Adapter För Walk-behind Traktor: Skillnader Mellan Främre Och Bakre Modeller, Dimensioner På Fyrhjulsdrivna Enheter Med En Handvagn, Funktioner I Redskapets Lyftmekanism

Innehållsförteckning:

Video: Adapter För Walk-behind Traktor: Skillnader Mellan Främre Och Bakre Modeller, Dimensioner På Fyrhjulsdrivna Enheter Med En Handvagn, Funktioner I Redskapets Lyftmekanism

Video: Adapter För Walk-behind Traktor: Skillnader Mellan Främre Och Bakre Modeller, Dimensioner På Fyrhjulsdrivna Enheter Med En Handvagn, Funktioner I Redskapets Lyftmekanism
Video: Початкоуборочный комбайн для мотоблока и минитрактора | Corn harvester for walk-behind tractor 2024, Maj
Adapter För Walk-behind Traktor: Skillnader Mellan Främre Och Bakre Modeller, Dimensioner På Fyrhjulsdrivna Enheter Med En Handvagn, Funktioner I Redskapets Lyftmekanism
Adapter För Walk-behind Traktor: Skillnader Mellan Främre Och Bakre Modeller, Dimensioner På Fyrhjulsdrivna Enheter Med En Handvagn, Funktioner I Redskapets Lyftmekanism
Anonim

Den bakomliggande traktorn är en oumbärlig enhet som gör det möjligt att förenkla odlingen av marken och arbeta på den personliga tomten som helhet. Samtidigt försöker en stor del av sommarinvånarna köpa en adapter till sin bakomliggande traktor, genom vilken du kan påskynda arbetsprocessen och avlasta användarens rygg. Materialet i denna artikel kommer att berätta vad som är typer av adaptrar för motorfordon och hur man använder dem korrekt.

Vad det är?

En adapter för en bakomliggande traktor är en vagn, vars huvudelement är ett säte, en broms, ett bromshandtag, fotstöd, en dragmekanism och en ram med konstruktionsdelar fästa vid den. Enhetsbromsen sitter nära fotstödet . Vanligtvis är en sådan enhet utrustad med två hjul, och sätet har ofta en lyftspak. Adapterens utformning kan vara både universell och speciell: några av dessa sorter ger ytterligare fästning av olika baldakiner. Att utrusta en bakåtgående traktor med en adapter gör praktiskt taget arbetsenheten till en minitraktor med ett säte som ökar förarens komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsområde

Om vi i allmänhet överväger syftet med adaptrar för bakomgående traktorer, är deras syfte att lossa användaren och underlätta hans hårda arbete. Beroende på vilken extrautrustning av den monterade typen som ska fästas på den bakomliggande traktorn kan dess användningsområde öka betydligt. Till exempel, förutom att plöja, ogräs, hugga och skörda rotgrödor, kommer det att vara möjligt att skörda hö, rensa vissa typer av ytor från snö och jämna ut markytan. Dessutom kommer det att vara möjligt att transportera för stor last.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Idag finns det flera modifieringar av adaptrar. Samtidigt kan de klassificeras efter typen av vidhäftning och plats. Enligt dragkroken är enheterna styrande och med en rörlig led. Efter plats - bak och fram.

För användning kan de ha en långsträckt eller förkortad dragstång . De första alternativen är utrustade med kraftfulla walk-behind-traktorer, de andra köps för enheter med mindre effekt och mindre vikt.

Du kan också klassificera produkter efter närvaro (frånvaro) av en kropp. Kroppslösa alternativ är sämre än motsvarigheter med en kaross, där det är möjligt att transportera olika laster. Motoblock med en kropp är särskilt praktiska under skörd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Styrning

Produkter av denna typ kännetecknas av en ganska stel ledning med den bakomliggande traktorn. I detta fall implementeras kontrollen på bekostnad av en separat nod. Själva adaptern är här i ganska nära kontakt med den bakomliggande traktorn. Ratten i denna typ av enhet kan placeras fram eller bak.

Med rörlig led

Strukturer av denna typ kännetecknas av en vinkelförändring i förhållande till den vertikala axeln, som är placerad mellan förbindningselementen. Sådana modeller är bra i och med att de möjliggör justering av lutningsvinkeln, men de är svårare att arbeta på grund av manövrar med ökad svängradie. Det krävs mer styrka här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Främre

Kopplingen av sådana anordningar till den bakomliggande traktorn utförs. Själva adaptern är placerad framför utrustningen. På grund av styrningskontrollen och större strukturell komplexitet kännetecknas en sådan enhet av en högre kostnad jämfört med analoger av den bakre typen.

Bak

Kopplingen av en sådan adapter utförs framifrån, varför den anslutna enheten är placerad på baksidan av den bakomliggande traktorn. Sådana produkter har fungerat bra för kullsängar, eftersom de låter dig styra arbetsprocessen. Genom att arbeta med dem är det lättare att se området som bearbetas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

Varje element i adaptern för den bakomliggande traktorn är en viktig komponent i den. Adapterens ledande enhet är kopplingsmekanismen. Det är på honom som tillförlitligheten och stabiliteten i anslutningen mellan den bakomliggande traktorn och adaptern beror på. När släpvagnen inte är utrustad med styrning sker infästningen på ett horisontellt gångjärn. Ibland är vridning och vridning möjlig.

Den kraftiga dragmekanismen påminner om en svetsad enhet som sätts in i en ram och sitter fast ordentligt . Dessa är två stycken fyrkantiga rör svetsade på varandra plus en bit vanligt runt rör med en diameter på 1 eller 1,5 tum. Det finns en spindel inuti röret, till vilket en tee är svetsad. Det är stången som ansvarar för att vrida tee längs den styrda axeln och smidigt springa på ojämnt underlag.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller hjulfixeringsenheten består den utåt av två rörsektioner svetsade i en vinkel på 90 grader i förhållande till varandra. Ett horisontellt snitt sätts in i fäströret och fixeras med en bult. Axeln med det placerade hjulet är monterad på lager.

Fjädrar som används i adapterenheter är roterande, axiella eller broar . De har inga elastiska delar. Operatörens station gör att användaren kan placeras i enlighet med säkerhetsstandarder. I vissa versioner är också ett dubbelstyrsystem möjligt.

Enhetens ram kan vara ryggrad eller stege. Du kan också välja ett alternativ där ramarna på enheten och släpvagnen kombineras till en enhet. I det här fallet är det nödvändigt att bygga en sockel för växellådan och motorn. Det är till ramen som kopplingsmekanismen, fotstödet, stolpen med sätet, bromsen och röret för att montera hjulen svetsas. Ramens sidorör har samma längd och är 40 cm vardera. Adaptern kan också ha en trepunktsfäste, vilket ökar huvudenhetens produktivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Parametrarna för adaptrar för en bakomliggande traktor kan vara olika, beroende på deras konstruktionstyp. Till exempel kan en universell modell nå 1,74 m i längd, 0,65 m i bredd, 1,3 m i höjd. I detta fall kan banan vara 0,32 m, markfrigången är 0,14 m och minsta svängradie - 1, 1 m. Andra modeller når en längd på 1,6 m med en bredd på 0,7 m.

Vissa produkter har en arbetsbana på 650 mm, en längd på 1,73 m, en bredd på 74 cm. Varianter av den främre typen kan ha andra parametrar: längd - 1,9 m, bredd - 0,81 m, höjd - 1,4 m, vägavstånd - 0,3 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Från den rika listan över enheter för en bakomliggande traktor kan flera alternativ särskiljas, populär bland köpare.

  • " KhorsAM IS " - en tillräckligt kraftfull lyftmekanism, utrustad med ett multifunktionellt blad, stora bagagehållare fram och bak. Har en överdimensionerad släpvagn, robust plog, kultivator och kullar.
  • " APM-350 " -bakre modell med en icke-galvaniserad tippkropp och bandbromsar, gjorda på en ram med två lås. Den väger cirka 92 kg och har ett stort hjulavstånd.
  • " AM-650 " - motoblockadapter med bromsar och justerbart säte. Utrustad med en bakre lyftmekanism, lämplig för alla modeller av motoblock (både inhemska och importerade).
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " KTZ 03 " -framhjulsdriven motoblockadapter, som fungerar enligt 4x4-schemat (med fyrhjulsdrift), som har en styv koppling med motoblock. Utrustad med ett mjukt säte med ett styvt fäste, men utan längsgående justering.
  • " AM-2 " - ett universellt alternativ för jordbruksarbete. Har en styrning, två pedaler för att ställa in kopplingen och koppla in backväxeln. Tillhandahåller installation av redskap.
  • " PM-05 " - åkerkörningsmodul, vilket innebär arbete med tillbehör: en gräsklippare, en snöslunga och en kulmaskin. Har ett bogserat säte och en arbetshastighet på upp till 10 km / h.
Bild
Bild
Bild
Bild

Drift och underhåll

Lyftmekanismen för adaptern är inget annat än en lyftspak som förenklar arbetet kraftigt med ytterligare redskap. Normalt är lyftmekanismen på styrmodellerna placerade bakom adaptern. Bilagor som är nödvändiga för det eller det arbetet bifogas det. Det kan till exempel vara en plog för plöjning eller förbereda jorden för kullning. Själva mekanismen är strukturellt okomplicerad och kan sättas i rörelse genom att vrida spaken manuellt.

Genom att fästa tvåhjulsadaptern på den bakomliggande traktorn kan du ta en bekväm position och arbeta medan du sitter . Detta kommer att bidra till ökad stabilitet hos den bakomliggande traktorn. Handvagnsalternativ är relevanta för stora gårdar. De kan också användas inte bara för skörd, utan också för att transportera byggavfall och olika varor. Med adaptern behöver du inte oroa dig för att få fötterna under fräsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förlänga livslängden för den bakomliggande traktorn och adaptern måste du komma ihåg om den första starten, för vilken du först måste fylla i olja och bensin och sedan köra in. Det bör också komma ihåg att under drift är överhettning av huvudenhetens motor oacceptabel och smörjning av delar är nödvändigt. Beroende på typen av modeller måste några av dem täcka förarstolen på grund av tillverkningsmaterialet. Till exempel, om basen av sätet är plywood, kan det deformeras i regnet.

Med tanke på att adaptern kan göras själv med hjälp av verktygen till hands (till exempel hjul från en skottkärra eller andra reservdelar) är det viktigt att observera alla detaljer i ritningen och korrekt montering av redskapets lyftmekanism. När det gäller hjulen är det värt att tänka på: metallalternativ är bättre för att arbeta på fälten, gummi med slitbanor är lämpliga för arbete på en grusväg. Samtidigt är deras radie av stor vikt vid drift, eftersom alltför stora eller omvänt för små hjul kommer att leda till att enheten välter ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt, för modeller med en motor som sitter bak, bör spårvidden vara större, eftersom den bakomliggande traktorn annars inte kommer att kunna balansera korrekt under drift. I detta fall bör hjulaxeln vara bredare. I arbetet med en bakomliggande traktor kan du använda landmärken eller odla marken på ett cirkulärt sätt. Detta beror på platsens storlek och form och adaptermodell. Till exempel är det lättare att plöja eller lossa jorden i rader med en sväng i slutet av var och en av dem.

I arbetet kan användaren se till att markodlingen är enhetlig , och bilagorna gick inte djupt i marken mer än de borde. Det är nödvändigt att ställa in justeringen före arbetet. Det är nödvändigt att inspektera adaptern och den bakomliggande traktorn i tid. Detta säkerställer oavbruten och säker drift av den bakomliggande traktorn under hela dess livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att byta oljor i motoblock -enheterna i tid, för att förhindra elmotorsystemen, för att justera kontroll- och lyftmekanismerna. Det är också viktigt att hålla enheten och adaptern rena. Det betyder att de måste rengöras från smuts och jord, varefter den bakomliggande traktorn måste installeras i horisontellt läge med hjälp av det tredje hjulet (om tillgängligt) eller ett stativ som kan säkerställa enhetens stabila position.

Vi får inte glömma skärpningsverktyg, eftersom bearbetningen av jorden och kvaliteten på dess lossning direkt beror på detta . Om ditt område är litet är det lämpligt att gå längs det i förväg och ta bort stora stenar som kan trubba redskapet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rorkulten med adapter måste förvaras korrekt. Rummet måste vara torrt och väl ventilerat. I detta fall är det önskvärt att placera utrustningen under förhållanden under vilka den kommer att vara fri från kontakt med alkalier och syror. Bilen måste inte bara rengöras från smuts, utan också bränslet måste tömmas från tanken och förgasaren. Det är också nödvändigt att tömma oljan från motorns vevhus. Om den bakomliggande traktorn kommer att vara inaktiv i mer än tre månader måste du installera den på stöd och lossa däcken.

Det rekommenderas att regelbundet kontrollera däcken för skador och defekter . Använd inte en hängande traktor med reducerat däcktryck, eftersom detta förkortar livslängden på hjulen. Högt tryck kommer också att påskynda deras slitage. Det är viktigt att kontrollera luftfiltren på den bakomliggande traktorn, tändstift och vid behov byta ljuddämpare. Dessutom är det nödvändigt att inspektera styrkan hos adapteranslutningarna, eftersom operatörens säkerhet beror på detta.

Rekommenderad: