Kombinationsnyckeluppsättningar: Spärrnycklar Med Nyckelnyckel, Skiftnyckel Och Lednyckelöversikter Från 6 Till 32 Delar

Innehållsförteckning:

Video: Kombinationsnyckeluppsättningar: Spärrnycklar Med Nyckelnyckel, Skiftnyckel Och Lednyckelöversikter Från 6 Till 32 Delar

Video: Kombinationsnyckeluppsättningar: Spärrnycklar Med Nyckelnyckel, Skiftnyckel Och Lednyckelöversikter Från 6 Till 32 Delar
Video: KC Tool Haul #16: Wera Joker Ratcheting Wrenches - First Impressions and Comparisons! 2024, April
Kombinationsnyckeluppsättningar: Spärrnycklar Med Nyckelnyckel, Skiftnyckel Och Lednyckelöversikter Från 6 Till 32 Delar
Kombinationsnyckeluppsättningar: Spärrnycklar Med Nyckelnyckel, Skiftnyckel Och Lednyckelöversikter Från 6 Till 32 Delar
Anonim

Det är mycket svårt att klara sig med bara ett verktyg i det dagliga arbetet. Kombinationsnyckelsatser kan komma till undsättning. Det är dock nödvändigt att välja sådana kit noggrant, med hänsyn till maximala subtiliteter och nyanser.

Bild
Bild

Urvalstips

Det viktigaste att tänka på när du väljer är storleken på de medföljande verktygen. En kombinationsnyckel kallas en nyckel som har två huvuden - en öppen ände och en keps. Denna lösning låter dig hantera de flesta uppgifter. Du måste förstå vad en uppsättning nycklar kan användas till:

  • för hushållsändamål;
  • för service av cyklar, bilar;
  • inom konstruktion och reparation;
  • i arbetet med jordbruksmaskiner;
  • vid montering och montering;
  • i arbetet med VVS -armaturer.
Bild
Bild

Beroende på detta mål är det nödvändigt att välja instrumentets sammansättning, dess variation . Varje set kommer definitivt att ha skiftnycklar. Skiftnyckeln och spärrhuvudet på nyckeln kan användas med samma sinnesro. Men spärralternativet låter dig inte ta bort nyckeln varje gång från anslutningen, utan att använda den efter omarrangemang. Därför väljer de i de flesta fall en kombination av öppna skiftnycklar och boxnycklar eller ett rent blandat spärrverktyg.

Bild
Bild

De avancerade uppsättningarna (inklusive 22 eller till och med 26 stycken) innehåller nycklar från 6 till 32 mm. De enklaste uppsättningarna, som består av 6 nycklar, täcker vanligtvis storlekarna 0, 8-1, 9 cm. Även för hushållsändamål är utökade uppsättningar (12 eller 15 enheter av olika storlekar) mer berättigade. Men det är inte bara antalet objekt i uppsättningen som är viktigt. Vi måste också ta hänsyn till vad de är gjorda av.

Bild
Bild

Kvalitetsverktyg bör tillverkas av kromvanadiumstål. Dessutom krävs externt skydd med zink eller annat korrosionsskyddande medel. Vanligtvis målas hela den kemiska sammansättningen på själva produkten. Om så inte är fallet är det bättre att vägra köpet. Du bör också fråga om produktens märke. Först och främst måste du lita på produkter från ledande företag. Det är användbart att vara uppmärksam på väskan eller fodralet. Beroende på personliga preferenser väljer de:

plastbehållare;

Bild
Bild

stål resväska

Bild
Bild

mjukt tygöverdrag

Bild
Bild

Särskilda förslag

En modern uppsättning nycklar med en spärr och ett gångjärn kan vara ett mycket värdefullt förvärv. Detta set innehåller 6 st. blandade nycklar. Deras mått är 0, 8, 1, 1, 2, 1, 3, 1, 4 och 1, 7 cm. Varje nyckel innehåller:

hornhuvud;

ram

ringformad aktiv del

vårdel

Bild
Bild

Satsen säljs till konsumenter i en plastbehållare. Delen av det ringformiga elementet som finns inuti huset innehåller 72 tänder. Var och en av tändernas geometri väljs så att på grund av spärren roterar delen endast i en riktning. För att flytta den på motsatt sätt måste nyckeln vändas .… Demontering är strukturellt omöjligt.

Tack vare gångjärnet är det möjligt att ändra lutningen på arbetsdelarna med 180 grader. De beskrivna skiftnycklarna gör att muttrarna kan lossas utan permanent omplacering. Den här egenskapen är särskilt viktig i trånga utrymmen. Men så småningom kommer hunden och själva tänderna att slits ut. Som ett resultat kan nyckeln "glida".

Bild
Bild

Spärren i detta verktygssats har inget smörjmedel inuti. Därför kommer spärrmekanismen att slita ut för mycket. Det är också värt att överväga att det inte finns några nycklar för 1, 1, 1, 5 och 1, 6 cm. Det är rimligt att uppmärksamma OMT82S -kitet som levereras av det taiwanesiska företaget Ombra . Detta företag vet mycket om tillverkning av professionella handverktyg - det finns inga problem med deras uppsättningar.

Bild
Bild

Den beskrivna uppsättningen är utformad för att fungera med ett brett utbud av fästelement. Det yttre skalet på alla instrument är täckt med tre lager av speciellt utvalda nickel- och kromföreningar. En sådan blandning kommer garanterat att utesluta de minsta korrosionsfenomenen.

Ett vanligt misstag är uppfattningen att det är omöjligt att hitta ett kvalitetssats för rimliga pengar.

Bild
Bild

Om du behöver en uppsättning förkortade nycklar är det vettigt att välja KING TONY 9-1282MR . Den innehåller 12 instrument. Med hjälp av sådana enheter är det enkelt att utföra installations-, reparations- eller demonteringsarbete på en mängd olika mekanismer och enheter. Designerna såg till att verktyget kunde användas i ett trångt utrymme.

Leverans sker på förberedda polymera vaggar som är lämpliga för färdigställande av verktygsvagnar.

Bild
Bild

Licota ACK-B1004 kan också vara ett bra val i vissa fall . Denna uppsättning innehåller kombinerade öppna skiftnycklar på 2, 4-3, 2 cm stora. Nio av dessa verktyg placeras i vaggan. Samlingens totala vikt är 5, 345 kg. Den levereras med 1 års garanti.

Bild
Bild

Tillverkaren hävdar att detta kit är lämpligt för montering och demontering av trådar under reparationsarbete. Det ursprungliga ACK-BCOVER-locket är valfritt . Tack vare henne kan du göra boendet till ett typiskt verktygssats. Det är bekvämt både på vägen och i avsaknad av instrumentskåp. Förutom allmänna rekommendationer är det viktigt att känna till ytterligare finesser.

Bild
Bild

Vilka verktyg levereras?

Kombinationsnyckelsatser innehåller alltid traditionella johannesbrödsenheter … Ett par horn sträcker sig från handtaget. Avståndet mellan dem är lika med muttrarna och bultarnas storlek. I de flesta fall är standardnycklar med öppna ändar utrustade med armar av olika storlekar i ändarna. Huvudet är placerat i en vinkel på 15 grader i förhållande till handtagens längdaxlar.

Bild
Bild

Vissa modeller har en lutning på 75 grader . Ofta kombineras huvuden med olika vinklar, men samma storlek. Det är nödvändigt att använda en skiftnyckel om det bara är möjligt att komma till muttern från sidan. I alla andra fall är en mer praktisk lösning en nyckel . Det är bara en ring som duplicerar muttrarnas och bultarnas geometri inifrån.

Bild
Bild

Minst vridmoment för att vrida fästelement när du använder en skiftnyckel med 12-sidig inre profil … Den sexkantiga versionen är mycket bättre lämpad för "kraft" -arbete. Ibland finns det mönster som liknar en skiftnyckel, bara med rundade kanter. Det finns inget oväntat här: bara en plats görs i ringanordningen så att du kan komma till muttrarna inte bara från ändarna.

Bild
Bild

Det finns också slutet - inklusive ledade (tillåter arbete i olika positioner) nycklar. Bland slutverktygen skiljer man oftare kantiga och rörformiga konstruktioner. Om det inte anges vad som kombineras med, menar tillverkare horn- och lockelement. Ett bekvämt alternativ är när deras huvuden konvergerar i en vinkel på 90 grader. Oavsett vilken ände du tar, kommer handflatan att vila på motsatt kant.

Bild
Bild

Ganska ofta, för arbete med hexfästen, används det dynamiskt profilverktyg … Vanligtvis är dessa nycklar i det öppna formatet. Den dynamiska profilens roll är att utesluta kränkningar av mutterytorna. Som ett resultat maximeras driften av både verktyg och fästelement.

Använd inte våld när du använder någon kombinationstangent.

Bild
Bild

En mer detaljerad översikt över kombinationsnyckeluppsättningen kan ses i videon nedan.

Rekommenderad: