MFP: Er Med Wi-Fi: En översikt över Laser- Och Bläckstråleskrivare Och Svartvita Modeller För Hemmet, MFP: Er Med CISS. Hur Ansluter Jag Till Dator Och Bärbar Dator?

Innehållsförteckning:

Video: MFP: Er Med Wi-Fi: En översikt över Laser- Och Bläckstråleskrivare Och Svartvita Modeller För Hemmet, MFP: Er Med CISS. Hur Ansluter Jag Till Dator Och Bärbar Dator?

Video: MFP: Er Med Wi-Fi: En översikt över Laser- Och Bläckstråleskrivare Och Svartvita Modeller För Hemmet, MFP: Er Med CISS. Hur Ansluter Jag Till Dator Och Bärbar Dator?
Video: Hur väljer du rätt skrivare? Elgiganten förklarar 2024, April
MFP: Er Med Wi-Fi: En översikt över Laser- Och Bläckstråleskrivare Och Svartvita Modeller För Hemmet, MFP: Er Med CISS. Hur Ansluter Jag Till Dator Och Bärbar Dator?
MFP: Er Med Wi-Fi: En översikt över Laser- Och Bläckstråleskrivare Och Svartvita Modeller För Hemmet, MFP: Er Med CISS. Hur Ansluter Jag Till Dator Och Bärbar Dator?
Anonim

Multifunktionella enheter är det mest praktiska och mycket mer praktiska än konventionella skrivare . Och storleken på det upptagna utrymmet, till skillnad från användningen av vissa typer av kontorsutrustning, kommer att bli mycket mindre. Men du måste veta hur du väljer rätt MFP med Wi-Fi, vad du bör fokusera på.

Bild
Bild

Särdrag

Först och främst är det värt att påpeka det En Wi-Fi MFP skiljer sig från en vanlig skrivare i mer än bara det faktum att det kan göras utan ledningar, som man ofta tror . Med nuvarande toppmodern teknik är stabiliteten för trådlös kommunikation ganska hög. Men innan du betalar för sådana enheter måste du ta reda på om de verkligen är användbara eller inte.

Du kan placera dina trådlösa MFP -enheter var du vill. Även där det är omöjligt eller extremt obekvämt att sträcka ut trådarna.

Kablar anses naturligtvis vara en pålitlig och välbekant lösning. De är dock väldigt obekväma och obekväma. Det är lätt att snubbla över trådarna, välta och bryta en dyr enhet eller till och med bli skadad. Sträckta kablar kan lätt skadas och vara svåra att märka. Eliminering av kabelanslutningen förbättrar arbetsplatsens estetik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom visar det sig i vissa fall att en trådlös anslutning är det enda alternativet - till exempel att ansluta till en bärbar dator eller till en laddad dator (alla anslutningar är upptagna) är det enda sättet att göra. Det är ganska logiskt att använda Wi-Fi överallt där dokument ofta skickas till utskrift från smartphones eller surfplattor. Denna omständighet är viktig för hemmabruk. På kontor är trådlösa protokoll tilltalande för deras hastighet och användarvänlighet. Men rent tekniskt representerar trådlös tryckutrustning inget speciellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av nackdelarna är det värt att notera:

  • behovet av att ständigt gå till den installerade enheten;
  • ytterligare sårbarhet när det gäller datasäkerhet och tillförlitlighet;
  • ökat pris (traditionella trådbundna modeller är billigare).
Bild
Bild

Tillverkare och deras modeller

Bra exempel på svartvita laser -MFP: er levereras av Brother. I detta avseende är det värt att notera modellen DCP-L2520DWR , utformad för utskrift av A4 -ark. Den maximala utskriftshastigheten kan vara upp till 26 sidor per minut. Nivån på optisk upplösning är 2400x600 pixlar per tum.

Konstruktörerna föreskrev också närvaron av en USB -port, så ett fel i radiomodulen, om detta händer, bör inte förlama arbetet.

De viktigaste tekniska egenskaperna är följande:

  • stationär installation;
  • display med 2 rader om 16 tecken;
  • uppvärmning på 9 sekunder;
  • skriva ut startsidan på 8, 5 sekunder;
  • möjligheten att använda automatisk dubbelsidig utskrift som standard;
  • skanningsupplösning - 2400x600 dpi;
  • skanningsupplösning som höjs av algoritmer - upp till 19200x19200 punkter per tum;
  • kopiering med en hastighet på upp till 26 sidor per minut;
  • möjlighet att skicka bilder via e -post;
  • arbeta med papper med en densitet av 0, 6 till 0, 163 kg per 1 kvm. m;
  • 250-arks pappersmatningsfack;
  • processor med en klockfrekvens på 266 MHz;
  • RAM - 32 MB;
  • vikt - 9, 7 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver välja en färg -MFP bör du titta närmare på modellerna från det mer kända Canon -företaget. Ett bekvämt exempel skulle vara i-Sensys Color MF643Cdw . Denna MFP fungerar med 4 olika färgpatroner och kan skriva ut i både färg och svartvitt med upp till 21 sidor per minut. Närvaron av RJ-45-gränssnittet tillhandahålls. Det finns också en AirPrint -funktion.

Viktiga nyanser:

  • 5-tums skärm;
  • uppvärmning på 13 sekunder;
  • upplösning i svartvitt och färg - upp till 600x600 pixlar;
  • möjligheten att skriva ut på glansigt papper, kort och kuvert;
  • ganska hyfsad produktion av fotografier;
  • tillåten månadsbelastning - 30 tusen sidor;
  • skanning med CIS -teknik.
Bild
Bild
Bild
Bild

Också anmärkningsvärt är bläckstråleskrivare med CISS. I denna serie sticker ut Canon MAXIFY MB5140 . En sådan enhet fungerar tillräckligt snabbt och sparar energi. Användare noterar att detta också är en särskilt kompakt enhet.

Det finns bara en uppenbar nackdel - du måste ansöka om inköp av bläck på Internet.

Tekniska specifikationer:

  • skriver ut 24 bilder per minut i svartvitt och 15, 5 bilder i färg;
  • möjligheten att skanna bilder till molntjänster eller e -postmeddelanden;
  • papperskassett för 250 ark;
  • utskriftsupplösning - upp till 600x1200 pixlar;
  • 2 CIS -sensorer;
  • skanna färg 24 eller 48 bitar i ett pass;
  • upp till 99 kopior i ett pass.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Svartvita bläckstråleskrivare är sällsynta. Ett trevligt exempel kan vara Epson M2140 . Denna enhet använder snabbtorkande pigmentfärg. Utskriftsupplösningen når 1200x2400 pixlar och hastigheten är 39 sidor per minut. Ger CISS, utmatningsfack för 100 ark, möjlighet att skriva ut på kuvert.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att köpa den bästa multifunktionella enheten med Wi-Fi och ytterligare funktioner för ditt hem, Det är absolut nödvändigt att uppmärksamma kostnaden för utskriftsproceduren . De som skriver ut något ibland kommer att vara nöjda med nästan vilken modell som helst, förutom de uppriktigt sagt skräpproverna. Men för kontorsbruk måste du välja en modell med ganska billigt originalbläck. Eller förtydliga om anpassade patroner kan användas. Efter att ha hanterat driftskostnaderna måste du gå vidare till enhetens kvalitet.

Och här visar sig utskriftsupplösningen vara den bästa riktlinjen. Det är särskilt viktigt för dem som ofta kommer att visa fotografier och teckningar. Glöm inte att kopiera, skanna och skicka fax också. Det bör komma ihåg att bläckstråleskrivare är bättre på att hantera fotografier än laserskrivare, men de är mindre motståndskraftiga mot betydande belastning vid utskrift av text . Och det faktum att med en lång inaktivitet torkar bläcket i en bläckstråleskrivare oundvikligen.

Bild
Bild

Utskriftshastigheten, i motsats till den populära myten, är inte bara viktig på kontoret. När den används hemma tar varje extra sekund gradvis mycket tid.

Därför är det värt att på allvar överväga endast de versioner som skriver ut på papper, skannar eller kopierar minst 20 ark per minut. Det är mycket användbart att ha ett extra Bluetooth -gränssnitt, som låter dig fjärransluta till mobila enheter.

Här är några mer relevanta kriterier:

  • storlek (om det kommer att vara möjligt att sätta på en specifik plats);
  • månadsproduktivitet (för dem som ska skriva ut mycket);
  • pappersfackets kapacitet;
  • närvaron av auktorisation (hjälper till att stärka säkerheten för personlig information);
  • utskriftsformat (A4 är bättre för hemmet, A3 för kontoret);
  • recensioner av en viss modell, naturligtvis.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Att ansluta till en dator eller bärbar dator via Wi-Fi är ganska enkelt. För att göra detta behöver du bara integrera enheten i ett trådlöst nätverk. Lägg sedan till en trådlös skrivare i lämpligt avsnitt på kontrollpanelen. Drivrutiner installeras vanligtvis automatiskt, och om några minuter är allt klart.

Det är värt att överväga att när du konfigurerar ett nätverk på en MFP måste du ange ett nätverkskrypteringslösenord - och du måste ha det klart.

Bild
Bild

I vissa fall är det mer bekvämt att ansluta MFP: n via en router. Anslutningen mellan själva enheterna tillhandahålls ibland bra med en USB -kabel. Men innan du ansluter på detta sätt måste båda enheterna stängas av. Sedan startar de först routern och först när den är fulladdad startar de MFP: n. Därefter bör du ange adressen 168.0.1 eller en annan kombination som anges i dokumentationen för routern.

Data för inloggning i nätverket bör också ses i dokumentationen. Men i de flesta fall räcker det med att köra ordet "admin" på båda raderna. Då måste du komma in på nätverkskartan. Den innehåller en lista över alla enheter som är anslutna till routern. Om det inte finns någon skrivare bland dem måste du noggrant gå igenom hela kedjan igen; om allt är korrekt, men det inte finns något resultat - tyvärr hjälper bara en specialist.

Men moderna MFP: er kan ansluta till routrar direkt, utan hjälp av kablar . Ibland behöver du bara trycka på WPS -knappen på själva routern. Kontakt bör upprättas inom 2 minuter. Det finns ett annat sätt - använda nätverksinställningarna för MFP: n. Sant, här måste du redan använda ett lösenord.

Rekommenderad: