Rake For A Walk-behind Traktor (22 Bilder): Funktioner Hos Tjeckiska Hövendare. Varför Samlar De Inte Hö? Cross Och Belt Rake Funktioner

Innehållsförteckning:

Video: Rake For A Walk-behind Traktor (22 Bilder): Funktioner Hos Tjeckiska Hövendare. Varför Samlar De Inte Hö? Cross Och Belt Rake Funktioner

Video: Rake For A Walk-behind Traktor (22 Bilder): Funktioner Hos Tjeckiska Hövendare. Varför Samlar De Inte Hö? Cross Och Belt Rake Funktioner
Video: Walk-behind Hay Rakes for BCS Two-Wheel Tractors 2024, Maj
Rake For A Walk-behind Traktor (22 Bilder): Funktioner Hos Tjeckiska Hövendare. Varför Samlar De Inte Hö? Cross Och Belt Rake Funktioner
Rake For A Walk-behind Traktor (22 Bilder): Funktioner Hos Tjeckiska Hövendare. Varför Samlar De Inte Hö? Cross Och Belt Rake Funktioner
Anonim

En av de mest populära redskapen för bakomgående traktorer är en hövändare, som blir en oumbärlig assistent för alla ägare av en sommarstuga. Du kan köpa dem i vilken trädgårdsutrustningsbutik som helst om du vill, men DIYers kan göra sådana enheter av gamla saker. som finns i alla trädgårdsmästares arsenal.

Bild
Bild

Särdrag

Krattor för en bakomliggande traktor används för odling av platsen - med deras hjälp jämnar de ut den plöjda marken, samlar nyhackat hö och rensar också området från ogräs och skräp. Beroende på installationens funktioner finns det flera typer av sådana installationer.

  • Rulle . De används för att samla gräs och jämna ut plogad jord. För att ansluta sådana markiser till den bakomliggande traktorn används en adapter, och tack vare det gummerade handtaget kan enheten justeras till förarens höjd. Allt detta gör användningen av enheten bekväm och praktisk. Rullarna är tillverkade av rostfritt stål - detta gör dem hållbara och pålitliga.
  • Rakvallare (de kallas också tvärgående). De behövs för att röra upp nyklippt gräs - detta är nödvändigt så att det torkar ut så snabbt och jämnt som möjligt, annars börjar det smälta och arbetsstyckena blir oanvändbara. Denna typ av rake gör att du kan samla hö i skaften. Enheten fastnar på baksidan av den bakomliggande traktorn och kännetecknas av en ganska stor storlek.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

När du väljer den optimala modellen bör du ta hänsyn till de funktionella funktionerna och sättet att fästa produkten. Om raken är gjord med hög kvalitet, ökar effektiviteten i arbetet som utförs av dem många gånger. De mest populära modellerna är Neva och Solnyshko. Låt oss titta närmare på deras funktioner.

Rake för motoblock "Neva"

Trots sitt namn är dessa enheter lika väl lämpade för alla typer av walk-behind-traktorer, eftersom de är utrustade med en speciell adapter som anpassar sig till alla parametrar för walk-behind-traktorer. Arbetsytan är cirka 50 cm, vilket innebär att sådana enheter kan användas både i stora odlade områden och i små områden.

Raken kännetecknas av en fjäderstruktur - på grund av den här funktionen rör de sig inte så fast på marken, men förändrar deras amplitud något. Detta gör raken mer flexibel och förhindrar också att tänderna böjer sig och går sönder, vilket ofta orsakar funktionsstörningar hos fast fixerade krattor för gående traktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att "Neva" -riven framgångsrikt fungerar med torrt hö, liksom med halm och fallna löv.

Sol

Det här är hösträngare som tillverkats i Ukraina. De används för att torka höet från alla sidor, och på kort tid gör de samma arbete som manuellt kräver 1-2 dagar. Kvaliteten på skördat hö talar bättre än några ord om effektiviteten hos en sådan enhet, så användarna tvivlar inte på relevansen av en sådan enhet på någon gård.

Det ovanliga namnet är associerat med installationens speciella konfiguration - den är rundad och utrustad med ganska tunna krokar för klippt gräs, som liknar strålar. Sådana krattor kan vara två-, tre- och till och med fyra-ring, och ju större antal ringar, desto större är den bearbetade remsans bredd. Så till exempel kan en kratta med fyra ringar vända hö på en tomt på 2, 9 meter och kratta - 1, 9 m. Produktiviteten för "Solen" - 1 hektar / timme. Detta skiljer modellen positivt från många andra analoger, och med tanke på att den bakomliggande traktorn själv utvecklar en hastighet på 8-10 km / h, ökar den totala skördhastigheten bara.

Tjeckiska bandmodeller och VM-3-modellen är också populära bland ägarna av sommarstugor i ett stort område.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hemmagjord kratta

Det bör noteras att kostnaden för en fabrikstillverkad rake är ganska hög, så många hantverkare tillverkar dessa enheter med egna händer. Naturligtvis kommer effektiviteten och hastigheten på arbetet i det här fallet att vara lägre än de industriella alternativen, men om vi pratar om en liten gård, är metoden ganska motiverad.

För att göra en sådan rake måste du förbereda alla grundläggande verktyg och förbrukningsmaterial:

  • hjul storlek 0, 4 m;
  • stålaxel av rör;
  • stålstavar med en diameter på 0,7-0,8 cm för att skapa en fungerande enhet;
  • dragstång;
  • fjädrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till att börja med bör du göra hjulen och axeln - det här är ett mycket viktigt skede, eftersom det är de som blir skelettet där hela strukturen hålls. Vanligtvis lånas hjul från onödig trädgårdsutrustning, till exempel en trasig kornplanter. Du kan också köpa hjul i en butik - de billigaste modellerna kostar cirka 1,5 tusen rubel.

Ta bort lagret från hjulet, hitta sedan en stålremsa som inte är mer än 2 cm tjock, upp till 4,5 mm bred och cirka 1,8 m lång. Denna remsa lindas runt båda skivorna och svetsas sedan på ändsidan. Som ett resultat blir slitbanebredden cirka 4 cm.

Sedan ska axeln fästas . För att göra detta, ta ett stålrör som är lämpligt för hjulhålets storlek och trä försiktigt på det så att det sticker ut något. På hjulets inre yta är särskilda fästringar fästa på båda sidor, och små hål för splinten görs på den yttre ytan med en borr - de ser ut som fästelement i form av en halvcirkelformad vass stång.

Bild
Bild

I mitten av röret måste du göra ett märke och borra sedan ett hål 2, 9-3, 2 mm och sätt in en sprinten. Om du inte har den till hands, klarar elektroden från svetsanordningen - den får en slingformad form som är specifik för sprinten och flätningen är stoppad.

För att göra det lättare att fixa ramen måste du fästa ett par stålkvadrater på ett avstånd av 10-15 cm från varje hjul, medan remsorna ska vara minst 2 cm breda och 10 cm långa och tjockleken på metall ska vara cirka 2 mm.

Ett mycket viktigt skede är förstärkningen av strukturen . För detta är speciella horisontella stödstolpar gjorda av en metallprofil. Du behöver två rutor med en längd på cirka 1,2 m med parametrar 25x25 mm - de måste fixeras parallellt med varandra. Om du i slutet av dessa manipulationer märker att längden visade sig vara annorlunda, bör du ta bort överskottet med en kvarn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan är det nödvändigt att montera dragstången. För att göra detta arbete korrekt mäter du avståndet mellan stöden med ett måttband, delar det i två och får mitten där dragstången ska fästas. Vanligtvis används ett rör med en diameter på 30 mm eller mer för tillverkning och enhetens längd bör vara cirka 1,5 m. Det bör noteras att nettovikten för raken är cirka 15 kg . (utan ytterligare förstärkning av hjulen och axeln och stöden), därför, för att minska risken för böjda motorfordon och göra installationen motståndskraftig mot mekaniska skador, är ett par fyrkantiga metallskikt 15 * 15 mm i storlek fästa. De är fästa i de mest sårbara områdena, medan den första parallellen är fixerad i mitten mellan båda stolparna, och den andra funktionella förstärkningen blir dragkraften, som är ansvarig för effektiv höjning och sänkning av raken.

Efter att ramen är klar bör endast en stång göras , sedan - svetsa elastiska fjädrar till den och kroka det hela till dragkraften. För tillverkning av remsan behövs ett rör med 30 mm i diameter. Om det är långt behöver du bara klippa bort överskottet - det behövs inte mer än 1, 3 meter i arbetet - det här är utrustningens huvudsakliga arbetsbredd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att fixera den övre stången horisontellt svetsas ett par 10-15 cm rördelar med en diameter på cirka 40 mm på de tillverkade ställen, sedan träder en fri axel genom dem-som ett resultat erhålls en struktur i ett stycke där det övre röret lätt svänger runt sin egen axel

För att minska sannolikheten för att den glider ut och säkra den i önskat läge bör du installera låsringar eller de vanligaste stiften på båda sidor. Därefter bör du arbeta igen med dragkraften: ett stålhörn hakas i mitten av den övre stången och svetsas, dragkraften fixeras till den från ena änden och från den andra - den är fixerad på ett avstånd från mitten av dragstången. Därefter återstår det bara att svetsa fjädrarna och börja testa tekniken.

Bild
Bild

Oavsett om du har en hemmagjord eller en kratta, bör du smörja alla rörliga delar med fett då och då för att minska friktionen och förlänga installationens livslängd.

Rekommenderad: