Apple IPod: Hur Väljer Jag En Mini MP3 -spelare? Egenskaper Hos Små IPod Touch -spelare. Hur Använder Jag Dem? Hur Man Slår På?

Innehållsförteckning:

Video: Apple IPod: Hur Väljer Jag En Mini MP3 -spelare? Egenskaper Hos Små IPod Touch -spelare. Hur Använder Jag Dem? Hur Man Slår På?

Video: Apple IPod: Hur Väljer Jag En Mini MP3 -spelare? Egenskaper Hos Små IPod Touch -spelare. Hur Använder Jag Dem? Hur Man Slår På?
Video: The 2019 iPod Touch: Why Does It Exist? 2024, April
Apple IPod: Hur Väljer Jag En Mini MP3 -spelare? Egenskaper Hos Små IPod Touch -spelare. Hur Använder Jag Dem? Hur Man Slår På?
Apple IPod: Hur Väljer Jag En Mini MP3 -spelare? Egenskaper Hos Små IPod Touch -spelare. Hur Använder Jag Dem? Hur Man Slår På?
Anonim

Apples iPods revolutionerade en gång gadgetvärlden. Dussintals självstudier har skrivits om hur man väljer en minispelare, hur man använder den, hur man slår på den, men intresset för dessa ämnen fortsätter oförminskat. För att lära dig mer är det värt att studera mer i detalj egenskaperna hos små iPod Touch-spelare och klassiska modeller i full storlek, för att förstå särdragen i deras funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Apples första ljudspelare som heter iPod lyckades bli en kultartikel bland prylar . Den eviga kampen mellan de två marknadsjättarna har förvandlats till en konfrontation utan chans att vinna. Microsoft hade makten att nå obegränsad publik, från privata PC -användare till stora företag och kontor. I den bildade situationen Apple förlitade sig på mobilitet och ett intuitivt gränssnitt - och så dök iPod upp på spelarmarknaden, vilket gjorde varje musikälskares drömmar till verklighet.

Det var skapandet av denna enhet som gjorde det möjligt att lyssna på musik i timmar utan att bli distraherad genom att ladda batteriet. Det rymliga batteriet tål enkelt många timmars maraton. Dataöverföring från en dator via kabel och en enorm mängd minne för en kompakt enhet gjorde det möjligt att lagra ett musikbibliotek med ett stort antal spår och andra filer i enheten.

Apple har eliminerat möjligheten att installera andra drivrutiner eller program på iPod. Fullständig autonomi, oberoende av externa källor för dataöverföring gjorde den kompakta prylen till en riktig försäljningshit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även namnet på iPod -enheten var inte av misstag: pod betyder "kapsel", i förhållande till rymdfarkoster - "avtagbart fack". Steve Jobs använde också en jämförelse med honom, med tanke på att en mobil enhet var en integrerad del av Apples datorfamilj. Den första MP3 -spelaren av märket släpptes 2001, 2019 fanns det redan 3 versioner av utrustningen i produktserien. Lagringsmediet i iPod är ett flashminne eller en stor extern hårddisk. Musiknedladdningar utförs endast med hjälp av iTunes - denna källa anses vara den enda officiella.

Under årens lopp har iPod -spelare förändrats mer än en gång, producerade i serie med olika tekniska egenskaper. Bland arkivlinjerna kan Classic särskiljas, som använde en inbyggd hårddisk som utökade enhetens minne till 120-160 GB. Försäljningen avbröts i september 2014. Den lika populära iPod mini avbröts oväntat för fans 2005 och ersattes av iPod nano.

Bild
Bild
Bild
Bild

Apples nuvarande MP3 -spelare kan mycket . Tjänster med offline -spel har skapats för dem. Från mediaspelarens skärm kan du titta på Apple TV och videor, chatta med vänner, ringa videosamtal till släktingar.

Utformad som en musikspelare har iPod genomgått betydande förändringar, men har behållit sitt ledarskap på gadgetmarknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Apples nuvarande serie musikspelare innehåller bara tre modeller. Några av dem är utrustade med en skärm för att titta på videor, som Ipod Touch … Det finns också en minispelare för dem som bara bryr sig om musik. Liten storlek, hög tillförlitlighet och funktionalitet har gjort dessa Apple -produkter legendariska . Det är värt att överväga MP3-spelarna som släpptes av företaget idag mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ipod Touch

Den moderna och mest populära serien av minispelare från Apple har det bredaste utbudet av funktioner. Inbyggt Wi-Fi och tillgång till AppStore och iTunes gör denna enhet direkt mer autonom än andra versioner . En stor 4-tums pekskärm med multitouch-stöd, iOS-operativsystem, 2 GB RAM och 32, 128 eller 256 GB flashminne ger alla maximal funktionalitet. Spelaren har en inbyggd funktion av röstassistenten Siri, det finns en inbyggd kamera för att ta foton och spela in videor.

iPod Touch omdefinierar helt multimediaupplevelsen … Den har allt du behöver för avkoppling och underhållning, medan spelaren förblir ganska kompakt och bekväm. Den eleganta designen av enheten gör den så attraktiv som möjligt för den yngre köparpubliken.

I sjunde generationen kan gadgeten uppdateras till iOS 13.0 och senare, det finns alla standardapplikationer och funktioner, förutom vanliga samtal och stöd för SIM -kort.

Bild
Bild
Bild
Bild

iPod Nano

Kompakt och snygg Apple -mediaspelare som ersätter miniversionen . Enheten har redan fått 7 versioner, återutges regelbundet, olika förbättringar läggs till. Den moderna versionen har en kroppstjocklek på endast 5,4 mm med måtten 76, 5 × 39, 6 mm och en vikt på 31 g. Den inbyggda 2, 5-tums LCD-skärmen har pekskärm och stöder multitouch. Inbyggt minne rymmer 16 GB information.

Bild
Bild
Bild
Bild

IPod Nano har bevisat sin popularitet . Idag väljs det för sig själva av idrottare, studenter, stadsbor som tillbringar långa timmar i salongen för kollektivtrafik. Autonomt arbete i ljudläge varar upp till 30 timmar, medan du tittar på en video kommer spelaren att pågå i 3, 5 timmar. Denna modell har en inbyggd FM -tuner utrustad med en pausfunktion - den tillåtna fördröjningen är upp till 15 minuter, du kan rösta namnet på den aktuella låten och artisten.

I 7 -serien gick märket tillbaka till det traditionella rektangulära iPod Nano -formatet. Spelaren har nu Bluetooth, som låter dig använda trådlösa hörlurar och mobila headset.

Enhetskompatibilitet garanteras endast för ägare av utrustning som körs på iOS, Windows. Inkluderar Apple Ear Pods och en laddningskabel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ipod Shuffle

MP3-spelare från Apple, behåller det klassiska karossformatet utan skärminsats . Den kompakta modellen av enheten har ett inbyggt flashminne, snygg design, hållbart metallfodral. Totalt släpptes fyra generationer iPod Shuffle från 2005 till 2017. Produktionen har slutförts, men denna typ av utrustning kan fortfarande hittas till försäljning.

Denna fjärde generationens spelare har mått 31,6x29,0x87 mm och väger högst 12,5 g. Minneskapaciteten är begränsad till 2 GB. Kontrollmodulen är implementerad på själva kroppen; färglösningar i 8 toner finns tillgängliga för att anpassa enheten. Batteriet håller i 15 timmars batteritid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Utbudet av Apple iPods är så stort att det är svårt att göra det slutliga valet. Nyttiga råd från dem som redan har bestämt sig för sina preferenser och behov hjälper dig att fatta ett beslut.

Rätt versionval . Många finsmakare av en stor mängd minne letar fortfarande efter iPod Classic i telebutiker och onlinebutiker. Men föråldrade modifikationer, även inom ramen för 1 enhetsmodell, kan skilja sig mycket från moderna. Sjunde generationens iPod Touch har ett förbättrat operativsystem och stöder uppgraderingar som inte är tillgängliga på andra enheter. Uppdateringar för Nano, Shuffle har inte släppts på länge.

Bild
Bild

En uppsättning funktioner . Om du väljer din spelare enbart för att lyssna på musik på språng eller på språng, är den lätta iPod Shuffle det rätta valet. För dem som tillbringar mycket tid hemifrån, är iPod Nano med radio och stöd för Nike -märkta tjänster ett mer intressant alternativ. För att titta på videor, spela spel och ha kul, chatta med vänner, söka i webbläsaren, ta foton och videor, bör du välja iPod Touch.

Bild
Bild

Kontinuerligt arbete . För de "äldre" modellerna i serien är det 30 timmar i ljudläge och upp till 8 timmar när du tittar på video. Den mest bärbara spelaren varar bara 15 timmar.

Bild
Bild

Minne . IPod Classic ansågs en gång vara riktmärket för dem som letade efter en resenhet, med en 160 GB hårddisk som kunde hålla all den upplevelse som fångats i foton och videor. Idag har iPod Touch versioner för 128 och 256 GB, samt 2 kameror samtidigt och stöd för Wi-Fi-anslutning, vilket gör det ännu mer bekvämt. IPod Shuffle rymmer högst 2 GB musik, Nano finns endast i 1 16 GB version.

Bild
Bild

Närvaron av skärmen . Som praktiken visar är många musikälskare ganska nöjda med den minimalistiska Snuffle, som kan spela både melodier i ordning och sända spellistor, som har sammanställts i förväg av användaren. Det är nästan omöjligt att skada enhetens hållbara fodral, dessutom har den ett bekvämt klippfäste. Om du behöver en skärm kan du välja 4-tums multi-touch i full storlek på iPod Touch och njuta av din musik och annan multimediaunderhållning till fullo.

Bild
Bild

Design . Färgintervallet för de flesta versioner är begränsat till 5 nyanser. IPod Nano har de flesta designalternativen. Dessutom släpps begränsade upplagor med jämna mellanrum för att möta behoven hos äkta Apple -fans.

Bild
Bild

Vikt och mått . Även i phablets ålder förblir den kompakta iPod Shuffle på toppen av sin popularitet - till stor del på grund av dess mindre storlek. På språng, i gymmet, är det distraktionsfritt och levererar samtidigt överlägsen ljudkvalitet. Den näst mest kompakta - iPod Nano - passar också in i formen av en aktiv livsstil. IPod Touch i full storlek både ser ut och väger som en klassisk smartphone.

Bild
Bild

Tillgänglighet för funktioner för trådlös anslutning . Anslutning till tredje parts enheter via Bluetooth, Wi-Fi stöder endast iPod Touch. Andra enheter kräver en direktanslutning till en dator för att ladda ner spår.

Bild
Bild

Genom att följa dessa tips kan du hitta din iPod för vardagsbruk, resor, resor och rekreation.

Hur man använder?

Användningsriktlinjerna för varje Apple iPod -produktserie kommer att vara olika. Säker, Bruksanvisningen är bifogad varje enhet, men huvudpunkterna är alltid värda att överväga mer detaljerat.

Ipod Shuffle

Miniatyrspelaren är utrustad med en USB 2.0 -kabel, hörlurar med fjärrkontroll. För att slå på enheten måste du sätta in ena änden av kabeln i minijacket för hörlurar och ansluta den andra änden till din dator . Enheten synkroniseras eller detekteras som en extern enhet. Du kan gå till iTunes, ladda ner de spår du vill ha. Slå på enheten för att lyssna på musik görs med en fysisk 3-lägesbrytare genom att skjuta den åt vänster. På samma kant finns en Voice Over -knapp för att använda röstnavigationssystemet.

Huvudkontrollen för att lyssna på spår efter att enheten har slagits på utförs med ett rundat "hjul " … I mitten finns knappen Play / Pause. Även här kan du öka och minska volymen, välj nästa låt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ipod Touch

Efter köp av iPod Touch packas kartongen upp. Inuti kommer inte bara själva gadgeten, utan också en USB -kabel för anslutning till en dator, hörlurar. Innan den används första gången måste enheten vara ansluten till en strömkälla och laddad . Laddningsuttaget sitter längst ner på enheten, du kan ansluta en adapter till kabelns 2 del eller ansluta den till motsvarande plats på en bärbar dator eller dator.

Hörlurar för trådbundna anslutningar har en standard AUX -kontakt som måste anslutas till uttaget. Anslutningsporten är placerad högst upp på fodralet. På ytan av det högra hörlurarna finns en vippnyckel för volymkontroll. Den är markerad med +/- tecken. Trådlösa hörlurar synkroniseras via Bluetooth.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan slå på iPod Touch -mediaspelaren med den utskjutande knappen längst upp på fodralet . Den måste hållas intryckt tills den animerade skärmsläckaren visas på skärmen. På den påslagna enheten kan du använda samma knapp för att skicka enheten till viloläge eller låsa skärmen samt återaktivera dess arbete. På vänster kant finns de fysiska volymknapparna. Längst ner på frontpanelen finns hemknappen - när du trycker på den två gånger visas den i aktivitetsfältet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du slår på iPod Touch för första gången finns det ett antal saker du behöver göra:

  • välj önskat språk och land;
  • aktivera platstjänster för plats;
  • ansluta till ett hem eller ett offentligt Wi-Fi-nätverk;
  • synkronisera enheten eller välj ett nytt konto för den;
  • Skapa ett Apple ID;
  • tillåta eller tillåta kopiering av data till iCloud;
  • ställ in andra alternativ relaterade till att hitta en stulen enhet, skicka felrapporter;
  • slutföra registreringsprocessen;
  • börja använda enheten.
Bild
Bild

För att överföra en säkerhetskopia till en ny enhet, du måste synkronisera med iCloud med ditt befintliga Apple -ID . IPod Touch -samplingar kan laddas med musik från din dator (via kabel). När anslutningen upprättats kan du öppna iTunes och överföra data. Enheten måste namnges för att skilja den från andra. Genom att välja objektet Synkronisera musik kan du ladda ner hela biblioteket. För att kopiera enskilda avsnitt kan du bara välja de nödvändiga elementen.

IPod Touch har en inbyggd webbläsare . Den här appen heter Safari och fungerar bara när den är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk. Knapparna för webbläsarnavigering finns längst ned på skärmen. Appen använder Google -sökning som standard.

Bild
Bild

Allmänna rekommendationer

Följ tillverkarens allmänna riktlinjer när du använder en Apple iPod

  1. Skärmmodeller torka med jämna mellanrum med en luddfri mikrofiberduk. Detta rengör visningen av fingeravtryck och andra föroreningar.
  2. Att köpa ett lock - en rimlig lösning för enheter med skärm. Skärmen är ganska ömtålig, den spricker lätt när den kläms. Booster hjälper dig att undvika detta.
  3. Välj teknik med hänsyn till den nödvändiga mängden minne … Spelarna stöder inte användning av externa lagringsmedier.
  4. Gravyrservice ägarens namn är populärt. Personifieringen erbjuds av tillverkaren själv. En graverad maskin blir dock mindre värdefull vid återförsäljning.
  5. Om programmet hänger under drift måste du köra starta om enheten .
  6. Du kan förlänga enhetens drifttid från batteriet när laddningsnivån sjunker, helt enkelt genom att dimma skärmen och stänga onödiga applikationer manuellt .
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att följa dessa tips kan du enkelt lära dig hur du använder din iPod, lära dig att slå på den, ladda den och bibehålla optimal prestanda.

Rekommenderad: