Kontroller Lasrar: Xliner Duo 360 Och Neo G200, QB Och QB Promo, Neo X200 Set Och Liner Combo 360

Innehållsförteckning:

Video: Kontroller Lasrar: Xliner Duo 360 Och Neo G200, QB Och QB Promo, Neo X200 Set Och Liner Combo 360

Video: Kontroller Lasrar: Xliner Duo 360 Och Neo G200, QB Och QB Promo, Neo X200 Set Och Liner Combo 360
Video: Обзор Уровень CONDTROL Xliner Duo 360 и Xliner Combo 360 2024, Maj
Kontroller Lasrar: Xliner Duo 360 Och Neo G200, QB Och QB Promo, Neo X200 Set Och Liner Combo 360
Kontroller Lasrar: Xliner Duo 360 Och Neo G200, QB Och QB Promo, Neo X200 Set Och Liner Combo 360
Anonim

Nivåer är nödvändiga för att bedöma höjdskillnaden mellan två punkter. Dessa kan vara föremål på marken, platsens nivå när du lägger grunden för ett hus eller planet för något element i en prefabricerad struktur. Detta verktyg används av professionella designingenjörer och byggare vid konstruktion av byggnader och kommunikationssystem. Samtidigt är dess andra ändringar användbara för husägare som använder nivån i privata hushåll.

Bild
Bild

En lasernivå är ett allmänt använt verktyg idag. Det finns ett stort sortiment av modifieringar av lasernivåer, nivåer och avståndsmätare liknande i design, lutningsmätare, som gör att du kan bedöma den relativa höjdskillnaden, deras mätning och märkning är bekvämt och enkelt. För närvarande avancerad teknik gör det möjligt att leverera lasernivåer till salu till ett lågt pris … Redan från 3000-5000 rubel i Ryssland kan du köpa en bra kvalitetsnivå, lämplig för inhemska behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av de mest populära inhemska tillverkarna av lasernivåer är Condtrol Innovation Research Center.

Särdrag

De främsta kännetecknen för Condtrol -produkter är användningen av innovativ teknik, kvalitet och tillgänglighet för produkter. Företaget ser allvarligt på utvecklingen och implementeringen av moderna tekniska lösningar, samarbetar med asiatiska tillverkare av mätinstrumentelement . Produktionen är organiserad på ett sådant sätt att ett högkvalitativt mätinstrument har blivit tillgängligt till ett relativt lågt pris och har vunnit en ledande position, inte bara på hemmamarknaden utan även i andra OSS-länder. När du köper en Condtrol-laser från en auktoriserad leverantör får du 2 års garanti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förpackningens innehåll och egenskaper

Den huvudsakliga arbetsfunktionen för en lasernivå är att projicera ljuset från LED: n i ett plan för att bestämma höjdskillnaden mellan två punkter. I de flesta Condtrol-modeller görs denna projektion med ett optiskt system med flera prismor . LED -laserstrålen samlas i ett plan och passerar genom ett speciellt prisma. Det finns flera sådana prismor i enheten, beroende på hur många plan den kan projicera. De enklaste modellerna av nivåer har två plan: horisontella och vertikala. Standardutrustningen inkluderar ett stativ med universalfäste, vilket är nödvändigt för nivåinställning av nivån under fotografering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Multiprismenivåer har en nackdel - de tillåter dig inte att bygga plan på ett stort avstånd . Normalt används sådana enheter i slutna rum, deras räckvidd överstiger inte 20 m, om inte en speciell strålningsmottagare används. För att övervinna detta problem använder några av lasermodellerna som diskuteras här ett roterande projektionssystem. Ljusplanen i dem byggs genom att rotera lysdioderna. Räckvidden för dessa enheter är mycket högre, den kan nå 200-500 m. Om du använder en strålningsmottagare vid fotografering kan räckvidden nå 1 km.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta möjliggör användning av roterande nivåer i öppna områden, till exempel vid lantmäteri. Därför innehåller paketet med dessa nivåer ett hölje som ger en skyddsklass IP54 mot damm och fukt.

Mått och ergonomi

Utvecklare strävar efter att utforma nivåerna för att vara kompakta och lätta utan att göra avkall på funktionaliteten. Dimensionerna på de flesta modeller överstiger inte 120-130 mm. För användarens bekvämlighet är ett stativ anslutet till nivåerna, vilket gör att du kan ställa in enheten exakt i horisonten . Många modeller har en kompensator - ett automatiskt justeringssystem genom att korrigera lutningsvinkeln på instrumentaxeln. På så sätt behöver du inte ens oroa dig för att manuellt ställa in horisonten.

Bild
Bild
Bild
Bild

En lista med användbara alternativ inkluderar att byta ljusplan för att spara på batteriet. Modeller i det billigaste segmentet har en plan svepvinkel på 140 grader, men redan från 6000 rubel kan du köpa en nivå med en svepvinkel på 360 grader, det vill säga den täcker hela det omgivande utrymmet. På roterande modeller kan du justera rotationshastigheten för lysdioderna.

Design

Plastfodralet för de modeller som hittills tillverkats är tillverkat med förväntan om maximal funktionalitet och komfort. För att skydda den mot stötar och fall, är den täckt med en silikonstötfångare . Insidan av fodralet har vanligtvis en metallram, vilket ger den ytterligare styvhet. Elementet i nivån, för vilket det hålls under drift, är tillverkat med en speciell räfflad yta. Du kan välja en modell vars lysdioder avger rött eller grönt ljus, som projiceras på objektets yta i form av ljusa, klart synliga linjer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Lasernivåer, till skillnad från traditionella optiska, kräver en strömkälla i form av batterier eller laddningsbara batterier. Men de är kompakta, att arbeta med dem är bekvämt, visuellt och kräver inga speciella färdigheter. Därför är nuvarande marknadstrender sådana att lasermodeller framgångsrikt används för hushålls- och konstruktionsändamål, medan optiska modeller används för professionell fotografering på fältet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som redan sagts, prismatiska nivåer har en kort räckvidd … Men de har också en fördel jämfört med roterande modeller som kan användas över långa sträckor. Prismatiska nivåer är pålitliga eftersom det inte finns några rörliga delar i deras design. Fördelarna med Condtrol -produkter inkluderar enkelhet, motståndskraft mot olika driftförhållanden och lång livslängd. Många modeller, inte bara roterande, även prismatiska, ger en 360-graders skanningsvinkel för ljusplanet.

Bild
Bild

Populära modeller

Nivåer från det professionella segmentet låter dig undersöka och markera med stor noggrannhet. Till exempel, Xliner Duo 360 -modell stöder projicering av två ljusplan vid 90 grader mot varandra. Den passar både inomhus och utomhus. Eftersom den här modellen ger en 360-gradersvy är det mycket bekvämt att arbeta med den. När du arbetar på fältet är det onödigt att oroa sig för enhetens säkerhet - fodralet har en skyddsklass IP54. En särskild funktion av nivån är förmågan att bygga lutande plan. Enheten är utrustad med en självnivellerande funktion med en maximal avvikelse på 4 grader och en noggrannhet på 0,2 mm / m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du tvärtom behöver en billig, funktionell och bekväm nivå kan du vara lämplig QB -kampanj från 2500 rubel. Den är också utrustad med en kompensator för automatisk utjämning och en ökad skyddsnivå. Nivån är enkel att använda, alla nödvändiga åtgärder utförs med en knapp. Den maximala avvikelsen under automatisk nivellering är 5 grader, noggrannheten är 0,5 mm / m. Detta är tillräckligt för hushålls- och byggbehov. Du kan köpa nivån från en auktoriserad leverantör med 2 års garanti.

Bild
Bild
Bild
Bild

I mitten priskategori ingår nivå Neo G200 … Samtidigt är den unik i sina funktioner. Denna enhet använder grönt laserljus, vilket gör dess linjer lätt synliga även på stora avstånd och i starkt ljus. Liksom andra nivåer i Neo -serien har den en modern, original design. Denna nivå har ett ökat räckvidd - 50 m, en ganska hög noggrannhet - 0,3 mm / m. Dess ljusplan har en maximal skanningsvinkel på 140 grader och stöder möjligheten att skapa sneda linjer.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan populär modell från samma serie - Neo X200 Set . Liksom andra nivåer från detta område har denna enhet en kraftfull laser med ett ökat räckvidd. Det finns också en pulsfunktion. Kroppen är utformad för att ge ett tillförlitligt stötsäkert skydd, och dess ljusa plan stöder lutningsprojektion. Handlingsradien är 20 m, den kan ökas upp till 60 på grund av pulsläget. Självnivellering ger en hög noggrannhet på 0,2 mm / m och en avvikelse från horisonten högst 5 grader.

Bild
Bild

En annan liknande modell, Neo X1-360 , det horisontella planet har en 360 graders svepvinkel. I kombination med vertikalen och förmågan att rita lutande linjer gör detta verktyget mycket bekvämt för konstruktionsmarkeringar. Slutligen stöder den också utökat räckvidd på upp till 60 m med en laserfrekvens med flera frekvenser. Självnivellerande noggrannhet är 0,3 mm / m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Neo -serien har en professionell modell som lämpar sig för utmanande byggplatsmarkeringar. Detta är Neo X2-360 … Denna nivå har två ljusplan, ett horisontellt och ett vertikalt, och båda har en 360 graders svepvinkel. Således är det tillräckligt att ställa in enheten en gång vid önskad punkt i rummet, och efter det kommer dess linjer att synas längs hela omkretsen. Dess räckvidd är 30 m, och med detektorn kan du bygga linjer på ett avstånd av 60 m. Enheten ger en noggrannhet på upp till 0,3 mm / m.

Bild
Bild

En av ledarna inom bekvämlighet och noggrannhet i denna recension är en nivå för professionella byggare Xliner Combo 360 … Han är också en av de dyraste. Dess horisontella plan projiceras i 360 grader och stöder ett pulsläge som ökar räckvidden upp till 60 m. Enhetens noggrannhet är mycket hög - 0,2 mm / m. Det finns en automatisk nivellering och en lodlinjefunktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ännu fler möjligheter kan ges modell UniX 360 Grön , som förutom det cirkulära horisontella planet på 360 grader har en vertikal med en svepvinkel på 140 grader. Ett särdrag hos denna nivå är en pendelkompensator med hög precision, som gör det möjligt att självnivåera med en avvikelse på högst 0,2 mm / m. Lysdioderna på denna nivå avger ett enhetligt grönt ljus som är tydligt synligt även i starkt solljus. Arbetsområdet är 50 m, när du använder mottagaren kan du arbeta inom 100 m räckvidd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den senaste modellen som har granskats har en förbättrad version - UniX 360 Green Pro … En sådan nivå, förutom ett cirkulärt horisontellt plan, har två vertikala och ger hög noggrannhet (upp till 0,2 mm / m) i intervallet upp till 100 m.

Bild
Bild

Tips för användning

Vid undersökning av terrängen, bedömning av höjdskillnaden och mätning, markering med hjälp av alla ovanstående modeller av nivåer, måste vissa regler och säkerhetsåtgärder följas. För att säkerställa att laserstrålen inte avbryts måste det finnas en klar siktlinje mellan nivån och föremålet . Även om alla modeller av Condtrol -nivåer har en hög grad av skydd mot damm, fukt och mekanisk belastning (främst IP54 -klass), bör man komma ihåg att deras mikrokretsar inte är konstruerade för att fungera vid temperaturer under 0 ° C och över 50 ° C.

Bild
Bild

Du borde veta det om lasern kommer in i ögonen kan den skada en person eller ett djur … Varna alla på plats innan de gör mätningar. Använd skyddsglasögon. För att utföra korrekt fotografering, mätning och markering måste du installera enheten på en plan yta eller på ett stativ. I detta fall är den inbyggda kompensatorn till stor nytta. När avvikelsen från horisonten börjar överskrida det tillåtna tröskelvärdet, för vissa modeller utlöses en ljudsignal, och för andra blinkar lysdioder.

Bild
Bild

Granska översikt

Användarrecensioner för Condtrol -produkter är mestadels positiva. Vissa noterar att det finns ett äktenskap bland nivåerna i budgetprissegmentet. Nivån på användarvänlighet är högt rankad. Recensioner för modeller från mellanklass, till exempel Neo-linjen, noterar lysdiodernas goda kvalitet och laserns ljusstyrka . Köpare anser också att möjligheten att drivas från elnätet som en praktisk funktion i praktiken.

Bild
Bild

Med dyra professionella nivåer som XLiner -serien gillar folk hög precision. Användare rekommenderas att köpa dessa enheter i en officiell butik så att de tekniska egenskaperna garanteras motsvara deklarerade.

Rekommenderad: