Sibit (41 Bilder): Lim För Luftbetongblock. Vad Det är? Sibitbad, Materialläggning. Hur Många Block Finns I En Pall? Fördelar Och Nackdelar

Innehållsförteckning:

Video: Sibit (41 Bilder): Lim För Luftbetongblock. Vad Det är? Sibitbad, Materialläggning. Hur Många Block Finns I En Pall? Fördelar Och Nackdelar

Video: Sibit (41 Bilder): Lim För Luftbetongblock. Vad Det är? Sibitbad, Materialläggning. Hur Många Block Finns I En Pall? Fördelar Och Nackdelar
Video: Leicht Perlig (Soft Sparkling) Russian Curvy Model | Wiki, Biography, Age, Family, Career, Facts 2024, Maj
Sibit (41 Bilder): Lim För Luftbetongblock. Vad Det är? Sibitbad, Materialläggning. Hur Många Block Finns I En Pall? Fördelar Och Nackdelar
Sibit (41 Bilder): Lim För Luftbetongblock. Vad Det är? Sibitbad, Materialläggning. Hur Många Block Finns I En Pall? Fördelar Och Nackdelar
Anonim

Det finns många material på marknaden för byggprodukter, inklusive sibit. På grund av dess egenskaper är den lämplig för kalla och södra länder. Användningen av sådana block gör att du snabbt kan bygga hållbara byggnader med bra värmeisolering. Materialet är populärt inte bara inom industriell utan även i privat konstruktion.

Bild
Bild

Vad det är?

Sibit är ett märke av luftbetong, ordet består av två andra namn: Sibirien och Itong -företaget. Produktionen ligger i staden Novosibirsk, samtidigt som man använder tekniken och utrustningen från det tyska företaget, som är den första tillverkaren av autoklaverad betong . Materialet är lätt, men hållbart, vilket förklarar dess popularitet. Det finns flera fördelar med Sibit.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Låg värmeledningsförmåga . I jämförelse med tegel är denna siffra 4 gånger mindre. Sibit -byggnader kan spara upp till 20% på uppvärmning, vilket är ganska lönsamt, särskilt i de norra regionerna. På sommaren förblir inomhustemperaturen på en behaglig nivå.
  • Kallt motstånd . Enligt GOST -föreskrifterna måste luftbetongkonstruktioner tåla ett visst antal vintercykler. Sibits frostmotstånd är mycket högre än minimiparametrarna. Block håller sin prestanda i 200 cykler på grund av deras bubbla struktur. Fukt kan ansamlas i porerna och sedan avdunsta fritt, så att betongen inte spricker.
  • Lätthet . Jämfört med tegelverk väger en kvadratmeter av sibitblock 5 gånger mindre. Detta gör att du kan spara på att hälla grunden, så att du inte behöver installera kraftfulla stöd. Dessutom kräver installationsarbetet inte användning av specialutrustning och tar mindre tid.
  • Vattenångpermeabilitet . Indikatorer är 0,17 g / m2, vilket är 6 gånger högre än för tegel. Denna egenskap gör att du kan förstå hur materialet andas. Med fri avdunstning av fukt i rummet bibehålls ett optimalt mikroklimat. Huset från Sibit kommer inte att ha problem med mögel och svampar, invånarna kommer inte att drabbas av torr luft.
  • Brandsäkerhet . Gasbetong är tillverkad av naturliga komponenter som inte är benägna att antändas. Beroende på konstruktionens egenskaper kommer den att klara en brandbelastning från 3 till 7 timmar om du använder Sibit -block för konstruktion.
  • Mångsidighet . Plattor från detta material kan användas för installation av golv och tak. De låter dig förvandla vinden till ett bostadsloft och bibehålla en behaglig temperatur där, samt spara lite under byggnationen. Väggar är också uppförda från sibit, men det rekommenderas inte att ladda dem med tunga föremål - detta kan betraktas som ett litet minus. När du designar en interiör är det bättre att tillhandahålla golvskåp och inte väggskåp.
Bild
Bild

Bland bristerna kan du inkludera behovet av efterbehandling - du måste köpa ytterligare material för att skapa en bekväm och attraktiv inomhusmiljö. Utanför kommer byggnaden också att behöva skyddas från negativa atmosfäriska påverkan. Dessutom, när man bygger en byggnad på flera våningar, kommer det att vara nödvändigt att installera ett ramstöd. Trots vissa nackdelar överträffar Sibit fortfarande andra populära material.

  • Skumblocket innehåller konstgjorda tillsatser, och dess form skiljer sig inte alltid åt i idealgeometri. Autoklaverad betong är miljövänlig och tillverkad enligt höga krav.
  • Gassilikat har liknande sammansättning, men det är mindre frostbeständigt och dyrare.
  • Träbetong är rädd för kylan och väger mer, det är inte så bekvämt att arbeta med det.
  • Värmeblocket har en lägre värmeledningsförmåga, i detta vinner det, men det innehåller en tvivelaktig komponent - expanderad polystyren, och vid hantering krävs extrem noggrannhet för att inte förstöra materialet.
  • Expanderad lerbetong är starkare, men den behöver ytterligare isolering. Blocken är också mindre i storlek, så installationen kommer att ta längre tid.

Sibit har många fördelar jämfört med andra material. Allt detta uppnås tack vare modern teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur produceras det?

Hemligheten med kvalitet ligger i strikt efterlevnad av proportioner och produktionsstandarder. Som en del av blandningen för tillverkning av luftbetong används följande komponenter:

  • cement;
  • sand;
  • vatten;
  • kalk;
  • aluminiumpulver.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ingredienserna krossas och mals noggrant för att avlägsna alla överflödiga föroreningar, till exempel kan sandbearbetning ta upp till 8 timmar. Efter beredning placeras torra komponenter i en speciell behållare, och sedan hälls bottenlagret med vatten och omrörs tills en krämig konsistens. Lösningen får stå kvar ett tag så att den kan stelna.

De resulterande blocken skärs i storlek och placeras i en autoklavugn i 10 timmar . Under påverkan av starkt tryck får betong ökad hållfasthet och stabilitet, dess prestandaegenskaper förbättras jämfört med ett material som erhållits genom naturlig härdning.

Quicklime används som bindningskomponent.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ämnet levereras i speciella slutna behållare för att minimera interaktion med luft. När aluminiumpulver tillsätts uppstår en reaktion mellan det och kalk, vilket leder till bildandet av en porös betongkonstruktion. Porvolymen är ungefär 3/4 av blockets totala yta, varför materialet är lätt.

För sågning används en maskinmetod som gör att du kan uppnå idealisk geometri . Snittet är plant och måtten motsvarar exakt de angivna parametrarna. Färdiga block placeras på pallar. Efter packning transporteras materialen till lagret. Beroende på produktens storlek, deras antal i pallen och den totala vikten kan vara olika, är det bättre att kontrollera detta vid köp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över blocktyper

Gasblocket kan vara mer hållbart, tåla en allvarlig belastning eller utformat för att lägga isolering. Under varumärket "Sibit" produceras även golvplattor, isoleringspaneler och andra typer av produkter. Alla gasbetongmaterial kan delas in i tre kategorier.

Bild
Bild

Värmeisolerande

De används för ytterligare isolering av väggar eller konstruktion av föremål som inte upplever betydande belastningar under drift, till exempel staket eller små uthus. Tätheten av block av denna typ kan variera från D400 till D500.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturell

De används för konstruktion av bärande stöd eller för att lägga tak. De tål mycket vikt och är mycket hållbara . De används för att konstruera olika byggnader, både bostäder och industri. Tätheten av produkter i denna kategori är från D900 till D1200.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturell och värmeisolering

Kombinerar fördelarna med de två tidigare typerna. De är lämpliga för konstruktion av väggar i bostadshus, medan du inte kan använda ytterligare material för isolering, eftersom gasbetong kommer att behålla värmen väl. Du kan också dela upp produkter efter artikel. Tillverkarens sortiment inkluderar:

  • väggblock;
  • golvplattor;
  • förstärkta överliggare;
  • block för installation av partitioner;
  • värmeisoleringspaneler;
  • ytterligare element.

Dessutom kan du på försäljning hitta relaterade produkter, till exempel lim för luftbetong med samma namn "Sibit". Det används som ett murverk, liksom för utjämning av ytor.

Det finns också en vinterversion av limmet som gör att du kan arbeta vid temperaturer ner till -25 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mått och vikt

Beroende på produkttyp kommer blockstorleken att skilja sig åt:

  • för väggmodeller i kategori B2 är parametrarna 600/200/250 mm, för B3 är bredden 300 mm, för B4 - 400 mm;
  • de minsta blocken för innerväggar har indikatorer på 625/100/250 mm, för de största når bredden 150 mm, andra egenskaper ändras inte;
  • golv skiljer sig i längd - från 2 till 6 meter, de tål belastningar på upp till 800 kg.

Ett standardblock med egenskaper på 600/200/300 mm väger 18 kg. Samtidigt ger en liknande volym tegel (cirka 15-20 bitar) redan 80 kg.

Detta är en märkbar skillnad som påverkar installationsarbetets hastighet och en av anledningarna till Sibits popularitet inom olika områden.

Bild
Bild

Ansökningar

Block används aktivt för konstruktion av olika föremål:

  • låga byggnader;
  • industribyggnad;
  • lager och tekniska byggnader;
  • bad och garage;
  • staket.

Materialet är efterfrågat i privat och industriell konstruktion, det är lämpligt för installation av bärande strukturer, väggisolering, läggning av tak. Beroende på typ av arbete väljs byggstenar med lämplig densitet.

Attraktiv kostnad och tillgänglighet gör det möjligt att köpa en sändning av varor för privata behov.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningstips

Sibit är ganska populärt, så det är lätt att hitta det i järnaffärer. När du köper är det värt att överväga följande punkter:

  • välj block som har en enhetlig färg och struktur, det är lämpligt att komma till basen och titta på varugruppen med egna ögon och inte beställa på distans;
  • be säljaren om ett kvalitetscertifikat för att se till att det inte finns någon falskhet framför dig - ett sådant dokument i butiken måste tillhandahållas på köparens begäran;
  • Se till att luftbetongen är väl förpackad, köp inte produkten utan en skyddande film, eftersom den kan skadas under leveransen.

Det är inte så svårt att ordentligt lägga sibiten med egna händer. På grund av luftbetongens lätthet är det lättare att arbeta med det än med andra material. Installationshastigheten ökar också, stora block staplas mycket snabbare än små tegelstenar.

Du kan bygga ett hus på några månader, och en liten byggnad, till exempel ett badhus, tar ännu mindre tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Transport av gasbetong kräver inga allvarliga kostnader. Materialet levereras till platsen med hjälp av en lastbil. Block kan transporteras över territoriet på en skottkärra eller bäras manuellt. De har speciella hålhandtag för bekvämlighet. Det är viktigt att vara försiktig så att du inte tappar föremålen eftersom de kan gå sönder eller smula på grund av deras bräckliga struktur.

När man bygger hus, bad och garage brukar vanliga väggblock 200/300/600 mm användas . Volymen för en sådan produkt är 0, 036 m³, du kan beräkna flödeshastigheten per 1 m3. Resultatet blir siffran 27, 78, som måste avrundas till närmaste heltal, därför krävs 28 block.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter skickas från fabrik i pallar. Dessutom används skyddande förpackningar så att materialet inte skadas . När du köper block är det viktigt att ta hänsyn till hur många bitar som finns i en pall, detta antal kan vara annorlunda. Till exempel, för en standardstorlek på 200/300/600 mm, finns alternativ för 25, 40 eller 50 bitar.

Att arbeta med block kommer inte att orsaka problem, om du redan har erfarenhet av att lägga tegel är de grundläggande principerna ungefär desamma . Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt den första raden, det är viktigt att noggrant mäta vinklarna, kontrollera vertikaliteten med en lod eller nivå. Samtidigt finns det vissa nyanser som är viktiga just när man lägger en sibit.

Använd ett speciellt lim . Den är utformad speciellt för interaktion med detta material, därför ger den vid applicering en stark vidhäftning mellan elementen. Ett undantag kan göras för den första raden, eftersom värmeisolering är förlagd på grunden och blocken säkert kan fästas på den med en konventionell cement- och sandbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Behandla korrekt. Sibit kan klippas, sågas och hyvlas, vilket gör att du snabbt kan få ytterligare element direkt på webbplatsen med hjälp av tillgängliga verktyg . Men om du behöver borra hål, välj en borr framför en borrmaskin, eftersom den kan krossa materialets porösa struktur.

Observera ordningen . Efter att ha lagt den första raden måste du vänta några timmar och först sedan börja med den andra. Blockens yta bör behandlas med ett speciellt plan så att det blir grovt, då limet fastnar bättre och vidhäftningen ökar. Förstärkning utförs när den fjärde raden är klar. Järnstavar placeras i de skurna spåren.

Välj den optimala temperaturen . Det är bäst att bygga på en varm men inte varm tid. Det lämpliga intervallet för arbete är från +5 till +25 grader. Om temperaturen stiger högre måste blocken fuktas, och på vintern är det nödvändigt att använda ett speciellt kalltåligt lim, annars håller inte strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Man bör komma ihåg att byggnader från sibit kräver efterarbete - både externt och internt. Det är nödvändigt att skydda materialet mot fukt och andra påverkan. Det är viktigt att fodret inte täpper till porbetongens porer, det måste andas fritt. För detta lämnas ett litet luftgap mellan fasadskiktet och väggen.

Innan gipset appliceras är det nödvändigt att använda en primerlösning, samt applicera ett armeringsnät, eftersom ytan på gasbetong själv inte har hög vidhäftning . Det är viktigt att välja efterbehandlingsmaterial som lämpar sig för arbete med en cellbas. Förutom gips kan skyddsfärg användas.

Om du bygger ett hus från Sibit i enlighet med all teknik, använder högkvalitativa efterbehandlingsmaterial, då kan strukturen stå upp till 100 år eller mer.

Rekommenderad: