Gasblockets Mått: Standardtjocklek Och Bredd På Luftbetongblock För Byggande Av Husets Ytterväggar, Höjd Och Vikt Enligt GOST

Innehållsförteckning:

Video: Gasblockets Mått: Standardtjocklek Och Bredd På Luftbetongblock För Byggande Av Husets Ytterväggar, Höjd Och Vikt Enligt GOST

Video: Gasblockets Mått: Standardtjocklek Och Bredd På Luftbetongblock För Byggande Av Husets Ytterväggar, Höjd Och Vikt Enligt GOST
Video: Flytspackling av golv 2024, Maj
Gasblockets Mått: Standardtjocklek Och Bredd På Luftbetongblock För Byggande Av Husets Ytterväggar, Höjd Och Vikt Enligt GOST
Gasblockets Mått: Standardtjocklek Och Bredd På Luftbetongblock För Byggande Av Husets Ytterväggar, Höjd Och Vikt Enligt GOST
Anonim

Alla strävar efter att välja högkvalitativa, men budgetmaterial för att bygga ett hus. I ett försök att spara pengar väljer människor inte alltid rätt råvaror, vilket leder till ohållbar konstruktion. Byggmaterialstillverkare erbjuder en mängd olika byggmaterial. Idag är luftbetong mycket efterfrågat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialegenskaper

Betongblock är en sten av konstgjord sten. Gasblocket är skapat av speciell luftbetong.

Gasbetong är en typ av porös betong. För att skapa den används cementsand, kvartssand och speciella gasformare, såsom aluminiumpasta eller speciella suspensioner. Vissa tillverkare blandar dessa element med gips, aska eller kalk.

Den resulterande massan värmebehandlas i autoklaver vid högt temperaturtryck . På grund av den kemiska reaktion som äger rum inuti autoklaven erhålls skumning av cementuppslamningen, följt av dess stelning. Porer bildas inuti det härdade cementblocket. För vissa tillverkare av gasblock i produkter upptar tomrum mer än åttio procent. En hög andel porer innebär att materialet är lätt och därför mindre hållbart. Dessutom, ju fler porer, desto värre blir materialets värmeledningsförmåga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom föredrar utvecklare gasblock för konstruktion av gardiner och bärande väggar, eftersom detta material har speciella egenskaper:

  • hög grad av fysiska och tekniska egenskaper;
  • öka byggnadens energieffektivitet.

Efter att ha bestämt dig för att använda ett luftbetongblock i konstruktionen måste du ta reda på de viktigaste tekniska egenskaperna hos detta material. Det är viktigt att göra detta, eftersom du på så sätt kan undvika fel val och överbetalning för material av låg kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med ett sådant byggmaterial som ett gasblock inkluderar:

  • bra ljudisolering, om väggbetongens tjocklek är trehundra millimeter är bullret som produceras mindre än 60 dB;
  • låg densitet, det vill säga blockets ljushet, som är fem gånger lättare än vanlig betong, och två, och ibland tre gånger lättare än tegel;
  • användarvänlighet, luftbetong skärs enkelt med en hacksåg på trä;
  • med samma tjocklek av gasblocket och tegelstenen är blockets värmeledningsförmåga fem gånger bättre;
  • miljövänlighet av materialet gör det möjligt att utföra byggnadsarbeten säkert och utan hälsoskada;
  • konstruktionshastigheten ökar flera gånger, eftersom betongblocket är stort och ersätter upp till femton tegelstenar i 1NF -formatet;
  • det finns inga kalla broar i luftbetongens murverk;
  • budget pris;
  • luftbetongmaterial är brandbeständigt på grund av brandsäkerheten för luftbetong
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots de många fördelarna har materialet också flera nackdelar:

  • fuktabsorptionshastigheten är högre än för liknande byggmaterial;
  • låg materialhållfasthet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad påverkar storleken?

Dimensionerna på luftbetongblock påverkar hela byggnaden som helhet. Tjockleken på detta material påverkar hållfastheten, värmeisoleringen och ljudisoleringen av väggen som uppförs. Ju tjockare gasblocket är, tystare och varmare blir det i byggnaden. Därför rekommenderas att välja betong med en tjocklek på minst trettio centimeter för konstruktionen av bärande och yttre väggar. När det gäller partitionernas struktur, bör tjockleken här inte vara mer än tio eller femton centimeter.

Dessutom påverkar byggnadsgasblockets höjd också byggprocessen

  1. ju högre höjd, desto mindre behöver du köpa betongblock. Detta sparar pengar på byggmaterial.
  2. ju högre och mjukare luftbetong desto starkare blir byggnadsstrukturen. Dessutom eliminerar materialets jämnhet sprickor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Standardparametrar

Dimensionerna på luftbetongmaterialet som planeras användas i konstruktionen beror på syftet med den framtida byggnaden. Gasblock har olika syften, men två typer av block är mycket efterfrågade på byggmaterialmarknaden: skiljevägg och vägg. Dimensionerna på ett betongblock regleras enligt GOST -standarder.

Gostovsky -standarden indikerar att storleken ska passa in i följande parametrar:

  • tjocklek (bredd) - från hundra till femhundra millimeter;
  • höjd - på en skala från tvåhundra till trehundra millimeter;
  • längd upp till sexhundra millimeter.

Dessa indikatorer varierar dock beroende på typ av luftbetong. Varje blockform har sina egna standardstorlekar. Men det förblir oförändrat för alla att materialets vikt förblir lätt, trots storleken och längden, som för alla typer är sexhundrafemtio millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gasblock som används vid konstruktionen av ytterväggen:

  • raka linjer - bredd från tvåhundra till trehundra millimeter, höjd från tvåhundra femtio till tre hundra millimeter;
  • tillverkad enligt spårkammningssystemet och med griphandtag - tjockleken är lika med fyra hundra millimeter, höjden är två hundra femtio millimeter:
  • raka linjer, utrustade med griphandtag - tjockleken är fyrahundra, höjden är tjugofem millimeter;
  • enkelt med ett spårkammsystem - tre eller fyra hundra med två hundra femtio millimeter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Gasblock för skiljeväggar:

  • raka linjer - bredd hundra femtio millimeter, höjd två hundra femtio;
  • skiljeväggar - hundra med två hundra femtio millimeter.

U-formade luftbetongblock skiljer sig åt i storlek, de används vid konstruktion av fönster- och dörröppningar. Deras bredd är från tvåhundra till fyrahundra millimeter, och deras höjd är två hundra femtio millimeter.

Förutom de listade typerna är produkterna utbredda, vars tjocklek inte överstiger sjuttiofem millimeter. De är nödvändiga för konstruktion av inre skiljeväggar, liksom för konstruktion av bärande väggar i en byggnad. Dessutom spelar de rollen som ytterligare isolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Många som inte känner till byggbranschens invecklingar står inför problemet med att välja ett luftbetongblock. För att inte göra fel val, vilket senare kan leda till instabilitet i byggnaden, rekommenderas att följa följande kriterier vid val av typ av block.

När du väljer ett luftbetongblock är det viktigt att komma ihåg att detta material inte är universellt . För att utföra olika typer av byggnader är det viktigt att välja det material som passar konstruktionens syfte. För konstruktion av bärande väggar och konstruktion av kapitalväggar är väggblock lämpliga; vid uppförande av en invändig skiljevägg används en skiljeväggstyp av ett gasblock. Det är inte svårt att förstå vad som är skillnaden mellan dem. Skillnaden mellan ett skiljeblock och ett väggblock är tjocklek. För skiljeväggar överstiger den inte tvåhundra millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och även när du väljer rekommenderas det att klargöra blockets densitet. Hög densitet visar materialets höga hållfasthet och hög värmeledningsförmåga. Följaktligen måste byggmaterialet med det högsta täthetsmärket överväga värmeisolering. Medeltäthet D500 är mycket populärt. Den är lämplig för alla typer av konstruktion. Men när man bygger partitioner blir det mer rationellt att använda märket D500.

När du väljer ett dimensionsblock måste byggaren ta reda på blockets storlek och utföra beräkningen . Detta är nödvändigt för att förstå hur många block som kommer att behövas för att bygga alla väggar. Dessutom är det lämpligt att kontrollera med säljaren om det finns ett spår och en ås i blocken. Detta är ett valfritt krav, men tack vare förekomsten av dessa element blir det lättare att lägga och limförbrukningen är mycket mer ekonomisk. Priset på denna typ av block är dock mycket högre än kostnaden för ett vanligt block.

Ett annat viktigt kriterium som du måste lita på när du väljer luftbetongblock är dess varumärke. Oftast tillverkas blockerade betongblock av alla märken på samma sätt med samma utrustning och en liknande sammansättning. Om kostnaden för ett varumärke i en butik väsentligt överstiger kostnaden för ett annat, så betalar köparen helt enkelt för varumärket och berömmelsen för samma märke. Dessutom bör du vara uppmärksam på platsen för anläggningen, tillverkade produkter. Ofta beror det höga priset på avståndet till fabriken och butiken betalar för mycket för logistik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid beräkning av erforderlig mängd material måste byggaren ta hänsyn till att den uppskattade limförbrukningen, som de enligt tillverkare underskattar kraftigt. Mest troligt kommer det att krävas mycket mer material under byggnadsarbetet. Den exakta mängden förbrukningsmaterial bestäms av gasblockets kvalitet och dess dimensioner.

I enlighet med GOST -standarder tillåts inte mer än fem procent av marker och skräp på blockmaterial. Denna indikator är dock endast lämplig för produkter av första klass. Materialet i andra klass är inneboende i en indikator på tio procent. Flisad luftbetong är lämplig för att lägga ytterväggar med efterföljande beklädnad. Valet av denna typ av block kommer att spara en fjärdedel av de kostnader som planeras att läggas på material.

Det sista viktiga kriteriet för att välja ett block är sammanhållningsbasen . Från typen av vidhäftningsbas ändras också utseendet på själva gasblocket. För en torr avjämning krävs att man väljer ett byggmaterial med en avvikelse i alla parametrar. Blocket bör inte vara mer än en och en halv millimeter tjockt. Limläggning kräver också en avvikelse. Det bör inte vara mer än två millimeter, och för murverk med murbruk - högst fem.

Rekommenderad: