Vise Wilton: En översikt över Låssmed- Och Snickerimodeller, Egenskaper Hos Multi-Purpose 550P Och Serien "Mechanic". Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Vise Wilton: En översikt över Låssmed- Och Snickerimodeller, Egenskaper Hos Multi-Purpose 550P Och Serien "Mechanic". Hur Väljer Man?

Video: Vise Wilton: En översikt över Låssmed- Och Snickerimodeller, Egenskaper Hos Multi-Purpose 550P Och Serien
Video: Boquillas Rusas de Esfera - Cómo Elegirlas - Club de Reposteria 2024, Maj
Vise Wilton: En översikt över Låssmed- Och Snickerimodeller, Egenskaper Hos Multi-Purpose 550P Och Serien "Mechanic". Hur Väljer Man?
Vise Wilton: En översikt över Låssmed- Och Snickerimodeller, Egenskaper Hos Multi-Purpose 550P Och Serien "Mechanic". Hur Väljer Man?
Anonim

En skruvstång är en anordning som används för att säkra arbetsstycken under borrning, hyvling eller sågning . Precis som alla andra produkter presenteras skruven nu i ett stort sortiment där du av misstag kan bli förvirrad. Det är alltid värt att välja endast prover av hög kvalitet. Och det är precis vad de är verktyg av det amerikanska märket Wilton , som kommer att diskuteras i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett skruvstycke är ett verktyg som är tillverkat av trä eller metall . Det kan vara massivt eller inte. Allt beror på destinationen. Ram inkluderar en mekanism med platta fötter och ett justeringshandtag som rör sig klämskruv … På grund av skruvens rörelse konvergerar benen och öppnas. Tassar låter dig säkert fixa produkten, vilket gör att du säkert kan arbeta med arbetsstycket. Ett svamp belägen närmare skruvkroppens kropp och är stillastående, rör den andra sig längs guiden med en skruv. Fötterna har speciella överlägg. Skador på arbetsstycket utesluts.

Arbets särart består i att fästa verktyget på ytan genom att dra åt skruvarna . För att frigöra benen och sätta in arbetsstycket är det nödvändigt att vrida handtaget moturs. Produkten förs in mellan planen och säkras genom att skruven vrids medurs.

Vid användning av mer massiva fixturer måste den höga klämkraften beaktas. I det här fallet kan den del som skruven fixar vara deformerad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktygen från det amerikanska märket Wilton utmärks av kvalitet och tillförlitlighet . Skruven produceras på grundval av högteknologi och speciell utveckling. Wilton anses vara den mest populära och igenkännliga tillverkaren, inte bara i staterna, utan runt om i världen. Företagets produkter har tillräcklig styrka och hållbarhet på grund av användning av högkvalitativa material och en cylindrisk styrning. Alla modeller är gjorda på en vridbar bas . Fästning av delar utförs inte med friktionskraft, utan tack vare tänderna.

Utformningen av Wilton skruvkroppen anses vara unik . En isolerad skruvmekanism och ett dragkullager är de viktigaste designfunktionerna. När du arbetar med ett sådant verktyg reduceras kraften som krävs vid fastspänning av delen avsevärt.

Ingen motreaktion, parallellitet i käftarna, högprecisionscylindrisk styrning - allt detta är huvuddragen i tillverkarens skruvstycke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och modeller

Det finns flera typer av skruvstycken

  1. Låssmedens vy är inte utrustad med mjuka delar och fästs på någon yta. Enheten har möjlighet att rotera. Detta gör att du kan arbeta med delen från olika vinklar. Dessutom har enheten en säker passform.
  2. Maskintypen på skruvstaven har hög noggrannhet. Enheterna används i produktionen. Typen har en stor klämkraft och breda käkar, vilket gör det möjligt att arbeta med ganska massiva arbetsstycken.
  3. Handdisken anses vara den mest kompakta. Enheten fungerar som ett fästelement för små arbetsstycken. Verktyget liknar en liten klädnypa och passar lätt i handen.
  4. Snickeri skruv används vid arbete med trädelar. Enhetens egenhet ligger i de breda fixeringskäftarna, vilket gör det möjligt att öka kompressionsytan och garanterar minimal skada på delarna under fixering.
  5. Skruvanordningar har en gängad skruv i huset. Tråden går genom hela strukturen. Mekanismens funktion utförs på grund av rotationen av handtaget, som ligger på dess yttre del.
  6. Tvärsnittet innebär rörelsen av arbetsstycket i flera riktningar horisontellt.
  7. Borrtypen av skruvstycke används för att fixera arbetsstycken på borrmaskiner.

Hushållsbänkar för arbetsbänken är också indelade i serier: "Combo", "Craftsman", "Workshop", "Mechanic", "Machinist", "Professional Series", "Universal", "Practician", "Hobby" och "Vacuum ". Alla modeller skiljer sig åt i syfte.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En översikt över Wilton -modeller bör börja med en VVS -armatur. Multipurpose 550P. Dess egenskaper:

  • stötsäker gjutjärnskropp;
  • cylindrisk styrning och horisontell gripaxel;
  • möjligheten att fixa runda produkter med en diameter på upp till 57 mm;
  • stålkäftarnas bredd - 140 mm;
  • skruvstaven är utrustad med ett städ och en vridfunktion.
Bild
Bild

Modellen från "Mechanic" -serien Wilton 748A har följande funktioner:

  • klämbackar av stålrör;
  • käkbredd - 200 mm;
  • svampförbrukning - 200 mm;
  • klämdjup - 115 mm;
  • rörklämma - 6, 5-100 mm;
  • fyrkantig guide och komplett isolering av skruvmekanismen;
  • högkvalitativ gjutjärnskropp.
Bild
Bild

Armatur från serien "Workshop" Wilton WS5:

  • rektangulär snittguide;
  • svampar av stål är utbytbara;
  • käkbredd - 125 mm;
  • svampförbrukning - 125 mm;
  • klämdjup - 75 mm.
Bild
Bild

Wilton 1780A skruvstycke från Artisan -serien anses vara universell och har följande egenskaper:

  • käkbredd - 200 mm;
  • svampförbrukning - 175 mm;
  • klämdjup - 120 mm;
  • möjlighet till rörklämning.
Bild
Bild

Modell av "Universal" -serien Wilton 4500:

  • käkbredd - 200 mm;
  • förbrukning - 150/200 mm;
  • möjligheten att installera en rörlig del från baksidan av fodralet;
  • anses vara en unik modell för sin storlek och vikt;
  • guideens höga precision;
  • hållbar och pålitlig modell.
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer ett verktyg är det nödvändigt besluta om dess syfte . Detta är nödvändigt för att välja optimal arbetsbredd. Dessutom spelar det avsedda syftet också en stor roll i valet. Låssmed vice används för att klämma fast metall, snickeriverktyg används bäst när man arbetar med träprodukter.

För industriell produktion tillverkas ett specialverktyg, vilket innebär att det ska fästas i sängen . Ett av huvudkriterierna vid val av skruvstycke är förekomsten av motreaktion. Det är bättre att välja verktyget som inte har någon motreaktion. När du köper bör du vara uppmärksam på svamparna. Deras fastsättning måste vara pålitlig. Käftarna kan fästas med fästskruvar eller nitar. Det andra alternativet anses vara mer pålitligt, men utesluter bekvämt byte av foder.

För bekvämt arbete vissa modeller är utrustade med ytterligare svängalternativ, fällbara ben, klippklossar . Rörliga delar monteras på maskintyper av enheter. Det blir möjligt att dra ut och ta in arbetsstycket i bearbetningszonen. Laster kan vara stora och små. I det här fallet är valet baserat på syfte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om armaturen är monterad på en arbetsbänk är storlek och vikt irrelevanta. Med konstant rörelse av verktyget, välj en mer kompakt modell.

Rekommenderad: