Set - Gardiner Och överkast För Sovrummet (65 Bilder): Vackra Set Från Turkiet Och Elit Från Italien, En Kombination Av Gardiner, Designalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Set - Gardiner Och överkast För Sovrummet (65 Bilder): Vackra Set Från Turkiet Och Elit Från Italien, En Kombination Av Gardiner, Designalternativ

Video: Set - Gardiner Och överkast För Sovrummet (65 Bilder): Vackra Set Från Turkiet Och Elit Från Italien, En Kombination Av Gardiner, Designalternativ
Video: Små tips för enkla förändringar - Gardiner till sovrummet 2024, April
Set - Gardiner Och överkast För Sovrummet (65 Bilder): Vackra Set Från Turkiet Och Elit Från Italien, En Kombination Av Gardiner, Designalternativ
Set - Gardiner Och överkast För Sovrummet (65 Bilder): Vackra Set Från Turkiet Och Elit Från Italien, En Kombination Av Gardiner, Designalternativ
Anonim

Sovrummet är platsen där du ska känna dig bekväm och lugn. Designen av personligt utrymme spelar en viktig roll i detta, det viktigaste här är inte bara färgerna på tapeter och sovrumsset, utan också de rätt valda textilierna, det vill säga gardiner och överkast för möbler.

Bild
Bild

Fördelar

Smakfullt utvalda tyger kan helt omvandla dina kvadratmeter. Tillverkare erbjuder många alternativ för att dekorera ett sovrum - klassiska tyggardiner, öppna och stängda persienner, persienner. Men i den här artikeln kommer vi att överväga ett textilalternativ som är klassiskt och oersättligt hela tiden. Tack vare tygets särart kan du visuellt utöka rummet eller omvänt göra ett stort rum mysigt och sensuellt med mörka, rika toner.

Uppsättningarna av gardiner och överkast är perfekta för varandra på grund av att de är gjorda av samma material och matchar stilen i sovrummet. Sådana kit gör att du kan betona den sofistikerade stilen i ditt rum, och för detta behöver du inte göra dyra reparationer alls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns många alternativ för uppsättningar gardiner och överkast i sovrummet - allt beror på din önskan och stil i sovrumsdekoration. Du kan välja gardiner och överkast av samma färg, ibland byts överkast med en filt, och istället för de vanliga textilgardinerna väljs fotogardiner. Vissa väljer solida gardiner med lambrequins, örngott och dekorativa kuddar matchas med dem.

Vissa kit inkluderar hållare eller ringar och örngott för att komplettera ditt rum. Valet av design är strikt individuellt, du kan inte skämmas för dina fantasier, för råd från erfarna designers kommer säkert att hjälpa dig att uppnå önskat resultat.

Eftersom uppsättningen av satsen kan vara annorlunda måste du noggrant väga alla nyanser och ordna delarna korrekt. Därför är ett av de vinnande alternativen klassiskt (vanliga tyger med samma textur), och dessutom kan det finnas en lätt organza som sätter igång huvudtonen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gardiner med fotoutskrift eller fotogardiner kom på mode relativt nyligen, men har redan vunnit ett stort antal beundrare.

Huvudskillnaden mellan en fotogardin är en ljus ritning, som du kan välja individuellt, på beställning. Men i sovrummet rekommenderas fotgardiner att välja pastellfärger för att skapa effekten av lugn och harmoni. Överkastens ton kan betona skuggan av tryckta gardiner eller ha en kontrastfärg. Fotogardiner är gjorda av olika material, oftast blackout, satin och gabardin. Det är inte alls nödvändigt att gardiner och överkast i dina uppsättningar var exakt samma färg, tvärtom, experimentera med färg, var inte rädd för nyhet!

Bild
Bild
Bild
Bild

Några tips från designers:

  • Välj inte uppsättningar gardiner och överkast som upprepar mönstren på tapeten. Låt dem vara olika i tonen.
  • Om dina väggar i sovrummet är vita, välj gärna textilier av valfri nyans och mönster.
  • Om ditt sovrum är dåligt upplyst, välj "varma" tyger. Om ditt rum är på solsidan, "kyl" det med blått, grått eller lila.
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Med rätt uppsättning gardiner och överkast kan du förbättra ditt sovrums stil:

Klassisk stil - återhållsamma, ljusa färger. I ett sådant rum kommer franska gardiner och överkast att se bra ut. Lambrequins, täta, tunga gardiner kommer att komplettera det inre av rummet. Klassikern innebär närvaro av skjut- och tyllgardiner. Du kan använda ett ovanligt, stort mönster för den första och enfärgade, i färgen på huvudtyget - för den andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Romersk stil - för sovrum med en minsta uppsättning möbler. Sådana gardiner framhäver belysningen i rummet perfekt, så att du kan njuta av de oförglömliga färgerna tidigt på morgonen. Överkast, anpassade till tonen i de draperade gardinerna och ljusa tyllgardiner, skapar en obeskrivlig atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Engelsk stil - i detta fall måste alla inre element, gardiner och överkast matchas. Variegated och ljusa färger är uteslutna, men olika monogram, heraldiska mönster är bara välkomna.

Bild
Bild

Land - i det här fallet kan du kombinera färger i alla nyanser utan att vara rädd för att överdriva det. Handbroderade virkade överkast som repeterar gardinernas nyanser skapar en festlig stämning i ditt sovrum. När du väljer denna stil används ofta sängar i smidesjärn, så att du kan använda spetsar eller guipure i överkastets design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Art déco - lyxstil. I ett sådant sovrum ska både gardiner och sängkläder vara dyra. I vissa fall, i stället för en dyr filt, används huden på ett exotiskt djur. Materialet till gardinerna är organza med inslag av guld- eller sidenbroderi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk: använd textilier med stora geometriska tryck, gardiner kan vara vanliga, men med skickligt draperi. Överkast i fleece håller dig varm. Materialet är hållbart och lätt, bleknar inte och "andas".

Bild
Bild

Tyger

När de väljer uppsättningar för sitt sovrum står många inför problemet med att välja ett tyg, eftersom alla kan vara lämpliga för gardiner, men överkast, förutom estetiskt nöje, bör fortfarande vara praktiska. Vad som ska vara uppsättningen i sovrummet, vi räknar ut det tillsammans.

Jacquard gardiner är mycket populära . Jacquard är ett tyg med ett stort mönster, som erhålls genom att väva trådar av naturmaterial - bomull, linne, siden eller ull. Jacquardprodukter är rika, lyxiga, kan vara flerfärgade och monokromatiska. Gardiner och överkast av sådant tyg kräver inte specialiserat underhåll. I princip är detta inte ens ett tyg, utan en fingerfärdig sammanvävning av trådar - upp till 24 bitar, vilket ger produkterna styrka.

Jacquardsatsen töjs inte, tappar inte sitt utseende och är perfekt tvättbar.

Bild
Bild

Jacquardgardiner släpper inte in solljus, och om du gillar att sova i absolut mörker är den här uppsättningen bara för dig. Tillverkare av gardiner och överkast erbjuder många färger av jacquard:

  • Geometriska, linje- eller orientaliska mönster. Om du väljer ljusa eller flerfärgade gardiner, se till att väggarna i ditt sovrum är solida och ljusa, annars blir ditt sovrums utseende övermättat med färgkontraster.
  • Ett blommönster. Sådana kit är mycket populära och har inte gått av mode på många år. Lämplig för alla tapeter i en neutral färg.
  • Vanligt tyg. Det klassiska valet för klassiska interiörer. Ser bra ut i andra stilar: country, loft, japanska och afrikanska.
  • Kontrastgardiner kommer att se bra ut i olika inredningsalternativ, det är bara viktigt att harmoniskt välja huvud- och skuggtonen.

Om du bestämmer dig för att köpa en uppsättning av samma jacquardtyg, kom ihåg att jacquard överkast är ett utmärkt val.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra tyger inkluderar:

Sammet eller velour . Skyddar perfekt mot dagsljus. De är lämpliga för alla fönsterstorlekar, men dessa tyger är inte riktigt lämpliga för överkast. Men om du är en fan av sammetveck kan du använda trasorna från detta tyg för att sy överkastet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modernt mörkläggande tyg -högkvalitativ, hållbar, överför inte solljus, eftersom den har ett ljussäkert lager vid basen. Detta tyg används för alla interiörer i sovrummet; det bleknar praktiskt taget inte i solen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Linne, siden eller bomull - naturliga tyger … Perfekt för alla sovrum. Det är väldigt lätt att välja överkast för dem - både i färg och textur. Sådana uppsättningar kan trimmas med spetsar, olika tillbehör. Gardiner av sådant material kommer inte att överbelasta sovrumsutrymmet. Materialet är hygroskopiskt och orsakar inte allergier.

Läkare har bevisat att linneprodukter återspeglar strålning från hushållsapparater; det är mycket lättare att andas i rum med linnegardiner. Sidenprodukter gillar inte dammkvalster, eftersom tyget innehåller sericin (sidenlim). Siden har en fördelaktig effekt på huden och förbättrar till och med blodcirkulationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

programvara - specialtyg för gardiner och möbler. Mjuk, huvudsakligen tillverkad av polyester, men med obligatoriska tillsatser av bomull eller viskos. Gardiner och överkast av sådant tyg är mycket hållbara, lätt draperade, behåller sin form och bleknar inte under solens strålar. Tyget blir inte smutsigt, men damm kan samlas på ytan, som bäst avlägsnas med dammsugare och torrtvätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Satängset alltid smart, slitstark, men kräver noggrant underhåll.

Bild
Bild

Färger och mönster

En uppsättning gardiner och överkast för sovrummet bör väljas med hänsyn till färgen på det omgivande interiören. Kom ihåg några tips:

  • Om dina väggar är målade i blått eller grönt är det mest logiskt att välja ett överkast och gardiner i samma nyans, eller omvänt föredra lila. Denna kombination är den perfekta lösningen för ett modernt sovrum.
  • Kombinera gärna produkter från vitt och olika nyanser av brunt.
  • Har ditt sovrum tvåfärgade tapeter? Var noga med att upprepa färgen på en del i färgtonen på överkasten och gardinerna.
  • Om din tapet är i ett litet mönster kan gardiner och överkast väljas med ett stort mönster, och vice versa.
  • Färgschemat för ditt kit kan styras av färgen på möbler eller olika ljusa tillbehör i sovrummet.
  • Vita och blå sovrum kan dekoreras genom att välja ett överkast av någon marin nyans, turkos eller smaragd, men i det här fallet lämnar vi gardinerna vita.
  • Om dina gardiner är monokromatiska kan sängklädselns element upprepa sin färg eller dess nyans, till exempel körsbärsgardiner och ett överkast av insatser av denna rika färg.
  • Ljusa gröna nyanser kommer alltid att pigga upp dig - använd den här färgen för att somna utan att oroa dig för någonting.
  • Silver- och guldtrådar vävda i tygerna i dina gardiner kommer att skapa en festlig atmosfär - ljusets spel i detta fall kommer att spela i dina händer.
  • Använd inte uppsättningar textilier med diametralt motsatta färger - du kommer att känna dig obekväm i ett sådant rum.
  • Orange är i perfekt harmoni med lila och vitt, men passar kategoriskt inte rosa eller vinrött.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket är bättre: ett färdigt kit eller ett skräddarsytt?

Om du är en kreativ person och du inte har tillräckligt med pengar för att köpa ett färdigt kit, kan du återkalla handarbetelektionerna.

Först och främst måste du känna till måtten på framtida produkter - ta mätningar från sängen och mäta fönstret. Om din madrass har rundade kanter måste du svettas för att inte göra något misstag. Tänk sedan på trimmer och krusiduller. Detsamma gäller sömnad gardiner - färg, stil, inredning alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett alternativ kan vara ett skräddarsytt kit - du måste bestämma dina önskningar, välja färg, tyg, plocka tillbehör. Många sömnadsföretag kommer att ta hänsyn till storleken på ditt rum, belysning, rumsfunktioner och dina preferenser när du beställer. Sådana gardiner och överkast, örngott och kappor passar perfekt in i din inredning. I det här fallet kan du vara helt säker på att ingen annan kommer att ha en sådan sådan uppsättning, gjord på beställning åt dig.

Om du vill ha ett omedelbart resultat, välj sedan ett färdigt kit, lyckligtvis är textiltillverkare redo att erbjuda många fantastiska nya produkter och alternativ. En av fördelarna med ett färdigt kit är priset - att skräddarsy för en individuell order blir säkert dyrare. Spara tid är också en fördel - du behöver inte vänta, men du kan välja allt från katalogen.

Bild
Bild

Tillverkare

Idag är tillverkare av färdiga uppsättningar gardiner och överkast redo att erbjuda kunderna hög kvalitet och överkomliga priser:

Bland de mest kända är leverantörer från Vitryssland . Ett stort urval av modeller, högkvalitativa textilier och vackra färger från vitryska tillverkare har hittat många fans av underkläder av hög kvalitet. Dyra och sofistikerade uppsättningar från Italien har länge varit mycket efterfrågade bland ryska konsumenter. Utsökta kungliga uppsättningar av italienare lämnar inte likgiltiga någon av skönhetsälskarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Textilier från Turkiet är ett upplopp av färger, viktlöshet och fantasi . Set från Turkiet garanterar en bekväm miljö i ditt sovrum. Elite textilier från Togas, ett företag som har gjort kit för ditt hem i nästan 100 år, är slående. Företagets ledare försöker vinna över köparen och erbjuder många alternativ för att välja uppsättningar för sovrummet till olika priser - ekonomiklassprodukter, premiumklass och elitmodeller. Färdiga uppsättningar är slående i sin sofistikering, lyx och praktiska och är lämpliga för alla stil i sovrummet.

Rekommenderad: