Gör-det-själv Skruvstycke För En Borrmaskin: Ritningar Av Enkla Hemgjorda Maskindelar, Tillverkningsinstruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Skruvstycke För En Borrmaskin: Ritningar Av Enkla Hemgjorda Maskindelar, Tillverkningsinstruktioner

Video: Gör-det-själv Skruvstycke För En Borrmaskin: Ritningar Av Enkla Hemgjorda Maskindelar, Tillverkningsinstruktioner
Video: Borra med borrmaskin 2024, Maj
Gör-det-själv Skruvstycke För En Borrmaskin: Ritningar Av Enkla Hemgjorda Maskindelar, Tillverkningsinstruktioner
Gör-det-själv Skruvstycke För En Borrmaskin: Ritningar Av Enkla Hemgjorda Maskindelar, Tillverkningsinstruktioner
Anonim

För ett fullvärdigt, bekvämt och säkert arbete vid borrmaskinen är en mästare eller nybörjare, en extra metallanordning som skruvstycke, helt enkelt nödvändig. De låter dig enkelt och pålitligt fästa en enkel, komplex del, säkert utföra den erforderliga listan över tekniska operationer i den önskade sekvensen och strikt följa de angivna dimensionerna.

Verktygsfunktioner

Vid precisionsborrning och efterbearbetning av en del är det mycket viktigt att använda ett sådant verktyg för att uppnå en högkvalitativ produkt. Det är obekvämt och farligt att göra tekniska hål, att ta metall, trästänger i händerna. därför om en man sysslar med VVS, snickeri eller kreativt metallarbete är en skruvstång nödvändig.

Bild
Bild

Många borrmaskiner arbetar i ett utrustat garage eller skjul använda metallanordningar köpta från en butik, det vill säga tillverkade enligt godkända standarder . Samtidigt har en sådan enhet, tillsammans med den uppenbara fördelen, frånvaron av behovet av att montera något på egen hand, många nackdelar.

Försäljningsstandard standard skruvstycke:

  • är dyra;
  • väldigt tung;
  • stor och tung;
  • inte alltid bekvämt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också ofta exemplar av låg kvalitet . Frågan är särskilt relevant för den moderna verkligheten, när varje tillverkare försöker spara så mycket som möjligt på produktionen av färdiga produkter. Av ovanstående och andra skäl kommer en erfaren hantverkare över tiden till den logiska slutsatsen att tillverkning av en låssmedskruv för en borrmaskin är ett medvetet behov.

En annan anledning att göra en enhet utan hjälp är köpa en billig maskin för borrning eller köpa en begagnad maskin, där den nödvändiga enheten inte ingår i satsen . Att beställa en skruv separat, till exempel i en webbutik, leder till extra kostnader, så det är mer lönsamt och säkrare att vara smart och göra produkten själv.

Bild
Bild

DIY verktygs laster för en borrmaskin måste uppfylla kraven: en borrare, snickare, låssmed eller hantverkare som kommer att arbeta med verktyget länge, utföra tekniska operationer - slipning, limbrädor, tallrikar, fixering av barlindar i käftarna. Listan över idegas huvudfunktioner bör innehålla möjligheten till pålitlig fastsättning på en metallbänk. Annars förlorar driften av en enkel produkt all mening.

Ett skruvstycke tillverkat med egna händer kan enkelt anpassas för att utföra olika arbeten, inte bara borrning. I huvudsak är detta ett universellt verktyg med vilket det är möjligt att utföra tekniska operationer - att borra, slipa, ta bort grader från vassa kanter, borra hål, slipa kanter, göra spår i delar, limma olika ytor.

Skruvenheten är ganska enkel:

  • lägre fast stativ;
  • säng med en fast klämstång;
  • metallskruv med grov eller fin gänga;
  • rörligt element med en svamp.
Bild
Bild

Produkten är utrustad med lås (vanligtvis tre handtag) för att säkert fästa de justerbara delarna. Det finns också hål för att smörja svängen, skjutelementen och fästelementen, med vilka skruven monteras på låssmeden, snickarbetsbänken . Om du planerar att klämma in stora delar i enheter måste du tänka på att göra en massiv skruvstång med en stor resereserv av den rörliga käken. När du planerar att utföra trivialt arbete kan du vara uppmärksam på ritningarna, som visar utvecklingen av små produkter för hemmabruk. När du fokuserar på exakta borrar med fastspänning av ömtåliga, mjuka delar, bör du titta närmare på ledskruven med en liten gänghöjd och förse utrustningen av käftarna med elastiska dynor.

Bild
Bild

Nödvändiga material

Låssmedstång, beroende på modell, är gjord av gjutjärn eller metall. Snickeri - från träbearbetningsprodukter, det vill säga karakteristiska stänger av en viss storlek . Om du tar hemgjorda tillbehör till en snickeriverkstad som exempel måste du först markera önskat antal delar och skära stängerna enligt ritningen.

Bild
Bild

Massivt trä är lämpligt för sängen . Förbered tre pinnar. Borra två vertikala hål i det första och andra för att säkert fästa stängerna vid sängen. Ta bultar med önskad längd och fortsätt enligt beskrivningen ovan. Borra ett horisontellt hål för ledskruven i det första blocket.

Bild
Bild
Bild
Bild

För in den i det förberedda hålet och fäst den på den rörliga käken (tredje blocket). I den andra änden av ledskruven gör du en preliminär slinga, svetsar en metallstav eller kommer med ett handtag för rotation. Fixera den färdiga strukturen på en arbetsbänk.

Bild
Bild

Detta är den enklaste skruven. Om befälhavaren har allt han behöver till hands kommer han att uppnå målet på en dag . Om du planerar att göra en maskinskruv kommer det att ta mycket mer tid, och du måste också leta efter metalldelar, ett profilrör och köpa en uppsättning professionella verktyg.

Arbetsordning

Vices för olika detaljer om arbete och borrning kan göras genom att uppmana uppfinningsrikedom, hårt arbete och lite erfarenhet att hjälpa. Befälhavaren måste förbereda en ihålig insida, en rektangulär låda av metall med höga kanter, två plattor och en klämma för käkar, en spak, en skruv, bultar, muttrar. När ritningen är klar och studerad och allt du behöver är förberett kan du utföra monteringsprocessen:

  • borra ett längsgående hål från framsidan för den gängade skruven;
  • gör 6 hål för fästelement av barlind på arbetsbänken;
  • svetsa en fast metallsvamp till ramen;
  • skruva in skruven i det längsgående hålet;
  • fäst en rörlig käke på skruven på andra sidan;
  • gör ett hål för handtaget på skruvens fria sida.
  • för ett handtag kan du prova en tjock bult eller en metallstav av en karakteristisk längd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En skruvstång utan roterande mekanism är mycket lättare och lättare att tillverka. De är ganska lämpliga för användning i enkla jobb som inte kräver särskild precision. Även en oerfaren mästare kan göra en maskindisk med sina egna händer. Men i en svår fråga är det nödvändigt att noga tänka över ritningarna, mäta ut måtten och först då förbereda materialen för användning:

  • stålkanal (profil);
  • en metallplåt;
  • hörn;
  • hårnål;
  • bultar, brickor, muttrar.
Bild
Bild

Verktyg för att utföra arbete:

  • borrar med olika diametrar;
  • goniometer;
  • Sander;
  • borrverktyg;
  • apparater för svetsning av metallprodukter.

Du måste också rita diagram för att förenkla den fortsatta processen. Muttern ska svetsas till kanalen och ändplanen ska döljas under metallplåtarna . Gör ett karakteristiskt hål i plankan. Det är nödvändigt för att skruvstiftet ska fungera smidigt. Skär plattan och ett par hörn med en kvarn. Fäst hörnen på profilen på ena och andra sidan och lägg metallbitar ovanpå. För att uppnå en design som liknar bokstaven P. Den designade produkten är grunden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ta en plåt. Borra 4 hål på varje sida och gör 6 tekniska hål i strukturen som anges ovan. Svetsa muttern till sängen, och på sidorna längs proppen. Skär käkbackarna ur stål. Svets en till den rörliga delen och den andra till den fasta delen.

Innan du ritar en ritning, samlar material, förbereder verktyg och börjar göra en skruvstång är det nödvändigt att noggrant överväga den svåra frågan för vilka ändamål och uppgifter de kommer att vara avsedda. Inte i alla fall behöver du göra en stor, tung skruv. För att borra ett hål, slipa papper av vassa kanter eller klippa en kant, kommer små men funktionella DIY -produkter att göra.

Rekommenderad: