Verktygsskåp: Ritningar Och Diagram över Ett Verktygsskåp För Förvaring Med Egna Händer, Vi Gör Ett Väggmonterat Träskåp I En Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Verktygsskåp: Ritningar Och Diagram över Ett Verktygsskåp För Förvaring Med Egna Händer, Vi Gör Ett Väggmonterat Träskåp I En Lägenhet

Video: Verktygsskåp: Ritningar Och Diagram över Ett Verktygsskåp För Förvaring Med Egna Händer, Vi Gör Ett Väggmonterat Träskåp I En Lägenhet
Video: Make a Tool Cabinet // Quick and Easy style 2024, April
Verktygsskåp: Ritningar Och Diagram över Ett Verktygsskåp För Förvaring Med Egna Händer, Vi Gör Ett Väggmonterat Träskåp I En Lägenhet
Verktygsskåp: Ritningar Och Diagram över Ett Verktygsskåp För Förvaring Med Egna Händer, Vi Gör Ett Väggmonterat Träskåp I En Lägenhet
Anonim

Det är trevligt när en man vet hur man gör allt med sina egna händer. Men även en virtuos mästare behöver verktyg. Under åren samlas de och tar upp mycket ledigt utrymme i garaget eller på landet, och ibland i lägenheten. Verktyg som läggs ut på ett kaotiskt sätt kommer i vägen när det inte behövs. De är irriterande när du börjar pyssla med något och lägger mycket tid på att leta. För att få ordning och reda på allt på hyllorna behöver du ett skåp för verktyg. För en man med "gyllene händer" att bygga en garderob är inte ett problem, utan ett nöje.

Vyer

Ett verktygsskåp för lagring av reparation av elektrisk utrustning, trädgårdsredskap och tusentals användbara små saker är bekvämt och relevant, var det än är, med en bonde i en by eller i en stadslägenhet. Sådana typer av möbler kan skilja sig från varandra på många sätt: i form, storlek, material, design, deras syfte och plats. Dessa kan vara fabriksprodukter eller handgjorda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Metall

Järnprodukter kan köpas färdiga. Branschen producerar dem inte bara i form av skåp, utan också som arbetsmöbeluppsättningar. Metall tillhör särskilt starka material och kan ta en stor belastning och koncentrera sig på en hylla ett antal dimensionella verktyg eller arrangörer med hårdvaruprodukter. Underskåpet av metall har breda lådor, flera nedre hyllor är utformade för förvaring av stora föremål.

Ett stort område (bakvägg och dörrar) upptas av perforerade ytor, på vilka verktyg enkelt kan fästas . På dörrarna finns små containerhyllor för små föremål. För att hjälpa verkstäderna produceras en bekväm metallprofil. Väggskåp för reservdelar fixeras permanent, och golvdelen är gjord i form av moduler på hjul och är mobil. Alla moduler kan enkelt tas med till arbetsplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Trä är ett trevligt, miljövänligt och formbart material för bearbetning. Det är hon som är utvald av hantverkare för att genomföra sina projekt. Du kan göra ditt eget multifunktionella verktygsskåp av trä och förkroppsligar alla dina idéer i det. Ibland, med hjälp av skjutdörrar som ett fack, är en hel verkstad gömd i en lägenhet. Här är 2 exempel på treskåp, varav en är gjord för hand, och den andra är gjord i en industriell miljö.

  • Befälhavaren gjorde ett bekvämt skåp för sin specifika uppsättning verktyg. När den är stängd är den en vägglåda och tar inte mycket plats. Om du öppnar den får du grunda möbler där allt finns till hands. De öppna dörrarna fördubblar lagringsutrymmet. Det transformerande skrivbordet dolt i garderoben utökar strukturens funktionalitet.
  • Tack vare den vackra träbearbetningen och snidade fasaden kan sådana möbler till och med dekorera ett vardagsrum så snart det är stängt. I garderoben finns stora och små lådor, hyllor med olika diametrar, fickor och fästelement för förvaring av små föremål.
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Skåp är tillverkade i industriella förhållanden av extra stark pålitlig plast. De är vanligtvis små, stationära eller mobila. Bordsskivan av plastskåp är utformad för mycket arbete små saker. Den mobila designen i form av en uppsättning behållare är bekväm genom att den kan innehålla verktyg av olika storlekar och röra sig i önskad riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad

Verktygsskåp kan tillverkas av flera typer av material. För skrymmande föremål används en solid bas, och små saker kan ta lätta plasthyllor, lådor, behållare. Ibland är möbler utrustade med fickor av tätt tyg.

  • Vi erbjuder två exempel när metallskåp är helt eller delvis fyllda med plast i form av praktiska avtagbara lådor.
  • Följande exempel avser en träprodukt som innehåller ett stort antal identiska plastbehållare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Gör en garderob själv, det enklaste sättet är från en bräda . Dess mängd bestäms av en tidigare utvecklad skiss och beräkningar. Eftersom brädet väljs som det huvudsakliga arbetsmaterialet kommer belastningen på skåpets innehåll att falla på det. Verktyget har därför stor vikt och brädans tjocklek bör vara avsevärd. Under urvalet bör torrt material föredras, annars deformeras produkten senare under torkningsprocessen. En kvalitetsbräda ska inte ha knutar och sprickor. För skåpet kan du välja billigt lövträ eller tall. Hyllor och en ram är gjorda av brädet.

För att skapa skåpets och skiljeväggarnas bakvägg behöver du ett ark tjockt plywood. Skåpet är fyllt med verktyg så mycket som möjligt, väggarna och dörrarna i strukturen används . Det bör komma ihåg att plywood inte kan ta tunga verktyg, och botten av produkten kan inte tillverkas av den. Efter att ha undersökt de skisser som gjorts i förväg kan du förstå vilka delar av träskåpet som är fyllda med plywood.

En stång kan behövas för den nedre basen, löpare, ben. Dessutom bör du fylla på metallmöbelhörn, dörrgångjärn, skruvar, muttrar, skruvar. Efter att ha samlat allt material och förberett verktyget kan du börja arbeta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Platsskillnader

Det är inte alltid möjligt att hitta en fullvärdig plats för ett skåp med verktyg från tak till golv. Ibland hängs den på en liten ledig del av väggen, dukas på ett bord eller transporteras i form av en resväska, ett minibord till olika delar av rummet.

Om rummets arkitektur har en nisch är det också möjligt att ordna ett skåp för verktyg i det, dölja det bakom alla slags dörrar.

Här är exempel på skåp avsedda för olika platser

  • Väggtyper av strukturer används ofta.
  • Golvskåp kan innehålla en stor mängd arbetsredskap.
  • Skrivbordsskåp är praktiska eftersom verktyg alltid finns till hands. Om så önskas kan de överföras till arbetsplatsen.
  • Bärande produkter behöver inte ens bäras, de flyttas enkelt på rullar till valfri plats i utrymmet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ritningar och diagram

Färdiga ritningar och diagram finns på Internet, men då måste du anpassa ditt verktyg till någon annans skåp. Om du har skicklighet och lust är det bättre att bygga möbler enligt dina skisser. En plats väljs inledningsvis för designen, och din egen ritning kommer helt att uppfylla dess dimensioner, det vill säga att skåpet kan gå in i vilken ledig nisch som helst i garaget eller lägenheten.

Det är viktigt att visuellt bedöma antalet och sammansättningen av dina verktyg innan du skissar.

Tänk omedelbart på hyllorna för stor utrustning (stansare, sticksåg, borr) och ta hänsyn till att de finns i lådorna. De nedre 2-3 hyllorna är tilldelade de överdimensionerade verktygen, de är gjorda av en tjock bräda, monterad på en solid ram.

Bild
Bild

Hammare, mejslar, skruvmejslar placeras på en perforerad vägg eller fixeras på en dörr . När de designar möbler för verktyg försöker de använda varje lediga centimeter på planet, och dörrar är inget undantag. Lådor med små föremål kan placeras ovanför de överdimensionerade hyllorna. För enkelhets skull är det bättre att göra dem avtagbara, detta gör att du kan överföra behållare med skruvar, spikar och andra bagateller till arbetsplatsen. För sådana ändamål använder de också fickor på väggen.

Skåpet är utformat så att allt är lättillgängligt, vilket innebär att det inte ska vara djupt.

När du gör beräkningar bör du ta hänsyn till tjockleken på hyllplanet . Du kan lägga till belysning i projektet över möbler eller över varje hylla. Förresten, hantverkare gör design för verktyg inte bara av nya material. När det gäller alternativ på landet eller i garaget använder de gamla möbler, trasiga kylskåp. Skenets skenhet kan till och med byggas av en järntunna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Kontrollera golvets jämnhet och skivans kvalitet innan du installerar skåpet. Det måste torkas och behandlas med svampdödande medel. Därefter studeras schemat, du måste ofta titta på det. En ram gjord av tjocka balkar är installerad. Som en grov version är den fixerad med självgängande skruvar, kontrollerade med en nivå, om stöden är jämnt exponerade. Då förstärks alla anslutningar med möbelhörn.

När ramen är klar, installera bakväggen, sidorna och botten . Hål för skruvar är förborrade på hyllor och andra installationselement. Själva hyllorna är förbundna med sidoväggarna med hjälp av metallhörn. Benen till skåpet bör göras i förväg eller så kan du köpa färdiga. Innan du skruvar in dem, bör virket fixeras i botten längs omkretsen. Benen monteras på träets yta. För att skapa lådor från en tunn bar, görs ramar och väggarna och botten är redan monterade på dem. Det färdiga skåpet kan lackeras eller målas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ordnar jag verktygen?

Om skåpet gjordes med egna händer enligt sina egna ritningar och diagram, vet mästaren i slutet av arbetet redan vad och var han kommer att ha. För att utrusta de köpta möblerna bör du studera dess förmågor. Varje ägare till skåpet fyller det med sina egna verktyg, de skiljer sig markant. Till exempel kommer fyllningen av en elektrikers hyllor att vara annorlunda än en snickare. På hushållsnivå används verktyg oftast för bygg- och VVS -arbeten runt huset, för att skapa enkla möbler, bilreparationer eller sommarstuga inventering.

Dimensionsanordningar installeras på stora förstärkta hyllor, det kan vara en elektrisk såg, en renoveringsanordning, en kvarn (kvarn) . En konstruktionsdammsugare eller ett arbetsbord kan mycket väl passa i massiva skåp. Om bakväggen är en perforerad yta hänger allt på den: hammare, sax, tång, skruvmejselsatser, penslar, måttband.

Färger, aerosoler, lim, polyuretanskum och tätningsmedel placeras på små hyllor. Byggnadsnivåer, bågsågar, skiftnycklar, slipskivor hängs på dörren. Små lådor, fickor, behållare är utformade för många små saker: skruvar, muttrar, spikar, minihörn. Ibland läggs små saker ut i plastarrangörer, och de läggs på hyllor.

Bild
Bild

Framgångsrika exempel

Du kan alltid titta på Internet, från vad och hur man bygger ett verktygsskåp. De mest extraordinära idéerna finns där. Färdiga industriprodukter erbjuds också. Låt oss överväga de mest framgångsrika exemplen.

Ett sådant underbart skåp kan tillverkas av ett vanligt metall fat

Bild
Bild
Bild
Bild

Miniatyrhängande skåp kan försköna alla verkstäder

Bild
Bild

Möbler med utdragbar byrå

Bild
Bild

Den vackra stängda designen ger en kompakt låda

Bild
Bild

Exempel på verktygsförvaring på ett dörrblad

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpet som monterats för verktyg är inte bara användbart och funktionellt, utan hyllar också ägarens skicklighet, som med rätta kan vara stolt över sitt arbete.

Rekommenderad: