Hackare För Bakomliggande Traktor: Funktioner I En Monterad Trädgårdsträhuggare. Tillbehör För Hackning Av Hö, Halm Och Majsstjälkar

Innehållsförteckning:

Video: Hackare För Bakomliggande Traktor: Funktioner I En Monterad Trädgårdsträhuggare. Tillbehör För Hackning Av Hö, Halm Och Majsstjälkar

Video: Hackare För Bakomliggande Traktor: Funktioner I En Monterad Trädgårdsträhuggare. Tillbehör För Hackning Av Hö, Halm Och Majsstjälkar
Video: Nu är Bunken färdigpressad och hemkörd 2024, Maj
Hackare För Bakomliggande Traktor: Funktioner I En Monterad Trädgårdsträhuggare. Tillbehör För Hackning Av Hö, Halm Och Majsstjälkar
Hackare För Bakomliggande Traktor: Funktioner I En Monterad Trädgårdsträhuggare. Tillbehör För Hackning Av Hö, Halm Och Majsstjälkar
Anonim

Det är inte ovanligt att man hittar en massa trärester och kvistar på gården. I det här fallet är det bästa alternativet att använda en grenhackare för en bakomliggande traktor. Detta sätt att avyttra kommer att spara tid och ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Fästet för den bakomliggande traktorn - vedhackaren - är en av de mest nödvändiga sakerna i hushållet. Med denna bilaga kan du utföra följande typer av arbete:

  • att rensa gården och trädgården från grenar och skräp;
  • hacka halm, hö, majsstjälkar, majsrester, gräs, potatisplattor, som sedan kan användas för att förbereda mulch och kompost;
  • eliminering av gamla stubbar som rotas upp ur rotsystemet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trädgårdstrumförstöraren är en användbar ny redskap som automatiskt drivs av en förbränningsmotor. Munstycksdesign:

  • motor;
  • Metall ram;
  • fack där råvaror tas emot;
  • arbetsaxel som är utrustad med blad;
  • skyddshölje.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper en grenförstörare för en bakomliggande traktor är det värt att förtydliga syftet med att krossa resterna av gräs och grenar. Det är denna faktor som kommer att vara avgörande när du väljer enhetens typ och storlek. Ett munstycke av denna typ kan skilja sig åt i följande egenskaper:

  • principen och typen av slipningsenhet;
  • typ och effekt av motorn;
  • typ av motor (bensin eller el).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En bensin jordbruksanordning kommer att vara det bästa alternativet för bearbetning av stora filialer. Den är mobil och behöver inte el. Det är bättre att köpa en enhet av elektrisk typ om du behöver redskap för en traktor eller en bakomliggande traktor. Denna typ är enkel och lätt att använda.

Vid köp bör du inte ignorera knivdesignen, eftersom det är det som har en direkt inverkan på kvaliteten på huggningen. Till exempel inkluderar förmågan hos vissa träförstörare att krossa råvaror som inte är mer än tio centimeter stora och andra mindre eller större.

Bild
Bild

Funktionsprincip

Efter att ha startat motorn med hjälp av en remdrivning och en remskiva, överförs rotation från maskinmotorn till växellådan på råvarukvarnen. Vidare måste råvaror matas in i en specialdesignad behållare. Knivarna, som roterar, börjar leda grenarna in i facket, varefter de krossas i huggfacket. Det sista steget är att hälla ut avfall genom en speciell bunker. Resultatet av arbetet är mottagande av krossat spån, sågspån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Klassificering av makuleringsmaskiner för bakomliggande traktor skiljer följande typer av bilagor.

  • Efter typer av kraftverk.
  • Enligt motorns prestanda. Det finns bensin och elektriska alternativ.
  • Enligt knivarnas egenskaper. Det finns makuleringsmaskiner som har från 15 till 30 cirkelsågar som är fixerade på axlarna. Det andra alternativet är skarvknivar med spår, vars antal kan variera från 2 till 6. Det tredje alternativet är axlar med knivar som roterar synkront. I sin tur kan knivar ha ett eller flera blad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Enligt enhetens funktionalitet.
  • Genom konstruktion delas krossarna in i de som krossar torra grenar, stubbar, gräs eller råmaterial. I specialaffärer kan du köpa universella tillbehör som kan arbeta med olika typer av råvaror.
  • Genom närvaron av ytterligare funktioner. Om du vill utöka funktionaliteten på din enhet kan du köpa ytterligare enheter. Till exempel är en bilaga populär idag, som du kan hugga trä med.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

På marknaden kan du välja en bra shredder från hyllan för din budget. De mest populära modellerna är följande.

  • " Premie ". Denna enhet är tillverkad av högkvalitativt stål. Den har en kapacitet på upp till 50 millimeter. Enheten väger 75 kilo, medan den inte har någon vedklyva. Strimlaren är utrustad med en knivskärningsmekanism. Inkluderar en remskiva för en minitraktor.
  • Strimlare av grenar "Premium" typ-2, med vedklyva . Materialet för att skapa munstycket är stål. Enheten kännetecknas av en kapacitet på 50 millimeter. Knivarna är 12 millimeter tjocka. Skärsystemet är utrustat med en knivtyp. Krossens vikt är över 90 kilo.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Volodar RM-90D " tillverkad av härdat stål av hög kvalitet. Enheten väger 160 kilo och har en kapacitet på 5 kubikmeter grenar i timmen. Den yttre mottagningsbehållaren mäter 47 x 42 centimeter. Tillbehöret är utrustat med 6 knivar, som är 8 millimeter tjocka.
  • Flishugg för motorblock "RM - 90D ". Minitraktorn fungerar med hårt och mjukt trä; vid utgången har veden en längd på 80 till 170 millimeter. När du använder enheten kan du räkna med en produktivitet på 5 kubikmeter grenar på 60 minuter. Enheten väger cirka 140 kilo.
Bild
Bild
Bild
Bild

Gör-det-själv-samling

Att skapa en vedhackare för bakomgående traktorer hemma är fullt möjligt, men det är värt mycket ansträngning för detta. Insamlingen av ett hemgjord munstycke bör utföras strikt enligt instruktionerna, först då blir det inga problem med dess prestanda. En självtillverkad strimlare är ett tillfälle att spara en familjebudget, samt följande fördelar:

  • oberoende val av enhetens effekt;
  • utrusta munstycket med det antal knivar som krävs av ägaren;
  • personlig definition av diametern på råvaran som kommer att bearbetas;
  • låg kostnad för de nödvändiga delarna, liksom användning av improviserade medel.

En hemlagad enhet är en oumbärlig och användbar jordbruksteknik inom hushållning och jordbruk. Självgjorda knivar kan naturligtvis inte slipa stora stockar, men de klarar enkelt alla andra små råvaror.

Bild
Bild
Bild
Bild

Feedback från användare av grenförstöraren som är installerad på den bakomliggande traktorn indikerar behovet av denna enhet, dess höga prestanda och långa livslängd. För att förenkla dina hushållssysslor bör du bli ägare till ett sådant munstycke för en minitraktor, som kommer att bli av med onödiga råvaror och göra det till sågspån, kompost eller mulch.

Rekommenderad: