DIY Träpostlåda (23 Bilder): Ritningar Av Trälådor, Hemgjorda Snidade Och Andra Modeller. Hur Gör Man Dem?

Innehållsförteckning:

Video: DIY Träpostlåda (23 Bilder): Ritningar Av Trälådor, Hemgjorda Snidade Och Andra Modeller. Hur Gör Man Dem?

Video: DIY Träpostlåda (23 Bilder): Ritningar Av Trälådor, Hemgjorda Snidade Och Andra Modeller. Hur Gör Man Dem?
Video: Montering av SafePost markpostlådor 2024, April
DIY Träpostlåda (23 Bilder): Ritningar Av Trälådor, Hemgjorda Snidade Och Andra Modeller. Hur Gör Man Dem?
DIY Träpostlåda (23 Bilder): Ritningar Av Trälådor, Hemgjorda Snidade Och Andra Modeller. Hur Gör Man Dem?
Anonim

Det elektroniska systemet har ersatt postsystemet, men detta är inte ett hinder för att bygga en vacker trälåda på sin plats. Fram till nu använder många lådor för att ta emot brev och tidningar - hur skönt det är att öppna en ny tidning på morgonen och läsa nyheterna över en kopp kaffe.

Majoriteten använder inte längre pappersböcker, läser inte tidningar, skriver inte brev för hand, men det finns de som gillar att leva "på gammaldags " - för dem och alla andra kommer artikeln att ge alternativ för att göra en trälåda. Inga speciella färdigheter krävs för att bygga en låda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träning

Postlådan kan vara väldigt varierande - allt begränsas endast av din egen fantasi. Men oavsett boxning är tänkt, är det viktigt att överväga stilen i hem och trädgård design. Låt detta steg gå in i förproduktion: du måste bestämma det allmänna konceptet för ett förortsområde, tänka på var det kommer att se bättre ut och naturligtvis får vi inte glömma kapaciteten. Oavsett om lådan rymmer tidningar, brev eller om den bara byggs som en dekoration - det är värt att hantera dessa frågor.

För att montera en låda av trä köps dessutom metallhörn - tack vare dem ökar lådans styrka och arbetsmomenten förenklas . Innan du köper (eller precis innan du skapar en låda) bör en träbalk inspekteras: den ska inte ha knutar, dessutom är trä ett material som behöver bearbetas. Det är lämpligt att omvandla det genom att måla det i önskad färg eller behandla det med lack - annars börjar ruttningen.

Tips: De mest populära är träskyddsmedel. Kompositionerna Tikkurila, Snezhok, Prosept och andra har bevisat sig bra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I butiken kan du dessutom köpa en klämma - du behöver den för att fästa lådan på stolpen . Den sitter fast på bakväggen när den placeras på en permanent plats. Innan trälådan monteras överförs ritningarna på ett tunt pappersark eller skrivs ut på en skrivare. Detta kommer att göra det lättare att navigera i detaljerna. Du kan använda färdiga diagram, men vissa människor föredrar att skissa själva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsalternativ

En gatupostlåda av trä kan inte bara vara ett arkiv för korrespondens, utan också utföra en annan funktion - att passa in i en arkitektonisk idé. Eftersom brevlådor är primitiva kan du vända dig till din fantasi och skapa något fantastiskt, ljust . Låt oss försöka göra en låda med egna händer.

Bild
Bild

Skuren

Den här lådan kommer säkert att vara svår att göra för dem som aldrig har provat träsnideri. Men de som redan har använt en router kommer att kunna bygga ett riktigt mästerverk. Först och främst monteras en låda från en stång med ett tvärsnitt på 2 cm, varefter de börjar arbeta, vilket utförs i flera steg.

  1. Vi slipar lamellerna och skär dem i storlek. Täck de färdiga elementen med ett lager primer (för bättre vidhäftning av ytor).
  2. Vi monterar en låda utan dörr.
  3. Vi täcker fogarna med ett fuktresistent tätningsmedel (för tillförlitlighet).
  4. Vi tar mejslar och en router, vi utför träsnideri. Det låter enkelt, men i verkligheten är det inte så lätt att göra.
  5. Vi fäster dörren till lådan.

Notera! I en modern snickerimaskin kan du ladda ner ett program som hjälper dig att göra sniderier av vilken komplexitet som helst. En stång placeras i maskinen och den färdiga produkten erhålls snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

amerikanska flaggan

Amerikanska hemlagade lådor kan hålla en liten mängd korrespondens. Det finns ingen lättare idé än att göra en låda med en flagga (amerikansk stil). Du kan till och med be brevbäraren att uppmärksamma signalflaggan - husets ägare lyfter den, vilket innebär att bokstäverna måste tas bort för att skicka. Kryssrutan kan fästas på alla typer av behållare. Amerikaner lägger alltid lådan på ett separat stöd: den är gjord av trä eller metall.

Arbetsstadierna innefattar flera åtgärder

  1. Vi gör ett ställ för lådan. För att göra detta behöver du en trädstam (ibland är rutan fäst direkt på trädet på platsen).
  2. Vi skapar en låda för korrespondens (vilket material som helst är lämpligt).
  3. Vi skär en flagga av plywood och fäster den på kroppen (du behöver en spik).
  4. Vi lägger lådan på ett stöd eller på någon lämplig plats.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips: du behöver inte hamra i spiken för hårt, delen ska röra sig fritt.

Dekorativ låda av trä

Kreativitet har inga gränser. Många människor gillar att dekorera brevlådan på olika sätt. Det viktigaste är att det är i harmoni med utformningen av förortsområdet. Om husets ägare inte kan skryta med konstnärliga benägenheter, kommer färdiga alternativ till hans hjälp: stenciler, decoupage.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetstrinn:

  1. vi dekorerar lådan med pärlor, skal eller bygger en blomsterträdgård på taket - allt beror på fantasi;
  2. vi fäster lådan på staketet, i den traditionella versionen finns det en lucka i lådan där brevbäraren placerar korrespondensen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Antik

Åldrade trävaror är populära bland designers. De skapar unika retroprodukter. Det finns två sätt att åldra virket: färgning eller borstning lager för lager. Låt oss överväga det andra alternativet.

Arbetstrinn:

  1. med hjälp av en brännare bränner vi timret (vi använder en genomsnittlig brandnivå);
  2. vi kammar ut stängerna med en pensel och en slipsvamp;
  3. vi täcker stängerna med fuktsäker lack;
  4. vi skapar en låda för korrespondens.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Det är inte svårt att bygga en trälåda, det viktigaste är att följa rekommendationerna. Det är lämpligt att använda hörn för fastsättning - så att strukturen blir starkare, och vid brott kan de enkelt ändras . Facket för bokstäver måste placeras högst upp - så kommer korrespondensen att komma in. Det är önskvärt att hålet är stort, annars fastnar paketen.

Vädret är omväxlande - och om det är soligt idag kan det regna i morgon . Det betyder att det behövs ett visir ovanför luckan i lådan, annars blir all korrespondens våt under regnet. En klaffdörr med spärrar är perfekt för att ta bort brev och tidningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det måste dessutom skyddas med ett lås så att förbipasserande inte kan hämta posten.

Designers rekommenderar att du skapar en låda i samma stil som utformningen av husets yttre fasad . Till exempel är en trälåda perfekt för Provence, country eller rustika stilar. Om pappersbrev är sällsynta gäster i brevlådan kan ett sms -system installeras inuti fodralet. Varje gång ett brev kommer in i brevlådan kommer ett SMS -meddelande om detta till numret - det här är mycket bekvämt. Artikeln innehåller möjliga alternativ för att skapa en låda, det kan finnas mycket fler idéer - go for it!

Rekommenderad: