Handduk För Fötter: "med Ben" Design, Val Av Handduksmatta För Badrumsgolvet. Var Ska Hygienartiklarna Förvaras?

Innehållsförteckning:

Video: Handduk För Fötter: "med Ben" Design, Val Av Handduksmatta För Badrumsgolvet. Var Ska Hygienartiklarna Förvaras?

Video: Handduk För Fötter:
Video: Badlakan & Badhandduk ECO med Egen Brodyr 2024, April
Handduk För Fötter: "med Ben" Design, Val Av Handduksmatta För Badrumsgolvet. Var Ska Hygienartiklarna Förvaras?
Handduk För Fötter: "med Ben" Design, Val Av Handduksmatta För Badrumsgolvet. Var Ska Hygienartiklarna Förvaras?
Anonim

Fothanddukar är hygienartiklar som skapar komfort och mys efter att ha tagit vattenprocedurer. I sortimentet skiljer de sig i storlek, material från vilket de är gjorda, densitet, design, syfte. När du köper handdukar till badrummet måste du vara uppmärksam på dess egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Fothandduken är vanligtvis rektangulär och används för att torka fötterna. Vid användning är det lämpligt att undvika kontakt med golvet. I livet finns det fall av sjukdomar i hud, fötter eller naglar. Om familjemedlemmar har sådana sjukdomar, behandlas, tvättas regelbundet och noggrant, eftersom allas hälsa beror på det.

Det är bekvämt för någon att torka båda fötterna samtidigt . I det här fallet är det bäst att ha en stor handduk.

Bild
Bild

Vissa människor i badrummet gillar att gå ut på en torr, mjuk, halkfri, absorberande handduksmatta. Därefter kan det återstående vattnet från olika delar av kroppen torkas ut med en stor badhandduk. Standard fothanddukstorlek är 50 x 70 cm.

Bild
Bild

Hur man väljer

Välj handdukar baserat på deras prestanda.

Tyget som används för sömnad måste ha en hög grad av hygroskopicitet, snabbt absorbera mängden vatten när du torkar fötterna och lämnar ett minimum av fukt på golvet. Tygets goda andningsförmåga för att förkorta torktiden. En fuktig miljö är en grogrund för bakterier och mögel.

Materialets sammansättning bör inte irritera huden på personer som är känsliga för syntetfibrer , färgämnen, kemisk lukt. Hypoallergenicitet i vår tid är viktigt för både barn och vuxna. Ett föremål av dålig kvalitet kan lämna spår av färgämne, ludd eller avtagning på huden under tvätten. Ett stort antal syntetiska tillsatser gör handduken billigare.

Bild
Bild

Det mest föredragna materialet för ett badrumstillbehör är frottébomull. Det är mjukt, slitstarkt, miljövänligt, hygroskopiskt. Torkningsproceduren kommer att bli ett nöje. Det rekommenderas att välja fothanddukens densitet inte mindre än 500-800 gram per kvadratmeter, höglängd upp till 5 mm, eftersom frotté med korta öglor absorberar vatten dåligt.

Våffla bomullshanddukar används mindre ofta i badrummet, på grund av en viss sammanvävning av trådar som bildar en cell. Tyget absorberar perfekt vatten, tål intensiv tvätt och frekvent användning.

Velourmaterial ser presentabelt ut, mjukt vid beröring, skiljer sig i rika färger, men är inte särskilt praktiskt i användning: det absorberar vatten sämre, glider.

Högkvalitativa sömmar med dold söm, stark tråd och bearbetning av kanterna med överlock förhindrar deformation av fothandduken och förlänger dess livslängd.

Bild
Bild

Design och förvaring

Handdukar är en viktig del av badrumsinredningen. Deras design, med hjälp av mönster, broderi, färger, hjälper till att återuppliva rummet, och det vanliga bytet av handdukar kommer att fräscha upp sitt utseende.

Bild
Bild

Ofta kan tillbehör hittas vanligt färgade, gjorda av blekta fibrer, med deras efterföljande färgning. För att undvika besvär med färgämnen är det bäst att välja textilier i lugna, pastellfärgade eller neutrala färger.

Hygienartiklar i vanliga jacquardmönster som bildas på grund av villis olika längder är trevliga. Ett exempel på en sådan produkt är en”fotad” golvhandduk. Fin, bomullsmjuk matta ger dusch komfort och värme.

Färgglada jacquardmönstrade fothanddukar är svåra att tillverka , men de resulterande flerfärgade modellerna med mönster kommer att muntra upp dig. Valet av dekorativa alternativ är stort och deras pris är högre än andra. Handdukar med seriefigurer, sagofigurer är lämpliga för barn. Från en ung ålder kommer de att vara vana vid hygien och hålla kroppen ren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera riktlinjer för hur och var man ska förvara handdukar i badrummet. En av dem är ett torrt rum. På detta sätt kan tillväxt av oönskade bakterier och dålig lukt undvikas. Det är värt att bli av med slitna, oanvändbara saker, eftersom de inte längre är effektiva vid användning. Använd inte samma tillbehör på länge. Det rekommenderas att du byter fothanddukar varannan dag.

Det finns många ställen att förvara dem på. Dessa kan vara krokar på väggar och olika ytor (med sugkoppar), lådor, behållare, dekorativa korgar, hyllor, vägghållare, hyllor i nischer, skåp med dörrar och många andra inventarier och möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

För snabb torkning, renlighet och hygien kan du använda torktumlare, galgar, rep.

Detta är de mest prisvärda alternativen för handduksplacering och underhåll. Rätt skapade förhållanden ger komfort i alla badrum.

Rekommenderad: