Laseravståndsmätare SNDWAY: Bruksanvisning För Avståndsmätare Modellerna SW-M40 Och SW-T4S. Hur Använder Man 40m Kinesiska Elektroniska Rulletter?

Innehållsförteckning:

Video: Laseravståndsmätare SNDWAY: Bruksanvisning För Avståndsmätare Modellerna SW-M40 Och SW-T4S. Hur Använder Man 40m Kinesiska Elektroniska Rulletter?

Video: Laseravståndsmätare SNDWAY: Bruksanvisning För Avståndsmätare Modellerna SW-M40 Och SW-T4S. Hur Använder Man 40m Kinesiska Elektroniska Rulletter?
Video: Рулетка SNDWAY SW-TM60 - Рулетка с лазерным дальномером !!! 2024, Maj
Laseravståndsmätare SNDWAY: Bruksanvisning För Avståndsmätare Modellerna SW-M40 Och SW-T4S. Hur Använder Man 40m Kinesiska Elektroniska Rulletter?
Laseravståndsmätare SNDWAY: Bruksanvisning För Avståndsmätare Modellerna SW-M40 Och SW-T4S. Hur Använder Man 40m Kinesiska Elektroniska Rulletter?
Anonim

Under en bra och högkvalitativ reparation, och ännu mer i konstruktionen, kommer en avståndsmätare att fungera som ett nödvändigt verktyg för att mäta avståndet. Naturligtvis kan du använda en vanlig styv linjal eller ett längre och mer flexibelt måttband, men deras besvär är att du måste mäta genom att dela avståndet i segment och applicera enheterna på en hård yta. Och trots det blir det fel.

Med en laseravståndsmätare är det möjligt att mäta långa avstånd med det minsta felet - bara 1-2 mm . Mätningen i sig kommer också att kräva mindre tid, eftersom du för processen bara behöver trycka på en eller flera knappar och på instrumentdisplayen, och du är klar.

Bild
Bild

Ett av företagen som tillverkar laserelektroniska avståndsmätare är det kinesiska företaget SNDWAY . Tillverkarens officiella webbplats presenteras på kinesiska, instruktionerna för enheterna är på engelska, så vi kommer att överväga de mest populära modellerna i den här artikeln.

Bild
Bild

Laguppställningen

I populära onlinebutiker hittar du följande modeller av SNDWAY laseravståndsmätare, som är ganska budgetmässiga och skiljer sig från varandra i olika möjligheter:

  • SW-T40, SW-T60, SW-T80, SW-T100;
  • SW-M40, SW-M60, SW-M80, SW-M100;
  • SW-S50, SW-S70;
  • SW-600A, SW-1000A;
  • SW-T4S 40;
Bild
Bild

SW-T40 är en laseravståndsmätare utan reflektor, det minsta mätavståndet är 5 cm, det maximala är 40 m, mätnoggrannheten är 2 mm, den har möjlighet att spara upp till 30 mätningar. Den har en stark displaybelysning med läsbara svarta tecken på skärmen, samt ljudindikering och automatisk avstängningsfunktion, vilket avsevärt sparar batteri.

Förutom den vanliga mätningen innehåller avståndsmätaren Pythagoras funktioner, addition, subtraktion, beräkning av volym, yta och kontinuerlig mätning. Batteridriven. Denna modell väger 110 g. Det finns en bubbelnivå på fodralets sida. Höljet är tillverkat av slitstark plast och är skyddad mot fukt och damm, och det finns sju knappar på framsidan som är lätta att trycka på även när de bär handskar. Från den presenterade raden med avståndsmätare från SNDWAY är den den mest budgetmässiga.

Perfekt för DIYare.

Bild
Bild
Bild
Bild

SW-T60, SW-T80 och SW-T100 - identiska modeller med SW-T40. Den enda skillnaden är i funktionalitet. Detta är förmågan att mäta avstånd upp till 60, 80 respektive 100 m.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

SW-M40 - lasermått, vilket är mycket bekvämt att använda för att mäta avstånd. Mätområde - upp till 40 m, mätnoggrannhet - 2 mm. Den har möjlighet att spara upp till 30 mätningar, utföra beräkningar enligt Pythagoras, lägga till och subtrahera mätningar, beräkna volymen och ytan. Strömförsörjningen är också från batterier. Kompakt, lätt verktyg som passar i fickan. Kroppen är tillverkad av hållbar plast, skyddad mot fukt och damm. Huset har en inbyggd bubbelnivå för ännu mer exakta mätningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller SW-M60, SW-M80, SW-M100 absolut identisk, den enda skillnaden är att mätningslängden är 60, 80 eller 100 m.

SW-600A, SW-1000A - modeller som huvudsakligen används vid konstruktion av vägar och telekommunikationer, eftersom de har förmågan att mäta avstånd upp till 600 och 1000 m. Denna digitala avståndsmätare är bäst monterad på ett stativ, eftersom du vid mätning måste sikta genom ögat. Det finns en zoomfunktion för större noggrannhet. Strömförsörjning sker från ett litiumjonbatteri som laddas från elnätet.

Bild
Bild
Bild
Bild

SW-S50, SW-S70 - modeller utrustade med en färgdisplay med svart bakgrund, symbolerna här är tydliga och stora, vilket gör det möjligt att se dem även i starkt dagsljus. Det finns fler knappar på kroppen än de tidigare modellerna - det finns tio. Denna digitala avståndsmätare har möjlighet att mäta upp till 50 och 70 m. Mätnoggrannheten är 2 mm. Modellen har också en ljudindikering och en automatisk avstängningsfunktion. Kroppen är stötsäker, har en stativgänga och en inbyggd bubbelnivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den inbyggda programvaran kan inte bara utföra mätningar utan också följande beräkningar: Pythagoras, volym, area, addition och subtraktion, beräkning av vinklar, bestämning av max- och minimivärden. Ruletten drivs av batterier.

Bild
Bild
Bild
Bild

SW-T4S Är en billig, prisvärd laseravståndsmätare som har förmågan att mäta både inomhus och utomhus. Setet innehåller en reflekterande platta och ett lock. Kroppen är tillverkad av hårdplast och gummiknapparna är lätta att trycka på. Ström levereras av batterier. Displayen kan visa fyra rader, den är bakgrundsbelyst. Enheten mäter upp till 40 m. Programvarufunktioner: mätning av minimum, max, kontinuerlig mätning, addition och subtraktion, beräkning av volym och yta, Pythagoras -funktion, trapetsmätning. Det inbyggda minnet är utformat för 30 mätningar. En automatisk avstängning tillhandahålls också.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Du kan ta SW-T40-modellen som grund, eftersom andra modeller i princip använder samma knappar.

  • Röd knapp märkt Läs startar enheten, är denna knapp också ansvarig för att aktivera funktionerna "Minimum" och "Maximalt".
  • " +" Och "-" knappar är ansvariga för addition och subtraktion av både mätningar och redan beräknade volymer och områden.
  • Ritad kubknapp betecknar funktionerna för beräkning av yta, volym, diagonal mätning, otillgänglig linje och otillgänglig höjd. För att välja önskad beräkning måste du successivt trycka på den här knappen.
  • Diskettknapp påminner om de sista mätningarna.
  • U -knapp ändrar rapportens punkt, och när knappen hålls nere ändras måttenheterna.
  • Knappen Av / Rensa när den trycks snabbt återställs det sista värdet, och när det hålls intryckt länge stänger det av enheten.
  • Ibland måste du kalibrera avståndsmätaren . För att göra detta, stäng av enheten, tryck på knappen Av / Rensa och tryck sedan snabbt på Läs. Därefter visar displayen Cal, och redan med knapparna "+" och "-" måste du ställa in korrigeringen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Enligt användarrecensioner är SNDWAY avståndsmätare en av de mest budgetenliga enheterna på marknaden, de är ganska funktionella, snabba i mätningshastigheten. Den kompakta karossen är lätt att hantera och använda, det finns en ljus läsbar skärm. Ett annat plus är att de flesta modeller har en inbyggd bubbelnivå, vilket underlättar arbetet mycket, eftersom det kan användas för att göra mätningar mer exakt. Den automatiska avstängningsfunktionen är också bekväm, vilket gör att du kan spara ström om användaren glömde att stänga av avståndsmätaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du använder områdesberäkningar eller enligt Pythagoras visas uppmaningar på displayen, vilket är ett stort plus om det inte finns någon instruktion till hands.

Av nackdelarna noteras att färgen från tangenterna snabbt raderas, dessutom har inte alla modeller stativfäste. Instruktionen är endast på engelska, så du måste leta efter regler för användning på Internet. Nackdelen är också att strömmen kommer från batterier, som bör bytas då och då. Vissa andra köpare tycker att plastfodralet är obekvämt, medan andra företag har ett gummifodral som sitter säkrare i handen.

Rekommenderad: