DIY Grousers För En Walk-behind Traktor: Funktioner I Hemgjorda Grousers. Hur Gör Man Mjuk Och Hög Utrustning Från Bilfälgar Enligt Ritningar?

Innehållsförteckning:

Video: DIY Grousers För En Walk-behind Traktor: Funktioner I Hemgjorda Grousers. Hur Gör Man Mjuk Och Hög Utrustning Från Bilfälgar Enligt Ritningar?

Video: DIY Grousers För En Walk-behind Traktor: Funktioner I Hemgjorda Grousers. Hur Gör Man Mjuk Och Hög Utrustning Från Bilfälgar Enligt Ritningar?
Video: Traktor race 6 sept 2008 V8 sound T24 Volvo 2024, April
DIY Grousers För En Walk-behind Traktor: Funktioner I Hemgjorda Grousers. Hur Gör Man Mjuk Och Hög Utrustning Från Bilfälgar Enligt Ritningar?
DIY Grousers För En Walk-behind Traktor: Funktioner I Hemgjorda Grousers. Hur Gör Man Mjuk Och Hög Utrustning Från Bilfälgar Enligt Ritningar?
Anonim

Numera finns det många tekniker för att hjälpa bönder i deras svåra uppgift att odla olika grödor. Bakåtgående traktorer är mycket populära - ett slags minitraktorer som kan utföra olika operationer - plöjning, kullplantering och så vidare. Ytterligare redskap produceras också för gående traktorer, som utökar deras funktionalitet. Denna artikel kommer att fokusera på grousers för motoblock -enheter.

Syfte och sorter

Klackarna är utformade för att öka motoblock -enhetens vikt och förbättra utrustningens kontakt med marken, särskilt i områden med för våt och / eller lös jord. De är en spikdesign som monteras på en axel istället för / över pneumatiska hjul med mjuka däck.

Flera lugkonfigurationer finns på marknaden idag. Skilj mellan universella och speciella klackar. De första kan användas på alla bakomliggande traktorer, det viktigaste är att välja rätt storlek. De senare är gjorda för något specifikt märke (modell) av enheten.

Om vi tar produktionsstället kan produkterna delas in i hemgjorda och fabrikstillverkade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare designfunktionerna är dragfästen uppdelade i dem som kräver demontering av hjul med pneumatiska däck och slitna över däcken. Den första typen kräver fixering på hjulaxeln.

Användningen av klackar tillåter:

  • det är bättre att bearbeta jordlagret;
  • förbättra längdförmågan hos både motoblock-enheten själv och den medföljande släpvagnen med last;
  • att öka utrustningens stabilitet på grund av en ökning av dess vikt;
  • häng övrig extrautrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en lämplig modell bör du först och främst vara uppmärksam på märket på den bakomliggande traktorn. För modellserierna Neva och Neva MB är variationer med en diameter på 43 centimeter utmärkta, varvid spikarnas nedsänkningsdjup är 15 cm. För motorblock av märket Salyut behövs halvmetersöglor, i vilket nedsänkningsdjup i jorden kommer att vara minst 20 cm För "Zubr" behöver vi höga föremål - 70 cm i diameter.

Lugs krävs inte bara för tunga motoblock -enheter, deras vikt garanterar dem en stabil rörelse på nästan vilken yta som helst . Men om du bestämmer dig för att förbättra permeabiliteten för din tunga modell av en bakomliggande traktor (som väger mer än 0,2 ton), välj breda slangar - 70 cm i diameter.

Var uppmärksam på en viktig punkt - det får inte komma i kontakt med ytan på denna typ av fäste med enhetens kroppsdel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av en lämplig klackmodell beror också på typen av jord och arten på utsidan av produkterna. Deras yta kan vara formad som törnen eller pilar. Tänk på när du köper produkter att spikarnas låga höjd inte är lämplig för våta och lösa jordar - de är ineffektiva och täts lätt av jord. Pilkrokar är de mest populära och anses vara universella.

När du köper ytterligare utrustning för din enhet, överväg först alternativ från samma tillverkare.

Var uppmärksam på kostnaden - det beror på tillverkaren och modifieringen.

Glöm inte att för lätta motoblock behövs också viktstrukturer, annars på svår jord måste du möta att enheten glider.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Jordhjul kan tillverkas hemma, utan att spendera extra pengar på köp av färdiga produkter. Det finns flera ganska framgångsrika metoder för att tillverka denna utrustning.

Den första metoden är att göra om gamla däck. För att göra detta behöver du bara "klä upp" dem i en struktur som förhindrar glidning.

För att göra detta behöver du:

  • svetsmaskin;
  • såg för metall;
  • metallplåt med en tjocklek av 2-3 mm;
  • metallplåtar med en tjocklek av 4-5 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från en tunnare metallplåt måste du skära 2 remsor något bredare än däckets bredd. Längden på remsorna ska vara sådan att hjulet, när det vrids till en ring, sitter fritt inuti dem. Dra remsorna i ringar, fixera med bultpinnar. I detta fall är det önskvärt att böja de långa kanterna inåt.

Från ett tjockare järnark, skär av ämnena för krokarna, böj dem sedan längs mitten i en vinkel på 90 grader och igen - tvärs i en vinkel på cirka 120 grader. Du bör ha ett slags fasade hörn i mitten.

Svetsa dem sedan vid basen av klacken med jämna mellanrum. Detta är en mycket viktig punkt, för om avståndets identitet inte observeras kommer den bakomliggande traktorn att vifta från sida till sida.

Gör därför först ritningar med nödvändiga beräkningar och mätningar.

Bild
Bild

Den andra metoden är ännu enklare att utföra. Du kommer behöva:

  • 2 skivor från hjulen på en Zhiguli -bil;
  • ett stålplåt med tillräcklig tjocklek (4-5 mm);
  • svetsmaskin;
  • vinkelslip;
  • elektrisk borr.

En metallremsa måste svetsas på bilhjulen - ringens bas. Starka tänder är redan installerade på den.

Skär trekantiga ämnen av samma storlek från arket och skär hörnen. Svetsa dem snyggt vinkelrätt mot metallremsan med samma avstånd. Tandens dimensioner beror på massan och storleken på din bakomliggande traktor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ungefärliga mått på slädenheter för olika märken av motoblock

Bakomgående traktormärke

Lugdiameter, mm

Bredd på klackar, mm

"Neva" 340 – 360 90 – 110
"Neva-MB" 480 – 500 190 – 200
"Honnör" 480 – 500 190 – 200
"Centaur" 450 110
MTZ 540 – 600 130 – 170
"Cayman Vario" 460/600 160/130
"OK en" 450 130
"Zubr" 700 100/200
"Kaskad" 460 – 680 100 – 195
Bild
Bild
Bild
Bild

Självgjorda lug-enheter är attraktiva främst för att du konstruerar dem för en specifik bakomliggande traktor, d.v.s. de kommer att vara perfekta för just din enhet . Du sparar dina pengar, för ofta är extra tillbehör (som inkluderar klackar) ganska dyra, särskilt för motoblock -enheter av utländsk, särskilt europeisk produktion. Det är också värt att notera det För tillverkning av hemmagjorda klämmor är inte bara bilhjul lämpliga, utan även motorcykelhjul och till och med gasflaskor - alla runda metalldelar av lämplig storlek . För att göra tänder kan du använda hörn 5-6 cm breda (skuren i bitar av lämplig storlek), skär eller ett tjockt stålplåt.

Använd delar tillverkade av metallegeringar med hög hållfasthetsegenskaper och ägna mer uppmärksamhet åt klackarnas tänder, eftersom huvudbelastningen när den är nedsänkt i jorden går till dem.

För att öka livslängden målar du de färdiga produkterna med färg för metallprodukter eller täcker med en korrosionsskyddande förening.

När du installerar färdiga klackar, testa dem först med låg hastighet och minimal belastning - så kan du identifiera brister utan risk för skada på enheten.

Bild
Bild

Du kan lära dig mer om hur man tillverkar grousers för en bakomliggande traktor med egna händer.

Rekommenderad: