Laseravståndsmätare Bosch: Funktioner I Modellerna GLM 50 C Professional Och PLR 25, Zamo II Och GLM 80, DLE 40 Och Andra. Funktioner I Elektroniska Och Digitala Rouletter

Innehållsförteckning:

Video: Laseravståndsmätare Bosch: Funktioner I Modellerna GLM 50 C Professional Och PLR 25, Zamo II Och GLM 80, DLE 40 Och Andra. Funktioner I Elektroniska Och Digitala Rouletter

Video: Laseravståndsmätare Bosch: Funktioner I Modellerna GLM 50 C Professional Och PLR 25, Zamo II Och GLM 80, DLE 40 Och Andra. Funktioner I Elektroniska Och Digitala Rouletter
Video: Дальномер Bosch GLM 80 2024, April
Laseravståndsmätare Bosch: Funktioner I Modellerna GLM 50 C Professional Och PLR 25, Zamo II Och GLM 80, DLE 40 Och Andra. Funktioner I Elektroniska Och Digitala Rouletter
Laseravståndsmätare Bosch: Funktioner I Modellerna GLM 50 C Professional Och PLR 25, Zamo II Och GLM 80, DLE 40 Och Andra. Funktioner I Elektroniska Och Digitala Rouletter
Anonim

Laseravståndsmätaren är ett praktiskt verktyg för planerare och designers. Produkten klarar exakta markeringar i alla projektioner, identifierar brister, små nyanser och storlekar på delar. Verktyget kommer att visa sig vara mycket relevant på byggarbetsplatsen. I det här fallet visar enheten mer exakta data än ett måttband eller en linjal.

Funktioner och syfte

Huvudfunktionen för en elektronisk enhet är avståndsmätning. Funktionsprincipen för de tekniska medlen är enkel: en ljuspuls som kommer från en laser reflekteras från en viss punkt. Avståndet till punkten beräknas från den tid det tog för denna reflektion. Moderna avståndsmätares funktioner är olika: beräkning av yta, volym och andra mängder. I detta fall matas all data som mottas av enheten omedelbart till den mottagande datorn.

Laseravståndsmätare presenteras i ett stort sortiment på marknaden idag. Särskilt populära var modellerna från tillverkaren Bosch. De får till och med användas i konstruktionsregeringsorganisationer och erhåller certifiering på grund av den höga noggrannheten hos de erhållna uppgifterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

De yttre egenskaperna hos detta Bosch laserbandsmått liknar konturerna på en konventionell mobiltelefon. Avståndsmätaren kan klassificeras som en hushållsutrustning, eftersom den är kompakt och lätt att underhålla. Vitvaror, förresten, är till och med indelade i hushålls- och professionella. De senare kännetecknas av närvaron av inbyggt minne, ett speciellt stativ i satsen, skydd av fodralet från damm och fukt.

De upplevda fördelarna med professionella modeller behövs inte alltid av amatörer inom arkitektur, design och konstruktion. Vid val av enhet bör huvudaspekten vara de uppgifter som den valda instansen kommer att kunna. I hushållslösningar är mätningar av höjd, avstånd och lutningsvinklar tillräckliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektronisk "fyllning" förenklar den komplexa mätprocessen, men leder till en ökning av produktens kostnad. Programvaran "fyller" med en uppsättning geometriska formler är ofta helt enkelt otillgänglig för en vanlig man på gatan. De nödvändiga beräkningarna utförs fortfarande manuellt, inte automatiskt. De tekniska egenskaperna hos instrumenten inkluderar följande egenskaper:

  • möjligt strålavstånd - 80 meter;
  • laservåglängd - 635 nm;
  • antalet poäng för ursprunget - 4;
  • Li-jonbatteri 3,7 V;
  • vikt - 140 g.

Ytterligare funktioner på vissa modeller inkluderar en roterande display och bakgrundsbelysning av hög kvalitet.

Bild
Bild

Design och driftsprincip

Funktionsprincipen för enheten gör att du kan bestämma:

  • härledda mätningar med Pythagoras sats;
  • addition och subtraktion av de erhållna mätningarna;
  • volymberäkning;
  • kontinuerliga mätningar;
  • områdesparametrar.

Professionella glasögon för observation är obligatoriska komponenter i designen. De kommer att förbättra laserns synlighet, vilket gör arbetet mer bekvämt för ögonen. Glasögonen är av plast men hållbara och har justerbara armar.

Bild
Bild

Förutom laseravståndsmätaren inkluderar leveransen också:

  • batterier;
  • fall;
  • instruktion.

Bosch laseravståndsmätare har en speciell design med tre bilagor:

  • digital roulette;
  • kontinuerlig kurvmätvals;
  • mini-linjal för indikationer från horisontella och vertikala linjer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetens design är bekväm för enhandsbetjäning. I detta fall kan en nyckel mäta värden upp till 20 meter. Enheten låter dig beräkna ytan på svåra ojämna ytor. I detta fall stöds enhetens användbarhet av 2 vanliga AAA -batterier. Exakta egenskaper:

  • laserstråle - 635 nm;
  • räckvidd - 0, 15-20, 00 m;
  • värdenas noggrannhet ± 3,0 mm;
  • väntar på att data ska tas emot - 0,5 sekunder;
  • maximal väntetid - 4 sekunder;
  • batterier 2 x 1,5 V LR03 (AAA);
  • automatisk avstängning - 5 minuter;
  • Vikt - 0, 09 kg.
Bild
Bild

Enheten är mycket efterfrågad jämfört med liknande produkter . Det är möjligt att arbeta på distans via Bluetooth. Enheten ansluts till en surfplatta eller smartphone. Enheten överför data i realtid. Enheten är känd för sin detaljerade och begripliga elektroniska meny. Samtidigt är tryckknappsstyrning tillgänglig för användaren. På marknaden säljs enheten till ett överkomligt pris, den kan också användas i vardagen.

Förutom denna modell producerar Bosch andra avståndsmätare som gör att du kan få exakta parametrar för geometriska värden. Professionella verktyg låter dig ta emot data utan direkt närhet till objektet. Med modifieringar kan du få ungefärliga och exakta beräkningar. Förresten, det särdrag hos professionella enheter från hushållsapparater är fodralets färg. Professionella enheter är vanligtvis gröna eller blåa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Digitala avståndsmätare Bosch GLM 50 C Professional och Bosch PLR 25 kan klassas som professionella på grund av avancerad funktionalitet. Modellerna har dock svagheter i form av en plastnål och en fribärande struktur. Plastelementet går sönder nästan omedelbart, även om användaren är försiktig med enheten. Skåpen är inte skyddade mot regn.

Mätanordningar får användas för hushållsändamål och endast för produktion i slutna områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch DLE 40

Multifunktionell apparat som kan mäta längd, yta och volym. Om det behövs kan den erhållna informationen läggas ihop, slammet kan multipliceras med varandra och matas in i systemet som ett enda nummer. DLE 50 -modellen har liknande funktioner. Båda instrumenten är inte utrustade med en nivåfunktion, därför måste de fixeras på en plan vinkelrätt bas för att få korrekt information. Instanser är bekvämt storlek och lätta.

Bild
Bild

Bosch DLE 70

Enheten har standardfunktioner, men med möjlighet att mäta ytan av väggar med hänsyn till fönster och dörröppningar. Exakta data från denna enhet hjälper dig att köpa rätt mängd bygg- och efterbehandlingsmaterial. Till skillnad från tidigare modeller är enheten utrustad med en nivå, den kan monteras på ett stativ. Om indikatorer behöver samlas i svåråtkomliga punkter kan du använda en teleskopstift. Enheten har följande funktioner:

  • internt minne;
  • "Väggområde";
  • returstråle utan fel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch Zamo II

Enheten tillhör hushållslinjen, har ett mätområde på upp till 20 meter. Zamo kännetecknas av bekvämligheten med att bara använda en knapp. Efter att ha slagit på börjar den omedelbart ta mätningar och skriver dem i minnet. Skärmen visar flera senaste resultat som spelats in på olika rader.

Bild
Bild

Bosch GLM 30

Enheten är också för hushållsbruk, men har förbättrade egenskaper. Till exempel är mätområdet 30 meter. Produktens kropp är stötsäker, det finns skydd mot fukt och damm. Det finns en funktion "AutoSum", som automatiskt lägger till resultaten.

Enheten kommer inte att beräkna ytan och volymen, men den begränsade funktionaliteten påverkade produktens låga pris.

Bild
Bild

Bosch GLM 80

En enhet på professionell nivå har praktiskt taget inga negativa egenskaper. De sista 20 indikatorerna finns kvar i minnet, det finns en vinkelmätningsfunktion. Enheten kan anslutas till en surfplatta eller telefon via vanlig USB.

Bild
Bild

Bosch GLM 100 C

Modellen tillhör den professionella linjen. Även om enheten kännetecknas av begränsad funktionalitet: den saknar förmågan att mäta trianglar och trapets, det finns ingen inbyggd sikt. Enheten kan endast användas inomhus, eftersom det inte finns något fuktskydd. Denna avståndsmätare förutsätter många variationer i de data som erhållits och vidare tillämpning av deras resultat i olika beräkningsformler.

Bild
Bild

Bosch GLM 120 C

Den digitala avståndsmätaren har många användbara funktioner som yta och volymmätning. Enheten kan lägga till och subtrahera avläsningar, och den erhållna informationen kan lagras i det inbyggda minnet. Det maximala avståndet för mätpunkter är 100 meter.

Bild
Bild

Bosch GLM 150

En elektronisk linjal på en professionell nivå bestämmer avstånd upp till 150 m. Enhetens funktionalitet är osannolikt användbar i vardagen, men det kommer att underlätta genomförandet av uppgifter för designers och byggare av stora föremål som hangarer. Takets höjder, sluttningar, dimensioner - enheten tar hänsyn till alla indikatorer på några sekunder och kommer automatiskt att komma in i minnet.

Bild
Bild

Bosch GLM 250 VF

Funktionen för denna instans liknar den tidigare modellen, men den kan bestämma avstånd upp till 250 meter. Förutom byggindustrin används enheten aktivt inom geodesi.

Bild
Bild

Bosch PMB 300 L

Detta digitala måttband kan mäta linjära avstånd från föremål. Nivån är exakt och enkel, med digital indikering, lämplig för användning i vardagen. Förutom laserstrålar och utjämningsfunktion har den ett standardmått för måttband med skalindelningar, som kan användas som en konventionell mätanordning. Det maximala avståndet från mätpunkten är 3 meter. Ett stativ tillhandahålls inte för modellen. Lasern kan drivas med AAA -batterier.

Bild
Bild

Urvalstips

Innan du köper en enhet måste du bestämma syftet med dess användning. Om du behöver något mer perfekt än ett klassiskt måttband med en skala, räcker det med en enhet med egenskaperna hos Bosch GLM 50. Den utmärks av kvalitetsindikatorer och säljs i butiker i mellanklassen. Enhetens funktionalitet är inte särskilt omfattande, men för det mesta är detta inte nödvändigt för en vanlig man på gatan.

Till exempel har GLM 50 C redan bra funktionalitet och kan användas inom bygg- och konstruktionssektorerna. Enheten är kompatibel med mobila enheter, liksom med många professionella program. En specialist kan enkelt utarbeta ett projekt och omedelbart ge det till kunden att utvärdera.

Professionella är vanligtvis ansvariga för valet av enheter för arbete, så de ägnar stor uppmärksamhet även tillbehör. Till exempel kommer ett stativ att ge komfort i arbetet med en avståndsmätare. Amatörer tittar också noga på enheten, eftersom det kommer att vara bekvämt i processen att markera en personlig tomt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch BT 150 har möjlighet att aggregera med ett stativ, som kan justeras i höjd från 50 till 150 cm. Stativet är hållbart, aluminium, lätt, billigt i butiker. Monteringsskruvgängan är vanligtvis standard. Utrustningen är utrustad med en sfärisk nivå. Avståndsmätaren installeras strikt horisontellt, även om ytan runt är ojämn. Professionella bär också speciella glasögon när de arbetar. Kostnaden för sådana produkter är låg, och ofta kommer de med professionella enheter. För hushållsapparater med laserstråle är glasögon också användbara. Det är känt att lasern kan orsaka irreparabel skada på ögonen.

Vissa Bosch hushållsavståndsmätare finns med utökade alternativ. Detta kräver en extra reflektor. Bosch GLM 80 har denna fördel. Även om de första tekniska och operativa indikatorerna är tillräckliga, inte bara för hushåll utan även för yrkesmässigt bruk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Manuell

Säkerhetsregler måste följas vid alla arbeten. Rekommendationspunkterna på produktförpackningen följer med varje Bosch avståndsmätare. Inuti finns också en instruktion som kräver detaljerad studie.

Det första objektet i den säger: rikta inte laserstrålen mot solen, liksom mot andra starka ljusreflektorer . Sådana åtgärder kommer att leda till förvrängning av precisionsapparatindikatorerna.

Det är oönskat att använda avståndsmätaren som en nivå. För att undvika skador på interiören rekommenderar tillverkaren inte att använda enheterna i en fuktig och dammig miljö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om enheten under drift flyttas från ett minus temperaturintervall till ett plus ett måste tid ges för att anpassa sig till yttre förhållanden. Det är värt att överväga den felaktiga riktigheten av de data som erhålls genom strålgapet genom färglösa vätskor (vatten) eller föremål (glas, film).

Fel i avläsningar kan uppstå på grund av den reflekterande ytan på objektet som har reflekterat strålen. Det rekommenderas att torka av enheten med fuktskydd, som har kommit i vatten, torka den och sedan fortsätta arbeta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla användare av avståndsmätare rekommenderas att följa reglerna för personlig säkerhet . Laserstrålen för de flesta Bosch -enheter har en faroklass 2. Lasern kommer dock inte att skada mycket det är förbjudet att titta in i en direktstråle, eftersom detta kommer att skada eleverna.

Det är också förbjudet att arbeta med enheten genom vanliga glasögon. De kommer att öka risken för din syn, vilket kan leda till tillfällig blindhet. Säkerhetsguiden rekommenderar inte att du flyttar eller tar bort etiketter från produktpanelen. Rikta inte laserstrålen mot någon person eller djur.

Enheten rekommenderas inte att repareras eller demonteras hemma. Det är bättre att inte använda tillbehör som inte är avsedda för avståndsmätaren.

Bild
Bild

Det är strängt förbjudet att använda enheterna utanför de gränser som anges av tillverkaren. Det är förbjudet att inaktivera systemets säkerhetsinställningar. Det är förbjudet att göra mätningar på spår och byggarbetsplatser, liksom på andra trånga platser, för otränade personer.

Var uppmärksam på batteriindikatorerna när du använder. Tre divisioner räcker till cirka 100 mätningar. Det rekommenderas att byta batterier senare. Det är bättre att dra ut dem när enheten inte används. Batterierna måste sättas in i enlighet med polariteten som anges på enhetens lock.

Rekommenderad: