Konstruktion Enhjulsförstärkt Skottkärra: Välj En Vagn På Ett Brett Hjul Med En Volym På 110 Liter

Innehållsförteckning:

Video: Konstruktion Enhjulsförstärkt Skottkärra: Välj En Vagn På Ett Brett Hjul Med En Volym På 110 Liter

Video: Konstruktion Enhjulsförstärkt Skottkärra: Välj En Vagn På Ett Brett Hjul Med En Volym På 110 Liter
Video: Hjulbyte Wheel change Hörby Bruk 2024, April
Konstruktion Enhjulsförstärkt Skottkärra: Välj En Vagn På Ett Brett Hjul Med En Volym På 110 Liter
Konstruktion Enhjulsförstärkt Skottkärra: Välj En Vagn På Ett Brett Hjul Med En Volym På 110 Liter
Anonim

Någon konstruktion och översyn av byggnader är svårt att föreställa sig utan att bära last. Det är inte alltid möjligt eller mycket svårt att göra detta manuellt. Därför är det nödvändigt att använda hjälpmekanismer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det är lämpligt att inleda en konversation om förstärkta konstruktionsfordon genom att jämföra dem med konventionella modeller. Så för en enkel vagn är ramen gjord av stål med en tjocklek på 0, 12-0, 15 cm. När de skapar en mer kraftfull struktur tar de metall inte tunnare än 0,2 cm … Dessutom användning dubbel fäste ökad kraft, och ramböjningar är utrustade med plattor … Stål för kroppen av en förstärkt skottkärra används också kraftfullare, inte 0,07-0,08, men minst 0,09 cm.

Stödet sätts på ramen med handtag så att dess främre del är på utsidan av ramen. I det här fallet bör ryggloben, nära handtagen, placeras från insidan av samma ram. Naturligtvis är allt detta endast ungefärlig och allmän information, mer exakt information kan fås från bruksanvisningen. Därför måste du rådgöra med specialister innan du köper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

När det gäller att bygga enhjuliga förstärkta skottkärror är det användbart att uppmärksamma modellen 331-ZP. Enligt tillverkaren visar den här enheten sig attraktiv för alla reparationer och konstruktioner, och i andra fall - för att flytta tunga laster. Därför kan du med säkerhet använda 331-ZP när du arbetar i trädgården, i trädgården, för borttagning av hushållsavfall.

Jämfört med andra modeller förstärks de element som tar en ökad belastning här.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av ramen tas rör med en yttre sektion på 3,2 cm … Stålets tjocklek är 0,2 cm. För att göra det ännu mer tillförlitligt placeras längsgående plattor. Viktigt är att italiensk färgningsutrustning används i produktionsprocessen. Skottkärrens kropp rymmer 110 liter last vid tillverkning av huvuddelen av kroppen användes metall med en tjocklek på 0,09 cm.

Utvecklarna tog också hand om att förstärka propellerfästena. Skottkärran åker på ett brett hjul med en yttre sektion på 15 tum. Ett par lager har en borrdiameter på 1,9 cm. Denna kombination av komponenter gör att du kan röra dig 250 kg last … I detta fall är belastningen på händerna maximalt 15% av den transporterade massan.

Förstärkt vagnstruktur låter dig använda den:

  • byggare;
  • landskapsdesigners;
  • bostäder och underhållstjänster;
  • vägbyggnadsorganisationer;
  • individer.
Bild
Bild

Jämfört med vanliga vagnar är metallen 100% tjockare. Alla sårbarheter har förbättrats noggrant. Därför är det möjligt att använda enheten längre i det mest intensiva läget. Även om du måste transportera i accelererad takt stora mängder sand, cement och betongbruk , bilen kommer att fungera perfekt.

På begäran av konsumenten kan produkten kompletteras med gjutna hjul, som är mer stabila än pneumatiska analoger.

Belamos 457P -modifieringen är utrustad med en stålkropp med en volym på 85 liter och en pneumatisk hjul med en diameter på 38 cm … Tillverkad i Ryssland kan strukturen flytta upp till 80 kg last. Den kinesiska modellen "Rambo" är också utrustad med stålkropp och identisk bärighet. Kroppens kapacitet är dock bara 65 liter.

Tillverkad av galvaniserat stål, tar FIT 77555 ombord upp till 140 kg … En av de mest kraftfulla versionerna, Haemmerlin Cargo 90 MG P, är utrustad med gjutna hjul med ett tvärsnitt på 39 cm, så att den kan bära upp till 200 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer jag en version?

De allra flesta versioner (som framgår av översynen ovan) kan bära från 100 till 150 kg last. I detta fall är kropparnas kapacitet 70 eller 80 liter. De mest kraftfulla konstruktionerna, som tar 200 kg, är utrustade med förstärkta ramar … Deras karakteristiska skillnad är, vilket är ganska naturligt, metallen med ökad tjocklek. Viktigt: det bör kontrolleras för rost och andra defekter.

En riktigt pålitlig skottkärra kommer inte att röra sig om du trycker hårt på den, först placerar den i en låg vinkel. När det gäller hjulen finns det inga särskilda krav. Men det finns relativt små nyanser som kan”förgifta” livet. Så, plast av alla typer lider av lufttemperaturförändringar. Om du måste transportera mer last måste du välja n e pneumatiska men gjutna alternativ.

Bild
Bild

Men alla dessa finesser är i stort sett subjektiva. Men valet av pennor är mycket allvarligare. Om du gör ett misstag med det blir arbetsbelastningen mycket hög. Experter rekommenderar att först se om det är bekvämt att stå mellan handtagen. Sedan sätts skottkärran i arbetsläge, och samtidigt ska det inte finnas några smärtsamma förnimmelser från början.

Enligt experter, bra ramutloppslängd … Det är bra om det sträcker sig något bortom trågets kant eller ligger på samma nivå som det. En konstruktion skottkärra, till skillnad från en trädgård, måste vara utrustad med längsgående förstyvningar … Den har också en sidofläns.

Viktigt: en kroppskopp med leder (prefabricerade) är värre än en solid, eftersom alla sömmar skapar problem.

Rekommenderad: