Skiftnyckelsats: översikt över Spärrnycklar. Kopparpläterade Eller Förkromade Nyckelsatser, 12 St

Innehållsförteckning:

Video: Skiftnyckelsats: översikt över Spärrnycklar. Kopparpläterade Eller Förkromade Nyckelsatser, 12 St

Video: Skiftnyckelsats: översikt över Spärrnycklar. Kopparpläterade Eller Förkromade Nyckelsatser, 12 St
Video: KC Tool Haul #16: Wera Joker Ratcheting Wrenches - First Impressions and Comparisons! 2024, Maj
Skiftnyckelsats: översikt över Spärrnycklar. Kopparpläterade Eller Förkromade Nyckelsatser, 12 St
Skiftnyckelsats: översikt över Spärrnycklar. Kopparpläterade Eller Förkromade Nyckelsatser, 12 St
Anonim

Ett av de viktigaste låssmedverktygen är skiftnyckeln. Det är oersättligt när reparationer utförs i huset och i olika byggnader. Krävs varhelst det är nödvändigt att dra åt eller lossa muttern. Det är bra att ha en uppsättning skiftnycklar till hands som passar alla bultar och muttrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppsättningens innehåll

Den innehåller kombinerade enheter med öppen ände, som alla utför jobbet med att skruva loss muttrarna, även på svåråtkomliga platser.

Carob

En typ av skiftnyckel är skiftnyckeln. Det är en modell med käkar eller horn vid spetsarna för att greppa muttrarna på flera sidor. För enklare användning av verktyget på en otillgänglig plats lutas manöverhuvudet till handtaget med 15-30 grader. Kits bestående av dem är allmänt kända och utbredda på grund av deras enkla och praktiska användning . Men samtidigt har sådana nycklar sina egna nackdelar, vars huvudsakliga anses vara de låga parametrarna för vridmomentet som appliceras på fästdelen, eftersom den öppna mynningen på skiftnyckeln kommer i kontakt med två jämna nivåer av fästanslutningen. Uppsättningen med skiftnycklar finns i 13 delar, i storlek från 17 till 55 mm.

Bild
Bild

Slip-on

Till utseendet liknar de den föregående vyn, men huvudet har en rund form. När du använder ett sådant verktyg grips muttern från alla sidor, och kraften som appliceras vid skruvning eller avvridning fördelas jämnt. Det aktiva segmentet kan vara på samma stav med handtaget, flytta flera grader eller böjas. Nycklar produceras med en eller två gripare i olika storlekar.

Slip-on-modeller är bekvämare att använda.

Bild
Bild

Det är till exempel nödvändigt att skruva loss en gammal bult, som redan är rostig. Om du använder en nyckel med öppen ände finns det risk för skada på bultens huvud. Och då måste du använda andra verktyg. Och användningen av en skiftnyckel kommer att undvika onödiga problem. Verktygsprofiler håller bulten stadigt på alla sidor och undviker skada på bulten.

Men den här nyckeln har också en nackdel, som ligger i behovet av obehindrad åtkomst till den gängade anslutningen. Skiftnyckeluppsättningen innehåller 11 artiklar i storlek från 8 till 27 mm.

Bild
Bild

Kombinerad

De presenteras som en kombination av de två tidigare typerna och är mycket efterfrågade, eftersom de inte inkluderar de negativa sidorna som nycklar med nycklar och nycklar har. Uppsättningen av produkter representeras av 17 artiklar 6-24 mm i storlek.

Bild
Bild

Slutet

Utåt är de formade som bokstaven "G". Det finns små fördjupningar i kanterna. Under driftsprocessen kastas huvudet över bultens eller mutterens huvud, och resten av nyckeln används som en spak. Vridmomentet blir större med en längre arm. Spärrnycklar är en typ av uppsättningar . Detta är ett mer modernt alternativ, vilket gör det möjligt att hålla verktyget från fästelementet i aktivitetsprocessen.

Nycklar av denna typ är mycket hållbara, de är gjorda av förkromade och kopparpläterade legeringar, i vissa fall är de belagda med en förening som skyddar metaller från skador.

Skiftnyckeln innehåller två delar: ett handtag och ett huvud med en speciell mekanism som skruvar loss fästelementen utan att ta bort verktyget. Om mekanismen bara roterar i en riktning - den är ensidig, i två - dubbelsidig . För att ändra rotationsriktningen används speciella omkopplare: flagga och disk. Rotation tillhandahålls av en växel med ett antal tänder. Med fler av dem fungerar produkten smidigt. Uppsättningarna med sådana nycklar är ganska stora, de består av 17 föremål, 8-55 mm i storlek.

Bild
Bild

Dynamometrisk

Ett sådant verktyg är en typ av skiftnyckel med inbyggd dynamometer. Den används för att dra åt anslutningarna tätare med ett specifikt vridmoment.

Funktioner i arbetet med den här typen av verktyg

  1. I det första skedet måste du studera kommentaren för att använda enheten. Det är nödvändigt att välja en skiftnyckel så att det erforderliga åtdragningsmomentet är i mitten av verktygsområdet.
  2. Förvara instrument av detta slag med ett minimum på skalan.
  3. Produktens ram får inte deformeras och skadas, annars kommer detta att leda till ett misslyckande i definitionerna av information.

Alla momentnycklar kan vara av två typer:

  • begränsande typ (brytning, snäpp);
  • indikatortyp (band, med skala eller elektronisk typ).
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsprinciper

För en person som börjar arbeta med VVS är det viktigaste inte bara att skilja mellan typerna av nycklar och omfattningen av deras användning, utan också finesser i deras val. Det finns många sätt att lösa de problem som uppstår. De viktigaste principerna som används vid valet är antalet och typen av verktyg. De flesta skiftnycklar mäts i millimeter, vilket motsvarar ett mätsystem.

Om hårdvaran är tillverkad i enlighet med gällande amerikanska föreskrifter är det bäst att använda tumnycklar . Den minsta uppsättningen innehåller 6 nycklar på 8-19 mm. En mer omfattande uppsättning innehåller 12 artiklar eller fler, deras storlekar varierar från 6 till 32 mm. Om du behöver verktyg då och då behöver du inte köpa en stor uppsättning, den grundläggande räcker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett viktigt kriterium vid val av nycklar är materialet av vilket de är gjorda, och produktens användningstid beror på dess sammansättning.

Det bästa alternativet är stål, som inkluderar molybden, krom och vanadin. Materialkvalitetsinformation finns på själva produkten.

Bild
Bild

Produktion

I det moderna marknadsrummet kan du hitta produkter av både inhemsk produktion och importerade. Du kan fokusera på positiva recensioner på nätverket. Uppsättningar från Kina är mångsidiga, men de kan inte skryta med hållbarhet. De bästa produkterna är från tillverkarna ARSENAL, Ombra, Makita.

Bild
Bild
Bild
Bild

Paket

Det spelar också en viktig roll. Bra och högkvalitativa nyckelsatser tillhandahålls i ett metallfodral med automatiskt lås och bärhandtag. Billigare uppsättningar finns i plast- eller tygöverdrag. Du behöver inte köpa en uppsättning med olika nycklar direkt. Det kommer inte att löna sig på länge, eftersom hela uppsättningen inte kommer att användas konstant. Ett bättre alternativ skulle vara att använda kombinerade eller öppna skiftnycklar, ofta av de typer som krävs.

En stor uppsättning nycklar kan rekommenderas att köpas av högkvalificerade specialister.

Bild
Bild
Bild
Bild

En mängd multigreppsverktyg som kan hantera olika mutterstorlekar används sällan och ligger vanligtvis bara. Många vill att verktygets utseende ska vara vackert, så verktyg från kromlegeringar väljs. En sådan beläggning ser mycket bra ut först, men sedan kan krombitar börja falla av, medan krom ökar halsens storlek och snedvrider det överförda vridmomentet. Och nyckeln, som har en matt yta, behåller sitt utseende länge och glider inte ur händerna.

Naturligtvis är det frestande att köpa en stor uppsättning nycklar . Men lagringsutrymme är svårt för ett stort fodral och kan bara behöva använda några få nycklar från uppsättningen.

Bild
Bild

När du arbetar med nycklar är det nödvändigt att använda tyghandskar, vilket förhindrar att dina händer skadas och det blir lättare att tvätta dem.

Så stor som nyckeln är, den behöver fortfarande hjälp. Om olja eller annat fett stänker på en mutter eller tråd, kommer det inte att behövas mycket ansträngning efter en kort tid . Även den mest envisa muttern kan enkelt skruvas loss. För att sedan avveckla anslutningen väl är det nödvändigt att lägga till Movil vid åtdragning, detta ämne används för att skydda mot förstörelse av trösklarna i bilen. Det hjälper till att täta trådarna. Det är användbart att smörja trådarna med en liten mängd grafit och grafitfett. Och litol används inte här, eftersom det inte skyddar mot fukt, men brinner med tiden.

Rekommenderad: