Elektrisk Walk-behind Traktor: Egenskaper Och Val Av En Walk-behind Traktor För Ett Sommarboende

Innehållsförteckning:

Video: Elektrisk Walk-behind Traktor: Egenskaper Och Val Av En Walk-behind Traktor För Ett Sommarboende

Video: Elektrisk Walk-behind Traktor: Egenskaper Och Val Av En Walk-behind Traktor För Ett Sommarboende
Video: ТРИЦИКЛ ИЗ МОТОБЛОКА ( ТРАЙК ) часть 2 tricycle made of walk-behind tractor/motoblok part 2 2024, Maj
Elektrisk Walk-behind Traktor: Egenskaper Och Val Av En Walk-behind Traktor För Ett Sommarboende
Elektrisk Walk-behind Traktor: Egenskaper Och Val Av En Walk-behind Traktor För Ett Sommarboende
Anonim

Varje dag bland invånarna i städerna växer antalet trädgårdsmästare och strävar åtminstone på helgerna i sin sommarstuga för att återvända till ursprunget, djurlivet. Samtidigt strävar många efter att inte bara njuta av att kommunicera med landet, utan också att skörda en anständig skörd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att stoppa framstegen. Tillsammans med moderna gödningsmedel håller de senaste tekniska tankarna på att bli jordbrukets verklighet. Bland de enheter som skapats för att underlätta arbetet på marken är det värt att lyfta fram motoblock.

Mängden av dessa små jordbruksmaskiner kan vara avskräckande för alla trädgårdsmästare som vill göra sitt arbete enklare med mekanisering . Enheter skiljer sig åt i typer av motorer, former, storlekar, förekomsten av ytterligare redskap. Denna artikel tar en närmare titt på elektriska walk-behind traktorer. Enligt ett antal parametrar är de fortfarande de mest populära och praktiska idag.

Bild
Bild

Särdrag

En elektrisk walk-behind traktor är en liten jordbruksmaskin med en elmotor som drivs av elnät eller batteri. Elmotorn överför kraften genom växellådan till kultivatorns arbetsenhet, som är i direkt kontakt med jorden. Du kan justera graden av påverkan på jorden, dess lossning eller plöjning med hjälp av handtagen. Dessutom har enheten en speciell djupjusterare med justerbultar. För enkel användning är maskinen utrustad med ett eller ett par hjul (beroende på modell).

Bild
Bild
Bild
Bild

För ägare av jordbruksmarker som kräver arbete i industriell skala kommer en elektrisk bakomliggande traktor naturligtvis att verka som en värdelös leksak. Men för att städa upp trädgården på landet är den här enheten perfekt. I ett litet område är det lätt att ge konstant ström från elnätet eller ladda batteriet . När det gäller funktionaliteten och prestandan hos en sådan enhet kan den på ett privat territorium snabbt och effektivt utföra den nödvändiga mängden arbete. En bakomliggande traktor med en uppsättning tillbehör och verktyg kan lösa ett mycket brett spektrum av uppgifter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska tillval är helt ofarliga ur miljösynpunkt . Ett annat plus är att dessa maskiner är nästan tysta. Frånvaron av vibrationer och enkel hantering möjliggör användning av enheten för äldre och kvinnor. Jämfört med bensin eller diesel är elektriska enheter mer ekonomiska. Samtidigt är batterimodeller inte sämre än bensin- och dieselbilar när det gäller manövrerbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller nackdelarna påverkar de små dimensionerna hos elektriska walk-behind-traktorer ett något mindre utbud av redskap. Denna nyans täcks dock av många fördelar, vilket får köpare att göra ett val till förmån för elektrisk utrustning.

Typer

Med förmågor och storlekar, elektriska walk-behind traktorer kan delas in i tre grupper.

  • Lätta motoblock (odlare) har de mest blygsamma dimensionerna. Syftet med sådana maskiner är att arbeta i den slutna marken för växthus och växthus. De används också för att lossa jord i rabatter. Med en vikt på högst 15 kg är en sådan självgående maskin lätt att använda och prisvärd för kvinnor att använda.
  • Mellanviktskategori bilda elektriska walk-behind traktorer som väger upp till 35 kg. Sådana maskiner kan vara användbara i ett förortsområde med standardstorlek. Bland dem finns modeller som kan plöja en grönsaksträdgård med en yta på 30 tunnland. Allt du behöver är en stor förlängningssladd.
  • Tunga elektriska motoblock kan arbeta i områden på 50 tunnland. Det är ganska tunga maskiner som väger upp till 60 kg. Även jungfrulig jord kan bearbetas med deras hjälp.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Den otvivelaktiga fördelen med elektriska motoblock är deras kompakthet. Enheten är lätt att förvara och tar inte mycket plats. Denna punkt är inte mindre viktig under transport. De flesta modeller kan transporteras i bagageutrymmet på en bil efter att ha tagit bort handtagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska modeller är mycket lättare att köra än bensin- eller dieselbilar . Samtidigt, som redan nämnts, förorenar enheterna inte luften och stör inte. Priset på de flesta modeller är betydligt lägre än kostnaden för bilar med förbränningsmotor eller dieseldel. Enhetens återbetalning bör också beaktas. En elektrisk hängande traktor är billigare att använda, kräver inte bränsle och konstant komplext underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med sådana jordbruksenheter är den lilla arbetsradien. Dessutom, om det av någon anledning uppstår ett strömavbrott eller det inte finns någon ström alls på platsen, kommer maskinen att vara värdelös. I sådana fall har uppladdningsbara batterier en viss fördel, men de kräver också laddning.

Om platsen är liten (inom 10 tunnland) och samtidigt är elektrifierad verkar valet självklart. Det är värt att köpa en elektrisk bakomliggande traktor. I de flesta fall kommer en sådan enhet att tillgodose sommarboendets behov. Och om byggandet av växthus planeras på platsen (eller om de redan finns), kommer en sådan maskin helt enkelt att vara ersättbar.

Nyanser av användning

Grundregeln för att använda någon elektrisk utrustning är att övervaka nätsladdens läge. Oftast är det ouppmärksamheten på tråden som gör att den elektriska bakomliggande traktorn misslyckas. I detta avseende blir det tydligt hur bekväma modellerna med batteri är.

Bild
Bild

Trädgårdsmästare som har bemästrat en sådan enhet kan bearbeta cirka 3 tunnland per timme utan att överbelasta den . Mer avancerade modeller har naturligtvis mer prestanda, men i ett litet område krävs det oftast inte. I sådana fall är odlingskvaliteten viktigare. Dessutom har det ofta odlade området en komplex form, vilket kräver ständig vridning av maskinen. I sådana situationer framträder enhetens lätthet, dess manövrerbarhet och kompakthet.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

I vissa byar och i vissa förortsområden kan du hitta ovanliga elektriska bakomliggande traktorer av okänd design. Sådana maskiner finns ofta i en enda kopia. Faktum är att det inte är svårt att göra enheten själv. Du behöver en elmotor, en uppsättning metallhörn och rör, närvaron av grundläggande verktyg och fästelement. Svetsmaskinen är valfri, men dess närvaro kommer inte att vara överflödig.

Bild
Bild

Den framtida bilens ram är svetsad eller bultad från hörnet . Ramens storlek bestäms av dimensionerna på elmotorn och växellådan. Handtagen är gjorda av rör. Hur hjulen fästs är viktigt, det är bättre att de roterar på lager. För att göra detta kan du hämta en färdig enhet från någon annan enhet. Vissa människor lyckas montera denna nod på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elmotorn placeras på en metallplattform som är svetsad eller bultad på ramen. Motorhjulet kan överföra vridmoment till kultivatorn på olika sätt (remdrivning eller kedja). Kultivatoraxeln är svetsad på framsidan av ramen, den måste ha en remskiva eller ett tandat kedjehjul. Det beror på vilken överföringsmetod som väljs.

Bild
Bild

Maskinen kommer att kunna röra sig samtidigt som jorden lossnar med jordbearbetaren. Särskilda krav gäller för enhetens knivar. Det är bättre att hitta stål av hög kvalitet för deras tillverkning.

Rekommenderad: