Sverdlovskaya Pilvridning (27 Bilder): Beskrivning Av Ural Gråtpil, Pil I Landskapsdesign, Sjukdom Och Plantering, Vård

Innehållsförteckning:

Video: Sverdlovskaya Pilvridning (27 Bilder): Beskrivning Av Ural Gråtpil, Pil I Landskapsdesign, Sjukdom Och Plantering, Vård

Video: Sverdlovskaya Pilvridning (27 Bilder): Beskrivning Av Ural Gråtpil, Pil I Landskapsdesign, Sjukdom Och Plantering, Vård
Video: Russia. Ural. Sverdlovsk Region / Россия. Урал. Свердловская область 2024, Maj
Sverdlovskaya Pilvridning (27 Bilder): Beskrivning Av Ural Gråtpil, Pil I Landskapsdesign, Sjukdom Och Plantering, Vård
Sverdlovskaya Pilvridning (27 Bilder): Beskrivning Av Ural Gråtpil, Pil I Landskapsdesign, Sjukdom Och Plantering, Vård
Anonim

Om man tittar på den spektakulära Sverdlovsk -pilen finns det en önskan att tillämpa den i landskapsdesign. Pilkronformar passar alla smaker, vilket lockar designers. När trädet växer tar det ett stort område, så det är viktigt att platsen är tillräckligt rymlig. Från artikeln lär du dig vilket arbete som måste utföras för att ta hand om pilen, hur man planterar den och vilka skadedjur den har.

Bild
Bild

Beskrivning

Varje hybridpil i Ural -urvalet skiljer sig åt i utseende och agrotekniska egenskaper. Kulturen uppträdde under krittperioden (den började för cirka 145 miljoner år sedan) och fanns tillsammans med dinosaurier. Idag finns det mer än 170 säljer på planeten som växer på alla kontinenter. Olika sorter började aktivt användas i landskapskonst av designers i England på 1800 -talet . Växten har ett grenat rotsystem som perfekt stärker bankerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av Sverdlovsk pil

Gråtande

En av de mest stabila och monumentala pilarna. Den växer snabbt, och dess starka stam behöver inte ett strumpeband (kanske bara under det första året av plantering). Trädet växer upp till 7 meter (ibland upp till 10) . På hösten och vintern tar plantans soliga sida en brun nyans. Hennes blomning är riklig, men skiljer sig inte i färg, eftersom sorten har blandade örhängen: man och kvinna. Lövverket lyser med satenglans.

Weeping willow älskar solljus, föredrar färsk och bördig jord . Den här utsikten ser fantastisk ut i ett öppet utrymme, där den kan visa sig i all sin härlighet.

Intressant fakta . Många konstnärer tycker om att måla pil på sina dukar. Hon är med i målningar av sådana framstående konstnärer som Claude Monet, Vincent Van Gogh, Ivan Shishkin.

Willow lockar utan tvekan uppmärksamhet i bilden, som skiljer sig åt i kontrast och ljusstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Buktig

Serien med vridande vide är mycket intressant. Den kan planteras nära en naturlig eller konstgjord behållare - den kompletterar landskapet perfekt. Den slingriga pilen är inte krävande att ta hand om, och den gråtande roten ser väldigt graciös ut . Planter kan säljas under ett annat namn - "lockigt". Namnet är direkt lånat från utsidan av den slingrande vide: det har karakteristiska lockigt, som lockar, grenar. Höjden beror på den specifika sorten och sträcker sig från 2 till 12 meter. Dess sorter utmärks positivt av frostbeständighet.

Som referens: Kronan på Sverdlovsk -pilen kan ha olika former - sfärisk, gråtande, spridande, pyramidal

Dwarf willows, som länge har vunnit sin kärlek, är populära bland designers och trädgårdsmästare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Landning

I Ryssland är den lutande pilen särskilt populär. Vart det än växer, ger pilen fred och harmoni till denna plats. Ett träd av denna typ bildas perfekt genom beskärning, med hjälp av vilket det kan ges önskad form . Att plantera en växt med dekorativa egenskaper kommer att förändra alla territorier. Varianter av denna art är bonsai.

Ett spektakulärt träd kan odlas från en ung planta, men det behöver ordentlig vård . Att lämna, som att plantera, är ingen stor sak, huvudsaken är att bestämma var pilen ska vara. Det är lämpligt att plantera den i ett område som är välbelyst av solen. Nästan alla vide behöver mycket fukt, så det rekommenderas att plantera Sverdlovsk -pilen nära en reservoar. Det första steget inkluderar skärning av sticklingar, varefter de tappas i marken och bibehåller höga fuktnivåer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att rotsystemet har bildats är skärningen redo för transplantation till en permanent plats. Innan du planterar måste du gräva ett hål i förväg och gödsla jorden. Gödsel eller kompost är lämplig för detta. Vid tung jord tillsätts ytterligare sand. Stjälken planteras upp till 15 cm djup.

Innan växten utvecklar ett kraftfullt rotsystem behöver den noggrann vattning . Det är värt att överväga att 2-åriga växter är svårare att tolerera en transplantation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Vård av Sverdlovsk pilträd inkluderar beskärning, som bör utföras årligen, och kronbildning. Om du inte följer dessa regler kommer det att tjockna snabbt. En kosmetisk frisyr kan ge en snurrande växt en annan form. Att ta hand om växten är ganska enkelt, eftersom pilen är opretentiös, inte blir sjuk och är praktiskt taget inte attraktiv för skadliga insekter.

Grundläggande vårdregler

  1. Grenarna ska klippas tidigt på våren. På sommaren utförs endast kosmetisk beskärning.
  2. Varje vår och höst är det lämpligt att behandla pil med svampdämpande medel.
  3. Anläggningen behöver inte binda upp grenar och installera stöd - det gör att de torkar.
  4. Vattna trädet på hösten och våren bör göras 2 gånger i månaden, men bara om det inte regnade. Vid mycket varmt väder kan vattning göras varje vecka.
  5. Omedelbart efter att jorden värms upp måste du applicera organiskt mineralgödsel. På sommaren är det lämpligt att hinna applicera gödselmedel före mitten av juli.
  6. Lossning av jorden sker på våren, sommaren och hösten.
  7. Beskärning utförs på våren. Alla trasiga och skadade skott skärs ut, varefter bildningen sker.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fortplantning

Precis som alla vide är vridande pil en krävande växt i reproduktion. För att göra detta fastnar en kvist helt enkelt i den fuktade marken. Du kan bryta en gren och lägga den i vatten för att slå rot . Efter det kan växten planteras.

Sticklingar kan klippas till slutet av augusti, med början på våren, med en tjocklek på 2 cm i diameter och 30 cm i längd . Sticklingar tas omedelbart med tillräcklig mängd fukt - alla slags pil kan förökas.

Växten är utmärkt för de tillfällen då ett grönt staket krävs, men det rekommenderas att klippa grödan och sammanfläta grenarna i tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

Växten påverkas något av skadedjur och svampsjukdomar, men du bör fortfarande regelbundet bearbeta stamcirkeln för förebyggande. Detta görs genom att lossa och gräva på hösten. Förutom att lossa, är det tillrådligt att applicera gödningsmedel. Gräva upp jorden inte mer än 10 cm djup. På sommaren utförs denna procedur 2-3 gånger.

Efter regn är det en bra idé att lossa jorden eftersom fukten avdunstar långsamt . På hösten sker lossning i oktober, varefter ett tjockt lager torv används för mulching.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pilkulturen skadas av cirka 37 skadedjur. Experter rekommenderar att fånga skadedjur och ta bort skadade grenar i tid. Beroende på insekts typ används en viss metod för att hantera den.

Till exempel, för att bli av med lövhoppare samlas larverna för hand och de vuxna fångas . Fångning utförs med material som är rikligt smord med tjära. Den placeras nära ett träd, varefter lövhopparna skräms bort från skotten med ett nät. Weebladbaggen fångas med förberedda fällor belagda med larvlim.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpning i landskapsdesign

Den slingriga pilen ser bra ut, inte konstigt att den används i landskapsdesign. Dessa träd ser vackra ut även på vintern. Sverdlovsk sorter är anpassade för livet i områden med långvarigt kallt väder. Deras särdrag är dekorativitet och vitalitet . I solen blir barkens färg brun och kronan kan ha en oval eller pyramidform.

Träd kan lokaliseras både ensamma och utgör hela kompositioner, belägna nära andra växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

En lång slingrande pil med gråtande grenar ser väldigt attraktiv ut . Den är idealisk för plantering vid en damm eller annan vattendrag. Hon ser också fördelaktig ut mot bakgrunden av en snyggt trimmad gräsmatta. I parker accentuerar häckar stigarna. Dessutom kan den täta kronan fungera som ett underbart skydd mot solen. Willows är populära i parker, trädgårdar och trädgårdar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Man tror att pil är ett träd som kan driva ut onda andar och ge skydd mot ovänliga människor . Om det är så är det upp till var och en att bestämma själv. Det finns inte ens någon invändning mot de dekorativa egenskaperna hos det lutande utseendet - växten är spektakulär och kan dekorera alla territorier med sig själva.

Rekommenderad: