Stativ För Vinkelslipar: Funktioner I En Säng För En Kvarn, En Hållare För En Vinkelslip Med En Diameter På 230 Mm. Stativspecifikationer

Innehållsförteckning:

Video: Stativ För Vinkelslipar: Funktioner I En Säng För En Kvarn, En Hållare För En Vinkelslip Med En Diameter På 230 Mm. Stativspecifikationer

Video: Stativ För Vinkelslipar: Funktioner I En Säng För En Kvarn, En Hållare För En Vinkelslip Med En Diameter På 230 Mm. Stativspecifikationer
Video: KÖPT HUS MITT I SKOGEN 2024, Maj
Stativ För Vinkelslipar: Funktioner I En Säng För En Kvarn, En Hållare För En Vinkelslip Med En Diameter På 230 Mm. Stativspecifikationer
Stativ För Vinkelslipar: Funktioner I En Säng För En Kvarn, En Hållare För En Vinkelslip Med En Diameter På 230 Mm. Stativspecifikationer
Anonim

Många konstruktionsverktyg kan användas både som separat utrustning och tillsammans med ytterligare tillbehör som kan utöka funktionaliteten och underlätta genomförandet av ett antal uppgifter. Denna kategori inkluderar vinkelslipar och ställ för dem.

Idag erbjuder många tillverkare verktygsägare just sådana tillbehör för att få en multifunktionell arbetsmaskin för slipning och skärning av olika material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Under bygg- eller reparationsuppgifterna blir det nödvändigt att utföra den jämnaste skärningen av de använda råvarorna. Ett verktyg som en "kvarn" klarar uppgiften, men dess implementering komplicerar funktionen i verktyget, som sticker ut för dess monotoni - som ett resultat kan operatörens hand kanske inte klara av att hålla en ganska tung enhet i önskad position under lång tid. I det här fallet är vägen ut ur denna situation installationen av ett särskilt stationärt stöd för verktyget, vilket är stället för vinkelsliparen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan hållare gör det möjligt för en befälhavare i hemmiljö eller i en produktionsverkstad att snabbt och utan extra kostnad förvandla vinkelsliparen till en multifunktionell kapsåg , och i framtiden att använda i arbetet alla fördelar som härrör från detta. I det här fallet är den främsta positiva egenskapen skärets höga noggrannhet, dessutom underlättas slipkvarnets drift och den övergripande säkerheten vid operationer som utförs med metall, polymer, trä eller andra råvaror.

Med sina konstruktionsegenskaper är verktygshållaren en mycket enkel enhet, bestående av en bas av en hållbar metalllegering med en pendelmekanism installerad på den, på vilken det finns speciella områden för tillförlitlig fixering av enheten, handtaget och skydd hölje. Och även ett roterande system för korrekt placering av arbetsmaterialet i förhållande till kvarnen i en given vinkel.

Bild
Bild

Baserat på egenskaperna och konfigurationen av själva vinkelsliparna kan stativen för dem också ha olika monterings- och enhetsvarianter. Detta gäller själva plattformen, placering av fästelement, fästen etc. Själva plattan är i regel tillverkad av tungt stålplåt och spåren i basen har ett T-format arrangemang. Det finns också gjutjärnsprodukter.

Vanligtvis är samma företag som erbjuder vinkelslipar på marknaden engagerade i produktion och försäljning av ställ för "slipmaskiner". Vissa produkter är dessutom utrustade med några användbara verktyg, till exempel en uppsättning stativ eller en bänkskruv. Som en användbar funktionalitet i sängen för "slipmaskiner" är det värt att lyfta fram närvaron av en vinkel- eller standardlinjal, dessutom utrustar tillverkare av moderna verktygsstöd sina modeller med en returfjädermekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att få den mest fullständiga bilden av funktionaliteten hos ställen för "kvarnen", Hänsyn bör tas till situationer där installationen av detta tillbehör är rationell.

  • Sängen är nödvändig för att skära eller slipa konstruktionsdelar eller monterade strukturer, vars råvaror för tillverkning är svårbearbetade material. Även lämpligheten att förvärva eller göra en oberoende inventering bestäms av behovet av att arbeta med material från ett stort område.
  • Stativet måste göras på materialet, om det behövs, med en "kvarn" med exakta snitt upp till en millimeter vid användning av skivor med liten diameter.
  • För att hjälpa mästaren i vardagen eller inom yrkesområdet kommer sängen att visa sig vara under utförandet av arbete relaterat till bearbetning av flera element med samma parametrar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett stativ för vinkelslipar med en broach kommer att vara användbart vid bearbetning av arbetsstycken från råvaror som sticker ut med en diskontinuerlig sektion, med närvaro av hålrum på ytan. Det kommer att vara ganska svårt att skära eller slipa sådana material med en maskin utan att fixera, eftersom sådana egenskaper hos materialet kan framkalla vibrationer och skador på själva enheten, liksom risken för för tidigt slitage av skärskivan på kvarnen

Vid valet av en specifik modell av ett stativ för vinkelslipmaskiner beaktas först och främst diametern på arbetsskivan som maskinen kan utföra sina uppgifter med. Behovet av att välja en stödmodell baserad på denna parameter beror på att enheten endast kan fungera med det stativet, vars diameter motsvarar samma storlek på skärskivan i verktyget.

Idag, i sortimentet av att bygga stormarknader och onlinebutiker, kan du hitta modeller som kan interagera med endast en storlek på förbrukningsmaterial för en kvarn, liksom sängar som fungerar med två eller flera diametrar på skivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

För en objektiv förståelse av funktionerna hos ställen under "kvarnen", deras positiva egenskaper bör beaktas.

  • Under arbetets gång kan du placera arbetsstycket exakt på fixturen. Denna detalj är viktig för att göra mycket exakta snitt på hårda och mjuka material.
  • Vid bearbetning av en vinkelslip på en universell bädd minskar risken för traumatiska situationer, eftersom det fasta verktyget fungerar med exakta rörelser hos skärelementet.
  • Genom att använda stället för alla typer av konstruktions-, tillverknings- eller reparationsuppgifter kan du öka produktiviteten och påskynda dina arbetsuppgifter.
  • Om du installerar och fixar ett arbetsstycke eller en struktur av trä eller annat material, kommer kvaliteten på föremålet att öka med föremålet att öka avsevärt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stativ för "kvarn" för skärning av metall gör att operatören kan placera arbetsstycket i önskad vinkel. Detta kan göras snabbt och exakt. En vice kommer att vara mycket användbar i det här fallet.
  • Sängen gör det möjligt att arbeta med alla typer av råvaror.
  • De flesta plattformarna låter dig fixa arbetselementet inte bara horisontellt utan också vertikalt. En sådan positiv egenskap är relevant för prefabricerade strukturer, med vilka befälhavaren utför manipulationer utan preliminär demontering.
  • Befälhavarens arbete underlättas kraftigt, eftersom materialet kommer att fixeras säkert på enheten, och det kommer inte att behövas hållas kvar.
  • Racks kan användas i en liten verkstad och i vardagen. Det finns också möjlighet att skapa hemlagade hjälpelement.
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna mekanism har dock också några nackdelar:

  • enheten är inte lämplig för seriösa produktionsanläggningar;
  • Det finns ett stort antal asiatiska produkter av låg kvalitet på marknaden, vilket försvårar valet av kvalitetsvaror.
  • med tiden kan motreaktioner uppstå i strukturen, vilket kommer att kräva att operatören ägnar särskild uppmärksamhet åt enhetens användbarhet;
  • vissa ställningar är gjorda av metall av låg kvalitet, så de försämras snabbt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller och deras egenskaper

Mot bakgrund av det stora utbudet av ställ för slipmaskiner som finns på byggmarknaden från inhemska och utländska tillverkare är det värt att överväga de mest efterfrågade av dem.

Bild
Bild

Står för vinkelslip TM Vitals

Produkter från ett universalprov, som kan drivas gemensamt av konsumenten, inte bara med slipmaskinerna för detta märke, utan också med andra liknande verktyg. Enheten fungerar med skärskivor, vars diameter varierar från 125 mm till 230 mm.

Med stativet kan du klippa till 30-70 mm djup, med en klippbredd på 100 till 180 mm. Tack vare arbetet med stativet kan du arbeta med material i en vinkel från 0 till 45 grader. Beroende på modifieringen kan racket ha en massa på 2, 9 kilo till 5 kilo. Tillverkaren erbjuder ett extra element med basmått: 185x235 mm, 285x277 mm, 336x350 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

DIOLD C-12550011030

Denna modell av stativet kan fungera med verktyg med skivor med en diameter på 125 mm. Sängytans mått är 250x250 mm. Stativmodellen rekommenderas för skärning av rör med en tvärsnittsyta på upp till 35 mm. På en sådan enhet kan du arbeta i en vinkel från 0 till 45 grader. Massan av produkter i grundkonfigurationen är 2 kilo.

Bild
Bild
Bild
Bild

D115 KWB 7782-00

Stativet är utformat för att fungera med skivor med en diameter på 115 och 150 mm. Modellen har ett skyddsöverdrag och en solid bas med ett klämsystem för arbetsmaterial. Produkterna har små dimensioner, och själva stativets bas är gjord i form av en fyrkant, vilket underlättar dess stabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

INTERTOOL ST-0002

Multifunktionellt stativ som är kompatibelt med slipmaskiner med en skivdiameter från 115 mm till 125 mm. Lämplig för hushållsbruk. Enheten underlättar befälhavarens arbete, har en pålitlig fastsättning, därför används den för att utföra seriearbete med material från olika prover. Racksnitt kan skäras från 0 till 45 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Vid valet av en hjälpanordning för "kvarnen" är det först och främst nödvändigt att avgöra frågan om rackets kompatibilitet med diametern på skivorna som vinkelslipen fungerar med. Det är viktigt att hela rackstrukturen är helt kompatibel med det befintliga skär- och slipverktyget. Därför kan du shoppa tillsammans med den opererade enheten. Som praktiken visar är pendelbenen särskilt effektiva när man arbetar med keramik, trä eller metall, med hjälp av vilka ett brett spektrum av uppgifter kan utföras, dessutom är de ganska enkla i design och drift.

Hela modellutbudet på marknaden har liknande funktioner och möjligheter, därför är det under urvalet värt att fokusera på strukturens styrka, konsumentåterkoppling på den valda modellen, samt på produktens tillförlitlighet, eftersom en låg -kvalitetsprodukt kan leda till att den huvudsakliga skärutrustningen går sönder. samt skador på arbetsstycken eller konstruktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man ansöker?

Eftersom "kvarnen" är ett multifunktionellt verktyg som inte bara kan bearbeta metalllegeringar, utan även polymerer, keramik och trä, samt hållbara råvaror (betong, tegel eller sten), är det viktigt att använda utrustningen korrekt. När det gäller gemensamt utförande av arbete med stället är det viktigt att endast använda högkvalitativa och underhållbara skärskivor i arbetet, som resultatet av det planerade arbetet beror på.

Själva vinkelsliparen måste vara så säkert fastsatt på stället som möjligt - detta ögonblick måste övervakas före varje start av enheten . I denna form blir "kvarnen" till en stationär cirkelsåg. Alla arbetsstycken för skärning matas till det på samma sätt. Vid hantering av material måste operatören hålla i verktyget utan förvrängning. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt låsknappen, som inte behöver spännas fast efter aktivering av utrustningen, eftersom detta kan komplicera nödstopp vid behov.

Bild
Bild

När du arbetar med en elektrisk kvarn på stativet ska du fixera nätsladden från enheten med hjälp av plastklämmor,eftersom dess fria placering på golvytan kan leda till en traumatisk situation under verktygets användning och förarens rörelse med material och arbetsstycken. Fästning görs bäst på den rörliga delen av sängen.

Vid användning av verktyget måste arbetsledaren ta hand om personlig säkerhet, därför är närvaro av glasögon och handskar för att skydda ögon och hud ett obligatoriskt krav för drift av vinkelslipar med stativ. Innan du börjar måste du visuellt inspektera skärhjulet för defekter.

Rekommenderad: