Enkla Lusthus För Att Ge Med Egna Händer (46 Foton): Ritningar Av Landstrukturer, Hur Man Gör De Enklaste Lusthusen För Trädgården

Innehållsförteckning:

Video: Enkla Lusthus För Att Ge Med Egna Händer (46 Foton): Ritningar Av Landstrukturer, Hur Man Gör De Enklaste Lusthusen För Trädgården

Video: Enkla Lusthus För Att Ge Med Egna Händer (46 Foton): Ritningar Av Landstrukturer, Hur Man Gör De Enklaste Lusthusen För Trädgården
Video: www.navesi.bg - wooden constructions, garden gazebos, pergolas and sheds from wood. 2024, Maj
Enkla Lusthus För Att Ge Med Egna Händer (46 Foton): Ritningar Av Landstrukturer, Hur Man Gör De Enklaste Lusthusen För Trädgården
Enkla Lusthus För Att Ge Med Egna Händer (46 Foton): Ritningar Av Landstrukturer, Hur Man Gör De Enklaste Lusthusen För Trädgården
Anonim

En av landets huvudbyggnader efter huset och uthusen är lusthuset. Detta är en viloplats från stadens rörelse och kommunikation med naturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i ett lusthus för ett sommarboende

Lusthus för sommarstugor kan vara olika, beroende på behov och kapacitet. Om lusthuset fungerar som en dekoration för platsen, är det byggt noggrant och elegant, med en rysk eller finsk spis, med öppen spis, grill eller grill. Men i de flesta fall behövs ett billigt lusthus som du kan bygga med egna händer. Hur det kommer att se ut och vad det kommer att göra beror på ägarens smak och färdigheter, liksom på materialets tillgänglighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthusets design består av fyra huvuddelar:

  • golv;
  • ram;
  • tak;
  • efterbehandling.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthuset kan göras:

  • stationärt - betong, tegel, träbjälkar, järnhörn och rör, skiffer används för det;
  • bärbar - PVC -rör, aluminiumkonstruktioner, polykarbonat, presenning kan fungera som material;
  • hopfällbar - du kan demontera helt, eller så kan du bara lämna ramen stilla;
  • odlas - för att skapa det planteras träd istället för en ram och klätterväxter istället för väggar och tak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Byggteknik

Till att börja med väljer de en plats där de ska sätta lusthuset. Den kan fästas på ett hus, en ladugård eller ett staket, placeras i ett avskilt hörn av platsen, vara en skiljestruktur mellan innergården och en trädgård eller en grönsaksträdgård, placeras mittemot husets köksfönster eller bredvid poolen.

Ta sedan reda på jordens sammansättning: tjernozem, grå jord, sandig, torvig, lerig. Detta avgör vilken typ av golv som behövs och om det behövs alls. Därefter väljs materialet från vilket ramen kommer att tillverkas och efterbehandlingen. De gör ritningar av golv, ram och tak, med hänsyn till storleken på det köpta materialet, så att det finns ett minimum av rester.

Bild
Bild
Bild
Bild

En uppskattning görs och tillbehör köps: fästelement och verktyg.

Bild
Bild

Lusthusgolv

Arbetet börjar med att städa platsen. Med hjälp av ett måttband görs markeringar enligt planen. För att göra detta körs pinnar i marken, på vilka en nylontråd dras. Markeringen kontrolleras med ett rep som är sträckt diagonalt - de två diagonalerna måste vara lika.

Om jorden är sandig måste du ta bort det övre bördiga jordlagret till sand och täck omkretsen med samma sand. På en sådan kudde kan du helt enkelt lägga brädor impregnerade med skyddande föreningar. Livslängden för ett sådant golv är kort, men det kan enkelt bytas ut. Normalt är en välindränkt och målad 1-tums bräda på en sanddyna värd minst 5 år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Omkretsen med den skördade jorden kan täckas med fint grus eller golvplanet kan läggas ut med välvättad trähampa 10-15 cm tjock. Hampan strös med sand blandat med fint grus.

Om det finns en natursten i området, som har en sida platt, kan golvet läggas ut ur det . Tegel- eller beläggningsplattor är också lämpliga. De kan läggas på en kvarn (torr cementbruk) med hjälp av en gummiklubba för utjämning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett av sätten att installera golvet, om lusthuset står stilla, är att fylla det med betong. Detta kommer att vara ett av grundalternativen. Detta tillvägagångssätt gör det möjligt att använda fyllningen som ett golv och som en grov bas på vilken plattor eller stockar för ett trägolv läggs. Fyllningstjockleken måste vara minst 8 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Längs omkretsen, efter rengöring av det övre lagret av jorden, placeras formen från en obruten skiva . Det sätts helt enkelt in i kanterna, och efter att betongen stelnat tas den bort. För hållbarhet och styrka görs en kudde av grus eller sand i lusthusets förberedda omkrets och är välramad med vatten. En sådan kudde kommer att fungera som ett avlopp.

Pinnar skärs av järnförstärkning med en diameter på 8-10 mm och körs i marken efter 0,5-1 m för att fästa bandet från samma armering. Stöden är bundna med bränd tråd. En standardbetonglösning framställs: cement, sand, krossad sten i förhållandet 1/3/6. Omkretsen hälls, tampas i hällningsprocessen för att undvika luftbubblor. Om lusthuset är stängt för användning i kylan kan du göra ett varmt cementgolv. För att göra detta tillsätts träspån i stället för krossad sten när man blandar lösningen.

Bild
Bild

Att hälla golv är en ganska tidskrävande och tidskrävande process. Det är mycket lättare och snabbare att applicera en pelargrund. Detta är den vanligaste typen av fast installation. Ett trägolv är placerat på det, eller det tjänar helt enkelt till att fästa ramen, och golvet kan vara vad som helst.

En mängd olika råvaror används för den pelarformade grunden

Asbestcement eller metallrör . PVC -rör med stor diameter kan användas. Med hjälp av en konstruktionsborr görs ett hål på platsen för rampelarna och röret fixeras i det genom att stöta eller hälla betong. Rörets botten är isolerad med varmt harts eller bitumenmastik. En trä stock drivs in i mitten av röret, som kommer att vara platsen för fastsättning av en horisontell eller vertikal ram.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Betong . För detta grävs ett hål, runt vilket formning byggs. För markjord måste gropens djup nå jordens frysning, annars kan lusthuset "gå". En ram förmonterad av järnförstärkning sätts in inuti och hälls med betong. En gängad tapp kan svetsas till ramen för att säkra den yttre ramen.
  • Tegel . I detta fall drivs stiftet in i hålet och fodras med tegel.
  • Material till hands . Till exempel kan begagnade bildäck användas. De placeras helt enkelt på en rensad horisontell mark och är täckta med sand. På dem monteras en horisontell ram från en trästång längs lusthusets omkrets, som är grunden för installationen av de återstående delarna av lusthuset.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ramen för landshuset

För en person som vet hur man hanterar en svetsmaskin är det enklast att göra en bås av järn. För arbete behöver du själva enheten, en nivå, en kvarn och en skruvmejsel. En sådan ram passar alla tak. Begagnade rör, hörn 30x30 eller 50x50 mm, metallremsor kan fungera som material. Den kan dekoreras med smidesjärn. Polykarbonat, profilerad plåt, trä, PVC -produkter fästs enkelt på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

De enklaste sommarstugorna kan tillverkas av ett vanligt och prisvärt material - trä. Det är lätt att bearbeta och ser vackert ut. Det kräver inga speciella konstruktionskunskaper, därför är det lämpligt att snabbt göra ett lusthus med egna händer. För konstruktion av ramen används rektangulära balkar, rundvirke och fästelement i form av konsoler, metallhörn, spikar och skruvar. För en ägare som vet hur man snickrar kan en sådan byggnad monteras utan en enda spik. Det är ännu lättare att mantla en sådan ram än en av metall. Det tål ett tak av vilket material som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

I stadslägenheter repareras ofta, där dörrarna byts ut. Gamla dörrar tas vanligtvis till papperskorgar som onödiga. Men 8 begagnade dörrar är redan material för lusthusets ram. De placeras i en vinkel på 90 grader, med ena änden mot den andra planet och dras ihop med självgängande skruvar. Detta skapar fyra pålitliga underlag för alla typer av tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan montera ramen från valfritt material till exempel från plastprodukter. I plastflaskor skärs botten av och kolumner samlas upp och lägger en flaska ovanpå en annan. Vid montering kan du använda Moment -lim. Om taket är medeltungt fylls behållarna under installationen stegvis med sand för att öka hållfastheten. Sådana pelare kan helt enkelt grävas i marken. Det finns ett alternativ att lägga ut en hel vägg på detta sätt, binda stolparna ihop med en nylongarn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plaströr grävs också enkelt och snabbt i marken och fylls med sand. För ett massivt tak hälls cementbruk i röret istället för sand.

Plastlådor är också lämpliga för ramen. De sätts väl in i varandra och fästs ihop med en mjuk tråd eller nylongarn. De kan också användas för att montera bänkar och bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stepladders kan också hänföras till de tillgängliga materialen . Om lusthuset bara behövs för helgen, och arbete på platsen med stegar inte är planerat, kan de användas som stöd för ett lusthus med ljust tak. För detta räcker det med ett träd som växer på platsen och två trappstegar eller två träd som växer sida vid sida och en trappstege. Stegen installeras med hjälp av repstänger med pinnar, som drivs i marken i en störningsanpassning enligt principen för att sätta upp ett tält. Tarpens kant är bunden till trädet och kastas över stegarna. Fäst presenningen med ett rep. Denna metod är mycket enkel, strukturen monteras snabbt och demonteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du fäller flera träd medan du rensar ett område behöver de inte kastas eller brännas direkt. De används för att göra charmiga stöd för lusthuset. För att göra detta skärs trädet så lågt som möjligt nära marken, små grenar tas bort och en exklusiv kolumn bildas av tjockare. Du kan installera det på vilket golv som helst genom att isolera trädets häl med takmaterial eller mastik. Beroende på barkens skick och träslag tas den antingen bort eller lämnas och lackeras.

Naturligtvis ser en tegelram vacker och pålitlig ut. Om en plats i byn väljs för en sommarstuga, ges ofta ett hus med en gammal spis tillsammans med det, vilket demonteras som onödigt. Det är inte alls nödvändigt att kasta teglet, för det kommer ett bra lusthus ut ur det. Visserligen är detta alternativ inte lämpligt för enkla byggnader, men kostnadsbesparingar och bra kvalitet garanteras.

Bild
Bild

Lusthus tak

Överst på lusthuset är täckt för att gömma sig från regn och solljus. Taket är lätt, medium och tungt. För ett ljust tak är täta vävda paneler, markiser, polyeten lämpliga. Det är inte nödvändigt att göra en ram för dem. Fördelarna med sådana strukturer är enkelheten och hastigheten på installationen, men designen och funktionaliteten lämnar mycket att önska.

För ett lätt fast tak är material av naturligt ursprung lämpliga. Den kan täckas med vass eller små höskivor, flätade med hasselrankor. En täckning av levande klätterväxter ger utmärkt skydd mot solljus och vind, men hjälper inte skydd mot regn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Medelstora tak inkluderar fasta tak tillverkad med lättviktsmaterial som takmaterial, polykarbonat, plastskiffer, bituminösa bältros. Oftast är det snedtak. För takmaterial och bältros behövs en komplett takram, och för plastskiffer behövs bara styrbjälkar. Polykarbonat har en storlek på 2, 1x6 m, det räcker med att fixa det längs kanterna eller delvis. Det är ganska tätt, men det böjer och skär lätt. Den enda nackdelen med sådana tak är mullret av regndroppar.

Tunga tak är det klassiska takalternativet. De tillhör inte enkla alternativ, men ett sådant tak gör att du kan använda lusthuset året runt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandling

Lusthuset, odlat med klätterväxter, behöver bara vård och bildning av växter. Ett enkelt lusthus kanske inte behöver ytterligare dekoration alls - fyra baldakinstolpar, en bänk och ett bord räcker.

Lusthuset kan dekoreras med sniderier på trädelar eller smidda mönster på metall. Ett annat inredningsalternativ är lusthusets ljusa soliga färger.

Rekommenderad: