DIY Verktygsvagn (17 Foton): Mått Och Ritningar Av Vagnar, Fördelar Och Nackdelar Med En Hemlagad Vagn På Hjul

Innehållsförteckning:

Video: DIY Verktygsvagn (17 Foton): Mått Och Ritningar Av Vagnar, Fördelar Och Nackdelar Med En Hemlagad Vagn På Hjul

Video: DIY Verktygsvagn (17 Foton): Mått Och Ritningar Av Vagnar, Fördelar Och Nackdelar Med En Hemlagad Vagn På Hjul
Video: Verktygsvagn med 7 st lådor från Verktygsboden 2024, Maj
DIY Verktygsvagn (17 Foton): Mått Och Ritningar Av Vagnar, Fördelar Och Nackdelar Med En Hemlagad Vagn På Hjul
DIY Verktygsvagn (17 Foton): Mått Och Ritningar Av Vagnar, Fördelar Och Nackdelar Med En Hemlagad Vagn På Hjul
Anonim

Verktyget är mycket viktigt både i vardagen och i workshops. Om det finns mycket av det, till och med specialfodral och resväskor hjälper inte alltid. Men en vagn på hjul för verktyget kan hjälpa.

Särdrag

För att göra en verktygsvagn måste du korrekt bedöma dimensionerna på den framtida strukturen och rita upp dess ritningar. Utan att rita ritningar är det nästan ingen idé att komma till jobbet. Faktum är att det minsta misstaget kan leda till allvarliga konsekvenser. Och det bör också komma ihåg att en sådan mobil enhet med ett verktyg kan endast tillverkas av en person som har kompetensen att arbeta med svetsning … För installation används huvudsakligen metallplåtar med en tjocklek på 1 eller 2 mm - detta beror på produktens storlek och antalet verktyg som krävs av befälhavaren för sin arbetsprofil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vagnen är ett metallskåp med flera lådor och ett arbetsbord, som också fungerar som överkåpan på skåpet. Verktygslådor skärs av plåt av samma (eller olika) storlek.

Vid märkning är det nödvändigt att ta hänsyn till sidorna (sidoväggar för framtida lådor), som erhålls genom att böja kanterna på metallplåtarna som skärs för tillverkning av lådor. Sidornas höjd bestäms i förväg - innan delarna markeras.

Vanligtvis förbereds två till fyra lådor . Fler av dem kommer sannolikt inte att behövas.

Bild
Bild

I början av arbetet måste du också bestämma hur många ämnen av formade rör och möbelguider för dem som kommer att behövas. Fästhandtag finns vanligtvis på sidorna av verktygsvagnens hölje och är placerade längst upp i verktygsskåpet. De behövs för att underlätta flytten av vagnen. Hjulen är anordnade på enhetens nedre ram.

Hur gör man det själv?

För att få en bra hemlagad design, följande material behövs:

  • självgängande skruvar för metallbearbetning;
  • stålhörn;
  • muttrar och bultar;
  • Plåt;
  • ben för stöd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Först och främst måste du ta 4 hörn och ansluta dem med självgängande skruvar. Du borde få något som en vanlig fönsterkarm. Sedan görs ytterligare ett block av samma typ. De resulterande ramarna måste dras ihop med hjälp av vertikala element - samma hörn skärs till storleken på ritningen av den framtida produkten.

För att öka styvheten, byt ut de självgängande skruvarna mot bultar och muttrar.

När du gör en mobil vagn för verktyg är det nödvändigt att täcka enheten med en "bordsskiva" på vilken det kommer att vara bekvämt att arbeta . För detta är plåt 3-4 mm tjock väl lämpad. Sedan förbereds 4 ben på hjul eller väljs färdiga.

Bild
Bild

Dessa komponenter måste testas först för att se till att allt är korrekt. Om strukturen blir som avsedd kan du omedelbart svetsa benen med halvautomatisk svetsning.

Av recensionerna att döma fungerar den här designen stabilt och kollapsar inte ens under tung belastning. För arbete kan du också använda:

  • gamla bitar av metall;
  • skärning av rör;
  • onödiga hörn.
Bild
Bild
Bild
Bild

ytterligare information

En hemmagjord vagn, även när du tar in kostnaden för slädar och andra nödvändiga komponenter, är billigare än butiker som köpts. Dessutom kan den anpassas perfekt till behoven hos en viss person. I de flesta fall används metall och trä för att göra vagnar . Antalet hjul kan variera. Beroende på personliga preferenser används mönster med 1, 2 eller 3 hjul.

Bild
Bild

I vissa fall är det användbart att använda plattformar på fyra hjul. När det gäller material är det vettigt att använda trä endast för de lättaste och mest ibland använda strukturerna. När det är känt i förväg att tunga laster ska transporteras, måste metallvagnar vara att föredra. Om det ändå beslutas att använda ett träd måste du:

  • ta brädor med måtten 7x7 cm;
  • montera ramen med skruvar;
  • använda ytterligare detaljer för att stärka;
  • fäst lamellerna från botten;
  • sätt ett stålhandtag (det kan vara tillverkat av cykelstyr eller kraftfulla stålstavar);
  • montera brädor från brädor (välj storlek efter vagnens kapacitet).
Bild
Bild
Bild
Bild

Man bör överväga att förstärka ramen och stabiliteten hos hjulfästet.

Observera: brädor med lager kan ersättas med mopedaxlar.

Fyrhjuliga vagnar kan endast göras av metall . Bärförmågan når 100 kg. Förutom att förbereda vanliga låssmedverktyg måste speciella beräkningar göras.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att en fyrhjulig vagn ska bära tung last utan onödigt buller, bör den vara "skodad" med pneumatiska däck. Men vikbara transportanordningar måste räknas med en bärighet på minst 50 kg. De är kompakta. För att göra detta, använd:

  • rörstycken med en väggtjocklek på 2 mm;
  • gångjärnsbussningar;
  • plattformsramar (de två sista delarna är svetsade mot varandra).
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: varje söm måste rengöras och poleras.

När det gäller enhjuliga vagnar är åsikten från erfarna hantverkare en: det är bäst att använda trä. Det optimala arbetsstycket för lastkapaciteten är ett trä 120 cm långt. Ramen och lastområdet är anslutna med skruvar. Detta slutför produktionen.

För att bära tunga verktyg på en enhjulig skottkärra måste du göra det av stål. Det rekommenderas att ta ett hållbart ark av hög kvalitet med en tjocklek av 2 mm eller mer. Handtaget och chassit är svetsade på plattformen. Huvudlastdelen kan tillverkas med en järntunna. Du kan sätta hjul på vagnen:

  • från en lastcykel;
  • från en skoter;
  • från en moped;
  • från en motorcykel.
Bild
Bild

Pulverfärger används vanligtvis för att måla strukturen. Den specifika färgen väljs individuellt. När du väljer och installerar ett handtag måste du fokusera enbart på din egen bekvämlighet. Öppna vagnar behövs för att flytta relativt lätta föremål. Produkter med extra lådor är mer lämpliga för transport av tunga och skrymmande verktyg.

Rekommenderad: