Planer Kraftool: Premium-, Rabbet- Och Expertserier. Hur Väljer Man En Kraftool Metallhyvel?

Innehållsförteckning:

Video: Planer Kraftool: Premium-, Rabbet- Och Expertserier. Hur Väljer Man En Kraftool Metallhyvel?

Video: Planer Kraftool: Premium-, Rabbet- Och Expertserier. Hur Väljer Man En Kraftool Metallhyvel?
Video: Интересные новинки инструмента от Kraftool, распаковываем хвалим обсираем... 2024, Maj
Planer Kraftool: Premium-, Rabbet- Och Expertserier. Hur Väljer Man En Kraftool Metallhyvel?
Planer Kraftool: Premium-, Rabbet- Och Expertserier. Hur Väljer Man En Kraftool Metallhyvel?
Anonim

Vid bearbetning av trä i vardagen eller i industrin använder experter ofta olika träbearbetningsverktyg. Ett av de viktigaste verktygen är planet. De lär sig att använda det i skolan på arbetstid. I framtiden kan detta verktyg användas mer professionellt om du har goda färdigheter i att arbeta med det, och själva planet är av tillräcklig kvalitet.

När du väljer bör särskild uppmärksamhet ägnas åt tillverkaren av detta verktyg - det måste vara tidstestat och dess utmärkta produkter.

Detta är exakt vad det tyska företaget Kraftool är . Det har vunnit popularitet på marknaden över hela världen för sin höga kvalitet och traditionella tyska tillförlitlighet. Olika verktyg för professionellt bruk, inklusive hyvlar, produceras under detta företags varumärke.

Bild
Bild

Särdrag

Hantverkare ger företräde åt Kraftool -företaget just för att dess utvecklare tänker över allt till minsta detalj när de skapar arbetsutrustning. Används i detta endast material av hög kvalitet , kännetecknas av speciellt slitstyrka. Produktionen tas under tät kontroll. De främsta fördelarna är ett brett och ständigt uppdaterat sortiment, användarvänlighet, säkerhet vid användning.

Bild
Bild

Räckvidd

Kraftool -plan är mycket populära bland professionella snickare i världen. Vid valet styrs specialisterna av de tilldelade uppgifterna.

Företaget tillverkar hyvlar av olika slag: för första bearbetning, korrugering, utjämning av kanter, ytbehandling och så vidare.

Flera populära modeller av Kraftool hyvlar kan noteras

Premium -serien (metall, handgjord). Används mycket av professionella snickare. Utmärkt kvalitet på träbearbetning garanteras. De kännetecknas av en lång livslängd på grund av gjutkroppen av gjutjärn av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rabbet -serien (metall, handgjord). De används för snickeriarbete i samband med stegvis avlägsnande av kanter på ett givet avstånd från kanten på arbetsstycket. Dessutom kan hyvlarna i denna modell användas som sluthyvel. De har en gjutjärnskropp, kniven är gjord av kolstål.

Bild
Bild

Expertserie . Designad för specialarbete med lövträ. För tillfället har serien avbrutits.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Konstruktionen av detta verktyg är ganska enkel. Hyveln består av en kropp, en kniv, en klämma, en spånbrytare, en skruv och två handtag . Kroppen är gjord av plast eller metall … Fördelen med en metallhyvel är att du inte bara kan justera bredden, utan också spånbrytarens position. Ett sådant plan används vid bearbetning av hårt trä.

Bild
Bild

Verktyg i plast ganska lätt jämfört med dess metallmotstycke, och därför endast avsett för arbete med gips.

Bild
Bild

För att välja ett kvalitetsverktyg som kommer att hålla länge måste du vara uppmärksam på flera punkter, utan att räkna med äktheten av tillverkarens märke

  1. Hyvelsulan ska vara helt slät, utan skador eller grovhet.
  2. Handtaget är väl säkrat, dinglar inte, det är bekvämt att hålla i handen.
  3. Kniven är stadigt fixerad, tillverkad av metall av hög kvalitet, vilket garanterar en lång livslängd.
  4. Motslag i huset är oacceptabelt.
Bild
Bild

Med långvarigt och frekvent arbete med trä i en snickeriverkstad är det vettigt att köpa elektrisk hyvel … Dess fördel ligger i det faktum att det används inte bara vid bearbetning av trä, utan också utför lockig ytbehandling.

På grund av knivarnas höga rotationshastighet ökar dessutom bearbetningseffektiviteten. Den enda nackdelen är att den elektriska hyveln är en ganska bullrig och dammig enhet, men den senare nackdelen kan enkelt elimineras med hjälp av en speciell väska.

Bild
Bild

Det finns vissa egenskaper som påverkar prestandan hos ett elverktyg:

  • kraft;
  • trumrotationshastighet;
  • hyvldjup;
  • hyvelbredd.

Ibland är det mer bekvämt att arbeta med en sladdlös hyvel. Det beror inte längre på strömförsörjningen, vilket gör att du kan ta bort begränsningar för en viss arbetsplats.

Att välja ett sådant plan bör du vara uppmärksam på batterikapacitet och driftspänning … Tiden för kontinuerligt arbete och kraften i verktyget beror på dem. Viktigt är också varvtalets hastighet, knivarnas bredd och hyvlingsdjupet.

Denna video ger en fullständig instruktion om korrekt val och användning av handhyvlar.

Rekommenderad: