Skiftnyckelsats: översikt över Låssmedverktygssatser Med Momentnyckel Och Spärrnycklar

Innehållsförteckning:

Video: Skiftnyckelsats: översikt över Låssmedverktygssatser Med Momentnyckel Och Spärrnycklar

Video: Skiftnyckelsats: översikt över Låssmedverktygssatser Med Momentnyckel Och Spärrnycklar
Video: STAHLWILLE FLEXIBLE ROD/TRIGGER CAM PRINCIPLE 2024, Maj
Skiftnyckelsats: översikt över Låssmedverktygssatser Med Momentnyckel Och Spärrnycklar
Skiftnyckelsats: översikt över Låssmedverktygssatser Med Momentnyckel Och Spärrnycklar
Anonim

Skiftnyckeln är befälhavarens huvudassistent. Ett sådant verktyg används både i vardagen och i garaget. Inte en enda reparation eller ens den enklaste reparationen av någon anslutning där det finns en tråd kan klara sig utan det. Det bästa alternativet är att ha i din arsenal en uppsättning skiftnycklar, olika i kontaktdon. I den här artikeln kommer vi att berätta i detalj och ge råd om hur du väljer rätt kit.

Typer av uppsättningar

De mest populära idag är momentnyckel och spärrverktyg. De inkluderar nycklar med öppen och nyckel.

Carob Är universella och populära skiftnycklar som är mycket enkla att använda. Konstruktionen består av käkar eller så kallade "horn" som greppar dubbla / trippelkanter. I detta fall är intervallets vinkel på en svåråtkomlig plats från 15 till 30 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slip-on liknar johannesbröd, men själva huvudet har formen av bokstaven "O". När muttern är täckt på alla sidor är ansträngningarna jämnt fördelade för att inte skada hårdvaran. Den kan böjas 15 grader, samtidigt som den har ett grepp i olika storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner av de bästa satserna

Var och en av satserna ska endast tjäna en ägare och hjälpa när du behöver komma in på svåråtkomliga platser. Låt oss prata om varje sort mer specifikt.

  1. Momentnyckelhölje … De är gjorda för UAZ och kallas KAVO. Det finns kontakter för 2-24 N * m (1/4) och 30-120 N * m (1/2). Denna typ ansvarar för att varje anslutning skärps med stor ansträngning, där alla felgränser observeras. De är oersättliga och är nödvändiga nycklar. Värde för pengarna bevisas av erfarenhet, därför får verktyget livstidsgaranti.
  2. Spärrhölje (kombinerat) . Den innehåller både öppna och nycklar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i valet av en uppsättning verktyg

En ny bilmekaniker eller låssmed bör känna till alla fördelar och nackdelar med olika nycklar och deras användningsområden. För att närma dig valet korrekt måste du överväga följande kriterier.

  • Volym och typ av tangenter - i princip alla typer mäts i millimeter, som är ansvariga för systemmåttet. Detta inkluderar 6 typer, där storlekarna är från 8 till 13 mm.
  • Material - det bästa alternativet, där kompositionen innehåller en stålkonstruktion som har legerat molybden, krom och vanadin. Allt detta kommer att anges på själva nyckeln.
  • Tillverkare - det kan vara både ryskt och utländskt, men det är bäst att välja alternativet med mer positiva recensioner.
  • Paket - metallbox med bärhandtag och säkra lås.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för att göra rätt val

De viktigaste kriterierna att uppmärksamma är följande

  1. Resväskans formfaktor . Detta är parametrar som visar lådans form och storlek, som lagras i ett specialverktyg. Denna faktor är ansvarig för bekvämlighet och prestanda. För förare är det en stor fördel så att verktyget inte "hoppar" över hela bagageutrymmet.
  2. Kvaliteten på den färdiga produkten . Verktyg kan delas in i amatörer och skickliga. Legeringen av vilken verktyget är tillverkat beror på dessa kriterier, plus det slutliga priset. Krom, som ingår i en legering med vanadin, är hållbart och pålitligt, perfekt för både hemmabruk och för små servicestationer. Krom, som ingår i en legering med molybden, är mycket starkt och slitstarkt; det används i stora verkstäder, eftersom det är ett professionellt. Metallbearbetning (stålhärdning) - denna typ används för amatörer och nybörjare i lätta affärer, där inga snygga verktyg krävs, detta alternativ är tillverkat av material av låg kvalitet.
  3. Långsiktig garanti och ursprungsland - detta är när ett handverktyg används, där 90% beror på status, och inte på tillverkaren. Det händer att för att köpa denna produkt måste du bestämma produktens originalitet. Kvalitet och livslängd spelar en viktig roll för produktens kvalitet.
  4. Helt set - här bestäms vilken typ av verktyg som specifikt behövs. På grund av detta arrangemang väljer vi volymen, antalet nycklar, deras variation och kostnad.

En stor uppsättning behövs när befälhavaren har alla verktyg.

Men ibland behövs bara ett slag. Detta inkluderar följande verktyg

Öppen nyckel - nödvändigt i vilket garage som helst, eftersom de bultade anslutningarna för det mesta kan skruvas loss med dem. För reparation av bilen används nycklarna d från 6 till 18 mm. Naturligtvis är det bäst om alla storlekar från 6 till 32 mm finns tillgängliga. Och om du har sådana universella nycklar som kombinationsnycklar i din arsenal kommer det att vara ett stort plus.

Bild
Bild

Skruvmejsel -är indelade i två typer, cross och slot. Det händer att du måste ha båda typerna, eftersom korset är ansvarigt för små skruvar och slits för stora skruvar. Det finns också flexibla skruvmejslar som används för att lossa på svåråtkomliga platser.

Bild
Bild

Tångverktyg - det här är samma tång, tång i olika former, sidoskär, tång, de är integrerade assistenter både i tjänsten och i garaget.

Bild
Bild

Huvud med ansikte - används för att lossa bultar och muttrar. Varje bilägare bör ha nödvändiga verktyg i storlekar från 6 till 32 mm, med ett steg på 1 mm, och de mest populära från 8 till 17, de ska vara av två typer (med förlängd kjol och standard) så att tändstift och andra delar kan skruvas loss …

Bild
Bild

Spärr Är ett verktyg för att arbeta med hylsor. Det finns tre typer av spärrar: ½”stor, 3/8” medium, ¼ liten. De vanligaste är stora och små.

Bild
Bild

Portar, förlängningar och gångjärn används vid arbete med en hylsa, där skiftnyckeln är aktiv när muttern skruvas av med kraft.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material för ytterligare användning - fil, fil, bågfil för metall, hammare och andra verktyg. Alla ytterligare element väljs av befälhavaren själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Så att arbetet inte kommer upp mitt i reparationen måste du ta hänsyn till sådana saker

  1. Det mest ekonomiska alternativet är en skruvmejsel med en höghållfast magnetiserad spets. Tack vare detta verktyg kan du minska tiden för låssmedarbete.
  2. Verktygshandtag, till exempel nippers, sidoskärare och andra, måste vara tillverkade av ett material som inte passerar ström - detta är gummi. På grund av detta kan du undvika elektriska stötar, även om du har en våt hand.
  3. När man arbetar med olika vätskor är det önskvärt att verktyget har en vred yta.

Det är viktigt att uppmärksamma varornas kvalitet, snarare än kvantiteten, då kommer verktyget att tjäna dig länge.

Rekommenderad: