Visskruv: För Snickeri, Låssmed- Och Bänkmodeller, Skruvpar Och Mutter För Blybult

Innehållsförteckning:

Video: Visskruv: För Snickeri, Låssmed- Och Bänkmodeller, Skruvpar Och Mutter För Blybult

Video: Visskruv: För Snickeri, Låssmed- Och Bänkmodeller, Skruvpar Och Mutter För Blybult
Video: 4 sätt att få ut en sliten skruv 2024, Maj
Visskruv: För Snickeri, Låssmed- Och Bänkmodeller, Skruvpar Och Mutter För Blybult
Visskruv: För Snickeri, Låssmed- Och Bänkmodeller, Skruvpar Och Mutter För Blybult
Anonim

Varje man som utförde låssmed, snickeri, borrning, handbearbetade metall- och träprodukter använde förmodligen en skruvstång. Det betyder att han vet hur viktig ledskruven är. Arbetsstycket för denna tekniska enhet är tillverkat av stål och raffinerat på en svarv . Slutresultatet är en produkt med nödvändiga dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det är praktiskt taget omöjligt att göra en pålitlig, tålig skruv hemma utan sofistikerad utrustning. Även om du har ett arbetsstycke på händerna behöver du en svarv, verktyg, skär för bearbetning av delar och skärning av trådar med de nödvändiga parametrarna . Därför, om i en skruv för snickeri, låssmed, bänkarbete av någon anledning ledskruven går sönder, måste du leta efter en ersättare för den eller beställa en ny från svarven.

Enheten för en skruvstång för att utföra arbete på trä, metall reduceras i själva verket till två nyckelelement - sängen, på vilken den stationära käken är installerad, och den rörliga delen, där den andra klämbacken är placerad . Den translationella-rätlinjiga rörelsen för den andra komponenten med en viss noggrannhet säkerställs just på grund av ledskruven, som har ett handtag för enkelhets skull och för att underlätta den applicerade kraften vid fastsättning av arbetsstycket i käftarna. På grund av denna designfunktion kan delar av olika storlekar klämmas fast mellan verktygsbackarna.

Det är sant att delarnas storlek har sina egna begränsningar, vilket beror på det maximala avståndet som anges i utformningen av en viss skruvmodell.

Bild
Bild

Vyer

Skruven i sig är indelad enligt följande faktorer:

  • efter typen av drivmekanism;
  • genom metoden att klämma fast arbetsstycket;
  • enligt utförandeformen.
Bild
Bild
Bild
Bild

De är cross, globe, ball . Men oavsett vad de tillverkas, finns det i varje modell ett skruvpar, vilket är en rörmutter som skruvas fast på den centrala bulten (eller tappen) när den roterar, vilket resulterar i att den rörliga delen rör sig i längdriktningen av skruven sker. Den centrala gängstången förenar således enhetens huvuddelar.

Bild
Bild

Män som hade att göra med arbete i skruvstädet uppmärksammade antagligen profilen. De trapetsformade trådarna som används har många fördelar jämfört med metriska och kejserliga trådar . En sådan hårnål är resistent mot ökade belastningar, nötning under drift. Emellertid ställs inte mindre stränga krav på materialet för tillverkning av blyskruven.

Skruvparet tillverkas enligt den genomsnittliga noggrannhetsklassen . Vid produktion används stål med lågt kolhalt A-40G eller 45 stål. Dessa legeringar är lätta att bearbeta, vilket resulterar i låg grovhet, hög profil och stigningsnoggrannhet.

Den färdiga produkten har de egenskaper som krävs för att säkerställa produktens rätta kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visskruvar är:

  • med snabbkopplingsmekanism;
  • med två guider till träbänkar;
  • med betoning;
  • special - för tillverkning av L -formade laster.
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett system där en mutter, en skruv och ett stativ finns är det skruven som anses vara huvudlänken. Den roterar i ett lager och har en slät hals. En sådan skruv rör sig inte utan bildar ett rotationspar.

I det roterande paret realiseras omvandlingen av rotationsrörelse till translationell rörelse . När skruven vrids rör sig reglaget, som är en del av mekanismen, i enlighet med gänghöjningen. Dessutom finns det andra designlösningar, till exempel ett skruvstycke med en rörlig skruv.

Bild
Bild

Hur man gör det?

Om det inte är möjligt att köpa en färdig produkt måste en låssmed, snickare eller hantverkare beställa en blyskruv från maskinförare. I ett annat fall, när det finns tillgång till en svarv, kan du göra delen själv. I det här exemplet, förutom maskinen behöver du följande material och verktyg:

  • blank (kan tas från stål 45);
  • framtänder (poäng, gängade);
  • gängade mallar;
  • skjutmått;
  • sandpapper för att uppnå minimala grovhetsvärden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och det är också nödvändigt att hitta en ritning av ledskruven och noggrant läsa de tekniska parametrarna. Om skruven är gjord för ett visst skruvstycke, ta reda på diametern och stigningen på gängan, för att inte misstas.

Bild
Bild

Delen tillverkas i följande ordning

  1. Kläm fast arbetsstycket i svarvchucken.
  2. Tryck på arbetsstycket på båda sidor och slipa det under nacken till önskade mått.
  3. Centrera delen.
  4. Vänd och kläm fast på den bearbetade sidan, kläm in i mitten;
  5. Klipp till önskad längd.
  6. Det sista steget är att klippa av trådarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte svårt att göra en blyskruv med nödvändig utrustning och verktyg . Grundregeln är att kunna använda en svarv och vässa skärarna. Och självklart måste du veta hur man arbetar med en tjocklek och andra svarvverktyg.

Rekommenderad: