Gör-det-själv Snickeri: Hur Man Gör Till En Arbetsbänk Hemma? Måttritningar Av Hemgjord Bänkskruv

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Snickeri: Hur Man Gör Till En Arbetsbänk Hemma? Måttritningar Av Hemgjord Bänkskruv

Video: Gör-det-själv Snickeri: Hur Man Gör Till En Arbetsbänk Hemma? Måttritningar Av Hemgjord Bänkskruv
Video: Diy. Workbench. Woodworking. Bench. Part1 2024, Maj
Gör-det-själv Snickeri: Hur Man Gör Till En Arbetsbänk Hemma? Måttritningar Av Hemgjord Bänkskruv
Gör-det-själv Snickeri: Hur Man Gör Till En Arbetsbänk Hemma? Måttritningar Av Hemgjord Bänkskruv
Anonim

Trästång är ett av de viktigaste verktygen i snickeriverkstaden. Med hjälp av en enkel enhet som är lätt att använda kan du snabbt och säkert bearbeta brädor, stänger, samt borra hål, slipa kanter, ta bort grovhet och ge produkten önskad form. Endast tack vare snickerierna kan mästaren utföra en stor del av det nödvändiga arbetet.

Bild
Bild

Funktioner och egenskaper hos verktyget

Moderna snickerilösningar skiljer sig inte mycket från liknande enheter som användes under förra seklet. De har fortfarande den inneboende mångsidigheten, tillförlitligheten, erforderliga effektiviteten när det gäller komfort i processen att utföra både enkla och komplexa jobb . Det finns dock situationer när de går sönder, blir oanvändbara, till exempel i slutet av driftperioden.

För att inte spendera dina egna pengar på att köpa en ny skruv, kan du göra en bekväm enhet själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Principen för användning av snickeribar skiljer sig inte strukturellt från driften av liknande verktyg avsedda för bearbetning av metallprodukter. Därför är de grundläggande detaljerna väldigt lika:

  • två käkar - rörliga och fasta;
  • metalldelar - två styrningar, en blyskruv, muttrar;
  • handtag av metall eller trä.

Skruven sitter fast på arbetsbänkens yta med bultar och muttrar eller långa självgängande skruvar.

Bild
Bild

Snickerier är olika . Vissa modeller används i stor utsträckning för träbearbetning vid tillverkning av produkter i stora mängder i fabriker, andra enheter är praktiska och praktiska att använda i vardagen, till exempel för att skapa originalhantverk: pennor, träleksaker och andra snickerier. Det är lämpligt att göra en enkel anpassning med dina egna händer för att genomföra alla kreativa idéer.

Bild
Bild

Snickeri laster för en arbetsbänk skiljer sig åt i följande grundkriterier:

  • storlek (stor, liten);
  • design (fastspänning, skruv, längsgående, snabbspänning);
  • materialet som används;
  • fästmetod.

Ett stort antal snickeri laster produceras på inhemska och utländska företag, men kostnaden för produkterna är ganska hög, vilket är en extra bonus till förmån för att göra ett sådant verktyg på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan processen påbörjas - huvudmonteringen - är det nödvändigt att välja modell för den framtida skruven.

Om du planerar att använda produkten uteslutande för hushållsbehov, till exempel kreativitet, bör du bestämma de viktigaste parametrarna: storlek, form, optimal greppbredd. MEN du bör också ange en metod för fastsättning på arbetsbänken.

Bild
Bild

Vad behöver du?

Beroende på syfte, användningsintensitet och användning hemma, är det nödvändigt att välja ämnets storlek innan du gör en enkel snickeri. Därför är nyckelfrågan öppen. För att montera ett funktionellt verktyg med egna händer behöver du ett antal material:

  • tråd;
  • självgängande skruvar;
  • metallreglar (2 st.);
  • nötter (4 st.);
  • plywoodplåt;
  • munstycke med en hållare för trådning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom bör träklossar av en viss storlek förberedas i förväg. Det idealiska materialet för stängerna är lövträ.

Dessutom måste du förbereda verktyget:

  • fyrkant;
  • reservoarpenna eller penna;
  • bågfil;
  • elektrisk borr;
  • sandpapper;
  • PVA -lim eller motsvarande;
  • borrar med olika diametrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du börjar tillverka bänkskruven är det lämpligt att rita en skiss (helst en ritning), dimensionerade för att förenkla monteringsstegen och eliminera typiska fel . Den visuella ritningen ska vara tydlig så att det under arbetet inte råder någon tvekan om att handlingarna är korrekta.

Bild
Bild

Tillverkningsinstruktion

När ämnena och verktygen är förberedda och måttritningarna är till hands är det första steget att göra käftar för en enkel skruvstång. Här ska du välja plywood, virke och skära ut delarna enligt vald längd och bredd . Ta en fyrkantig, reservoarpenna eller penna och markera hålen. Arbetsstyckena är bättre säkrade för ökad komfort och säkerhet. Klämmor kan användas.

I nästa steg är det nödvändigt att borra 2 hål, och i plywood separat - längs kanterna på ändarna - borra ytterligare 6 hål . De är konstruerade för självgängande skruvar. Och för att sedan dränka locken i materialet är det nödvändigt att bråka de färdiga hålen något med en borr med större diameter.

Bild
Bild

Skruva fast det beredda plywoodämnet på bänkbordet och skjut in 2 muttrar i hålen inifrån.

För att göra hemgjorda handtag behöver du ett par ringkronor. Den ena är liten och den andra är medium. Fäst fixturerna på trädet och markera diametrarna med en penna . Sätt sedan in kronorna med ett speciellt munstycke och skär ämnena längs märkena med en elektrisk borr. Ta sedan sandpapper och ta bort graderna från de vassa kanterna.

Skapa små fördjupningar i delar med stor diameter . För detta ändamål kan du använda en mejselborr. Dra in en mutter i båda ämnena och skruva in gängade tappar i dem. För in en bit tråd i de förborrade hålen i varje tapp, som kommer att fungera som en propp. De resulterande två cirklarna måste nu limmas med förberedt PVA-lim och för bättre tillförlitlighet förstärkas med två självgängande skruvar. Detta slutför tillverkningen av handtag.

Bild
Bild

Nu, från de färdiga delarna, är det nödvändigt att montera ett snickeri skruv helt.

Låt oss överväga hur man gör en annan modell av ett skruvstycke för snickeri. Du kommer att behöva samma verktyg och lägga till ett metallhörn och en VVS -tee i önskad storlek till materialen.

En sådan skruv är monterad enligt följande

  • Skär en bit av hörnet i önskad storlek.
  • Borra ett hål i mitten för blyskruven och vid kanterna - ett annat hål med en mindre diameter.
  • Skär ut arbetsstycket ur det förberedda hörnet. Rengör vassa kanter med grader.
  • Ta en tapp med en förskuren tråd och en mutter i ena änden.
  • Använd en VVS - skruva fast den på änden av tappen med en mutter genom det centrala hålet på det förberedda metallarbetsstycket.
  • Därefter måste du utrusta arbetsstycket med guider som sätts in i hålen längs kanterna. Skruva i en mutter på andra sidan arbetsstycket och dra åt ordentligt.
  • Ta två muttrar, en metallremsa och montera ledningsskruvledaren.
  • Det är lämpligt att fixa den resulterande strukturen på trimningen av en tjock bräda.
  • Slutligen skärs klämbackarna av plywood och vredet skärs av ett trähandtag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu måste strukturen monteras och testas

För att göra en snickeri behöver du vanliga verktyg, träämnen, hörn, bultar, muttrar, som säljs i sortimentet på byggmarknaden. För att följa proceduren och inte göra ett misstag måste monteringsstadierna för den framtida produkten anges i figuren. Nu kan vi dra den slutliga slutsatsen - att göra ett snickeri med egna händer ligger inom varje människas makt.

Rekommenderad: