Gasbetongblock Ytong: Funktioner I D500 Från Luftbetong Och Granskningar Av Tyska Gasblock

Innehållsförteckning:

Video: Gasbetongblock Ytong: Funktioner I D500 Från Luftbetong Och Granskningar Av Tyska Gasblock

Video: Gasbetongblock Ytong: Funktioner I D500 Från Luftbetong Och Granskningar Av Tyska Gasblock
Video: What is Autoclaved Aerated Concrete (AAC or aircrete)? 2024, Maj
Gasbetongblock Ytong: Funktioner I D500 Från Luftbetong Och Granskningar Av Tyska Gasblock
Gasbetongblock Ytong: Funktioner I D500 Från Luftbetong Och Granskningar Av Tyska Gasblock
Anonim

För närvarande på marknaden kan du hitta många olika material som är lämpliga för byggande av byggnader. Många föredrar luftbetong. Låt oss prata om Ytong -produkter.

Bild
Bild

Förening

Gasblock från det tyska företaget Ytong består av en speciell blandning, som innehåller flera element.

När de blandas bildas en speciell porös struktur av delar. Detta är:

  • kvartssand;
  • Portlandcement;
  • aluminiumpulver och suspension;
  • krossad kalk (den kan slakas eller kalkas);
  • vatten (endast godkänt av Gosstandart).
Bild
Bild

Basen för gasblocket är kvartssand. Aluminiumpulver och suspensioner spelar också en viktig roll. De bildar aluminiumoxid och väte, vilket ger materialet porositet. Samtidigt säger experter att alla egenskaper som materialet har kommer att vara desamma för både vertikal och horisontell installation av strukturen.

Ytong -betongblock måste skickas till speciella autoklavugnar, där de komprimeras starkt vid en viss nivå av fukt och temperatur. Därefter erhålls kraftiga byggprodukter som tål nästan alla kemiska reaktioner.

Bild
Bild

Egenskaper

Experter noterar att gasbetong har ett antal viktiga egenskaper. Den kännetecknas av hög hållfasthet, trots sin relativt låga vikt (en kvadratmeter står för 0,5 ton material). Det är särskilt typiskt för modeller av släta D500 -block, eftersom de har en högre densitet. Sådana block ger också utmärkt värmeisolering, vilket uppnås på grund av den porösa strukturen. När det gäller storlekarna är de varierade. Till salu finns alternativ 75x250x625, 625x250x100, 50x250x625, 100x250x625, 600x250x375, 300x250x625 mm, etc.

En annan viktig egenskap hos Ytong luftbetong är bra brandbeständighet. Detta material innehåller speciella mineralämnen som inte brinner. Materialet tål hård frost.

Bild
Bild

Ytong -gasblocket har utmärkta ljudisoleringsegenskaper. På grund av mobilytan kan blocken avsevärt minska onödigt buller. På grund av detta kan väggar av sådant material minska penetration av ljud i byggnaden.

En viktig egenskap hos Ytong luftbetong är dess seismiska motståndskraft . Därför kan byggnader från dessa kvarter byggas även i jordbävningsbenägna områden. Samtidigt är byggmaterialet lätt och har ett tunt inlägg på speciella lim.

En annan värdefull egenskap hos gasblock från denna tillverkare är effektivitet. Jämfört med vanligt murverk är tekniken för tunna sömmar den billigaste, eftersom det i detta fall inte är nödvändigt att arbeta med en limlösning. Detta minskar kostnaderna betydligt och sparar tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gasbetong av detta märke är tillverkat av miljövänliga, naturliga komponenter. Därför är det helt ofarligt för människors hälsa. Och den porösa strukturen i varje block ger luftcirkulation och avdunstning av överflödig fukt, vilket stoppar bildandet av mögel och mögel på beläggningen. Utmärkt ånggenomsläpplighet gör att du kan skapa ett gynnsamt mikroklimat inuti byggnaden. Det bör dock komma ihåg att på grund av för stark porositet kan luftbetong i rum med för hög luftfuktighet endast läggas med särskilt extra skydd. Därför är den inte lämplig för alla strukturer och lokaler.

Det är också viktigt att inte glömma att materialet är ömtåligt . Under stark mekanisk belastning kan den kollapsa. Block har också en minskad tryckhållfasthet på grund av en för låg värmeledningsförmågaskoefficient. Därför kan strukturen skadas om det tillåtna värdet överskrids.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Idag producerar Ytong två typer av gasblock:

  • slät;
  • tunga-och-spår.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tunga-och-spår

Sådana block används för yttre och inre dekoration (för skiljeväggar, väggar, överdrag, tak, restaureringsarbete). Med hjälp av en tung-och-spårstruktur kan du enkelt ansluta alla delar till varandra utan att använda lim.

Denna typ av material är u-formad . Det ger den tätaste anslutningen, vilket resulterar i att värmeförlusten reduceras avsevärt. Ofta används denna sort som formning vid tillverkning av förstärkta överliggare och förstyvningar.

D400-modellen tillhör fjäderblocken (dess mått kan vara 375x250x625, 300x250x625 mm). Som regel används den för att dekorera ytterväggar utan isolering. Tätheten för denna sort är 400 kg / m3. Ångpermeabiliteten är 0,23 och frostmotståndet är 35.

Även betong med spårkam innehåller prover D500 med måtten 175x250x625, 200x250x625, 240x250x625, 250x250x625, 300x250x625, 375x250x625 mm. Deras densitet är 500 kg / m3, frostbeständighet - 35. Ångpermeabilitet är 0, 20.

Bild
Bild

Slät

Sådana block, som de tidigare, kan användas för en mängd olika ändamål (exteriör och inredning, konstruktion av skiljeväggar, tak, trappor, väggar). De har strikta geometriska former och en enhetlig yta. Dessutom fungerar detta material ofta som en startskiva för läggning av ytbeläggningar, limning av tapeter.

Den släta sorten av Ytong luftbetong innehåller D400 -modeller vars storlek kan vara 150x250x625, 200x250x625, 240x250x625, 250x250x625, 300x250x625, 375x250x625, 400x250x625, 500x250x625 mm. Tätheten för sådana bygggasblock når 400 kg / m3. Deras tekniska egenskaper är desamma som för D400-materialet med en spårrygg (ångpermeabilitet är 0,23, frostbeständighet är 35).

Denna typ av material innehåller också D500 -prover med dimensioner, 625x250x100, 75x250x625, 50x250x625, 100x250x625 mm (block 625x250x100 mm används oftast för konstruktion av skiljeväggar). Materialets densitet når 500 kg / m3. Alla tekniska egenskaper är desamma som för D500 med tunga och spår.

Bild
Bild

Ytong tillverkar också armerade betongöverdrag som ger utmärkt värmeisolering även om det inte finns ett extra lager isolering. För bärande inre och yttre väggar, som regel, ta PN250-modellen med en höjd av 249 mm eller PN 125, vars höjd är 24 mm. För invändiga gardinväggar, använd PP250 med en höjd av 49 mm. Denna tillverkare tillverkar också prefabricerade monolitiska golv. De består av balkar med fri förstärkning. Sådana element är gjorda av armerad betong eller stål. Delarnas längd bestäms beroende på de spann som ska täckas. En annan komponent är T-block, som är i form av bussningar inklämda mellan två sidoslitsar. De vilar på balkar

Ytong skapar också välvda luftbetongblock . Med deras hjälp kan du väcka liv i de mest vågade designidéerna. De gör det enkelt att göra halvcirkelformade inre skiljeväggar. Sådana element är installerade på ett tunnfogsmörtel från samma tillverkare.

Företagets sortiment inkluderar även trappkonstruktioner med luftbetong. I detta fall tas endast tung betong av märket D600. Tillverkaren tillverkar trappor i olika former. Du kan installera dem antingen med ett speciellt lim eller med hjälp av verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

För närvarande används luftbetongblock från denna tillverkare i stor utsträckning inom konstruktion för olika ändamål. De används ofta för konstruktion av fundament och källare. Trots allt kommer grundvattnet ofta på dem, och detta material tillåter inte att fukt tränger in. Dessutom används luftbetongblock vid konstruktion av ytterväggar, eftersom beläggningar av detta material har en ökad nivå av ångledningsförmåga och styrka. Samtidigt kan de uppföras med endast ett lager luftbetong.

För interna skiljeväggar tas också gasblock . De är lätta, vilket förenklar installationen och minskar belastningen på bärkonstruktionerna. Samtidigt blir montering av även den mest invecklade formen enkel, eftersom alla anslutande element har perfekta geometriska konturer och är lätt att fixa.

Detta material används också för golv. Storleken på luftbetongpanelerna gör att de kan röra sig något bortom väggarna. De kan användas för nästan vilken taklutning som helst. I detta fall utförs installationen med en lyftkran; ytterligare utrustning krävs inte för installation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

De flesta konsumenter noterar att Ytong -betongblock är av hög kvalitet. Vissa användare talar om den enkla tekniken för att montera materialet, vilket inte kräver mycket ansträngning och tid. Konsumenterna märkte också den ideala geometrin för varje block, vilket också förenklar installationen kraftigt. Många talar om byggnadsmaterialets anständiga utseende.

Men samtidigt kan du också hitta negativa recensioner om Ytong gasbetong. Till exempel noterar byggnadsägare att det kan absorbera fukt, så sprickor kan uppstå på det med tiden. Därför kräver materialet ytterligare yttre skydd.

Rekommenderad: