Antikorrosiv Akrylprimer-emalj Med En Volym På 25 Kg (16 Bilder): Välj En "vagn" För Metall- Och Zinkkompositioner För Silver

Innehållsförteckning:

Video: Antikorrosiv Akrylprimer-emalj Med En Volym På 25 Kg (16 Bilder): Välj En "vagn" För Metall- Och Zinkkompositioner För Silver

Video: Antikorrosiv Akrylprimer-emalj Med En Volym På 25 Kg (16 Bilder): Välj En
Video: Conversión de Litros a Decilitros - (L a dl) 2024, Maj
Antikorrosiv Akrylprimer-emalj Med En Volym På 25 Kg (16 Bilder): Välj En "vagn" För Metall- Och Zinkkompositioner För Silver
Antikorrosiv Akrylprimer-emalj Med En Volym På 25 Kg (16 Bilder): Välj En "vagn" För Metall- Och Zinkkompositioner För Silver
Anonim

Den utbredda användningen av akrylfärger och emaljer beror på att de gör det möjligt att måla en mängd olika ytor, inklusive metall. I detta fall är lackens antikorrosiva egenskaper av särskild vikt. De är betydligt bättre i akryl primer-emalj för metall än i konventionell färg. Men bara att veta exakt alla nyanser av denna blandning och detaljerna i dess användning kan du uppnå ett positivt resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Akryl primer emaljer är utformade för att måla en metallyta, inklusive:

  • fordon;
  • infrastruktur;
  • Jordbruksmaskiner. Jordbruksutrustning;
  • andra föremål och föremål för vilka solida dekorativa egenskaper och lång livslängd är viktiga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Anständiga fysikaliska och kemiska parametrar, utmärkta estetiska egenskaper, i kombination med en solid täckförmåga och enkel applicering, gör sådana formuleringar till en av de bästa.

Efter torkning förvandlas primer-emaljen till en stark beläggning som är resistent mot de negativa effekterna av atmosfäriska processer . Den behåller sin glans mycket länge, lämpar sig inte för stötar och olika deformationer.

Även vid kort kontakt med vatten eller industriella oljor motiverar korrosionsbehandlad emalj sitt namn fullt ut - vätskan kommer inte att kunna nå metallen.

Det finns många typer av sådana emaljer på marknaden som skiljer sig åt i färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelse för arbete

Lätt att använda betyder inte att du helt kan ignorera det förberedande skedet. Metallytan ska vara fri från fläckar, vattenlösliga avlagringar, spår av fett och olja. För att bli av med dessa föroreningar, använd aromatiska lösningsmedel (lösningsmedel, aceton och så vidare), med vilka trasorna är impregnerade. Det är viktigt att kontrollera underlaget för att se till att det är rent och torrt. Rengöring kan göras för hand, elverktyg, skottblästring eller sandblästring.

Den ursprungliga beläggningen är ofta tillräckligt stark och har inga korrosionsfel (med förstörelse av högst 20% av ytan). Då behöver bara de deformerade områdena bearbetas. Annars måste du rengöra underlaget och tillaga metallföremålet helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antikorrosiv runt-emalj måste blandas väl, och i vissa fall måste lösningen spädas till erforderlig viskositet.

Dess mening är följande:

  • vid målning med penslar och rullar (60 sekunder enligt viskometern);
  • för aerosolsprutning - från 25 till 30 sekunder;
  • vid sprutning i vakuum - från 40 till 60 sekunder.

Viktigt: den utspädda emaljen måste blandas igen och filtreras genom en stålsikt eller ett nät.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man målar?

Primer-emaljer appliceras i ett eller två lager, när temperaturen i rummet inte är lägre än +5 och inte mer än + 35 grader, och luftfuktigheten inte når 80%. Varje lager är tillverkat med en tjocklek på 30-40 mikron. När två lager appliceras bör beläggningen appliceras med 15 minuters intervall. Samtidigt förbrukar de för varje lager från 0,1 kg per 1 kvm. Detta innebär att en vanlig behållare med en kapacitet på 25 kg teoretiskt borde räcka till 250 m2.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gruppen "vagn" innehåller akryl-primer-emalj typ AK-100 hjälper det elektrokemiska skyddet av metaller. Tack vare detta täcks ytan på ett tillförlitligt sätt från påverkan av destruktiva atmosfäriska processer, från kontakt med färskt och saltvatten. Denna typ av primeremalj innehåller zink och silver. Om lacken deformeras visas en galvanisk kombination av metaller som kan minska korrosionshastigheten med 10-40 gånger (jämfört med korrosionshastigheten för rent stål).

Två lager räcker nästan alltid för att skydda basen i ett och ett halvt decennium, och korrosion utvecklas inte under filmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelen med AK-100 är också frånvaron av behovet av extrautrustning, liksom besparingar i arbetskostnader. Vilken typ av emalj som helst kan appliceras ovanpå.

Rekommenderad: