Hur Man Ansluter Xbox Till TV: Xbox 360 Och One S, Ser Genom HDMI Och Ingen Signal, Hur Man Slår På Med Tulpaner Och Andra Metoder, Inställning

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Ansluter Xbox Till TV: Xbox 360 Och One S, Ser Genom HDMI Och Ingen Signal, Hur Man Slår På Med Tulpaner Och Andra Metoder, Inställning

Video: Hur Man Ansluter Xbox Till TV: Xbox 360 Och One S, Ser Genom HDMI Och Ingen Signal, Hur Man Slår På Med Tulpaner Och Andra Metoder, Inställning
Video: Как подключить Xbox one s к ноутбуку windows 10 2024, April
Hur Man Ansluter Xbox Till TV: Xbox 360 Och One S, Ser Genom HDMI Och Ingen Signal, Hur Man Slår På Med Tulpaner Och Andra Metoder, Inställning
Hur Man Ansluter Xbox Till TV: Xbox 360 Och One S, Ser Genom HDMI Och Ingen Signal, Hur Man Slår På Med Tulpaner Och Andra Metoder, Inställning
Anonim

Många spelare är säkra på att det inte finns något bättre än en stationär dator med en kraftfull fyllning. Vissa fans av tekniskt komplexa spel föredrar dock spelkonsoler. Det är inget överraskande. Idag släpps ursprungligen nya spel för Xbox, och sedan konverteras de till arbete på en bärbar dator och PC. Det är dock omöjligt att känna spelets fullhet när du sitter i en fåtölj vid en liten bildskärm. Xbox tar en ledande position i den här frågan, eftersom den ansluter till en bredbilds -TV. Det viktigaste är att ansluta konsolen korrekt och konfigurera den.

Vilka TV -apparater är lämpliga för synkronisering?

Som du vet har alla TV -apparater på baksidan och sidopanelerna flera olika portar utformade för att ansluta olika enheter och kringutrustning. Xbox -konsolen är opretentiös i denna fråga. Denna digitalbox är lämplig för moderna TV-apparater från olika tillverkare, nämligen: Sony, Panasonic, LG, Philips och Samsung . Bilden blir särskilt ljus och mättad på TV -apparater med 4K -teknik.

Förutom de märken som presenteras finns det ett antal lite kända företag som skapar TV-apparater med olika kontakter som är lämpliga för att ansluta en video-set-top-box. Det är mycket svårt att lista dem alla, men om en är närvarande i huset är det tillräckligt att ta bruksanvisningen och se vilka enheter och på vilket sätt som ska anslutas till TV: n. Idag är Xbox 360 -videokonsolen mycket populär.

Du kan ansluta den till valfri TV från listan som presenterades tidigare. Men om du försöker kommer du att kunna synkronisera konsolen med en vanlig TV och aktivera motsvarande enhetsinställningar.

Bild
Bild

Anslutningsalternativ

Spelet på en stor TV -skärm, snarare än på en liten bildskärm på en stationär dator, är mycket mer intressant. Det finns flera anledningar till detta: maximal bilddetalj och ingen begränsning av bildens betraktningsvinkel . Det är dessa egenskaper som har fått många spelare att byta till en widescreen -TV -skärm.

Uppsättningen för varje Xbox -spelkonsol innehåller själva konsolen, joysticks, en anslutningskabel, en bruksanvisning, där alla regler för användning av enheten stavas. Det är där metoderna för att ansluta digitalboxen till TV: n indikeras och hur man konfigurerar systemet korrekt. Det vanligaste sättet att ansluta är HDMI -kabel . Det finns dock andra alternativ, till exempel genom en tulpan eller, som de också kallas, klockor. Men den här metoden används i äldre TV -apparater. Förresten är det att föredra att köpa för föråldrade Xbox 360 -TV -apparater. Den här enheten anses vara universell, men tyvärr är det nästan omöjligt att få en perfekt bild.

Spelkonsolen ansluter till din gamla TV precis som med de senaste tv -apparaterna . Tulpaner som finns i ändarna av sladdarna är anslutna till lämpliga kontakter. Var och en av dem är målade i en specifik färg. Det viktigaste är att göra rätt inställningar efter anslutning. Men idag är det senaste anslutningssystemet för Xbox -spelkonsolen SCART -systemet. Bara den är inte lämplig för alla konsoler, men bara för Xbox 360 och Xbox One. Detta anslutningssystem är en adapter som ökar TV: ns funktionalitet. Med dess hjälp blir det möjligt att synkronisera TV: ns funktion med en DVD-mottagare, video och andra enheter.

Microsoft slutade inte med att skapa en universalkonsol . Så, Xbox One- och X -modellerna föddes. Och 2016 lanserade företaget spelkonsolen Xbox One S. Denna modell fick en mindre storlek, som var tvungen att ta bort flera kontakter från designen. Idag finns det 4 allmänt kända sätt att ansluta Xbox.

Dessutom kan varje användare välja det bekvämaste alternativet för sig själv. Och med bara lite tid kommer du att kunna få en högkvalitativ bild av dina favoritspel.

Bild
Bild
Bild
Bild

HDMI

Det enklaste sättet att ansluta en spelkonsol, som tar väldigt lite tid, är via en HDMI -kabel. Användaren behöver inte visa några speciella färdigheter och kunskaper.

  • Först och främst är det värt att stänga av all utrustning, helst även att koppla ur den från uttaget.
  • Ta HDMI -kabeln, ta bort locken från båda kontakterna.
  • Hitta de nödvändiga uttagen på baksidan av konsolen och TV: n och anslut HDMI -kabeln till dem.
  • Det återstår bara att slå på båda enheterna.

I allmänhet kan processen med att ansluta en HDMI -kabel inte kallas komplicerad. Även ett barn klarar detta arbete. Så snart enheterna tar emot en signal från elnätet sker synkronisering mellan dem . Signalen ska omedelbart visas på konsolens manöverpanel. Om detta inte händer måste du använda den manuella konfigurationsmetoden. Det räcker med att trycka på Sourse -knappen på fjärrkontrollen för att byta bildkälla.

Det enda "men", den här metoden är endast lämplig för moderna TV -modeller. Konventionella TV -apparater har ingen HDMI -kontakt. Effekten av bildöverföring via HDMI -kabel är ofattbar. Skärmen visar palettens rikedom, ökar hastigheten för förändring av ramar och ljud avsevärt. Men det mest anmärkningsvärda är att det inte är nödvändigt att utföra komplexa manuella justeringar för att få en sådan effekt. HDMI -kabeln gör allt på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

HD AV -kabel

Om användaren vill få en Full HD-bild på sin skärm är det värt att ansluta Xbox via en HD-AV-kabel. Denna metod kan inte kallas enkel. Det finns vissa finesser som du bör vara uppmärksam på. En av de största anslutningsutmaningarna är att hitta rätt kontakter.

  • Först och främst måste du välja ett kit . I det här fallet måste användaren komma ihåg att de skiljer sig åt i tv: ns egenskaper. Det finns kit som är lämpliga för skärmar upp till 480p och HDTV, avsedda för moderna TV -modeller.
  • Därefter måste du upprätta en anslutning . Trådproppar - tulpaner och kontakter är målade i specifika färger så att användaren inte blir förvirrad när han ansluter. För TV-apparater av äldre modeller används en röd och vit kontakt, en extra gul används för att ansluta en TV med Hi-Tech-upplösning.
  • När du ansluter tulpaner det är nödvändigt att kontrollera att tulpanerna faller i boet med lämpliga markeringar.

Denna metod skiljer sig från den tidigare genom möjligheten att ansluta äldre TV -apparater till spelkonsolen. Men samtidigt kan inte signalkvaliteten kallas dålig. Det ger också rikedom till skärmens palett, ökar bildfrekvensen och ljudet blir tydligare. Men spelare jagar exakt dessa egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

S-video

När TV: n inte stöder andra sätt att ansluta konsolen måste du använda S-video-metoden, även kallad VHS. Det är typiskt för både gamla TV -mottagare och nya modeller med standardkontakter för anslutning av ytterligare enheter. Naturligtvis kommer kvaliteten inte att vara hög, max är 480p. Men detta är tillräckligt för föråldrade TV -apparater med minimala egenskaper.

  • För att ansluta konsolen måste du koppla bort strömmen till enheterna från elnätet.
  • Därefter bestäms riktningen för kontakterna som går till enheterna.
  • Det återstår att göra en anslutning.

Efter anslutning av kontakterna måste synkroniseringen aktiveras omedelbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

VGA HD AV

Detta gränssnitt är också ett av de vanliga sätten att ansluta Xbox. Nackdelen med denna metod är dock behovet av att köpa en separat tråd. Även om ett sådant köp inte kommer att slå i fickan alls. Tja, om TV: n inte har en motsvarande kontakt måste du köpa en speciell adapter. Själva anslutningsprocessen är ganska enkel, det tar max en minut.

  • Först och främst måste du ansluta kabeln till spelkonsolen via A / V -porten. Den andra änden ansluts till TV: n antingen direkt eller via en adapter.
  • Det är viktigt att inte blanda ihop trådarna. För detta är kontakterna och kontakterna färgade olika. Till exempel är de röda och vita spetsarna ansvariga för ljudsignalen.
  • Enheterna kan nu slås på. Synkroniseringen av signalen mellan TV: n och spelkonsolen är omedelbar.

Så snabbt och enkelt konverteras bilden på TV: n till 1080p.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

För att undvika problem med anslutningen av spelkonsolen måste du läsa bruksanvisningen. Det är viktigt att komma ihåg att båda enheterna måste kopplas bort från elnätet innan kablarna ansluts. Först och främst sätts ledningarna in i spelkonsolens uttag, sedan i TV: n . Och först då är det tillåtet att starta tekniken. Den korrekta anslutningen av konsolen indikeras av att en ny flik visas i TV -menyn. Men användaren kan inte alltid ansluta spelkonsolen. Det finns många anledningar till detta. Kanske är kontakterna löst anslutna i uttagen, eller själva kabeln har ett internt avbrott, eller kanske är en av kontakterna ur funktion.

Även efter anslutning finns det risk för mindre problem, till exempel "ingen signal" eller bilden försvann helt . I sådana situationer bör du kontrollera att anslutningen är korrekt och tät. Om kontakterna är korrekt anslutna, men det inte finns någon signal, måste du kontakta teknisk support. Att försöka ta reda på orsaken till felet på egen hand i det här fallet blir fel. Enligt serviceanställda är det vanligaste problemet när TV: n inte ser spelkonsolen ansluten via en HDMI -kabel.

I detta fall var tråden ansluten enligt steg-för-steg-instruktionerna. I en sådan situation bör du kontakta dem. Stöd.

Rekommenderad: