggrant kontrollera varje fästelement, varje bult. Tanken är 100% fylld med bensin eller annat nödvändigt bränsle, motorolja. Var noga med att ta hand om beredningen av kylvätskan i erforderlig mängd. Att springa in betyder inte bara att "slipa" motordelarna till varandra, "trigga" dem tillsammans. Det är också nödvändigt att noggrant kontrollera användbarheten hos bromsar och styrväxlar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att köra i en bakomgående traktor normalt om ratten inte är inställd enligt reglerna. Efter inkörning bör varje detalj inspekteras omedelbart. Detta tar tid, så det är värt att planera allt arbete noggrant så att inget stör processen. Den tekniska inspektionen inkluderar:

  • undersökning av tillståndet för varje oljetätning och lager;
  • gnugga dem med olja;
  • omedelbart byte av skadade och deformerade delar;
  • kontrollera fjädrarna på gafflarna och kontrollelementen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad mer behöver du veta?

Applicera smörjmedel och fyll på kylvätska själv. Du kan inte lita på butiksanställda och leverantörer av trädgårdsredskap. Om de gör något misstag blir konsekvenserna oåterkalleliga. När du kör i både helt ny och översynad utrustning garanteras start utan olja och kylmedelsfyllning garanterat att "döda" de mest pålitliga motorerna. Som alltid kan du inte göra utan att läsa instruktionerna - de beskriver sådana finesser som det är osannolikt att hitta i andra källor.

Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste punkterna som en bonde bör vara intresserad av är tiden för inkörningsmanipulationer och den tillåtna lasten för den bakomliggande traktorn med dem … Normalt belastas kultivatorn med 50% av maxvärdet. Det vill säga, om den är avsedd för plöjning av jungfrulig 50 cm djup (detta är endast möjligt för de mest kraftfulla modellerna) är det inte tillåtet att plöja mer än 30 cm under inkörning. För att minska kostnaden för att köpa reservdelar för körning -i motoblock och hitta dem snabbare är det omedelbart att välja enheter av välkända varumärken med ett utvecklat servicenätverk. Lastbegränsningen gäller naturligtvis för den transporterade lastens maxvikt.

Att kontrollera närvaron av olja görs inte bara visuellt . Det är mycket säkrare att skruva loss skruven eller ta bort locket (beroende på modell) och se om den tekniska vätskan rinner ut. Om det inte flyter, måste du fylla tanken full. Efter förberedelserna startas motorn. De får honom att arbeta med halv belastning ett tag. För de flesta ändringar är den här tiden 8 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots det formella avslutandet av inkörningen är det möjligt att ladda en personlig kultivator först efter 20 eller till och med 30 timmars drift. Det är viktigt att ha detta i åtanke. En lika viktig poäng är att den mest kompetenta inkörningen endast ger ett bra resultat under förutsättning av en smidig övergång till den oklanderliga driften av den bakomliggande traktorn. Samma oljenivå i motor och växellåda bör bedömas innan någon start, även om det är 10-15 minuter att arbeta. Det är också värt att noggrant övervaka mängden bränsle i tankarna. Att spara på kvaliteten på bränsle och smörjmedel är oacceptabelt - det blir snabbt ännu större förluster.

När motorn går bör den först köras med medelhastighet. Först efter uppvärmningen kan du börja arbeta fullt ut. Men även vid normal drift efter inkörning är laddning med 100% utan tvingande behov oönskad. Om det är möjligt att transportera en försändelse i 2 eller 3 mottagningar, bör detta göras. Erfarna människor har ett liknande tillvägagångssätt för att plöja mark, skörda etc.

Tillvägagångssätt olika modeller

Du kan springa i Neva och Ploughman på 20 timmar. För ett motorblock "Oka" med en kinesisk motor är denna period 30 timmar. Zirka -blocken är de mest nyckfulla - de körs i minst 50 timmar. Under denna procedur rekommenderas det inte att sänka ner plogen eller skäret som är installerat på "Zirka" mer än 10 cm i marken. Det är viktigt att komma ihåg: alla bakomgående traktorer kan endast smörjas med oklanderligt ren olja och försiktigt se till att den inte blir smutsig under påfyllningen.

När en bakomliggande traktor körs in med en Briggs & Stratton-motor är det absolut nödvändigt att byta motorolja var 5-8: e timme. Om en Honda -motor är installerad, tillåt inte lång tomgång. Annars kommer ansamlingen av olja i vevhuset att beröva smörjmedlet dess användbara egenskaper. Subaru kräver:

  • övervaka tillståndet hos luftfilter;
  • utvärdera kvaliteten på pluggar och bränsleledningar;
  • undvik kraftig kontaminering av cylinderribborna.

Rekommenderad: