Babydukar (39 Bilder): Funktioner I Produkter För Nyfödda, Storleken På Frotté Och Badhanddukar För Barn

Innehållsförteckning:

Video: Babydukar (39 Bilder): Funktioner I Produkter För Nyfödda, Storleken På Frotté Och Badhanddukar För Barn

Video: Babydukar (39 Bilder): Funktioner I Produkter För Nyfödda, Storleken På Frotté Och Badhanddukar För Barn
Video: Badlakan & Badhandduk ECO med Egen Brodyr 2024, Mars
Babydukar (39 Bilder): Funktioner I Produkter För Nyfödda, Storleken På Frotté Och Badhanddukar För Barn
Babydukar (39 Bilder): Funktioner I Produkter För Nyfödda, Storleken På Frotté Och Badhanddukar För Barn
Anonim

När du väljer handdukar kan du stöta på vissa nyanser. Till exempel med det faktum att handdukar för vuxna inte är lämpliga för nyfödda barn och till och med äldre barn. Innan du köper, var särskilt uppmärksam på tillverkningsmaterialet, konsistensen och utseendet på produkten.

Bild
Bild

Skillnad mellan baby- och vuxenhandduk

Valet av barns textilier måste tas så ansvarsfullt som möjligt, eftersom ett barn inte kan använda en vanlig vuxenhandduk. Och det handlar inte ens om de olika tillbehörsstorlekarna. Dessa handdukar är ofta ganska hårda och kan repa den känsliga babyhuden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De kan också vara tillverkade av syntetiskt material, på vilket barnets känsliga hud kommer att reagera med allergier. Dessutom sys vanliga handdukar väldigt ofta av tyger med hjälp av färgämnen (särskilt för ljusa modeller), vilket i allmänhet inte är särskilt användbart, och även en skör barns kropp kan ha en smärtsam effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av material och textur

Det är mycket viktigt att välja rätt material och inte räkna fel med strukturen, 90% av framgången beror på detta. Följande tyger anses vara de bästa materialen för att göra barntextilier.

Bomull . Det är med rätta först bland tygerna för att göra saker för barn. Det orsakar inte allergier eller irritation, och är lika ofarligt för både baby och vuxen hud. Det är ett hygroskopiskt naturmaterial som absorberar fukt väl och inte blir blött. Ibland kombinerat med eukalyptusfibrer, vilket gör produkterna silkeslen, mjuk och motståndskraftig mot dammfällning. Bland bristerna - bomull torkas snabbt, så du måste fylla på handdukar för framtida bruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppmärksamhet! Om du ser orden "M bomull" eller "PC -bomull" på etiketten betyder det att konstgjorda fibrer eller polykott har lagts till naturmaterialet. För ett barn är dessa kosttillskott överflödiga. Var också uppmärksam på tillverkaren, det är bättre att välja 100% bomull från Egypten eller Pakistan.

Bambu . Materialet är mindre populärt än bomull, men skiljer sig inte från det i de flesta egenskaper. Detta är samma naturliga och allergivänliga duk, som bara blir lite blötare. Men det är ett mycket slitstarkt material som andas med antibakteriella egenskaper. En sådan produkt är värd enligt egenskaperna, dessutom kräver den mer exakt vård och torkar länge. Kombineras ofta med bomull. På grund av deras motståndskraft mot höga temperaturer och närvaron av en naturlig antiseptisk effekt är det bra att ta bambuhanddukar till badet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Linné . Lindukar "andas" anmärkningsvärt, de är mycket täta. Detta är ett miljövänligt material som inte kan skada vare sig en vuxen eller ett barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mikrofiber . Detta material absorberar perfekt fukt, orsakar inte allergier och fungerar bra. Det är hållbart, det är lätt att tvätta det, eftersom det är helt opretentiöst i vården. Också värt att nämna är micromodal - ett annat innovativt material som perfekt absorberar fukt. Men det är mindre vanligt än mikrofiber.
  • Frottéhandduk - bebisens bästa vän. Den är fluffig, mjuk, behaglig vid beröring, kan inte skada.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Syntetiska material är kategoriskt olämpliga för barns textilier, de orsakar allergier, och ännu värre, de absorberar fukt. Glöm också våffelhanddukar. De är grova, de kan skada barnets känsliga hud, repa den. Dåliga hygroskopiska egenskaper.

Bild
Bild

Kom ihåg höjden. Till exempel har bomullshanddukar en optimal pålhöjd på 6 mm. Handdukar med en hög på mindre än 6 mm absorberar inte fukt väl, och med en längre tappar de snabbt sin attraktivitet och rullar av. Förresten, det är bättre att välja handdukar som är tyngre i vikt och täta vid beröring. De håller längre, gnider mindre och beter sig i allmänhet mindre nyckfullt.

Former och storlekar på produkter

Produktens form och storlek beror på vad du vill använda den till. Så för den vanliga avtorkningen av barnet är en fyrkantig eller rektangulär handduk lämplig - vanlig, klassisk, 30 x 30 centimeter eller lite mer. Det används för att torka av ansikte, händer, ben. Men om du ska använda handduken för att linda in din baby, ska den vara större och ha en något annan form.

Bild
Bild

En stor handduk kan vara från 75x75 till 100x100 centimeter. Det är lämpligt att ha två små och två stora handdukar hemma, eller att köpa en uppsättning som, utöver dessa typer, inkluderar badhanddukar, för bad och intimhygien.

Bild
Bild

Den idealiska lösningen skulle vara en handduk med huva (hörn). Du kan linda barnet i det efter badet, ta det lugnt till ett annat rum för att värma upp och inte vara rädd för det minsta drag, eftersom handduken täcker barnets öron och huvud. De är mycket praktiska att använda: du behöver inte oroa dig för vilken handdukskant du ska linda. Sätt först en huva på huvudet och linda sedan in kroppen i en fri trasa.

Bild
Bild

Ponchohandduken används mindre ofta, främst på semester. Det är en bred duk med ett hål för huvudet, vilket ger barnet utrymme att leka och samtidigt skyddar honom från kylan. Ibland har också en huva. Standardstorleken är 100x150 centimeter. Modellen är bra genom att den låter dig inte sluta och inte torka barnet på länge: han tog bara på sig en poncho och barnet kan fortsätta springa och leka.

Bild
Bild

Ibland används också en badrock. Dess särart ligger i det faktum att oavsett hur barnet motstår att packa ihop och tappa armar och ben, kommer de fortfarande att vara tillförlitliga dolda från den kalla vinden på väg till rummet.

Design

Var särskilt uppmärksam på tygets färg. Det ska vara enhetligt, utan skalliga fläckar och ränder, fläckar. Eventuella applikationer ska vara så mjuka som möjligt, inte taktila, för att inte irritera barnets hud. Det är inte ens värt att prata om pärlor, rosetter, knappar eller pärlor, de kan skada barnets hud eller dessutom hamna i matstrupen.

Bild
Bild

Om vi pratar om äldre barn kan du välja en handduk med ett vackert mönster eller ett sött mönster. Till exempel, med karaktärerna i deras favorit -tecknade filmer, kan barn i denna ålder redan uppskatta ett sådant tillbehör. Det kommer att vara väldigt trevligt och klokt av dig att köpa en personlig handduk till din baby och behålla den som ett minne. Det kan beställas eller hittas i barnbutiken. När barnet växer upp tittar han gärna på handduken med sitt namn.

Bild
Bild

En handduk med huva är ofta dekorerad med roliga öron som kommer att tilltala barn i alla åldrar. Handduksfärgen för en nyfödd eller ett äldre barn ska vara svag. Pastellfärger, ljusa nyanser eller vita fungerar bäst, eftersom dessa produkter har minst mängd färgämnen som kan orsaka en allergisk reaktion.

Bild
Bild

Vårdfunktioner

Förutom att handduken ska matchas optimalt måste den skötas ordentligt. Felaktig användning, rengöring eller torkning av handduken kan leda till en allergi hos barnet eller en alltför känslig reaktion, även till en produkt som tidigare älskats.

  • Innan du köper den köpta handduken för första gången måste den tvättas. Det är bäst att använda läget Delicate med två sköljningar nu och i framtiden. Ställ in vattentemperaturen till 60 grader, centrifugera vid 800 varv / min.
  • Använd speciella tvättmedel, geler och mjukgörare för babykläder. De finns på barnavdelningar eller i skönhetsbutiker. Varje förpackning anger från vilken ålder produkten kan användas.
Bild
Bild
  • Om handduken efter den första tvätten tappar mjukhet, bleknar, blir grov eller har tappat färg behöver du inte använda den.
  • Det är absolut nödvändigt att stryka handdukarna, men vid en temperatur som inte är högre än 150 grader. Strykning är det bästa sättet att desinficera barnets tillhörigheter.
  • Frottéhanddukar med stickat tyg inuti torkar länge, så när en fläck uppstår är det inte alls nödvändigt att tvätta hela tyget omedelbart. Det räcker att tvätta fläcken och hänga upp den för att torka, i extrema fall - torka den med en hårtork.
Bild
Bild

Användbara tips

Valet av en babyhandduk, liksom alla andra produkter för en baby, sker inte snabbt. Föräldrar går ofta från butik till butik för att hitta den bästa kombinationen av kvalitet och pris. Innan du köper är det bättre att ta med dig en lista över material som är perfekt för spädbarn till butiken, men glöm inte dina egna känslor. "Testa" handduken i affären: lägg den på halsen, känna den för mjukhet, se till att den inte sticker eller repar. Materialet får inte smula och lämna några spår efter sig - ludd, hög etc.

Bild
Bild

Lukten från handdukar ska vara naturlig, ren, utan kemiska föroreningar. Vi rekommenderar inte att köpa handdukar i ljusa färger: färgämne användes i produktionen, och det kan orsaka allergier hos barnet.

Bild
Bild

En handduk är en oumbärlig artikel för att ta hand om ett barn. Den är unik på sitt eget sätt: den kan användas för sitt avsedda ändamål (för att torka av barnet efter badet) eller som en tillfällig filt / filt, medan barnet till exempel kryper från rum till rum. Snåla inte med valet av textilier för din baby, inte bara hans komfort och goda humör, utan också hans hälsa beror på detta.

Rekommenderad: