Veloursoffa (59 Foton): Desto Bättre Chenille, Matt, Lila Och Brun Mikrovelour, Fördelar Och Nackdelar Med Klädsel, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Veloursoffa (59 Foton): Desto Bättre Chenille, Matt, Lila Och Brun Mikrovelour, Fördelar Och Nackdelar Med Klädsel, Recensioner

Video: Veloursoffa (59 Foton): Desto Bättre Chenille, Matt, Lila Och Brun Mikrovelour, Fördelar Och Nackdelar Med Klädsel, Recensioner
Video: Top 5 Best Bath Mats Review In 2021 2024, Maj
Veloursoffa (59 Foton): Desto Bättre Chenille, Matt, Lila Och Brun Mikrovelour, Fördelar Och Nackdelar Med Klädsel, Recensioner
Veloursoffa (59 Foton): Desto Bättre Chenille, Matt, Lila Och Brun Mikrovelour, Fördelar Och Nackdelar Med Klädsel, Recensioner
Anonim

När du väljer en soffa är det mycket viktigt att först och främst uppmärksamma dess klädsel. Goda och högkvalitativa material kommer inte bara att betona ägarens smak, men också väsentligt dekorera inredningen i rummet.

Tillsammans med läder och textilier har velour en speciell plats bland klädmaterial. Varför är veloursoffor så bra och hur man sköter dem på rätt sätt?

Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Velour är ett tyg med en lång hög, utåt nästan oskiljbar från sammet . Det är ganska trevligt att ta på, det kommer att vara mysigt och bekvämt att sitta i en sådan soffa. Velour är känd för sin förmåga att skimra i olika färger. Modern teknik gör att tyger kan bearbetas på många sätt, vilket ger olika mönster och pål längder. Och tack vare materialets speciella färg kan det se ut som djurpäls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland fördelarna med velourklädsel kan ett attraktivt estetiskt utseende noteras . Materialet är ganska praktiskt, eftersom det samlar mindre damm och husdjurshår. Dessutom är sådan klädsel allergivänlig, miljövänlig och hälsosäker. Ett intressant faktum är att ju mer komplex soffans form desto vackrare blir färgen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillsammans med alla fördelar har velour flera betydande nackdelar. Klädseln är ganska nyfiken på att lämna, särskilt om fläckar dyker upp i soffan. Om dammet fortfarande kan avlägsnas med en dammsugare kan fläckar från söt läsk eller te orsaka enorm skada på materialet. Därför ska du inte köpa en sådan soffa till en plantskola.

Bild
Bild

En annan nackdel är velourens bräcklighet, detta material är mycket benäget för utseende av nötningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är bättre velour chenille, matta och flock?

Alla dessa tyger skiljer sig väsentligt från varandra . Naturligtvis vinner velour i alla avseenden - andra material har inte ett så fantastiskt spel av ljus och nyans. Den sammetslen klädsel är mycket trevligare vid beröring, den är inte lika grov som mattan. Det sofistikerade utseendet av velour gör att du kan dekorera och förfina alla rum, medan mattor eller flockar ser ganska vanliga ut. Dessutom är det möjligt att applicera en anti-vandalbeläggning på materialet, som skyddar mot klor från husdjur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även om velour inte är särskilt hållbar, är det också värt att välja det eftersom det här tyget inte absorberar lukt alls. Således kommer det också att vara ett idealiskt alternativ för köket. Till skillnad från chenille absorberar inte materialet heller fukt, vilket ger det ytterligare fördelar.

Bild
Bild

Sofftyper

I allmänhet kan alla typer av soffor grovt delas in i tre typer - rak, hörn och ö

Raka soffor är de vanligaste och vanligaste underarter som alla känner till . Detta alternativ är mest lämpligt för en klassisk neutral inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men hörnmodellerna passar bra in i den moderna atmosfären . De sparar betydligt utrymme och kan antingen vikas eller inte. Ofta, när de demonteras, kan sådana möbler ha en extra kaj.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ösoffor ser fantastiskt vackra ut . Detta är en bra lösning för rymliga rum, eftersom de kan placeras i mitten av rummet.

Bild
Bild

Nyligen har modeller med en vagnskopplare varit ganska populära . Detta namn kom från en tid av kungarnas regeringstid, vilket betyder att det ser rikt och värdigt ut. Samtidigt dras möblerna ihop med knappar och bildar ett diamantformat mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transformationsmekanismer

En av de mest populära konstruktionstyperna är "boken ". Alla är bekanta med denna mekanism, eftersom den har sitt ursprung i Sovjetunionen. En sådan soffa fälls ut genom att höja sätet tills det klickar. Den enda nackdelen är att du ständigt måste trycka tillbaka och igen trycka möblerna mot väggen, eftersom ett litet gap uppstår när du viker dig ut. En mer tillförlitlig mekanism är "Eurobook", som du bara behöver dra mot dig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den förbättrade typen av "bok" är "klick-gag" -mekanismen. Det skiljer sig genom att förutom sitt- och liggläget finns det också ett avkopplingsläge, när du kan sitta halvt. Har en enkel mekanism och soffspel. Den har en rymlig sänglåda och en bred sovyta. En soffa av denna typ glider lätt framåt och är lämplig för små utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg och sorter av klädsel

När det gäller färgerna i velour för klädsel kan det grå intervallet vara ett utmärkt val . Den silverfärgade färgen med iriserande kommer väl att komplettera nästan alla interiörer. Tillsammans med den går den lila nyansen - denna lugna, mystiska ton kommer att lägga till mystik och magi i rummets atmosfär. En varm brun ton ser inte mindre intressant ut - du kan betona den med gula, grå och orange toner i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den ljusblå färgen har länge etablerat sig som en av de vackraste . Velour i olika blå nyanser kombineras idealiskt med blå, gula, vita, röda färger i rummets följe. Den vinröda färgen kommer också att skimra med alla regnbågens färger; du kan komplettera den med blå, blå, rosa tillbehör och trim. Men det rekommenderas inte att köpa svart velour - det ser för dystert ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera varianter av velour, främst velourdraperi och sammetvelour . I vissa länder kan sammet också kallas sammet, sammet och till och med varianter av läder. Separat är det värt att notera mikrovelour - ett elegant tygmaterial med motståndskraft mot blekning. Sahara -klädselväven fick också stor popularitet - ett stort antal färger gjorde att kollektionen kunde ha många fans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man lägga den och vad kombineras den med i rummet?

Veloursoffan ser väldigt bra ut i vardagsrummet . Du kan kombinera den med olika interiörer. Ljusa soffor matchar neutral atmosfär med ett överflöd av pastellfärger. En bra lösning är att hämta ett par stolar till honom. Om du vill liva upp atmosfären, följ de nuvarande trenderna - sätt ljusa fåtöljer. Till exempel fungerar röda eller blå modeller bra med en beige soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grå soffor måste kompletteras med nyanser av naturligt trä eller sten . Orange tillbehör är också ett bra val. Var noga med att ta hand om gardinerna - tunga gardiner i ljusa färger kommer bara att vara på plats. Genom att placera en sådan soffa i sovrummet kan du dessutom liva upp atmosfären med hjälp av fotoramar i silver, golvvaser, ljusa växter, målningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Veloursoffan är den perfekta lösningen för en glamorös inredning . Om modellen är stor, lägg den i vardagsrummet, eftersom det kommer att vara bekvämt att ta emot många gäster på den. Tillsammans med soffan är det nödvändigt att köpa stora puffar av en liknande ton. Snygg belysning, silver- och kristalltillbehör, fjädrar, päls, djurtryck, strass hjälper till att harmoniskt slutföra designen.

Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Först och främst, låt inte din soffa bli smutsig . Damm och smuts kan enkelt tas bort med en dammsugare eller en mjuk, fluffig borste. Om det finns djur med långt hår i huset måste du till och med ta hand om soffan flera gånger i veckan. För att göra detta, använd en dammsugare och en fuktig trasa. Men med rullar för att samla ull är det bättre att inte vara nitisk - deras klibbiga yta kommer så småningom att börja förstöra klädseln.

Bild
Bild

När du använder rengöringsprodukter, applicera dem först på ett oansenligt område och vänta. Om tyget förblir i samma skick kan tvättmedlet användas. För envisa fläckar, applicera produkten i några minuter och torka sedan av med en fuktig svamp.

Du kan också ta bort fläckar med tvålskum, men var noga med att torka klädseln med en handduk eller torka servetter. Försök aldrig att skrapa fläcken, ta bort den med lösningsmedel eller blekmedel.

Bild
Bild

Recensioner

Idag kan du på Internet hitta en mängd olika recensioner om velourklädsel. De flesta av dem är mestadels positiva . Kunderna älskar veloursoffans sofistikerade utseende och det intryck den gör på gästerna. Utmärkta recensioner lämnas också om materialets förmåga att överflöda färg, som effektivt kan användas i olika ljusförhållanden. Dessutom har det sagts ganska mycket om tygets mjukhet, bristen på stretch och det bekväma sittandet i soffan.

Bild
Bild

Tillsammans med detta finns det ett antal negativa recensioner. De relaterar till den ständiga vården av soffan, särskilt för människor med djur. De vägrar velour och barnfamiljer, eftersom godis och läskfläckar är otroligt svåra att ta bort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de negativa åsikterna är det också möjligt att bestämma förmågan hos velour att”bli skallig”. Många ägare är missnöjda med att klädseln med tiden torkar bort och dess livslängd inte är så lång.

Bild
Bild

Inredning idéer

Veloursoffor i ljusa eller bruna färger är perfekta för neutrala och klassiska interiörer. Ett överflöd av nyanser av naturligt trä, vackra puffar, mattor välkomnas. Ett soffbord med en glasyta kommer också att se bra ut. Frodiga blommor hjälper också till att göra omgivningen livlig och ljus.

Bild
Bild

En ljus turkos eller aquasoffa passar bra med vitt. En blå matta, mönstrade kuddar, fotoramar, färska blommor hjälper till att komplettera den moderna interiören. Men den mörkblå soffan kan bli slagen och mer intressant, kombinera den med en vägg i form av murverk. Schackvitt och blått golv, ovanliga målningar, kuddar med gyllene element kommer att göra interiören unik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rika stilar, nära glamorösa, kan inte heller klara sig utan en veloursoffa. En vacker rak modell i blått kommer att betonas av överflödet av härliga kuddar i svala nyanser. Ovanliga bord, en tredimensionell bild och färska blommor kommer harmoniskt att slutföra en sådan interiör.

Bild
Bild

Grå veloursoffor ser bra ut i minimalistisk stil bredvid vita nyanser. I en sådan stil finns det nästan inget behov av ljusa tillbehör, förutom kanske en eller två. Men stora fönster, soffkuddar, en matchande fåtölj och ett soffbord med spegelyta blir ett utmärkt val.

Rekommenderad: